Šta je novo?

Doom 4

Ja cu ovo definitivno odigrati.Ali samo zbog proslih vremena,i starijih nastavaka.Zbog imena.Kao sto rece kUdtiHaEX,ovo se ni meni ne svidja.Mislim,ovo bi bilo fantasticno pre nekoliko godina,ali u danasnje vreme,vec je vidjeno sto puta.

@Fazlinovic

Kad si u FPS zanru nekih 15-20 godina,dovoljno ti je 8 minuta,da bi video da li nesto valja ili ne.

Bravo za tebe i sve ostale koji mozete da zakljucite hoce igra biti dobra ili neca na osnovu 8 minuta video fajla!

Sto je snake1989 reko, kada je to doom bio horor igrica da vam iskacu karakondzule i ostala stvorenja ispred ekrana! Aposolutno nikada i ne znam sto ocekujete da doom bude nesto sto nikada nije bio.

Ako trazite horor igrice eno vam alien isolation pa se strecajte do sutra ako hocete a doom ne treba da bude hororo treba da bude napucavanje sa karakondzulama i potragom za kljucevima da bi se otvarala vrata.

Ovo cekam i rado cu igrati!

Kazem da bih voleo da zadrze ono sto je poslednja igra donela u serijal, a sto nisam video u ovih 15-ak minuta gejmpleja. Ovo jeste najblize Doomu od pre 20 i kusur godina i to je skroz ok, ali malo horora i tenzije iz prethodne igre bi prijalo izmedju ovakvih makljaza (sto ne znaci da ih nece biti). Koliko vidim, jedina "novina" su Advanced Warfare skakutanje sa sve OP melee tabanjem. :)

Poslednja izmena:
Meni se svidja. Veoma fluidno deluje i grafika je na nivou.

Day one za mene,apsolutno mi se sve vidjeno djasvi,extra.
Ostali nek igraju codove i sta već,nije da fali fps igara.

Izgleda mi isto kao D3 :S:

...Neka dobra kombinacija ovakve akcije i horora bi bila idealna...

Misliš kao Quake II? Po meni, to je zlatna sredina između horora i napucavanja. Quake kec je više gothic fazon, dok je dvojka sa industrial/space zonama i šmekom savršena. Meni je Quake II bolje prikazao drugu planetu nego što je to Doom uspeo od prvog dela pa do danas.

Ovo prikazano nije loše, samo je mnogo konzolasto. Male mape, mali broj neprijatelja istovremeno na ekranu. Kao Bulletstorm što neko reče. Čak nije ni kao Painkiller, sa gomilom neprijatelja koji nadiru što je verovatno najbolja izvedba Dumačina u full 3D okruženju.

Poslednja izmena:
Meni ovo odlicno izgleda. Malo mi smeta što je kamera previse stabilna, kao da ima OIS. Definitivno cu igrati kad izadje.

Znači tako... Doom je postao Quake!!! Verovatno će sad Quake da postane Doom i tako u krug. Kakva glupost! :S:

Poslednja izmena:
Meni izgleda odlicno. Dosta fluidnije i zanimljivije djeluje akcija nego u dosadnj trojci. Takedowns mi se bas svidjaju, odlicno su ih uradili a tek kasapljenje sa morokom - ludilo! Muzika je prejaka! Samo da nivoi budu raznoliki i prostrani, a ne samo hodnici.

Svidja mi se fora kada ispadnu itemi iz neprijatelja kada ih ubijemo, daje taj "mmo" ili Diablo smek kada se lutuje, mada mislim da toga ima i u Borderlandsu. Bilo bi Ok. skroz da ubace neku kastomizaciju oruzja i da se malo budzi oprema, cisto da se zacini sve malo tim mikro rpg elementima.

Poslednja izmena:
E vidiš sve to što si nabrojao meni se NE dopada! Ne želim ništa da ispada i ostaje od neprijatelja izuzev ponekog oružija koje bi mogli da upotrebimo pod uslovom da ga nisamo previše oštetili tokom nekakvog brute force brisanja nerpijatelja. Nikakav Diablo šmek niti bilo šta slično, jer Doom ima svoj šmek i treba da bude to što jeste, osvežen nekakvim novim idejama i okruženjem i sa eventualno, nešto više izgrađenom pričom od 3ke koja je imala po meni u tom delu itekako potencijala za širu razradu, ali je to namerno onda izostalo (a i sada će po svoj prilici), a ne da liči na ne znam ni ja šta.

I btw, trojka nije bila nimalo dosadna, ali to je već subjektivna stvar. Više bih voleo da je ovaj Doom manje fluidan, a malo više mračan, ispunjen napetošću i survival elementima, a ne ovim Quakeolikim super-hero fluidnim makljanjem. Jedino što mi se dopada je ovo brutalno kidanje i kasapljenje nerpijatelja i reklo bi se da je korektno odrađen level design ali to je sve koliko ja vidim za sada...

Problem je što ljudima ovakve stvari zaliče na nešto što su voleli ranije, poput Quake-a i sl. i to je onda automatski ok i super! A realno i idejno gledano je totalni promašaj koji vrlo lako može da degradira franšizu! Međutim, pošto su ostali bez ideja tamo negde na dalekom zapadu, a ovo je postao i nekakav trend (razni reboot-ovi, alternativne istorije i kursevi) ovo uopšte ne iznenađuje.

Poslednja izmena:
E vidiš sve to što si nabrojao meni se NE dopada! Ne želim ništa da ispada i ostaje od neprijatelja izuzev ponekog oružija koje bi mogli da upotrebimo pod uslovom da ga nisamo previše oštetili tokom nekakvog brute force brisanja nerpijatelja. Nikakav Diablo šmek niti bilo šta slično, jer Doom ima svoj šmek i treba da bude to što jeste, osvežen nekakvim novim idejama i okruženjem i sa eventualno, nešto više izgrađenom pričom od 3ke koja je imala po meni u tom delu itekako potencijala za širu razradu, ali je to namreno onda izostalo (a i sada će po svoj prilici), a ne da liči na ne znam ni ja šta.

I btw, trojka nije bila nimalo dosadna, ali to je već subjektivna stvar. Više bih voleo da je ovaj Doom manje fluidan, a malo više mračan, ispunjen napetošću i survival elementima, a ne ovim Quakeolikim super-hero fluidnim makljanjem. Jedino što mi se dopada je ovo brutalno kidanje i kasapljenje nerpijatelja i reklo bi se da je korektno odrađen level design ali to je sve koliko ja vidim za sada...

Problem je što ljudima ovakve stvari zaliče na nešto što su voleli ranije, poptu Quake-a i to je onda automatski ok i super! A realno je glupost neviđena!

Dobro, to je stvar ukusa. Meni je torjka bila Ok skroz do odredjenog momenta: kada su poceli da se ponavljaju jedni te isti skuceni, mracni hodnik nivoi, ona kada se provali ponasanje Ai-a (ako ga uopste i ima), predvidivi horor prepad momenati i ostalo. Ne znam, meni je taj horor splasnuo posle nekoliko nivoa, posle je sve jako providno i generalno se gubi taj momenat survival-a. Nekako genericki...

Ovo mi za razliku od svega toga djeluje mnogo bolje i atraktivnije, ne samo vizuelno nego i sa gejmpleje strane. Nije sada nesto nevidjeno i revolucionarno ali da, igrace se. :D

E vidiš sve to što si nabrojao meni se NE dopada! Ne želim ništa da ispada i ostaje od neprijatelja izuzev ponekog oružija koje bi mogli da upotrebimo pod uslovom da ga nisamo previše oštetili tokom nekakvog brute force brisanja nerpijatelja.

Više bih voleo da je ovaj Doom manje fluidan, a malo više mračan, ispunjen napetošću i survival elementima, a ne ovim Quakeolikim super-hero fluidnim makljanjem.

Pazi uvek je bilo u doom-u da si skupljao municiju iz neprijatelja koja ispadne ali nesto malo dok si za ono bitnije morao da ides po coskovima da nadjes municiju da bi je imao ili da se vracas pola sata unazad jer nesto municije si tamo imao ali nisi mogo da je pokupis jer si bio pun. Taj stil mi je ok a ovo ako bude da ces iamti municije koliko hoces to vec nije posao.

A za ovo drugo sto hoces da doom bude nesto sto nikada nije bio niti mu je bila namena, zna se od pamtiveka da je doom uvek bio krljacina i da su neprijatelji nadolazili u grupama ili otvoris neka vrata a ono njih djuture koliko hoces. Ako hoces nesto tamnije onda ovaj doom nije za tebe i kakav bre survival pa nije ti ovo rezident evil pa da se sunjas i krijes ko pic*ica.

Cisto uzmi pa odigraj doom 1 i 2 cisto da vidis kakav je doom nekada bio. Mozda ga jesi igrao ali ocigledno da si zaboravio kakva je to igretina cim izmisljas i hoces da doom bude nesto sto on nije.

Mrda se glava naravno, al nas mozak i oci to kompenziraju bolje od bilo koje OIS.
Da nije tako fudbaleri bi povracali na poluvremenu:d
Isto kao kad ovi wannabe Schumacheri traze da se cockpit kamera treska dok vozimo.
Sto bi bilo ok za prenos utrke koji gledamo na tv kroz objektiv kamere, al ako pricamo o pogledu iz prvog lica i nasem pogledu dok vozimo onda se oci/pogled na svijet ne trese.

Majke mi, kao da od pretjeranog buljenja u ekran ste zaboravili kako zapravo izgleda real world a da nije gledan kroz objektiv kamere.

Moram odmorit oči, ne vidim vise od tri slova zbog DOF-a:d

Bezveze se cepidlači. Napucavanje i kretanje na ovim snimcima izgledaju daleko bolje nego u većini modernih FPS-ova, ovo i Shadow Warrior 2 su za sada jedine pucačine koje iščekujem.
Plus su tu alati za modovanje, tako da postoji velika šansa da će igra dobiti gomilu dodatnog sadržaja (ne vidim zašto ne bi bilo tako, kad čak i prastari Doom 1 & 2 još uvek imaju aktivnu modersku zajednicu).

Uopšte nije Quake. Već par ljudi je napomenulo uzmite Doom 1 i Doom 2 i odigrajte očigledno ste zaboravili šta je Doom i pomešali sa Quake serijalom.
Evo ko hoće nek se podsetiti.
http://www.silvergames.com/doom
http://playdosgamesonline.com/doom-ii-hell-on-earth.html

Da i ja bi jedino kao zamerku dodao da je previše pogled statičan kao da nema pomeranja glave u hodu i trčanju mogli bi malo da to promrdaju :p ali sam generalno oduševljen a videće se tek kad se proba.

Meni ekstra...

Da i ja bi jedino kao zamerku dodao da je previše pogled statičan kao da nema pomeranja glave u hodu i trčanju mogli bi malo da to promrdaju :p ali sam generalno oduševljen a videće se tek kad se proba.

Jedini razlog zbog koga nisam odigrao Wolfenstein TNO je to klaćenje glave, nema šanse da igram duže od 10 minuta. Mnogi imaju problema sa tim, mali FoV i taj "headbob" izazivaju zamor u očima i/ili mučninu.

Odgledao sam i onaj hell nivo i bas mi se svidja, mnogo vise nego D3. Ovo je mnogo vise Doom 1 i 2, nego sto je trojka bila. O trojci sam ovde pisao x puta, i secam se da posle 3-4 nivoa igra postane jako dosadna i predvidiva (na sredini sobe je neki powerup i cim ga uzmes stvori se onaj sto baca vatrene kugle i tako dalje). Zavrsio sam je samo da vidim do kraja dizajn nivoa i to je to. Svidele su mi se one audio trake i interfejs na ekranima, ali to je i dalje tanko.

Meni ovo odlicno izgleda. Malo mi smeta što je kamera previse stabilna, kao da ima OIS. Definitivno cu igrati kad izadje.

pa verovatno zato sto je igrana na konzoli

ili je tesko skriptovana

Tacno se po komentarima vidi ko ima dugacak igracki staz, a ko je tek juce dobio komp :p

Tacno se po komentarima vidi ko ima dugacak igracki staz, a ko je tek juce dobio komp :p

Znaci, svi mi koji smo zadovoljni prikazanim gameplay-om novog Doom-a, imamo komp (ili ne daj Boze konzolu) od juce i od juce pratimo i igramo igre?
Ako nista drugo, barem si me lepo nasmejao, a ako smem da primetim, metarmofoza iz moderatora (koji mi je ne tako davno dao warn zbog flejmovanja, LOL :D) u trola je skoro pa gotova.

Slazem se, klasican trol/flame komentar, i on je moderator ovde?
majko bozja...

Ne brini mi smo u boljoj situaciji od njega, bar cemo uzivati u ovoj odlicnoj igri, a on ce kukati kako je mator i prezasicen, te nema sta da igra.

Aham odlicna igra a nije jos izasla ? Po cemu se moze zakljuciti da ce ovo biti odlicna igra ? Po trailer-u i prikazanom desetominutnom gameplay-u ? Ma dajte bre ljudi, prevelik je hype napravljen oko Doom-a nemojte se zaletati..

Ako sam icemu naucen a to je da neverujem trailer-ima a tek prikazanim gameplay-ovima :)

Kad igra izadje tek onda cu lepo uzeti i videti dal je to to ili nije..

Pa nije ovo jedna od onih igara koje izlaze svake godine u novom ruhu, ovo je Doom.
A i činjenica da su radili na igri i u podmakloj fazi razvoja sve bacili i krenuli ispocekta,valjda i to govori kako im je ipak stalo do igre.
Ako se dobro sjećam Doom je bio u paralelnom razvoju sa Rage, i trebao je izaći ubrzo nakon Rage-a.

Aham odlicna igra a nije jos izasla ? Po cemu se moze zakljuciti da ce ovo biti odlicna igra ? Po trailer-u i prikazanom desetominutnom gameplay-u ? Ma dajte bre ljudi, prevelik je hype napravljen oko Doom-a nemojte se zaletati..

Ako sam icemu naucen a to je da neverujem trailer-ima a tek prikazanim gameplay-ovima :)

Kad igra izadje tek onda cu lepo uzeti i videti dal je to to ili nije..

Isto pitanje moze da se postavi ovima koji vec sada znaju da ce igra da bude losa!

A ja sam naucio da ne verujem dok ne probam igru pa tek onda na osnovu toga donesem sud o necemu jel valja ili ne. A te fore reko mi ovaj ili cuo sam od onog kod mene ne piju vodu i doggod se licno ne uverim ne verujem pa cak neka da ne verujem ni sebi pa nekada igri dam i drugu sansu!

Sve sami bukvalisti na forumu. Dobro bre ljudi kad neko kaže da će biti extra a video je samo sliku ili snimak od 30 sec, nije proricao sudbinu, nego eto za njega je bilo dovoljno i to malo da bude zadovoljan i da se nada da će igra biti onakva kakvu je zamišlja, ajde malo pozitivnog razmišljanja. To slično važi i za one kojima se ne sviđa, koji je razlog nije bitno, iz njihovog ugla igra nije ispunila očekivanja.

Nazad
Vrh Dno