Šta je novo?

Doom 4

Poredim Shadow Warrior 2 i Borderlands. Svakako treba vise metaka da se savladaju elite neprijatelji nego u Doom-u.

Evo i ja upisah ovu igru u listu odigranih. Dobar engine i odlično izrađena igra (konačno jedna igra od id-a sa oštrim teksturama), ali koncept je više nego jeftin što je naravno šteta, jer ovakve igre jednom kad odigraš priča je završena. Uz sve svoje mane predhodni deo tj Doom 3 ostaje suvereno nešto najozbiljnije što je id ponudio do sada i to pre svega cenim zbog toga što je tada polazište drugačije bilo. To je bilo vreme kada su endžini zbilja uznapredovali i verovatno po prvi put zbilja mogli da ponude cinematički koncept realizovan direktno iz endžina, što i jeste bila osnovna ideja u slučaju Doom-a 3. Prodaja kompanije i odlazak karizmatičnog Karmaka su dovele do toga da id software bude poravnat sa ostalima i meni je već tada bilo jasno da je sa ovom pričom sve završeno. Rage iako tehnički gledano solidno pokaspljen, je bio praktično poslednji autentično pravi id-ov projekat, ali to samo zato što je to igra koja je već bila predhodno započeta.

Međutim danas evo gde smo. S obzirom da je Doom 4 bio projekat koji je od starta krenuo naopako, Id je očigledno morao ovaj put da odigra na ultra sigurno pa je zato i urađeno sve ovako kako je urađeno. Doom je njihov najjači brend koji je sa trećim delom otputovao u budućnost i približio se Quake-u, koji opet ima taj tipično brzo juršni MP koji ga krasi i naravno da je tu pre ili kasnije moralo da dođe do nekakave fuzije. Pošto su stvari morale da se odigraju ovako, onda je jasno i zašto je ovaj Doom samo u naslovu rebootovan a i zašto u svom gejmpleju toliko liči na Quake. Sve skupa to je zapravno krajnje neozbiljno zabavno što je ok, pa su takvi sada i ovi likovi demona koji za razliku od 3ke kao da su ispali iz nekog crtanog filma. Kolorit takođe napucan, doduše ostavili su nam Gritty kolor mod i za to im hvala jer sam ga ja odmah tako i podesio s obzirom da me taj kolorističko populistički Far Cry cirkus koji se iz nekog razloga uvek forsira zapravo nikada nije privlačio ni u jednoj jedinoj igri do sada ama baš ni malo, premda i to treba reći, to ovde stoji zbog pomenutog cartoonish fazona. Level dizajn je zanimljiv ali nekako mu za razliku od 3ke ne verujem do kraja. OK je to izrađeno međutim problem je što deluje apsurno na momente i to verovatno zato što je rađen za potrebe jurišnog gejmpleja sa naglašenim vertikalnim konceptom. I to bi bilo to..

Znači tačno je onako kako sam i mislio da će biti. Sve ono što sam stavio kao primedbe ranije i dalje stoji pa nema svrhe da to sada ponavljam. Jednostavno ovo je nešto potpuno drugačije od 3ke da je besmisleno to uopšte porediti. Lično smatram da bi poštenije bilo da su odradili reboot originala s obzirom da su doneli odluku da gejmplej potpuno promene, a i zato što se i dalje oseća jaka potreba čelnih ljudi da originalni Doom stave u prvi plan. Reklo bi se da su na jedan dovitljiv način pronašli model kako da ubace ove mapice bazirane na izvornoj igri iz 1993 god. što je u principu OK, premda zbilja ne znam kome je to još bitno danas da vidi... ,)

Inače igra ima i nekoliko dopadljivih momenata od čega bih izdvojio sobu u kojoj se može videti SoulCube čime je dat omaž predhodnom delu iako i to moram da dodam, smatram da je drevni ratnik svakako trebao da bude malo maštovitije dizajniran. Meni on izgleda kao tipičan SF vojnik koji ne odiše nimalo ničim što je prastaro i civilizacijski drugačije, što je još jedan razlog zbog čega ko što rekoh ne verujem ovoj igri ili drugim rečima zbog čega mi deluje nedeovljno ubedljivo. :trust:

Ali ko još danas mari za to. Ideja je da svima bude zabavno i dinamično, a i ako je suditi po ocenama koje je igra dobila, biće da je to ipak dovoljno!
S druge strane treba reći i da autentično cinematički koncepti nisu izumrli i da će se svakako razvijati dalje verovatno kroz naslove poput Allison Road i njemu sličnim... ;)

Allison Road je hiding horror sim kao Amnesia, SOMA, Penumbra, Alien Isolation i slicno. Ako mene pitas, jedino ce mozda Prey imati par horor momenata (mada ima omnipotentnog kao i Dishonored) i eventualno Squadron 42 tih par horor nivoa koje ce igra sadrzati. To je to sto se tice FPS-a. Rezi Evil novi isto deluje kao da je hiding sim u pitanju.

Edit: Zaboravio sam remake System Shock-a. Samo sto to meni nije strasno, ali ama bas uopste.

Jel imao neko problema sa slow loadingom na pocetku (prvi load za menu)? meni je HDD izbacivao zvukove kao da se poradja svaki put kad pokrecem igricu. Frajmovi su bili u toku igre u redu (preko 70 uvek, 280x se trenutno nalazi u kucistu).

Jel imao neko problema sa slow loadingom na pocetku (prvi load za menu)? meni je HDD izbacivao zvukove kao da se poradja svaki put kad pokrecem igricu. Frajmovi su bili u toku igre u redu (preko 70 uvek, 280x se trenutno nalazi u kucistu).
isto, zaore hdd opasno :D inače igra ko igra super ali nešto me ne drži. sve mi se svodi na rokanje uz jurenje glory kills zbog healtha. ima taj doom vajb ali nešto fali ili sam ja omatorio

OST.

Mick Gordon (ponovo) izdominirao.

zvanicni video za Rip & Tear i BFG Division, kida ko voli ovako nesto!

O, da :D

Zvanično je izdat OST pre neki dan :D

Prešao igru i lično sam prezadovoljan, po meni su sve uboli.

Sam gameplay i soundtrack kidaju a to mi je kod ove igre najbitnije. :)

Pa ova igra nije za HDD realno jer ima preko 60 gb dok HDD to ucita i sve prodje voz nabavi lepo ssd od 240 gb imaces primetno ubrzanje....

Zasto nije za hdd pa ja sam je na hard disku instalirao i nista nisam cekao dugo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pa i ja sam instalirao velike igre tipa Evil Within,Fallout 4 sa svim dlc-ovima itd. malo se ceka dok se sve ucita na primer kad umres u igri nije da se ne ceka...
Ali dobro ko hoce da ceka njegov problem ssd je brzi daleko iako ne posedujem ssd ali sam citao da se ljudima ucita igra daleko brze.
Da se razumemo to ne utice na gameplay nece ti pasti fps ili nesto slicno ali je bolje na ssd-u da igras igru....

Doom's new "Arcade Mode" is now live after latest update 11.6GB.

The fourth free Doom update that's now available on Steam means that the mysterious new Arcade Mode is finally live and playable. Arcade Mode unlocks all guns, suit upgrades, and runes, and challenges players to rack up points under a new multiplier-based scoring system "that rewards aggression and accuracy."

"Play every level with all guns, Runes and equipment upgrades fully unlocked. Customize your Doom Marine's gear, guns and Praetor suit before each run to see what combinations will give you an edge. Compete against friends and players worldwide for the highest score by attacking demons quickly, avoiding their attacks and grabbing multipliers along the way," Bethesda explained. "This is a perfect opportunity to replay one of the best single-player FPS experiences of 2016, and for the speed runners out there to make their mark."

The update also adds a pair of new multiplayer modes, the team-based Possession that pits Marines against Prowlers, and free-for-all Bloodrush that forces players to keep their "Bloodrush meter" filled in order to respawn. New SnapMap content includes Doom Classic Campaign modules, props, sounds, classic player deaths, and other resources, and there's also a new Community Curation system that "enables newly published maps to be reviewed and recommended by the community." Topping it all off are a handful of bug fixes, changes, and "additional Doom single player consistency."

The trailer embedded above also reveals that the second Doom multiplayer DLC, Hell Followed, will be out on October 27. A quick flash of what I assume is gameplay from that DLC, which appears to include a new, deftly-tongued Cacodemon-looking thing, can be seen near the end of the video.

Moze li se igrati SP bez originala , ne stizem da patim

Kako mi je legla Doomchina to je bruka !!!

Ma kida igra, ja čekam da je malo zaboravim pa da odigram opet na novom HW-u.

Na prvu probu me zavarao da nije to vise za mene, upalio ponovo sutradan :D Odigrao sat vremena kao da sam 5 Red Bullova eksirao kako ovo przi majko mila.

Sad samo treba da se potrefi da sam sam kuci inace ce da me izbace :D zvuk na 75% + i udri sve da cvrci i trese

Kako je zvuk odradjen pa ovo nije normalno! :party:

Juce vidim skida se neki dodatak ako se ne varam oko 11gb je bio nisam siguran bas,ali sam usao da odigram mp koj je po meni stvarno dobar rokanje samo tako vidim i nove armore ubacili stvarno prija a nekako mi se cini kao da je grafika poboljsana ili je to zato sto dugo nisam igrao [emoji4]

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Umire mi SSD, 11Gb ***...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ne skidam se sa novog dooma, cak sam i konfu zamenio samo zbog toga, a i bilo je vreme da se sidje sa C2D arhitekture :)

Secenje Barona of Hell sa testerom je nesto predivno, ma tranziranje :D

Ako ikoga zanima:

Steam Free Weekend

Start: 12PM CT on Thursday 7/20

End: 3PM CT on Sunday 07/23

Poceo sam sa ovom igrom, odigrao par sati, stara dobra old skul pucacina, fenomenalno radi, sve leti i grafika je vrh.
Skoro nisam video toliko glatko odradjenu igru, nesto sto se od id-a uvek ocekuje.
Zvuk i muzika su brutalno dobri, izdominirali i akcija je top notch.

Ima samo jedan problem, sve je to zastareo koncept za mene, jeste se omatorilo, ali ovakve igre me vise ni izbliza toliko ne privlace, iako priznajem da jesam prizeljkivao jednu bas ovakvu igru, jer ih bas retko prave danas.
Tako da mogu da odradim samo sat, dva i puna kapa, ne mogu ovo ko Far Cry da igram ceo dan, barem tako je za sad, videcu kako ce biti kad jos odigram, ali problem je taj jednolican koncept gde se samo napucavas i trazis kljuceve za vrata, davno je to prezvakano i jako je jednolicno i samim tim brzo dosadi, ali za tih sat, dva sto rekoh, taman.
Nadam se da ce barem biti dosta varijacija okruzenja.

Poslednja izmena:
Predjoh igru na Ultra Nightmare, taman izazov, sto se tice cistokrvnih pucacina, ova je najbolja koju sam igrao u zadnjih nekoliko godina i igracu sigurno Eternal kad izadje 8.5/10

Poslednja izmena:
Ako ste se pitali sta ce biti novo u Doom Eternal u odnosu na cetvorku:

Nazad
Vrh Dno