Šta je novo?

Dragon Age !

A pod podrskom verovatno mislis na skidanje torrenta i instaliranje?
Da je prodaja malo bolja na PCu, oni ne bi ni bili primorani da igru izdaju i za konzole.

Jos znas i sta mislim :) Zanimljivo!

Zbog hardverskih smicalica piraterija na konzolama, iako prisutna, je u trenutnoj generaciji mnogo manja nego na PCu, a i samo trziste je takvo da se za konzole igre kupuju po sarenim reklamama i slikama na kutiji bez imanja pojma kakva je igra.

Veze nema s tim :)

au kako smoriste ljudi moji

ko zapravo moze da ocekuje danas novi baldurs gate od jednog biowarea kojem je ME vrhunac savremenog rpg-a, a igru jos izdaje EA

neka igra bude bolja od nwn2 i ja prezadovoljan

au kako smoriste ljudi moji

ko zapravo moze da ocekuje danas novi baldurs gate od jednog biowarea kojem je ME vrhunac savremenog rpg-a, a igru jos izdaje EA

neka igra bude bolja od nwn2 i ja prezadovoljan

+1

Barem da ubace opciju za Party formation ko sto je bilo u BG-u i bicu zadovoljan

samo da od Baldur's Gate-a ne ostane samo Gate .... na loading screenu :d

RPG je na zalost postao onakav kakvo je trziste. U zadnje vreme mi se cini da je RPG posto "fensi" tako da sad svaki developer u svacemu zeli da ima RPG elemente. To dovodi da slucaja da ljudi koji ne bi trebali da igraju rpg-ove, jer jednostavno nisu takvog mentalnog sklopa ili pate od hronicnog nedostatka maste, tvrde da su im rpg-ovi omiljena vrsta igara. S druge strane vecina tih ljudi ne moze ocima da vidi deo za kreiranje karaktera jer im je to dosadno vec bih odmah da krenu u akaciju bez prethodnog upoznavanja sa okruzenjem, osobinama karaktera i svim onim sto dobar rpg pruza. Ili nedaj boze da u igri treba da formiras sam svoj parti onda to dovodi do situacije da coveka mrzi da daje imena likovima iz svoje druzine vec pocne sve da ih imenuje svojim imenom pa na kraju ispadne da se svaki lik zove isto kao i on, i muzki i zenski, a kao prezime nosi ranger, fighter, rogue, wizard itd. Ovo bi po meni bilo za dozivotno samozabranjvanje igranja bilo cega sto ima rpg u opisu.

Poslednja izmena:
Šta mislite koliko RPG playera je ovde igralo stone varijante (duže od "probao sam par puta")? na primer ADnD (2nd ed) i/ili DnD (3rd ed) settinge? sa kockicama i bez grafike :d?

RPG je na zalost postao onakav kakvo je trziste. U zadnje vreme mi se cini da je RPG posto "fensi" tako da sad svaki developer u svacemu zeli da ima RPG elemente. To dovodi da slucaja da ljudi koji ne bi trebali da igraju rpg-ove, jer jednostavno nisu takvog mentalnog sklopa ili pate od hronicnog nedostatka maste, tvrde da su im rpg-ovi omiljena vrsta igara. S druge strane vecina tih ljudi ne moze ocima da vidi deo za kreiranje karaktera jer im je to dosadno vec bih odmah da krenu u akaciju bez prethodnog upoznavanja sa okruzenjem, osobinama karaktera i svim onim sto dobar rpg pruza. Ili nedaj boze da u igri treba da formiras sam svoj parti onda to dovodi do situacije da coveka mrzi da daje imena likovima iz svoje druzine vec pocne sve da ih imenuje svojim imenom pa na kraju ispadne da se svaki lik zove isto kao i on, i muzki i zenski, a kao prezime nosi ranger, fighter, rogue, wizard itd. Ovo bi po meni bilo za dozivotno samozabranjvanje igranja bilo cega sto ima rpg u opisu.

tachno tako, danas prave "rpg igre" za igrace koji i ne vole RPG, pri cemu RPG postaje manje RPG a vishe neki FP... ja o tome pricam vec godinama ali me niko nije slusao :)

tako smo dosli do momenta da je recimo FO franshiza, kao jedna od onih koji su spasli RPG zanr tamo krajem 90ih, postala miljenik publike koja i ne voli RPG... more sales more moneyz

Tuga šta EA učini od čoveka. DA je najavljivan kao konačno igra koja će biti sledbenik Baldurs Gatea, i tako godinama , i onda ih kupio EA i...
"This is the new shit!". Akcioni RGP koji mora da bude više next gen i više extremniji od Mass Effecta i Alpha Protocola.

Tuga šta EA učini od čoveka. DA je najavljivan kao konačno igra koja će biti sledbenik Baldurs Gatea, i tako godinama , i onda ih kupio EA i...
"This is the new shit!". Akcioni RGP koji mora da bude više next gen i više extremniji od Mass Effecta i Alpha Protocola.

I opet cu pomenuti ono sto sam pisao negde gore: ne mora da znaci da ce igra biti kao i trailer. Bilo je na youtube-u nekih gameplay videa i to deluje pristojno. EA su na prvom mestu da odrade dobru mkampanju i neki los proizvod izreklamiraju kao mnogo bolji nego sto jeste. Nadam se da u ovom slucaju jednu solidnu, komplaksnu i inteligentnu igru zele da predstave kao nesto lagano, brzo i agresivno. Sami procenite sta bi im donelo vise novca. Inace u trenutku kada je EA aneksirao Bioware DA je bio vec porilicno zavrsen, tako da ne verujem da s EA mesao u sam razvoj. Ali zato reklame, traileri i sve ostalo ce biti njihov posao tako da ocekujem jos dosta stvari kao sto je bio ovaj poslednji do izlaska igre.

Igra je odložena skoro godinu dana da se prilagodi konzolama. Znajući stanje stvari u ovoj deceniji ovoga veka, to je sigurno uključivalo ne samo portovanje na konzole nego prilagođavanje gameplaya.

nije bash godinu dana, vishe je 6 meseci :)

ja imam osecaj da ce ovo biti solidna igra, i da ea ima ulogu bash onakvu kakvu je killbane objasnio... da se ne lazemo ne moze za 6 meseci da se toliko promeni igra na kojoj se radilo 5 godina... ono sto ce izaci je Biowareov naslov, dobar ili los, to cemo da vidimo

Za 6 mjeseci se puno toga moze promijeniti, pogotovo kad se uzme u obzir cinjenica da je igra bila prakticki zavrsena za PC. Gamepad mi se ovdje nikako ne uklapa.

Mislim da nije ovde u pitanju promena gameplay-a ili nesto slicno. Bioware je mnogo ranije najavio da ce ovo biti iskljucivo PC naslov ili da ce prvo izaci PC verzija pa tek onda verzija za konzole.
Nesto tako se nije dopalo celnicima EA jer da je DA izasao februara a vezija za konzole mnogo kasnije prodaja bi bila daleko slabija.
Takodje mislim da u sve ovo vervovatno je prste umesao i Microsoft jer je osetio da ovo moze popularan naslov i jednotavno ne zeli uzgubi svoj deo kolaca.
Koliko se secam tako nesto je i bilo u objasnjenju odlaganja izlaska DA, da su procenili da je bolje da sva tri naslova izadju u isto vreme iako je PC verzija u potpunosti gotova.
Misli da je jos jedna pozitivna stvar ta da je igra prvo bila razvijana za PC, tako da ce i kontole i gameplay biti tako konciipiran. Verzija za konzole se radi zasebno, sumnjam da bi verziju za PC prepravljali u konzolarni port.

Windows XP Minimum Specifications
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.4Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 1.8Ghz or greater
RAM: 1GB or more
Video: ATI Radeon X850 128MB or greater
NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Windows Vista Minimum Specifications
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.6Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 2.2GHZ or greater
RAM: 1.5 GB or more
Video: ATI Radeon X1550 256MB or greater
NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Sacred ima 14GB+ onaj neki Sacred ELITE skoro 20gb...

Za rpg gde ima brdo karaktera,textura,quest-ova nije puno 20GB,za simulaciju, arkadu ili FPS je "puno" :D

Pa, ovde se uglavnom piše da igra neće biti kompleksna, da je prilagođena za konzole, da je ovo, ono...pa me zanima kako ste to shvatili?
Ko je gledao onaj gameplay video od 700+ megabajta u kojem jedan od programera igre objašnjava svet DA i ko je video da sve u igri zavisi od toga koju rasu izaberete i da mnogo toga zavisi čak i od takvih sitnica da li ste zarobljeniku dali hranu ili ne, ne može da ostane ravnodušan. Na primer, taj zatvorenik u kavezu vam traži da mu doturite hranu. Kasnije, tokom igre, srešćete ga opet i trebaće vam njegova pomoć u rešavanju nekog quest-a. Ukoliko mu tada niste pomogli, neće ni on vama i čitav quest će biti mnogo teži. Ukoliko ste Elf, elfovski čarobnjak će vam rado pomoći, a ako ste čovek, onda morate da ga privolite, čineći mu neku uslugu. Ako ovakve značajne sitnice nisu dovoljno kompleksne za jednu igru, onda stvarno ne znam šta može da bude.
Uostalom, ja ne znam da je Bioware napravio lošu igru (znam, znam, Sonic RPG, ali zar je to neko igrao?). I nema veze što je EA tu umešao prste, zadnjih godinu dana su se i oni promenili. Do tada su samo izdavali "sigurno isplative" igre, ali sada se upuštaju i u nove stvari, što najbolje dokazuju Dead Space i Mirror`s Edge. I mada bi mogli silne milione da nabace sa Sims Online ipak se odlučuju da Bioware uradi MMORPG sa Star Wars tematikom (Star Wars:Old Republic), a s obzirom da je tu, pride, umešan i LucasArts, male su šanse da to bude loše.
Da ne skrećem sa teme, ovo će zasigurno biti jedno malo remek-delo RPG-a i jedva čekam da ga se dočepam. Batalite priče o tome kakva je igra pre nego što ste je i probali...

Edit: A gledajući ovaj trailer, čini mi se kao da je Piter Džekson režirao animacije. Bitka kod Helmovog ponora, drugi deo..

Poslednja izmena:
Sreca je samo sto je EA tu kasno upao. Da su tu od pocetka razvijanja igre, pitanje je kako bi to sve ispalo? Mozda ce to biti dobra igra, ali kakav ce biti RPG? Ima li smisla praviti kompleksan RPG za konzole!

I meni i dalje nije jasno kako ce pojedini igrati takvu igru sa gamepadom?

Sreca je samo sto je EA tu kasno upao. Da su tu od pocetka razvijanja igre, pitanje je kako bi to sve ispalo? Mozda ce to biti dobra igra, ali kakav ce biti RPG? Ima li smisla praviti kompleksan RPG za konzole!

I meni i dalje nije jasno kako ce pojedini igrati takvu igru sa gamepadom?

Probacemo, pa cemo da ti javimo :).

Novi shotovi...:)

2qkuo15.jpg

30cbq77.jpg

5cddfc.jpg

zsjmll.jpg

2qu6wwk.jpg

2rgj79v.jpg

Ostatak slika ovde.

Poslednja izmena:
Uff, dal je moguce da su ovi prave screenshot-ovi a ne neki photoshop-ovani

Ovi sto sam okacio su ocigledno in-game, izuzev treceg odozgo, koji je takodje ocigledno - iz sinematika, kao sto rece Jovy.

I bas je trulo sto igra ne izgleda kao na tom sinematiku...eh...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o-9T-gLCaZE&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o-9T-gLCaZE&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

^ Boss fight predpostavljam? :) Borba deluje poprilicno random...

Jel ova igra izlazi sigurno za PS 3 ?

Nazad
Vrh Dno