Šta je novo?

Dragon Age !

... TOliko Hype-a oko niocega .. ok dobra je " igra " ali je daleko od recimo " IGRE " kao Witcher :)

Eto bar po mom skromnom misljenju ...
A po mom skromnom mišljenju The Witcher mi je bio ok za jedan prolaz,u drugom igranju me je smorio,a Dragon Age mi je skroz super.

Poslednja izmena:
Vi ste sigurno na " Vukovoj Ignore listi " :d

p.s. sala mala

Takodje :)

Usput , ovo je jedan od najtezih RPG-ova koje sam igrao u POSLEDNJE vreme. Krenuo sam na hard , previse je tesko , normal nije puno lakse , a na easy je prelako . . . Fali neki ... '' balans ''

Indeed, bash je dosta ******* i normal. Gaze me demoni u Mages toweru bash jako.

A sta kao DA ima neku pricu unikatnu ?? :trust: ( ovde cekam filipenka da uskoci upomoc ... :) )

eh da ..neko rece da su glasovi uradjeni top notch sa kim se uglavnom ne bih slozio ... nista bolje ili losije od nekih naslova ...

TOliko Hype-a oko niocega .. ok dobra je " igra " ali je daleko od recimo " IGRE " kao Witcher :)

Eto bar po mom skromnom misljenju ...

Malo je rano za takvu ocenu,kako mozes da poredis dve igre ako jednu nisi zavrsio.Jedino ako si vec zavrsio DA :D

glasovi su mnogo bolji od obliviona recimo

meni smeta previse glasova zapravo, jer zbog njih mnogo sporije prolazim kroz dijaloge, i previse bre ima onih scena razgovora

zato sam ukljucio da se pokazuje i text kada likovi oko mene kometnarisu ili razgovaraju, mnogo je lakse i brze

Bogami, imajući u vidu količinu sadržaja, ne bih rekao da je u ovoj igri nešto trebaju DLC-ovi :) OK, lepše je sa njima, ali sa toliko stvari koje treba uraditi...

Ovi DLC itemi koje ja imam su vise kao neka forma varanja. Tj. das pare da bi imao opasne iteme na startu. Sva sreca pa ih nisam platio :D

Inače, nakon dužeg igranja, moram da kažem da mi užasno smeta kontrola u izometrijskom pogledu. Pomeranje kamere je užasno rešeno, a deluje mi i kao da je detekcija tla mišem zeznuta. Prosto, često moram da kliknem desnim tasterom i po nekoliko puta da bi gospodin Theron (umalo Therion, bog'te :) ) pomerio svoje d*pe ka zadatom mestu. Ovo me užasno nervira. Postoje i mnoga mesta na zemlji koja deluju kao da se na njih može kliknuti, ali ne može i to se skapira tek posle nekoliko kliktanja.

I mene kamera najvise nervira od svega. Odavno nisam igrao igru gde moram ovoliko da se hrvem sa kamerom. Sto je najgore onaj alternativni TPS pogled je totalno beskoristan, ja ne znam kako neko moze da igra onako. Bolje bi bilo da su ubacili da kamera prati kretanje lika u izo modu ili bar da mogu jos da odzumiram.

E, da, igra je grafički bezveze :) Možda se varam, nemam trenutno instaliran NWN2 pa da direktno uporedim, ali imam utisak da je NWN2 bio primetno bolji. Odo' da mešam neke poisone za svoje strele :D

Varas se :)

Poslednja izmena:
OK, ako kažete da je NWN2 ipak iza Dragon Age-a, nemam razloga da vam ne verujem (ali imam razloga da primetim da sam se, eto, i ja upecao u tu "staro je bilo bolje jer mi na pomisao na njega naviru lepe uspomene" priču :) ).

Što se tiče težine, rekao bih da ova igra prosto tera na neko ozbiljnije eksperimentisanje. Na primer, u slučaju mog Elfa, dobro je da koristiš moču™, tj otrov što više :) Ili strele koje dodaju neki tip magičnog napada i slično. U drugim RPGovima te niko baš ne tera da to radiš, prosto, rešavaš sukobe i bez toga, a od eksperimentisanja sa raznim stvarima se relativno brzo smoriš, jer ti ne znači puno. Ovde može da znači baš dosta.

A sta kao DA ima neku pricu unikatnu ?? :trust: ( ovde cekam filipenka da uskoci upomoc ... :) )
Naravno da nije neka doopepomerajuća, ali iskreno, to ni ne očekujem kod Bioware igara. Kao što drugi umeju da izostave priču ili tempo pričanja, ovi uvek preteraju i natrpaju sve i svašta u nju. Za jednu igru drpe Tolkina, za drugu pokradu Babylon 5, za treću samo iskoriste postojeći Star Wars setting i tako...:)

TOliko Hype-a oko niocega .. ok dobra je " igra " ali je daleko od recimo " IGRE " kao Witcher :)
Hype...zato ga ne volim, i trudim se da ga ignorišem, ne samo kada igra ispadne ispod, već i kada bude iznad očekivanja :), odnosno kada postoje raskoraci između hype-a i igre u oba smera. Iskreno, ovo je sasvim dobra igra, mnogo bolja od drugih multiplatformi ( :d ) koje smo do sada obrtali, i trudim se da ignorišem hype koji ju je proglašavao za naslednika Baldura, novu ikonu PC RPG-ova i slično. Ne zanimaju me, za sada je sasvim dobro, i to je ono što me interesuje. Nije najnaj ikada, ali dobro, videćemo šta će biti do kraja. Prosto, zainteresovan sam da je odigram do kraja, možda čak i da probam posle sa nekim drugim likom, što je u mom slučaju poprilično pohvalno, imajući u vidu da se u poslednje vreme baš dosta igram maltene na silu.

E sad, ono sa čime bih se složio, jeste odnos između ovoga i Witchera. Naime, Witcher je baš originalan po mnogim pitanjima, i daleko je zanimljivije "otkrivati ga" nego ovaj svet. Ali, to je opet nešto lično, zato što smo igrali tušta i tma ovakvih igara.

Izasao je Dragon Age Origins Collectors Edition Bonus Disc
Bonus Disc contains: a making of documentary, soundtrack, trailers, wallpapers, concept art video & strategy tips
Tezak je 3.3GB

Na Witcher strani je samo original prica po svemu ostalom je u minisu sa poredjenjem sa DA...

Ako moze Vuk mogu i ja ... i to igram sa Elfom :d i cekam da me neko nesto pita ne bili mu glavu rascopao :d

Igram DA ali polako zbog drugih obaveza - nisam freak :) a i cekam bolju kartu posto na ovoj ( 4850 ) grafika nesto mrljava a pise High Detail ;)

A što se tiče Stone Prisoner i Wardens Keep,džabe od nabavljanja.Dobije se quest,npc kaže da je obeleženo mesto na mapi,ali je lokacija zaključana tj nedostupna na mapi :mad:

A što se tiče Stone Prisoner i Wardens Keep,džabe od nabavljanja.Dobije se quest,npc kaže da je obeleženo mesto na mapi,ali je lokacija zaključana tj nedostupna na mapi :mad:

Meni ionako nije uspela instalacija Stone Prisonera a Wardens Keep cu da vidim kad stignem. Ali ako ti kazes da ne radi, verujem :). Bar su mi olaksali posao sa onim nakitom i ostalom fancy opremom. Igram ovo na Nightmare i nemam nikakvih problema u borbama, kad zagusti onda izvodim razne kvarne trikove ali retko kad bude problema. Mozda bi bilo bolje da se health ne obnavlja posle svake borbe.

Za The Stone Prisoner odem u onaj Pass pored jezera,tu mi lik kaže da rodom mogu da oživim golema,i kao obeleži mi gradić na slovo H pun karakondžula na jugu mape,ali nema ga na mapi.A i Pass nestaje posle sa mape.
A za Wardens Keep mi u kampu za logorovanje Levi Dryden da quest da kroz lavirint dođemo do Soldiers Peaka i on ga kao obeleži na mapi,ali ni njega nema.

A i za pola itema treba strength i dexterity da se nasvira na milion da bi se nosilo.Džabe se cimam oko džidžabidža koje sam i onako pljuvao prvobitno.Samo sam sebi skačem u usta :S:

Poslednja izmena:
e stvarno stavio i ja dlc sa nakitom, i ono odmah u inventaru! lol ... kakva glupost, ja mislio da cu sada negde da trazim iste po mapi i to... kakvo varanje, i jos si platio za to... pu... al dobro izgleda onaj helm of the deep priznajem

Koliko sam ja shvatio The Stone Prisoner i Wardens Keep zahtevaju autorizaciju sa EA servera koja podrazumeva i login sa orginalnim cd-key-om. Za sada ne postoji rešenje da se oni pokrenu, eventualno nam ostaje da sečekamo neki poseban lek za njih.

Da ponovim još jednom za one koji mrze da pretražuju forum.
Što se tiče DLC koji provereno rade i koje sam testirao evo spiska sa linkovima.

Da bi instalirali DLC sve što treba da uradite je da pokrenete daupdater.exe koji se nalazi u instalacionom folderu igre Dragon Age\bin_ship i zadate mu putanju fajla koi ste gore skinuli.

Slažem se sa G!!!. Ovi DLC na neki način predstavljaju cheat. Da su obični item pa adje ali ako vama neko odmah da u inventar stvari koje nećete skoro zameniti onda to nije u redu.

Imam jedno pitanje, dosegao sam lvl 7 i trebalo bi da mogu da izaberem specijalizaciju karaktera, ali za sve 4 varijante mi stoji "Not yet unlocked", pored toga sto mi stoji da imam 1 poen za specijalizaciju. U cemu je problem?

Imam jedno pitanje, dosegao sam lvl 7 i trebalo bi da mogu da izaberem specijalizaciju karaktera, ali za sve 4 varijante mi stoji "Not yet unlocked", pored toga sto mi stoji da imam 1 poen za specijalizaciju. U cemu je problem?

Moras da trazis od saputnika da te nauce.:)

Ne samo saputnike nego i likove које ćeš sretati kroz igru.
Znam npr. da Morrigan može da te nauči Shapeshifter ako si mage ali moraš da imaš veliki uticaj kod nje.

Koji se moze dopuniti chat-ovanjem birajuci povoljne odgovore ili davanjem poklova iz inventara, naravno u slucaju da ti zatreba.

Poslednja izmena:
Imam opet jedno pitanje...

Da li vredi oslobadjati onog Sten-a iz kaveza? Pricao sam sa precasnom majkom u onom manastiru ali i pored 5 zlatinka koje sam joj dao kao prilog vestica nece da ga pusti? Milsim da je moguce vratiti se u Lothering ako nabacim persuade skill?

Imam opet jedno pitanje...

Da li vredi oslobadjati onog Sten-a iz kaveza? Pricao sam sa precasnom majkom u onom manastiru ali i pored 5 zlatinka koje sam joj dao kao prilog vestica nece da ga pusti? Milsim da je moguce vratiti se u Lothering ako nabacim persuade skill?

To se sredjuje bez zlata :D

Poenta je da odes u tavernu i tamo pridruzis Lelianu, ona ce ubediti ovu da ga ipak pusti. Ipak ima strenght 29, ume da bude koristan. Mada sam umesto njega ubacio sada jednog assassina koji je poslat da me ubije.

Slažem se sa G!!!. Ovi DLC na neki način predstavljaju cheat.
Pa jeste ali uzmite u obzir da nije namijenjeno da imamo 5-6 takvih predmeta kako smo mi to "ubacili" već po jedan ili eventualno dva, kad se igra pravo kupi. A ako su već retaileri navlačili kupce sa ponekim unique itemom ti itemi su morali da budu koliko-toliko dobri a ne neki obični.

Za The Stone Prisoner odem u onaj Pass pored jezera,tu mi lik kaže da rodom mogu da oživim golema,i kao obeleži mi gradić na slovo H pun karakondžula na jugu mape,ali nema ga na mapi.A i Pass nestaje posle sa mape.
A za Wardens Keep mi u kampu za logorovanje Levi Dryden da quest da kroz lavirint dođemo do Soldiers Peaka i on ga kao obeleži na mapi,ali ni njega nema.

Koliko sam ja shvatio The Stone Prisoner i Wardens Keep zahtevaju autorizaciju sa EA servera koja podrazumeva i login sa orginalnim cd-key-om. Za sada ne postoji rešenje da se oni pokrenu, eventualno nam ostaje da sečekamo neki poseban lek za njih.

Nije do toga. Iste probleme imaju i oni koji su kupili igru i ta dva quest DLC-a, ne rade im, mnogi se žale.

DLC Installed but in game MAP NOT SHOWING LOCATIONS!

Vrh Dno