Šta je novo?

Dragon Age 3

Obicno u RPG-u mozes i da kupujes lekove, pravis sam, krades ako imas lopovske skilove, donosis sastojke pa da ti prave po jeftinijoj ceni... Ne mogu da se setim kako je bilo u DA:O, ali mislim da je bilo potova u prodaji kod nekih trgovaca i alhemicara.

Dada to znam, al sto je najgore nema da se kupi, mislim nema kod apotekara, a trgovci su lose snabdeveni, npr neki imaju sve i svasta, dok neki nemaju nista, mada vise mi zao zbog potion-a :p

Probaj nocu da im se usunjas u kuce... mora da su ih negde sakrili. Kakav je to open-world, a da nema nigde potova:p. Pa i za vreme prohibicije je postojala neka crna berza.

Ušunjavanje ljudima u kuće, ah kad se setim Gothic-a... :)

Može li još neki komentar u vezi priče? Jedino dobra priča može da me ubedi da kupim ovo... recimo u DAO mi je bila sasvim dobra priča iako nije bila baš originalna :)

@ edited
- Privode te nakon nekog "HL2" incidenta, i kapiraju neki sign na tvom dlanu.
- Za tebe tvrde da si chosen one, ti ne znas da li si i mnogima kazes i da nisi.
- Ides sa ekipom da zatvoris neki portal i onda shvate da ti to moš' rukom.
- Formiraju inkviziciju, ciji member postajes sa zadatkom da ih rukom odradjujes... ovaj, mislim zatvaras portale. rukom.
- Imas war table u main townu koji sluzi kao space map u mass errect, samo neke misije kupujes sa kolicinom "Power-a". Power dobijas kroz "kvestove".
- Trcanjem kroz jako siroke koridore shvatas da su nesto mejdzevi i templari u zavadi, i na koga god naidjes samo te napada, oni koji te ne napadaju nisu interaktivni.
- Dobijas mogucnost da nastavis storyline dalje, ali si low level i nemas power.
- grind
- grind
- grind
- grind, 10h passes
- grind
- grind
- grind
- grind 20h passes,
- nakon sto si skupio 40-ak powera oid citanja pisama, fetch-a, kretanja od tacke A do tacke B, ubrao 300 elfrootova, 200+ irona te nekih drugih pickupa koje na svakih 30m se saginjes da pokupis, ubio 100 planinskih jaraca, 50 lisica, 50 vukova i drugih zivulja, pokusavas da se setis gde je ono prica stala, i pokusavas da se prisetis barem jednog memorabilnog kvesta sto si uradio za 25h, i ne ide..
- odes do tacke C da nastavis pricu.
- u pricu ulaze likovi koje bi ja licno u svakom starom BioWare naslovu satr'o sa zemljom u startu. A do ovde igra nije ponudila ni bar jedan "F OFF" ili "I'll fuck you up" odgovor. nikome.

ako te bude interesovalo dalje, will keep you posted.

Poslednja izmena:
- Privode te nakon nekog "HL2" incidenta, i kapiraju neki sign na tvom dlanu.
- Za tebe tvrde da si chosen one, ti ne znas da li si i mnogima kazes i da nisi.
- Ides sa ekipom da zatvoris neki portal i onda shvate da ti to moš' rukom.
- Formiraju inkviziciju, ciji member postajes sa zadatkom da ih rukom odradjujes... ovaj, mislim zatvaras portale.
- Imas war table u main townu koji sluzi kao space map u mass errect, samo neke misije kupujes sa kolicinom "Power-a". Power dobijas kroz "kvestove".
- Dobijas mogucnost da nastavis storyline dalje, ali si low level i nemas power.
- grind
- grind
- grind
- grind, 10h passes
- grind
- grind
- grind
- grind 20h passes,
- nakon sto si skupio 40-ak powera oid citanja pisama, fetch-a, kretanja od tacke A do tacke B, ubrao 300 elfrootova, 200+ irona te nekih drugih pickupa koje na svakih 30m se saginjes da pokupis, pokusavas da se setis gde je ono prica stala, i pokusavas da se prisetis barem jednog memorabilnog kvesta sto si uradio za 25h, i ne ide..
- odes do tacke C da nastavis pricu.
- u pricu ulaze likovi koje bi ja licno u svakom starom BioWare naslovu satr'o sa zemljom u startu. A do ovde igra nije ponudila ni bar jedan "F OFF" ili "I'll fuck you up" odgovor. nikome.

ako te bude interesovalo dalje, will keep you posted.

LoL... ništa drugo nisam ni očekivao od ovoga.

Evo i ja sam resio to byte the bullet i poceo da igram.
POsle neki 8 sati u igri meni nikako nije jasno zasto se ova igra zove Dragon Age, jer je cak DA2 vise nalik na Origins nego ovo.
Jedina igra koju sam za svojih 15 godina u PC gejmingu video, koja pati od tako jakog slucaja konzolitisa da je definitivno postavila standard i da je kategorija sama za sebe.
Kontrole su unistene, kamera takodje.
Kamera je definitivno nesto najgore sto u mogli da ucine jer je u dobrom delu situacija kontraproduktivna, upari to sa *****skim key bindings i jos gorom gameplay mehanikom
i imamo ovo sto vidimo.
I potpuno je netacno da te igra ne prisiljava da je igras iz treceg lica, jer tactical kamera radi sve osim ono sto bi trebalo da radi.
Taktika ovde gotovo da ne postoji, nema healera, ogranicen si sa napicima, imas cool down za magije (nema vise bacanja magija jednom za drugom), AI se respawnuje 6-7 minuta posto si ih ubio
ne mozes da selektujes ceo party odjednom kao ranije vec svakog ponaosob, skupljanje loota je ubagovano (ako nije onda stvarno svaka cast Bioware!).
U pocetku sam igrao na Nightmare, i poginuo sam samo tri puta i to sve protiv onog bossa u prologu i to samo zbog nepreglednosti kamere.
Igra je vestacki napravljena da bude teska jer u Nightmare nikakv skill ili taktika ne pomaze.
Udarce neprijatelja ne mozes da izbegnes, lecenje je ograniceno, od taktiziranja nema nista...
Ne mozes da budzis samostalno statistiku likova sa kojim igras, igra to sve radi po defaultu, ogranicen si na 8 magija.
Armor je ogranicen po klasama...
Kako je ovo od mnogih dobila 9/10 je misterija....

Dobro spremi se za moja engleska mišljenja biće ih dosta, iskoristiću to svoje pravo, kopaću tuđa jer nisam u stanju da izrazim svoja. :d

Apsolutno nista cudno za tebe...

Poslednja izmena:
Jel ko od vas keyboard warriora prodaje igru jeftino?
Nek javi u pp.

@Marko1996
Kakvi ti bre potioni fale?

Ma bre one magije, ne mogu da ih otkljucam dok ne nabavim recept i to me nervira, a i sve sto si rekao za igru je tacno, nema greske, ali kao sto kaze 999 drzi paznju, nije dosadna, barem meni, posle skole upalim, opikam 2, 3 sata i ja sam zadovoljan :)

Nije baš sve tako crno. 2SaiNt4U je dao sirovu verziju kako igra funkcioniše. Priča kasnije počinje da se komplikuje čak se dobija i mogućnost izbora strane što utiče na neka dešavanja. Ima dosta zanimljivih companion-a sa svojim pričama i mogu se napraviti zanimljive kombinacije party-a. Kasnije se dobija i još jedna build specijalizacija. Tipa Rouge Assasin, Warrior Reaver, Mage Necromancer itd. Taktička kamera tj. taktički mod funkcioniše ali mu se nažalost morate prilagodti (navići na kameru).

Taktička kamera tj. taktički mod funkcioniše ali mu se nažalost morate prilagodti (navići na kameru).

Ok, moze da funkcionise uz dosta glavobolje, ali je problem to sto na hard tezini jednostavno u 25 sati nije bilo potrebe da se lupi pauza u borbi.

Tipa Rouge Assasin, Warrior Reaver, Mage Necromancer

Ovo me plasi realno, jer je najveci problem to sto ne mozes promeniti oruzje u toku borbe a sve klase su tipa> ranger / assasin, i sad za rangera imas ukupno 5 skillova kao active skill, a ulozis na daggere skill poene i posle te mrzi da isto koristis jer ti je ranged razvijeniji pa ne zelis da se zateknes u borbi sa daggerima za koje imas manje skillova otkljucano.

Ok, moze da funkcionise uz dosta glavobolje, ali je problem to sto na hard tezini jednostavno u 25 sati nije bilo potrebe da se lupi pauza u borbi.

Ovo me plasi realno, jer je najveci problem to sto ne mozes promeniti oruzje u toku borbe a sve klase su tipa> ranger / assasin, i sad za rangera imas ukupno 5 skillova kao active skill, a ulozis na daggere skill poene i posle te mrzi da isto koristis jer ti je ranged razvijeniji pa ne zelis da se zateknes u borbi sa daggerima za koje imas manje skillova otkljucano.

Ja 90% borbi rešavam iz taktičkog moda. Dakle udjem i ne izazim iz njega dok se borba ne završi. Igram sa DW Rogue i bitno mi je njegovo pozicinoiranje tj. da bude često iza ledja neprijatelja kako bi naneo što više štete. Plus u tactical modu radi i auto attack pa nema button mashing-a. Pretpostavljam da bi moglo i bez njega ali eto ja po navici. Prmetio sam i da se kamera na otvorenim prostorima može pozicinirati dosta visoko što daje odličnu preglednost ali unutra je očaj.

Što se tiče menjanja oružija ja sam se odlčio samo za jedan tip tj. daggers. Pratim tu granu i još neke iz rouge dela koje idu uz nju tj. dobro se slažu. A u tom slučaju ima baš dobrih kombinacija. Tipa jedan abiliti usporava neprijatelje a drugi daje ogroman bonus na to.

Jel hard najteži nivo ili ima i nightmare?

A igre na originu nemaju region lock, pošto sam u rusiji ako kupim i aktiviram ne bi trebalo da bude problem da igram u srbiji? Moram da vidim dal ide engleski jezik...

Heh, čak i 2SaiNt4U počinje da menja mišljenje o ovoj igri.:D Znači stvari ipak nisu loše.

Ne, nisam promenio misljenje, igram jer nema sta drugo da se igra. Pitanje je da li ce smoriti za narednih 5h ili 30h.

Ostajem i dalje pri tvrdnji da je igra trebala da se zove "Inquisition", a Dragon Age u nazivu je samo jos jedna obmana potrosaca.

Pa napisah gore, igra mi drzi paznju za razliku od drugih sad aktuelnih, posebno onih open world igara punih - nicega. I igra ima mane i nosi teret sto je nedorasli nastavak DA:O, ali nije ni toliki krsh kojim ti (ili neko drugi tacnije) zelis da je predstavis, a vec je obicaj da kada god izadje neki novi EA naslov u temi moze da se od tebe ocekuje dosta citata random likova sa stranih foruma (koji obicno ukljucuju falusne organe i sl skrivene fantazije tih likova?) i tvoja zvaka o "podrzavanju" ovoga i onoga...

Razmisli i ti malo, ne bi bilo lose. Tema je DA:I, a ne koliko ti je los Skyrim, semantika, tvoje uobicajene zamene teza izrazene u kratkim recenicama itd...

Ja se ponekad pitam jesi li to ti? No izgleda da sam te pogresno procijenio kroz sve ove godine.
Naravno forum nije idealno mjesto za upoznavanje.

Te zamjene teza su dio mog izrazajno-kreativnog koktela. I imaju smisla.

Dobro spremi se za moja engleska mišljenja biće ih dosta, iskoristiću to svoje pravo, kopaću tuđa jer nisam u stanju da izrazim svoja.

U stanju si ti da izrazis svoja, no problem je sto su cesto cista kontradikcija.

Problem vecine.

To je bila retorička ironija, u nekoj meri čak i ludistička, nije se odnosila na mene ;)

Poslednja izmena:
Ne bih se slozio!

Ali neka ostane tako.

Haha, vrh komentar:

"I have an entire army at my command—can’t I send out some troops to freakin’ pick some plants?"

Dobro je sto ipak ima neka konstanta u svom ovom lomu, ali naravno ona nema nikakve veze sa DA serijalom vec sa cuvenim FB3 engine-om i njegovim bagovima.
Gledajte kako sam se teleportovao sa jednog kraja mape na drugi...

DAI teleport.jpg

Neko od modera je našao rešenje za zoom. Što bi značilo da ima nade za taktičku kameru sem ako je ne dadaju kroz DLC koji košta 10$.

Apparently zoom is stored as a byte code and can be "cheated" to let you zoom out further..

zoom.jpg

Nejasno je samo da li je uspeo da se resi onog tupavog feature-a kamere da nece da ide kroz zidove i tako to...
A vidim da se onog tupavog crosshair-a ratosiljao...

Igrao sam preksinoć i sinoć igru, ja ne vidim u čemu je problem sa kontrolama i kamerom? Igrao sam ja izvikanije naslove sa mnogo gorim kontrolama i kamerom, pa su opet bile dobre. Naravno, taktička kamera je daleko od DA:O ali nije totalno neupotrebljiva. Čisto da sprečim neke komentare, DA:O sam igrao od dana izlaska, imam 70 sati odigranih, igrao sam i DA2 i on mi se svideo, bez obzira na komentare a isto tako mi se sviđa i DA:I. Igre igram od svoje 7-me godine (znači, cirka 30 godina), odigrao sam sve i svašta do sada, ali na igre gledam kao na zabavu, a ne nešto gde trebam da proučavam istorijat razvoja dotičnih i da upoređujem sa nekim sličnim igrama, naravno ima i toga, ali igra mora da bude žestoki krš pa da je ne odigram, a ima i takvih.

Komentar pravog gamera :).

Sve ovo trolovanje ok igra nema veze, ili ti se sviđa igra ili ne, ja ni ovim kvazi recenzetima/novinarima ništa ne verujem.

Bogme, pojedinci idu u krajnost sa ovim cepidlačenjem. Kao da imaju obavezu da i sebi i ostalima dokažu da igra ne valja, pa zato iskopavaju najsitnije nedostatke i pišu ogromne postove o njima.:D

Nazad
Vrh Dno