OK, ako kažete da je NWN2 ipak iza Dragon Age-a, nemam razloga da vam ne verujem (ali imam razloga da primetim da sam se, eto, i ja upecao u tu "staro je bilo bolje jer mi na pomisao na njega naviru lepe uspomene" priču

).
Što se tiče težine, rekao bih da ova igra prosto tera na neko ozbiljnije eksperimentisanje. Na primer, u slučaju mog Elfa, dobro je da koristiš moču™, tj otrov što više

Ili strele koje dodaju neki tip magičnog napada i slično. U drugim RPGovima te niko baš ne tera da to radiš, prosto, rešavaš sukobe i bez toga, a od eksperimentisanja sa raznim stvarima se relativno brzo smoriš, jer ti ne znači puno. Ovde može da znači baš dosta.
A sta kao DA ima neku pricu unikatnu ?? :trust: ( ovde cekam filipenka da uskoci upomoc ...

)
Naravno da nije neka doopepomerajuća, ali iskreno, to ni ne očekujem kod Bioware igara. Kao što drugi umeju da izostave priču ili tempo pričanja, ovi uvek preteraju i natrpaju sve i svašta u nju. Za jednu igru drpe Tolkina, za drugu pokradu Babylon 5, za treću samo iskoriste postojeći Star Wars setting i tako...
TOliko Hype-a oko niocega .. ok dobra je " igra " ali je daleko od recimo " IGRE " kao Witcher
Hype...zato ga ne volim, i trudim se da ga ignorišem, ne samo kada igra ispadne ispod, već i kada bude iznad očekivanja

, odnosno kada postoje raskoraci između hype-a i igre u oba smera. Iskreno, ovo je sasvim dobra igra, mnogo bolja od drugih multiplatformi ( :d ) koje smo do sada obrtali, i trudim se da ignorišem hype koji ju je proglašavao za naslednika Baldura, novu ikonu PC RPG-ova i slično. Ne zanimaju me, za sada je sasvim dobro, i to je ono što me interesuje. Nije najnaj ikada, ali dobro, videćemo šta će biti do kraja. Prosto, zainteresovan sam da je odigram do kraja, možda čak i da probam posle sa nekim drugim likom, što je u mom slučaju poprilično pohvalno, imajući u vidu da se u poslednje vreme baš dosta igram maltene na silu.
E sad, ono sa čime bih se složio, jeste odnos između ovoga i Witchera. Naime, Witcher je baš originalan po mnogim pitanjima, i daleko je zanimljivije "otkrivati ga" nego ovaj svet. Ali, to je opet nešto lično, zato što smo igrali tušta i tma ovakvih igara.