Šta je novo?

Doom 4

Za mene horor kao žanr podrazumeva neke elemente koje doom kao izvorna pucačina naravno nema.

U to vreme (uveliko punoletan) sigurno mi nije bio strašan, a horor kao što rekoh definitivno nije.

To što si ti imao malo godina pa ti je nešto bilo strašno sigurno nije kriterijum za horor gradacije.

Na ostalo se neću osvrtati jer je potpuno van teme.

Shvatam doom , igrao sam sve doom-ove i necu da drzim predavanja vec da iznesem svoj stav. To sto ga ti igras ne cini tu igru posebnom ustvari doom ne cini nista posebnom igrom osim sto je svojom pojavom uticala na postanak fps-a...to je njena vrednost - sentimentala, kao igra nista posebno.
A ova informacija koju si izneo da postoji zajednica koja igra doom1...sta reci :S:...to su visi nivoi gubljenja vremena koja nisam u stanju da komentarisem...
LOLOL :) :) :)

+1

Za mene horor kao žanr podrazumeva neke elemente koje doom kao izvorna pucačina naravno nema.

U to vreme (uveliko punoletan) sigurno mi nije bio strašan, a horor kao što rekoh definitivno nije.

To što si ti imao malo godina pa ti je nešto bilo strašno sigurno nije kriterijum za horor gradacije.

"Horor kao žanr" - ovo nije ono što si prvo napisao već komponenta. A horor u slučaju igara nije žanr, već tema, koja može biti realizovana kroz spoj estetskih i mehaničkih elementa. Developeri ih dodaju tu i tamo, na ponekom nivou, pa tako ima horora i u Doomu, HLu, Thiefu, FCu. Teško da žanrovi u igrama mogu da funkcionišu kao u filmu ili književnosti jer bi to onda značilo da se zajedno grupišu (što je jelte poenta ideje žanra) igre koje imaju drastično drugačija pravila te se stoga dosta različito igraju. A to nema svrhe, osim kao nekog tematskog deskriptora at best.

Druge dve rečenice isto tako važe i za tebe ili nekog drugog, nebitno. To što nekome nešto ne zaslužuje epitet "strašno" i slične, plus što to može da se razlikuje kod iste osobe u zavisnosti od iskustva što si upravo opisao, ne znači da ne postoje elementi horora. Plus postoji taj neizbežni hipsterski, pseudointelektualni faktor, gde će se neko retroaktivno posrati na ono u čemu je uživao ranije ili "prosto roštiljanje, ništa više, površnost" redukcionizam, "demoni!, nasilje!, will somebody please think of the children?", "gde su moje katscene i priča?" i slično.

BTW, pratiš wad scenu?

Povremeno. Možeš da probaš ManDoom ako dosad nisi.

Poslednja izmena:
Smatram da je ono sto je meni bilo strasno kao klicno zapravo strasno vecini odraslih ljudi. Danas sam maksimalno otupeo, horor igra poput Amnesia: The Dark Descent mi uopste nije strasna, za koju znam da vecina gejmera nije imala hrabrosti da odigra.

Sto se horora u novom Doomu tice, vec sam napisao ali jos jednom cu. U pitanju je suvise znacajna igra i serijal da bi se radila reciklaza ili imitacija stare verzije igre umotane u novo ruho. To je uvreda za Doom, sto ce verovatno biti konsenzus vecine igraca za par godina. Ako je bila horor igra u vreme kada su horor filmovi bili isti oni koji su danas komicni (Barkerov Hellrazer na primer), onda bi danas trebala da bude teska bolestina. Da li prve tri igre iz serijala Alone in the Dark danas neko smatra za horor igre?

Kao i u slucaju Fallouta, bolje da ne diraju svetinju ako ce da otaljaju posao. Nek se drze mrcvarenja istog koncepta vec 30 godina (The Elder Scrolls). FO4 je bio cudo nevidjeno na premijeri, slicno kao Bioshock Infinite. Sada su izgleda ljudi zaboravili na te legende igrackog zanra. Ko ih je opljunuo na visini popularnosti, taj je obelezen kao hejter od strane krda (spirala tisine).

Edit: Ko voli opicene modove na tragu Postal serijala, preporuka za italijanski mod Grezzo 2.

Poslednja izmena:
DOOM_1920.jpg

Čudno, obično igre koje su 1080p 60 fps na konzolama bolje rade na pc-u, ali alpha je ipak...

Šta je ovo ***? Konzolni kvalitet na kompu koji košta kao 8 konzola :D.

Jedna R9 380X cepa GTX 980 SLI :D
WTF

Radiće ovo i na GTX770 u fullHD kao zmaj. ;)

kljucna rec, neVidija još nije odrešila kesu kako to najbolje ume.

Sećam se HL2, kad je 9600 pro iskidao 5900 ultra, haha. Nedugo zatim, neko je "ukrao HL2 prealfu" i igra je odlozena dok neVidija nije izbacila koliko toliko konkurentnu kartu za istu igru (ostale su bile odlicno optimizovane uz 3DmUrk™ šio mi ga Đura fazon).

i ovo će da "odlože" ako ostane ovako.

Iluminati confirmed.

kljucna rec, neVidija još nije odrešila kesu kako to najbolje ume.

Sećam se HL2, kad je 9600 pro iskidao 5900 ultra, haha. Nedugo zatim, neko je "ukrao HL2 prealfu" i igra je odlozena dok neVidija nije izbacila koliko toliko konkurentnu kartu za istu igru (ostale su bile odlicno optimizovane uz 3DmUrk™ šio mi ga Đura fazon).

i ovo će da "odlože" ako ostane ovako.

Paranoises. :-D Nikada to nevidija ne bi uradila. :-D

Mene samo brine sta ce biti kad za ovo cuje envidija? Ima da klepe onaj svoj deNuVo i ostadosmo bez jos jedne igre o_O

Vala baš, ne daj bobe da se ta zaštita upotrebi za Far Cry Primal...

Nidje veze ovo s dumom nema.

Quake/Halo/UT mashup.

SP mi je na prvom mjestu a i MP cu prvo probati pa onda suditi.
Dobro pa nije još jedan battlefield i cod clone.

Jos ako bude imala podrsku za LAN igranje, kupicu je obecavam :smoke:

ovo je, na prvi pogled, mešavina qII i qIII pristupa. puno akcije, mnogo skill-a, minimum štekanja i nadam se, nula budženja :)
biće neki za'ebani rail gun, i kad njime ovladaš, postao si kralj snajperisnja :) do tad - rocket launcher i udri :D

naravno, ovaj asimetrični mod tek treba da pokaže svoje draži

Poslednja izmena:
Skil u Bethesda igri, 'oce to :)

Bice pravo cudo ako ovaj FPS bude imao dobre M+T kontrole, zaudara na konzolnu igru na kilometar.

Nazad
Vrh Dno