Pa, ovde se uglavnom piše da igra neće biti kompleksna, da je prilagođena za konzole, da je ovo, ono...pa me zanima kako ste to shvatili?
Ko je gledao onaj gameplay
video od 700+ megabajta u kojem jedan od programera igre objašnjava svet DA i ko je video da sve u igri zavisi od toga koju rasu izaberete i da mnogo toga zavisi čak i od takvih sitnica da li ste zarobljeniku dali hranu ili ne, ne može da ostane ravnodušan. Na primer, taj zatvorenik u kavezu vam traži da mu doturite hranu. Kasnije, tokom igre, srešćete ga opet i trebaće vam njegova pomoć u rešavanju nekog quest-a. Ukoliko mu tada niste pomogli, neće ni on vama i čitav quest će biti mnogo teži. Ukoliko ste Elf, elfovski čarobnjak će vam rado pomoći, a ako ste čovek, onda morate da ga privolite, čineći mu neku uslugu. Ako ovakve značajne sitnice nisu dovoljno kompleksne za jednu igru, onda stvarno ne znam šta može da bude.
Uostalom, ja ne znam da je Bioware napravio lošu igru (znam, znam, Sonic RPG, ali zar je to neko igrao?). I nema veze što je EA tu umešao prste, zadnjih godinu dana su se i oni promenili. Do tada su samo izdavali "sigurno isplative" igre, ali sada se upuštaju i u nove stvari, što najbolje dokazuju Dead Space i Mirror`s Edge. I mada bi mogli silne milione da nabace sa Sims Online ipak se odlučuju da Bioware uradi MMORPG sa Star Wars tematikom (Star Wars:Old Republic), a s obzirom da je tu, pride, umešan i LucasArts, male su šanse da to bude loše.
Da ne skrećem sa teme, ovo će zasigurno biti jedno malo remek-delo RPG-a i jedva čekam da ga se dočepam. Batalite priče o tome kakva je igra pre nego što ste je i probali...
Edit: A gledajući
ovaj trailer, čini mi se kao da je Piter Džekson režirao animacije. Bitka kod Helmovog ponora, drugi deo..