Šta je novo?

Doom 4

780 je bila 10-15% bolja od 680 (780-Ti je druga prica), tako da ovo nije nemoguce, 960 je ponekad dosta brza od 680, nekada su tu negde. Plus optimizacija za novu arhitekturu od strane drajver tima i developera.

Radi ovo kao zmaj na GTX770!
CPU je skoro totalno nebitan.
Mislim da je moj i5 760 jaci od ovog i3 sa testova.

Poslednja izmena:
Ovo je standardna "boljka" starije generacije karti. Jednostavno podrska kroz drajvere je mnogo bolja za nove serije, novu arhitekturu, i tu se sva prica zavrsava, na zalost.
Zato na vreme prodaja starije generacije i kupovina nove, ko ovo shvati i prihvati nece mu tesko pasti ovakve stvari. :(

Polako bre ljudi, :D
samo malo bolje pogledajte test i moze sve da se iscita i vidi. ,). Samo pogledajte koliko daje 780Ti kartica, rezultat je 84fps., jaca je i od 290X, i od 390X i sve te 'boranije', ;) :beat:, a 'jadna' gtx780 ima oko 60fps, slabija od 780Ti za oko 40%. :wall:
Ajd da nisam imao gtx780, pa da lupetam i pricam napamet,:S: ali, 780Ti je jaca od 780 u proseku za nekih 10 - 15%, sve uz zavisnosti od kloka svake kartice.
Dakle, ne mere da bidne tako kako su predstavili za 780, jer ako su isti drajveri i za 780Ti i 780, onda, ili mora da 780Ti ima fps slicno kao i 780, znaci oko 65fps, ili 780 mora da ima slican fps kao i 780ti, znaci oko 75fps.
Nema druge, ovo sto su postavili, nema veze sa vezom, totalno ne-realan test za gtx780, nemojte bre 'zelembaci' :trust: da padate na te fore i fazone., vec sam postavljao u temi o gtx780Ti neke review testove od novijih igara, gde se vidi da su i dalje gtx780 i 780Ti bolje i brze kartice od tih 290 i 290X kartica...

Poslednja izmena:
20160516164117_1.jpg

Da li neko ima ideju sta bi moglo biti, u nekim scenama mi je fps skroz los, tj. gpu usage je veuma nizak, kao da dolazi do bottlenecka mada nebi trebalo da bude to slucaj..

Kolko vidim Gpu load je 55%, to uzrokuje logicno pad fps-a.
Trebalo bi da izmeris i Cpu load ( kada ti se desava taj fps drop), da vidis da li je pad perfomansi procesora uzrokovao i pad gpu load i automatski pad fps-a. Onda, mozda moze nesto bolje da razume i protumaci taj los fps u nekim scenama...:trust:

Ne verujem da je zbog toga, vec kao i u vecini slucajeva ili ti ne odgovara taj driver ili je igra bug fest za sad.
Meni npr Dark Souls 3 zna da baguje GPU usage, dok npr BF4 kuca na 99 kad ugasim V-sync.

Definitivno lici na CPU bottleneck ili na neki drajver bug. Skoro sam na kraju igre i fps ni u jednom jedinom momentu nije otisao ispod 60fps, cak ni u onom najzahtevnijem delu u paklu, uglavnom se vrti 70-80+ i ide na preko 110-120. Sve na ultra, tsaa 8x, 110 fov i sharpening na 4 (mora zbog aa).
Inace ja sam odusevljen akcijom, ovo je must have za sve ljubitelje fast paced igara, pogotovo quake fanove, jednostavno akcija je u vecini momenata neverovatna kako sve fluidno brzo i brutalno deluje. :)

Poslednja izmena:
Pa, nije taj Techspot bas 100% pouzdan sa testovi...:trust: ( kad je onaj njihov glavni lik otiso' u AMD, sad su nesto malo objektivniji :D )
Jel ti je na procesoru HT ON ili OFF ?

Poslednja izmena:
ne znam sada 100% mada nebi trebali da grijese za 60%+ bila bi bruka :d HT je on, mogu probati parkirati al ne vjerujem da ce pomoci. Procesor je uglavnom 30-40%, neka jezgra se cak i ugase. Probao sam evo stare drajvere bolje radi gpu usage za skoro 20% ali jos to nije to. Sa ovim novim drajverima pada ispod 50% gpu usage.

EDIT: 20160516173532_1.jpg evo jedan skrin sa cpu usage-om.

Poslednja izmena:
Da, parkiraj :beat: ta jezgra,
Kada sam uzeo ovaj I7 umesto I5 procesora, nesto sam istestesirao :smash: taj HT ON ili OFF. U principu, kada igra podrzava i dobro sljaka sa HT ON, onda se dobija nesto visi fps, narocito minimalni, igra bolje i fludnije sljaka i u CPU bound situacion', I7 procevi daju bolji fps od I5 proceva.
Medjutim, postoje igre koje ne 'vare' i nisu u prijateljstvu :test: sa HT ON i onda se desava da je fps manji kada je HT ukljucen, narocito minimalni fps, i desava se, da se ima neka vrsta micro sttuteringa, pada fps-a i slicnih pojava, tj. igra ne sljaka bas extra fluidno kao sto bi trebalo.
Recimo, meni se to desavalo u Bordelands 2, sa ukljucenim HT ON, tako da, probaj da iskljucis HT ON, mozda ova igra ima problem sa Hyper-threading, pa zbog toga imas taj los gpu load i pad fps-a u nekim scenama ( ako je tako kako si opiso' ) itd...

Poslednja izmena:
Ma kakav bre HT. :) Probaj izvrti neke druge drajvere a takodje ukljuci FPS i data tool iz same igre (imas ga u advanced opcijama) koji je mnogo dobar i bolji nego afterburner i prati tamo sta se desava. Definitivno je nesto drajver-CPU related a mozda i sistemski pa pogledaj postavke za cpu, power saving, core parking etc.

U svakom slucaju sa Vulkan patchom bi CPU usage trebao da bude daleko bolji, a rekli su da ce biti uskoro.

malo bolje bude sa ovim starim drajverima, game ready drajveri mi nikako ne odgovaraju. Ono sto sam primjetio jeste da u task manageru doomx64 proces radi na low prioritetu, a ako stavim na high recimo ono mi automatski vrati na low, pa kontam da nije nesto do toga.

Ni kod mene nije gpu zakucan na 99% uvek ali bude 90,80 i tako se vrti. Cpu je veoma malo opterecen. Desilo mi se samo jednom da mi fps pao ali ne mogu da se setim na koliko mozda oko 50 ili 40 neznam zasto mozda je komp nesto obradjivao u tom trenutku:) uglavno igra fenomenalno radi i odlicna je.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Inace fps se vrti oko 100 nekada vise ali ispod 70 mislim da nije nikada padao.

Ja mislim da sam iamo nesto poput memory leak-a. Recimo zavrsim rune trial i kad se ucita nivo nazad FPS padne na 15-16 sa 45-50, a GPU usage na 30ak posto. Nista drugo ne pomaze nego restart igre. Mozda je to u pitanju kada padnje GPU usage na 55%?

Inace kad dodjete u Foundry skocite u lavu, a kada dodjete u Argent Facility skocite na plavi pod na mestu gde prvi put srecete Summonera. Odusevice vas easter egg-ovi koji su na tim nivoima :).

Poslednja izmena:
Kako radi na AMD CPU/GPU?

i5 4690k saphire r9 290x radi ekstra

Presao sinoc posle nekih 12-13 sati i mogu reci da je igra sjajna. Rokanje par excellence, pravi fast paced gameplay gde nema stajanja u toku borbe, strejfing, skakanje, menjanje pozicije, bukvalno letenje po nivou u stilu nextgen Quake 2/3 sto ovo zapravo i jeste. Nije mi nijednog momenta bilo dosadno u igri i cepao sam po par sati odjednom, sto obicno veoma retko radim u poslednje vreme. Tu je takodje i malo drugaciji level design koji zahteva platformisanje pa je i istrazivanje secreta i rune-ova zanimljivo jer zahteva malo istrazivanja mape (naravno ko hoce).

Grafika je sjajna i odlicno optimizovana za ono sto prikazuje, a i vidi se uticaj Crytek-ovog lead rendering programera jer ovaj engine sada manje lici na prethodnika, sto je u svakom slucaju dobro. Zvuk manje vise tu i tamo OK, a tu je i napucana muzika da samo pojaca intenzivitet rokacine.

Sve u svemu igra je sjajna i moja iskrena preporuka za ljubitelje Quake-a, a i bravo za id i Bethesdu sto su izdali ovakav shooter jer se ovako nesto (single player) retko, tj. gotovo nikada i ne vidja u poslednjih par godina gde su u trendu drugaciji shooteri i gameplay mehanika, pogotovo AAA naslovi. Mada gledajuci DICE koji takodje okrece shooter u totalno drugom pravcu u odnosu na trenutna desavanja, izgleda da ce ovo biti odlicna godina za shootere kao i nadam se naredne godine.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]GNE_P-g_-Ts[/YOUTUBE]

Uzecu ovo kad bude po cenu od 6 eura, nema sanse da dam 30 eura za igricu koju mozes preci za 5-6 sati max.

Uzecu ovo kad bude po cenu od 6 eura, nema sanse da dam 30 eura za igricu koju mozes preci za 5-6 sati max.
Pa za 5 ili 6 sati nikada je neces obrnuti.

dosta bolje sad za crvene ali zeleni opet bolji za nijansu :D

[YOUTUBE]WvWaE-3Aseg[/YOUTUBE]

Super, a evo sad i malo pravih rezultata, FX 8350 vs i5 6400 Skylake :)

https://www.youtube.com/watch?v=XZ6VAbHxzxM&feature=youtu.be

Ovaj test nema pojma, zaustavi video u trenutku prikazivanja grafikovana pa ces da vidis da ukupan broj frejmova na FX-u je oko 16 hiljada I nesto, dok je u istom trenutku broj frejmova na i5 masini preko 20 hiljada! Pa kako moze onda da prosecan broj frejmova bude veci na AMD-u?! Plus, ne bi me cudilo da su napucali FX na preko 4.5ghz za ovo testiranje..

Nazad
Vrh Dno