Šta je novo?

Doom 4

Ili da uvedu kvestove:)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

mislim da je neophodno da malo razrade priču. fale dublji dijalozi. nikako da se imerzujemo ovako "na suvo".

Pa ima onih zapisa, čitaš sve i to je to. Meni solidna priča, imaš satanističku korporaciju koja izvodi poremećene eksperimente, imaš doom marinca koji rešava to sve na lep način, šta više doom može da pruži :)
Što rekoše, glory kill/berserk/motorna testera :D
I muzika je kidanje :)

20160601003101_1.jpg
:d

imam jedno piatnje cisto sam hteo da bacim pogled na one doom igrackice sto se skupljaju tokom misije ali kada sam otvorio da ih vidi vecina su bile zakljucane.da li zna neko zbog cega je tako sve sam ih skupljao u svakom nivou?

Završio. Sad ću polako da prolazim misije i da nađem skrivene nivoe.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Moze neki info, sa njim se dobije popust na igru ili ?

Nedelju dana ce demo biti dostupan, samo prvi nivo doduse: http://store.steampowered.com/app/379720/

Najavise kvejk, ja misli neki dobar single uz provereni Kvejk multi kad ono... TF2/Overwatch klon. Mislim da nijedna fransiza nije ponizena kao Kvejk.

Nedelju dana ce demo biti dostupan, samo prvi nivo doduse: http://store.steampowered.com/app/379720/

Najavise kvejk, ja misli neki dobar single uz provereni Kvejk multi kad ono... TF2/Overwatch klon. Mislim da nijedna fransiza nije ponizena kao Kvejk.

Vala bas, neverovatno kako su uspeli da srozaju nesto... nadam se da ce da se osveste kao za DOOM a verovatno i Prey i malo to preurede.

Prey ce da bude dobar jer ga radi Arkane, samo nece skoro. Kvejk mozda bude nesto drugo ali kako je pricao Hines juce poprilicno sam siguran da je hero shooter u pitanju. Trejler to odaje a i cela konferencija je bila u fazonu, e imamo i mi karticnu igru (Heartstone), imamo i VR, a evo ga i Overwatch u Kvejk univerzumu. Bukvalno su opsednuti Blizzardom, zato su i izbacili ESO.

UT jeste posao koji radi pet ljudi uz pomoc stapa i kanapa, jeste da nece u narednih tri i vise godina biti gotov, da su animacije i mnogo toga na amaterskom nivou. Igra nije ni popularna... ali je brate UT kakav je bio pre 17 godina. Nisu ga pretvorili u Garden Warfare...

Fora je što Quake ima kultni status, a nikad se nije prodavao tako dobro.

John Carmack je rekao da je Q3 njegova omiljena igra, a da je ubedljivo najlošije prošla na tržištu.

Malo se zaboravi kako stoje stvari u realnosti kad nešto postane legenda kao Quake...

Neka promena je verovatno bila neophodna, ali i meni je teško da gledam ovo što rade od njega već neko vreme :(.

Sjajan kanal.

[YOUTUBE]OipJYWhMi3k[/YOUTUBE]

Prey ce da bude dobar jer ga radi Arkane, samo nece skoro. Kvejk mozda bude nesto drugo ali kako je pricao Hines juce poprilicno sam siguran da je hero shooter u pitanju. Trejler to odaje a i cela konferencija je bila u fazonu, e imamo i mi karticnu igru (Heartstone), imamo i VR, a evo ga i Overwatch u Kvejk univerzumu. Bukvalno su opsednuti Blizzardom, zato su i izbacili ESO.

Nisu oni toliko opsednuti Blizzardom, koliko žele da kopiraju modele koji su se, eto, pokazali uspešnim. Samo što u njihovoj izvedbi ispadaju bezveze.

Meni je samo nejasno šta oni misle sa Fallout 4 VR-om. Jesu li uopšte svesni da njihov krš od endžina ne radi preko 58 fpsa, a da za VR treba 90? Ne bi me čudilo da izbace takav proizvod na tržište, jer će kompletirati čekliste po kojima prave igru i niko neće shvatiti da fali nešto fundamentalno.

Isprobah malo demo čisto da vidim kako stvari stoje i kako igra izgleda.

Moram priznati da je početak baš zanimljiv i ako je suditi po ovome što sam video na samom početku, reklo bi se da je glavni junak izveden iz 3ke i da je u pitanju tzv. drevni ratnik koji se tamo spominje, što ako je tačno (a rekao bih da jeste) je meni barem, veoma dopadljivo. Jedan od ključnih elemenata u 3ci koji mi se učinio nedovoljno eksploatisan je upravo izrazitija upotreba artifakata i tehnologije drevnih. Nadam se da je to ovde potrošeno ovaj put propisno do kraja, heh... :p

Što se tiče stvari koje mi se ne dopadaju, to je naravno taj Quakeoliki manir igranja određenih deonica. Da se razumemo, nema tu ničeg lošeg, to je odlično napravljeno, međutim predpostavljam da će ovakvih momenata biti poprilično u igri i ako je tako (a tako je najverovatnije) onda to meni svakako neće biti previše interesantno jer ne preferiram gejmplej zasnovan na jurišnom multiju i arenama. U principu verujem da je igra zabavna i da dobija dodatno na intezitetu kasnije - ovakav dinamički gejmplej je siguran bingo, ipak meni lično više prija malo sporije kretanje, više horor elemenata, napetost i atmosfera kakva je krasila 3ku, što i jeste glavni razlog u principu zbog čega ne trčim nešto da je kupujem i odigram koliko sutra. ,)

Inače engine me u mnogo čemu podseća na Unreal. Materijali su koliko vidim physically based a teksture prilično dobro napravljene. Na mojoj mašini podešeno na Ultra i radila je bez problema. Kretanje je veoma fluidno, međutim meni lično ne odgovara default podešavanje za miša gde je brzina postavljena na 3.0, već sam to morao da podignem na nekih 5.5 otprilike. Problem je što kada se poveća senzitivnost, postaje prisutno izrazito trzanje kamere i biće da je to ono što sam primetio u nekim filmićima koje sam gledao ranije. Tako da opet dolazim do konstatacije da ovde ipak nedostaje mouse smooth filter koji služi za to, tj da umekša okretanje kamere kada je miš podešen na većim vrednostima. No dobro... i ovako kako je, može da prođe. Dopadljiva mi je mogućnost izoštravanja slike i podešavanje grain efekta... ali ajde da ne nabrajam dalje. Sve u svemu, prilično dobro napravljeno i optimizovano...

Poslednja izmena:
Sad vidim zasto je Borat razocaran novim Doom-om.
Probao sam demo i ****** mi je, ne svidja mi se gameplay i napucavanje, ovo je najgori nastavak do sad, takav mi je bar pocetni utisak.

Ako neko ima problema da izvuce dobar fps, senke su ovde najzahtevnije i tek kad sam ih stavio na low, vucem 60 fps, a sve ostale stavke su mi na high ili na ultra sa svim cudima ukljucenim.

Takodje igra pati od mouse lag-a...

Poslednja izmena:
Proveo sam nekih 18 sati dok sam presao DOOM na ultra violence. Igra je bar meni odlicno odradjena i jako zabavna za igranje. Kretanje vrlo fluidno i na R9 290 karti, 1080p sve na ultra ( nightmare za teksture i senke trazi 5Gb rama i vise ) cepa sem tako sa FPS-om izmedju 60-120 lagano. Na nekim deonicama padda upotreba GPU-a neobjasnjivo i FPS padne na 40FPS, ali da ne gledam u brojac ne bi ni osetio. Sada cekam novu kartu da nastavim da przim multi i kampanju na nightmare koja je neverovatno teza od ultra violence. Mouse lag nisam osetio ni u jednom trenutku, a mis A4Tech XL-747H je bio podesen na 1200DPI za potrebe igranja. Mehanicka tastatura je svakako pomogla u prelazenju nekih nivoa. Za R9 290 treba novi driver koji opravi performanse nevidjeno, igra ode sa 60 na 120FPS, samo zbog drivera.

Monster ga je jurio, te je super brzom mehanickom tastaturom, brzim pritiskom na E, uspeo da zatvori vrata pre nego sto je monster prosao.

Pa kada imas gumenjarku koja guta slova, komande i ima odziv mrtve kobile, onda bolja tastatura znaci svakako :D Reakcije su brze, bolje i preciznije od stare koju sam imao, tako da jedino mogu da poredim sa njom.

Da li je izvodljivo da prodam doom 4 vaucer dobijen uz asus-ovu plojku, odnosno da li ce potencijalni kupac moci da registracijom preko asus-a dobije steam CD-Key i igra normalno igru na svojoj konfi, prethodno bi trebalo da unese sn broj moje ploce??

Zasto ti ne bi preuzeo taj steam key i prodao njega, sta te sprecava?

Nazad
Vrh Dno