Šta je novo?

DOOM: The Dark Ages

Alex

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2000
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D | Fuma 2 rev.B
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS
RAM
Fury Renegade 2x16GB DDR4 3600MHz CL16
GPU
EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING
Storage
2x KINGSTON 1TB KC3000 SKC3000S/1024G
Zvuk
HyperX Cloud 2 | AltecLansing 2.0 Curved
PSU
Corsair SF750
Kućište
Lian Li DAN A3
Monitor
Gigabyte FO27Q2 | Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 X Lightspeed | Keychron K8 Pro
Ostale periferije
LG 65G3, Q990C, PS5
Mobilni telefon
Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet

DOOM: The Dark Ages, the prequel to the critically acclaimed DOOM (2016) and DOOM Eternal and the third installment of the modern DOOM series. Developed by id Software on the latest idTech engine, DOOM: The Dark Ages is a single-player action FPS that tells the epic cinematic origin story of the DOOM Slayer's rage.

Prangija koja melje lobanje i ispucava komade kao metke ... sta vise pozeleti?

Opa, ima par zanimljivih noviteta. :) Letenje, mech-a-like momenata, oruzja... fino i suptilno, na prvu. A deluje mi da su i glory kills nesto svedeniji, mozda igra bude i tecnija sada. Svima treba 'novi' Doom na svakih par godina.

Neke od stvari vidjene u traileru. Tj. za samo 2minuta gomila novih igrački i mehanika.
  • Chainsaw shield
  • A new parry System
  • A Flail or Morning Star
  • A Van Helsing inspired Stake Shooter
  • A Demon Mount
  • A Mech Titan
  • A Fur Cloak

Ma nemoj. Meni se recimo ne svidja ovaj Doom
Ni meni. Kompletan taj reboot je rekao bih čist promašaj. Imali su bolje opcije za nastavak na Doom3, pa da osim ovog bezglavog jurcanja na cartoonish styled npc-ove naprave i nešto kasvetno pride, a da pri tom takođe povećaju dinamiku u okviru akcionih deonica što im je očigledno bio cilj. Ovo je Doom iz 93. sa malo lepšom grafikom. Ali ok, očigledno da takve igre imaju svoju publiku i dokle god ljudi budu vikali "vaaau" i kupovali ovo, ništa se posebno tu neće promeniti. :rolleyes:

Poslednja izmena:
Ni meni. Kompletan taj reboot je rekao bih čist promašaj. Imali su bolje opcije za nastavak na Doom3, pa da osim ovog bezglavog jurcanja na cartoonish styled npc-ove naprave i nešto kasvetno pride, a da pri tom takođe povećaju dinamiku u okviru akcionih deonica što im je očigledno bio cilj. Ovo je Doom iz 93. sa malo lepšom grafikom. Ali ok, očigledno da takve igre imaju svoju publiku i dokle god ljudi budu vikali "vaaau" i kupovali ovo, ništa se posebno tu neće promeniti. :rolleyes:
Jedini Doom koji mi se svideo je prvi reboot iz 2016. Sledeci Eternal je postao bullet hell shooter sa unazadjenom grafikom a izgleda i ovaj Dark Ages ce takav biti. Drzi prst na levi klik i ne pustaj

Ovaj trailer mi apsolutno nista ne prikazuje da li ce biti samo nastavak Doom Eternal (arene) ili vracanje na fenomenalni iz 2016te. Izbegli su prikazivanje da li je opet u pitanju glory killovanje za skupljanje municije kao i to da li opet moras da igras po pravilima arene da bi uopste napredovao. Uzevsi u obzir da je dizajn Eternala bio inspiracija da kazem klonovima tipa Shadow Warrior 3 i Evil West, sve mislim da ce samo nastaviti u istom pravcu, pogotovo sto se ovde fantasy tematika jos bolje uklapa.

Iskreno, nemam nikakvo odusevljenje na osnovu ovoga jer je ovo sve vec vidjeno (gore) a ono sto me najvise interesuje je ocigledno namerno izostavljeno za sad.

Meni licno se nije dopala u 2016 i Eternal-u arena style i glory kills koji vremenom dosade. Sve ostalo je perfektno, cak i za danasnje standarde.
Od grafike, ritma, muzike, price... ma sve ostalo je 10/10 bilo.
Ne znam ko razvija sad ovu igru, ali ako je Hugo i tim koji je radio i prosla 2 nastavka, nema greske.

Može može.

Odigrao sam Eternal i krenuo RDR2, al nema teorije to da igram sad. Tako je spooooro i razvučeno, pa sam instalirao Ancient Gods 1 i 2 da nastavim sa Dumčinom dok ne budem imao volje za nešto drugo.

Ljudi, igrajte Deadlink u međuvremenu. Ja nisam mogao da igram Eternal posle Deadlinka jer mi taj indie game imao bolji gameplay. Neće se svideti svima, ali će nekome sigurno da legne.

Mick Gordon ce da peva, svira i da bude placen.... u dark ages!
I hope so!

Treba novi doom svakih nekoliko godina.
2016 je bio fantazija u momentu izlaska, igrao sam ga do iznemoglosti, mračan, satanistički i relativno jednostavan sa pričom mada su već krenuli da komplikuju.
Eternal je malo više cartoonish, fali mu tama, ima nezgodnih gimnastičkih momenata ali sve se nauči, priča se komplikuje i malo škripuca, ali dobro, krljanje je odlično i bolje nego u 2016, previše šarena municija posle glory kill-a, sjajan kraj sa Icon of Sin.
Ekspanzije nekako zbrzane na momente, priča sve gora, težina porasla, ne znam, nisu mi baš lepo legle ali sam odigrao nekoliko puta.
Osnovnu igru palijam skoro celo vreme od izlaska, sa malo prekida, ali i dalje je dobar osećaj.
Sjajna muzika Mika Gordona, fantastična.
Optimizacija odlična.

E, sad ovaj novi, sigurno ću igrati, mada mi sajber zmajevi baš ne deluju nešto zanimljivo, ni krzna... ali se nadam da će biti ipak klasičnih deonica bez srednjevekovnih fantazija. Oružja deluju zanimljivo, onaj Mech isto, nadam se da će moći da se zaista krlja ručno sa onim titanima a ne da bude skriptovano.

Meni je Eternal sjajno legao, trenutno igram Ancient Gods 1 i apsolutno ništa drugo, jer mi je sve presporo u poređenju sa ovim Doomom.

Moja devojka kaže da ova igra može da se sviđa samo onima koji imaju ADHD. :D

Meni žena kaže da sam bolestan, ne razume kakvo zadovoljstvo dobijam iz toga :/ :D

It is slaying time again.
Sa jedne strane lepo izgleda, sa druge može da bude onako, malo kičasto sa zmajevima i tako nekim momentima.
Ali, doom je, nema preskakanja.

ne svidja mi se hud, bode oci jako, nadam se da ce da ga izmene malo ili barem da budu tamnije boje

Ovo je vise neki Serious Sam.

Dobro je ovo. Pravi akcioni FPS bez mnogo komplikovanja. To im je oduvek bio cilj.

Ubijanje demona na različite načine i sve to uz metal. Ne očekujem ništa više.

7ci62r2vtsee1.png

Cena na Steamu 80 evra. Da li je to neki novi trend? Izgleda da će svi koristiti Game Pass.

Naravno, videli izdavaci da su ovce rado progutale 70e, pa sto da ne guraju dalje?

Nisam siguran da takve cene mogu svi da proguraju. Serijali poput GTA, Zelda, neki budući Elder Scrolls, možda Sonijevi Horizon i God of War serijali, moguće. Pedeseta iteracija Assassins Creeda, Far Cry 10 i nedorađeni AAA naslovi teško.
Ali opet dok je ovaca biće i vune.

Sviđa mi se činjenica da će biti značajno manje platformisanja u odnosu na prošli deo, to mi je malo smetalo.

Nazad
Vrh Dno