Šta je novo?

Dragon Age 3

Daj nam jos tudjih opisa, bas nas zanimaju tvoja iskustva u gubljenju vremena na internetu...

Zadnja EA igra koju sam igrao je DA: Origins. Tako ce izgleda i ostati. Doduse Origins se i ne moze nazvati EA igrom.

Btw, neko je bio prilicno mastovit kod opisa ove igre :)

Ovo je sa Metacritica uz 5.4 user ocjenu.

Metacritic user ocenu su jako pouzdane. Tamo ljudi uopste ne troluju sa nulama i desetkama...

Kad se sinoc ne slogirah. Ukljucim ne znam ni ja kako Origin online (inace igram igru offline bez onih upload-ova) i startujem igru i izbaci mi konflikt save-ova i da biram cloud ili game data. I ja `nak u brzini kliknu na cloud i vrati mi savove koje sam imao na cloudu, tj zadnjih 20-tak sati mi izbrisa... Popizdio sam... Srecom kad se ode na Orgiin-DAI-Game details ili propertis ima opcija restore save data i uspjeh vratiti:)

Metacritic user ocenu su jako pouzdane. Tamo ljudi uopste ne troluju sa nulama i desetkama...

Metacritic ima puno trolova to je tačno ali se finalna-prosečna ocena uglavnom poklapa sa kvalitetom igre (što se mog ukusa tiče).

Nikako, ima previše trolova koji targetuju pojedine izdavače samo iz razloga zato što im se ne sviđa neka politika tog izdavača/razvojnog tima, tako da kod većih izdavača uglavnom ne vidiš realnu user ocenu na metacriticu.

Realnu prosečnu ocenu možeš recimo da vidiš kod steam "user reviews" procenat pozitivnih ocena kada pređeš mišem preko one opšte ocene, što je adekvatno realnoj oceni, jer znaš da ti ljudi imaju kupljenu igru i da su je zaista igrali.

Poslednja izmena:
Nikako, ima previše trolova koji targetuju pojedine izdavače samo iz razloga zato što im se ne sviđa neka politika tog izdavača/razvojnog tima, tako da kod većih izdavača uglavnom ne vidiš realnu user ocenu na metacriticu.

Realnu prosečnu ocenu možeš recimo da vidiš kod steam "user reviews" procenat pozitivnih ocena kada pređeš mišem preko one opšte ocene, što je adekvatno realnoj oceni, jer znaš da ti ljudi imaju kupljenu igru i da su je zaista igrali.

Trol levi i trol desni se potiru ako ima mnogo korisnika koji glasaju, a prema zakonu velikih brojeva rezultat je tačan sa velikom verovatnoćom bez obzira što postoje ekstremi i pozitivni i negativni te prema tome metacentric je tačan koliko i steam i obratno jer veliki broj ljudi glasa. Statistika je čudo...

Poslednja izmena:

Nema tu "realne" ocene, sta je realno? Za koga? U tom smislu samo unutar pojedine ciljane grupe moze se pricati o "realnoj" oceni. Opštu "realnu" ocenu necete naci nigde jer nema jasno definisanog kriterijuma koji atributi ucestvuju u formiranju ocene i sa kojim ponederima...Da ne duzim dalje, "realno" je u svakom slucaju upitna kategorija a ja , kada me interesuje neka oceana, prvo gledam kolicinu tj. koliki je uzorak, sto je veci po zakonu velikih brojeva to je veca verovatnoca da je ocean tacnija ili "realnija" uslovno. To je ujedno I najvazniji kriterijum a onda nije lose sabrati nekoliko sajtova sa razlicitim pristupom I onda naci neku sredinu. recimo metacritic+ign+gamespot I naravno benchforum :d...
Na kraju meni to recimo malo sta znaci,ako su niske ocne na velikom uzorku ne gledam ni gameplay na jutjubu. Ako je nesto veca onda gledam gameplaj na jutjubu sto mi daje 90% moje ocene o tome...posle velikog broja odigranih igara ko ne moze da posle pola sata gameplaja na jutjubu vidi kakva je igra negde je nesto propustio, za to ti ne trebaju nikakve ocene nekih sajtova...

Poslednja izmena:
+1
Jedini "user score" na koji treba obraćati pažnju. Još možeš da vidiš koliko dugo je lik koji je postovao review igrao igru, ako hoćeš možeš da mu overiš nalog i vidiš ostale reviewe i kakve igre obično igra. Fino odmah znaš da li igra slične igre i voli slične stvari u igrama kao ti.

Ako igra ima ačivmente možeš sigurno da vidiš koliko je igrao.

Na kraju meni to recimo malo sta znaci,ako su niske ocne na velikom uzorku ne gledam ni gameplay na jutjubu. Ako je nesto veca onda gledam gameplaj na jutjubu sto mi daje 90% moje ocene o tome...posle velikog broja odigranih igara ko ne moze da posle pola sata gameplaja na jutjubu vidi kakva je igra negde je nesto propustio, za to ti ne trebaju nikakve ocene nekih sajtova...

Upravo tako, te ocene igrača su samo putokaz u to da li vredi uložiti vreme na istraživanje o igri, nećeš gubiti takvo vreme na nešto što sigurno ne valja. Tek ako igra prođe tu prvu branu vredi pogledati da li je to nešto što tebi lično leži ili ne.

***, asimilacija radi punom parom :)

Ovo je i moj zakljucak, i to samo na osnovu 20-ak minuta odgledanog videa.

Good game if you're looking for Korean mmorpg dressed as a single RPG, unless you are looking for adult dark fantasy, so you're unlucky. In this case, I would recommend everyone to play again top of dark fantasy in recent years, Dark Souls: Prepare to Die or wait for Witcher 3 or Bloodborne. DA: I is embarrassing, cheap, cliché fantasy for teenagers.

Daj nam jos tudjih opisa, bas nas zanimaju tvoja iskustva u gubljenju vremena na internetu...

Opet ovo "nas"? Koga to predstavljas?

Taj "tudji" post/misljenje mi vise znaci nego li tvoj-e, u ovom slucaju.

Metacritic ima puno trolova to je tačno ali se finalna-prosečna ocena uglavnom poklapa sa kvalitetom igre (što se mog ukusa tiče).

Tacno.

Sve dobre igre imaju dobre ocjene. Ima tu nekoliko iznimaka kojima bih spustio ocjene, kao Retardim - to jest Skyrim recimo.
Mada ovakvo ocjenjivanje nema smisla uopce.

Koliko se ukusi razlikuju ***... Meni je Witcher 2 recimo ok igra, onak` globalno gledano, ali mi je toliko retardirana sto lik ne moze da skoci, pa makar i kamencic da preskoci da je to strasno. Upravo zbog tog *****izma sam je zavrsio sto prije, jer vise nisam imao nerava da igram! Ako i Witcher 3 bude isti takav onda je to strasno, barem za mene.

Poslednja izmena:
u W2 je mozda bio jednolican fajt i nekako na momente iritirajuci..
ali je storyline odlican, side questovi i interakcija sa NPC-ovima takodje, te kompletna igra nakon odluke na kraju prvog chaptera - drugacija.
U danasnje vreme, nema mnogo igara da ponudi isto.
U DA:I nema ni jedan upecatljiv quest nakon 20 sati da se covek seti sta je odigrao.

Taj "tudji" post/misljenje mi vise znaci nego li tvoj-e, u ovom slucaju.

Stvar je u tome da ti treba da daš svoje mišljenje, valjda si u stanju da iskažeš svoja iskustva o igri, a ne da zatrpavaš prenošenjem tuđih random mišljena sa svih strana internet bespuća, sposobni smo i sami da čitamo tuđa mišljenja, nije nam potreban zvanični zastupnik tuđih mišljenja :d

Poslednja izmena:
Upravo to, al on nikako da ukapira vec ponavlja isto...Ajmo sad da kacimo i tudje hvalospeve pa da zvucimo ozbiljno jer je sve na engleskom:d I posle W2 koji je doziveo konzolitis pad gori nego DA:O sa dvojkom, suzdrzano cekam W3 da ne bude opet "tresla se gora" a rodio se ROLL play...do tada cu ovime ubijati vreme sto da ne. Igra je krshasta u mnogim aspektima osim u zvuku i grafici, ali drzi paznju, good enough for me.

Poslednja izmena:
Koliko se ukusi razlikuju ***... Meni je Witcher 2 recimo ok igra, onak` globalno gledano, ali mi je toliko retardirana sto lik ne moze da skoci, pa makar i kamencic da preskoci da je to strasno. Upravo zbog tog *****izma sam je zavrsio sto prije, jer vise nisam imao nerava da igram! Ako i Witcher 3 bude isti takav onda je to strasno, barem za mene.

Ne bih to nazvao retardiranim. U W2 skakanje nije potrebno.
A W3 ima skakanja. Valjda gledas video prezentacije?

Retardirano je kada slucajno ili namjerno ukrades ili uzmes drvenu kuhacu u Skyrimu, pa te poslije strazari gnjave za kradju. A za ubistvo Cara te niko nista ne pita. To je retardirano.

Stvar je u tome da ti treba da daš svoje mišljenje, valjda si u stanju da iskažeš svoja iskustva o igri, a ne da zatrpavaš prenošenjem tuđih random mišljena sa svih strana internet bespuća, sposobni smo i sami da čitamo tuđa mišljenja, nije nam potreban zvanični zastupnik tuđih mišljenja

Opet "nas"! I ti si izgleda predstavnik mase?

Nema tudjih Ramo!
Dobra obzervacija, konstatacija, zakljucak, je ono sto je bitno. Nije vazno od koga dolazi.
Hoces li ti reci isto za svoj zakljucak, ako ga je negdje prenesem ili pokazem? Hoces li reci da ne pripada tu, da nije bitan?

Btw, gomila tema je otvorena na osnovu necijeg zakljucka. Ti si takodjer prenio necije misljenje ovdje na forumu, sa kojim si se slozio.

Razmisli prije nego sto napises Ramo. Redefiniraj takodjer.

I molim te reci mi jesam li ja sposoban da dam svoje misljenje!?

I posle W2 koji je doziveo konzolitis pad gori nego DA:O sa dvojkom,

S tim se ne bih slozio druze Nex.

I W2 uopce nije na mojoj top listi, niti blizu. Ta igra je proslost.

Nego ja ne kontam zasto si kupio DAI ako je krsh. Zasto to podrzati?

Poslednja izmena:
Dobro spremi se za moja engleska mišljenja biće ih dosta, iskoristiću to svoje pravo, kopaću tuđa jer nisam u stanju da izrazim svoja. :d

Poslednja izmena:

Pa napisah gore, igra mi drzi paznju za razliku od drugih sad aktuelnih, posebno onih open world igara punih - nicega. I igra ima mane i nosi teret sto je nedorasli nastavak DA:O, ali nije ni toliki krsh kojim ti (ili neko drugi tacnije) zelis da je predstavis, a vec je obicaj da kada god izadje neki novi EA naslov u temi moze da se od tebe ocekuje dosta citata random likova sa stranih foruma (koji obicno ukljucuju falusne organe i sl skrivene fantazije tih likova?) i tvoja zvaka o "podrzavanju" ovoga i onoga...

Razmisli i ti malo, ne bi bilo lose. Tema je DA:I, a ne koliko ti je los Skyrim, semantika, tvoje uobicajene zamene teza izrazene u kratkim recenicama itd...

Zasto se i pecate uopste na takve komentare, nije mi jasno...

Bolje je kupiti Original Sin nego ovo EA cudo, makar podrzavas indi razvojni tim ako nista drugo. Ali dobro, svako ima pravo da trosi novac tamo gdje zeli i misli da je najbolje. Neko na primjer ima fetis da kupuje krs stvari kod Kineza. ;)

Bolje je kupiti Original Sin nego ovo EA cudo, makar podrzavas indi razvojni tim ako nista drugo
Nije mi jasno kakav je ovo zakljucak?Evo da i ja nesto zakljucim,bolje uzeti Farmer Simulator 15,nego Original Sin!Zasto?Zato sto sam u FS-u do sada skuckao 50h sati,a u
Original Sin-u nekih 5h!Onda je lepo napisem svoj negativan review za Original Sin na Metacritic-u i moji istomisljenici me citiraju po raznim forumima kako sam ja upravu i kako ta igra nije vredna para!Samo zato sto se ona meni ne svidja i sto nisam u tom "fazonu"!Mislim da ova recenica sve govori:
Igra je krshasta u mnogim aspektima osim u zvuku i grafici, ali drzi paznju, good enough for me
Edit:Mislim da je rostilj bolji od sarme!Jednostavno je ukusniji i lepse izgleda na tanjiru kada se servira!Neka me neko ubedi da je sarma bolja!

Poslednja izmena:
@2SaiNt4U - Zato i kazem da se ukusi razlikuju. Ti pratis pricu temeljno, ja za to nemam kad. Igram kad djete zaspi, i jedva da imam vremena za igranje, a kamoli za pomno pracenje dijaloga. Meni je bitno da je igrivo, da lijepo izgleda, kvestovi tu i tamo nisu losi. Do sad se sjecam mozda 2-3 zanimljiva da su mi ostala u sjecanju bas. Ostalo manje vise kao i kod ostalih igara. Dosta me podsjeca na Skyrim.

@starac - Ne pratim *** desavanja oko W3, cekam da izadje i da me iznenadi onak na prvu. Za DA:I sam gledao, pa me kad sam poceo igrati i nije toliko odusevila. Ima mana podosta, ali mi je igra super. A o W2 mislim da je takodje super igra, samo ne mogu da predjem preko toga da lik ne moze da skoci. Bukvalno moram da idem onuda kuda je zacrtano i to je to. DA:I mi se svidja sto je potpuno open world i sto picis kuda hoces i kojim god hoces redoslijedom.

bro82 i roštilj i sarma su dobri...al je zato sarma 1.januara zakon :p

Bolje je kupiti Original Sin nego ovo EA cudo, makar podrzavas indi razvojni tim ako nista drugo. Ali dobro, svako ima pravo da trosi novac tamo gdje zeli i misli da je najbolje. Neko na primjer ima fetis da kupuje krs stvari kod Kineza. ;)
Različiti ljudi vole različite igre. Divinity i Inquisition koliko vidim nemaju puno toga zajedničkog i ciljaju drugačije grupe igrača, tako da ti savet i nije nešto.:D

Glavne prednosti DAI po meni:
-Open world u pravom smislu te reci
-Svidja mi se fajt kao fajt, zanimljiv je, a pogotovo oni specijalni potezi
-Prica je zanimljiva, bukvalno pravis/obnavljas "drzavu" na neki nacin, ucestvujes u stvaranju tj obnavljanju tog Order-a, i ti predvodis Inkviziciju
-Customizacija likova, opreme, ma svega, to su fino odradili
-Grafika i zvuk, naravno
-Podrska na njihovoj FB strani, bas redovno odgovaraju i ako imas neki problem sa igricom, admin ti odgovara relativno brzo, bar koliko sam video po komentarima (nekome je ovo nebulozna prednost, ali opet od viska glava ne boli :))
-Questovi...

Mane:
...-Zavisi koji naravno, evo ovaj poslednji je bio nebulozan, morao sam farmeru da vratim njegovog bizona, znaci smor :p Ali generalno 50:50 sto se tice questova
-Kamera, ah ta kamera, ubija u pojam, pogotovo prilikom fajta, mislim polako se navikavam na kontrolisanje preko tastature, ali nije to to, mis je neprevazidjen za kontrolu kamere
-Tactical camera mi vise skodi nego sto s njom dobijam, dok sam je koristio redovno obavezno ovi moji izgube solidan health, a sada kad je sve auto, sve je mnogo lakse
-Donekle crafting, jer mi ne da da dobijam neke druge lekove dok ne nabavim recept, a to me nervira, sto nema da se kupi ili neki apotekar vec da zna, a ja mu samo donesem sastojke...

Ovo je neko moje misljenje sto se igre tice, i meni je cak i bolje sto je A RPG, mnogo je zanimljiviji kao takav nego da je klasican RPG, mislim akcija, avantura i solidna prica, sta ces bolje :D Zato je ova igra za siroke narodne mase i zato ima prodaju u vise miliona primeraka, jer da se pravi samo za igrace kao sto su starac i ovi sto kritikuju igru, ona ne bi imala profit i EA ne bi imao profit, tako da biznis je cudo... A sto se tice 1. januara prvo sarma, pa posle toga rostilj natenane, onako uz sok/pivo (ne pijem alkohol :d), haha :D

-Donekle crafting, jer mi ne da da dobijam neke druge lekove dok ne nabavim recept, a to me nervira, sto nema da se kupi ili neki apotekar vec da zna, a ja mu samo donesem sastojke...

Obicno u RPG-u mozes i da kupujes lekove, pravis sam, krades ako imas lopovske skilove, donosis sastojke pa da ti prave po jeftinijoj ceni... Ne mogu da se setim kako je bilo u DA:O, ali mislim da je bilo potova u prodaji kod nekih trgovaca i alhemicara.

Poslednja izmena:
Jel iko probao ovo na gamepadu? XBOX one mozda? Jel lakse nego sa mis + tast?

Nazad
Vrh Dno