Šta je novo?

Doom 4

Ovo je prvi doom koji se 100% pravi za gamepad/konzole , nema tu trunke stare filozofije, promenilo se mnogo vreme čak i od Doom-a 3 (koji meni isto nije imao veze sa doom-om)...

Gampad je majka ako je full supported (aim assistance included)
m+k za strategije i djecu koja su malo zaostala u 90-im:d

Gampad za FPS je degradacija žanra.

Gampad je majka ako je full supported (aim assistance included)
m+k za strategije i djecu koja su malo zaostala u 90-im:d

To moze da kaze samo neko ko nema pojma sa zivotom, da je gamepad bolji od tastaure i misa u pucacinama.

Stavrno si izvalio zezscu glupost i ostao ziv.

Nije bolji ali može da bude udobniji za casual SP igranje.

samo za apsolutno nepvp singleplay, a to je valjda svakome ko se igra duze od koji mesec, dosadilo.

Nidje veze ovo s dumom nema.

Da da... upravo tako. To je bilo evidentno još kada je prvi E3 video iskočio, o čemu sam već pisao...

Bolje da su to lepo nazvali Quake, a što se Doom-a tiče, on je iz mog ugla gledano trebao da ostane mračan i protkan konstatnom survival teznijom. Znači da te drži grčiveto napetog i u neizvesnosti od početka pa do samoga kraja. Dakle svakako više u pravcu onoga što je uspostaveljno unutar 3ke, sa naravno izvesnim inovacijama i proširenjima shodno današnjim standardima.

DOOM PC minimum and recommended specs published.
http://hexus.net/gaming/news/pc/912...ished/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Minimum:

Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)

Intel Core i5-2400 or better / AMD FX-8320 or better

8 GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) or better / AMD Radeon HD 7870 (2GB) or better

Up to 22GB HDD space

Steam account

Broadband internet connection

Recommended:

Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)

Intel Core i7-3770 or better / AMD FX-8350 or better

8GB RAM

NVIDIA GeForce GTX 970 (4GB) or better / AMD Radeon R9 290 (4GB) or better

Up to 22GB HDD space

Steam account

Broadband internet connection

Poslednja izmena od urednika:
dobra mi je razlika izmedju minimum i recommended AMD procesora :)

Jel se jos neko pojavio doom closed beta na steamu? Nemam ideju uopste kako sam dobio to, nisam se ni prijavljivao ni nista, ali pise kao da sam ga uzeo jos 2014 cudno.

Eto, Doom 4 beta se dobijala u paketu sa Wolfensteinom tada kao promocija.

Odigrao dve partije, multiplayer je bleda kopija quake-a, grafika katastrofa, ne uzima se!

koja bre ****** igra doom 4 u mp....

Gledo sam juče malo stream, i jedino što mi se svidelo je sound......

ja sam na nekih 50-50 ( nit smrdi nit mirise XD )nije toliko lose odigrah 1-2h,ova igra je prvenstveno single player i kao takvu je treba gledati mp je samo dodatak. za sada gejmplej na pc-u dobar i fast pace,ono sa demonom pretvaranje je zabavno ali je previse op :). sto se tice mp igra je hibrid quake/doom. prve video klipove koje sam odgledao na yt isto mo je bilo meh ali kad se proba generalno nije lose stvarno pogotovo ako imate ekipu, 2 moda je dostupno to su team death match i neka vrsta king of the hill koji se pomera. nisam imao nikakva ocekivanja ali na kraju meni je za sad zabavno.

Poslednja izmena:
nemojte se blamirati sa opravdanjima vezanih za igranje fps gamepadom

ima konzolaski deo pa se tamo raspucajte

Pocela beta i probao jedno sat vremena i sta znam, nesto mi se i ne svidja ovo. Postoji klasiranje sa 2 oruzja, experience prsti na sve strane, leveling, napucavanje nista specijalno. Vecina oruzja je preslaba, recimo rocket launcher je totalno za izbegavanje koliko je slab. Grafika je OK ali onaj mutni AA ne moze da se iskljuci kao i sto je zakljucano na 60fps-a, a advanced podesavanja ne postoje. Takodje i zvuk je previse mutan i fali gomila detalja, jednostavno slaba zvucna slika, pogotovo za igur u 2016-toj.
Valjda ce bar single player nesto da valja, dosadio je vise fokus na multiplayer igre.

Isto, odigrao malo. Gameplay..pa ajde malo mi budi nostalgiju Quake-a ali nije to to, nervira me sto u mid-air skoku ne mozes da promenis putanju i dooosta puta failas i padas iz mape.

Kog zanimaju performanse i gpu/cpu usage u spoileru.

i5 6600k + GTX960 G1 (1080p max)
[YOUTUBE]6CHUxK_D6dA[/YOUTUBE]

i7 4770k + GTX980Ti G1 (1440p max)
[YOUTUBE]FEP7iZVmzq8[/YOUTUBE]

i7 4770k + GTX980Ti G1 (1080p max)
[YOUTUBE]hD7OlmOZEGM[/YOUTUBE]

Glupost nevidjena mi izgleda ovaj MP, jos oni brojevi sto iskacu kad se skida nekom damage :D .. cemu ovaj MP, necu vise ni da gledam ove klipove samo mi sve vise gade igru :D

Meni jedna stvar po ovakvim MP igrama nikako ne ide u glavu. Šta vredi nekome 60Hz u animaciji kad kamera ovoliko trza na svaki minimalni pokret mišem?!? Kontam ja da je brzina ovde glavna fora, ali da nema nimalo prirodne fluidnosti u okretanju kamere to zbilja ne razumem. Ovo automatski čini igru zamornu u startu. Znači ne bih izdržao ovo tumbanje duže od pola sata da igram, a čini mi se ni 10 minuta da gledam nekoga dok igra. :S:

Poslednja izmena:
Meni se ne dopada plazma gun. Izgleda kao da se grudvaju.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

ovo engine doom 3 ****te posle toliko godina isti engine koriste...

Nije isti engine, to je dve generacije noviji.

Nemam taj osjecaj, vise me podscjeca na novi Unreal zbog nekih efekata.

Brza je i dosta dinamicna pucacina, nije lose za sad.

Nazad
Vrh Dno