Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

Joca je nesto pricao da ce da naprave kao mod za doom 3 koji ce biti kao sp q2. Ali kapiram da od toga nece biti nista :)

Ono gore sam bio ja, da dobro sam rekao single player quake 2.

ne razumem, single plajer quake2 : Ides ubijas monstere na ciju si planetu sleteo i ubijas ih - Doom3 Ides ubijas monstere na planeti na koju si sleteo i na kojoj se otvorio gateway to hell. Koja je razlika ? Zasto bi dva puta pravili istu stvar ?

Ha ha ha ha , odlicno gx-x... Sjajan post!

q2 je misaona imenica za doom3 koji sam igrao 3 sata i vise mi se ne igra. Doom3 je idealna podloga za dobru akcionu igru umesto ovog smora po mraku i mlataranja lampom po zombijima koji su bezopasni. Jednostavno, id nije razmisljao kako ce se igra svideti ljudima koji se ne plase mraka, zombija i takvih stvari. U doomu sam za 3 sata jednom pogino, isao sam kroz mrak naravno i pao sa neke ivice u "void" ... cccc :d posto nisam video kud idem. Poenta je, nije mi frka u igrici, pa mi nije zanimljiva. Onima kojima je frka, jeza itd. je igrica super, strava itd. voleo bi da se i ja tako osecam pa da mogu da kazem da je dobra, al veca mi je frka kad mi neko napada bazu u warcraftu....

ja sam se smorio juče, kucao šifre i krenuo motornom testerom :)

fino je urađena, zvuk koji ispušta kad potkačiš zid je odličan, ali fali "zvuk sečenja mesa motornom testerom"..

nisam sejvirao, nastavljam pošteno da prelazim danas, ali me igra jako brzo smori.. ako nastavim ovim tempom, preći ću je taman kad izađe HL2 :)

gx-x je napisao(la):
q2 je misaona imenica za doom3 koji sam igrao 3 sata i vise mi se ne igra. Doom3 je idealna podloga za dobru akcionu igru umesto ovog smora po mraku i mlataranja lampom po zombijima koji su bezopasni. Jednostavno, id nije razmisljao kako ce se igra svideti ljudima koji se ne plase mraka, zombija i takvih stvari. U doomu sam za 3 sata jednom pogino, isao sam kroz mrak naravno i pao sa neke ivice u "void" ... cccc :d posto nisam video kud idem. Poenta je, nije mi frka u igrici, pa mi nije zanimljiva. Onima kojima je frka, jeza itd. je igrica super, strava itd. voleo bi da se i ja tako osecam pa da mogu da kazem da je dobra, al veca mi je frka kad mi neko napada bazu u warcraftu....

Zombiji ??? Pa vidi se dokle si stigao. Zombiji cine 1% neprijatelja i posle samog pocetka gotovo da se ne pojavljuju osim na par zamracenih skriptovanih mesta.
Mogao si barem malko vise da odigras pre nego sto krenes da pljujes. Isto kao da sam ja HL1 odigrao onaj smoreni uvod i ubio onog prvog monstera - doktora pretvorenog u nakazu crowbar-om pa sad da pametujem kako je HL1 bezveze.

Neverovatno. Mogao si barem jos 2-3 nivoa da predjes pa bi video ima li frke :)

Da se razumemo, doom3 treba odigrati do kraja, ima shta da se vidi! U principu je najdosadnija 1/3 igre (mislim da su je budzili na kraju da bi igra bila duza), gde je glavni fazon da se napravi atmosfera horor filma. Ima momenata koji su fino odradjeni (npr. kada ona zver hoce da slomi vrata ili oni impovi koji gamizu po plafonima kao alieni), ali je problem shto sve to pocinje da se ponavlja posle odredjenog vremena - kada prvi put vidish kako "neshto" odvlaci telo u ventilaciju to deluje cool, ali kada se to desava 10 puta u igri vec pocinje da smara... Ipak svaki 2-3 nivo ima neku svoju "fintu" zbog koje vredi igrati, ako nishta drugo treba chitati i slushati poruke mrtvih i gledati kako je lepo animirana sva ona mashinerija :)

gx-x je napisao(la):
ne razumem, single plajer quake2 : Ides ubijas monstere na ciju si planetu sleteo i ubijas ih - Doom3 Ides ubijas monstere na planeti na koju si sleteo i na kojoj se otvorio gateway to hell. Koja je razlika ? Zasto bi dva puta pravili istu stvar ?

Ne znam ali meni je skroz drugaciji osecaj kad igram q2 i d3.

Izvini ali ne razumem te bas najbolje, ajde daj mi link ka tom "proglasu" ili najavi za taj mod pa da procitam da bi mi bilo jasnije na sta si mislio.
Naravno da je filing skroz drugaciji u q2, slazem se sa tobom 101%, samo mi nije jasno sta bi takav mod doneo u doom3 ? Jer to treba da bude konverzija Q2 za Doom3 engine ili samo da se ubace neprijatelji i oruzja ili ? Najbolje daj neki link...

Ha, ma nije to bio proglas nego jednostavno ideja sta bi mogli da rade. Link nemam, a nisam uspeo da ga pronadjem jer sad vesti o doom-u izlaze super brzo pa ne mogu da pronadjem taj intervju.

ti to ozbiljno ?!?

gx-x je napisao(la):
q2 je misaona imenica za doom3 koji sam igrao 3 sata i vise mi se ne igra. Doom3 je idealna podloga za dobru akcionu igru umesto ovog smora po mraku i mlataranja lampom po zombijima koji su bezopasni. Jednostavno, id nije razmisljao kako ce se igra svideti ljudima koji se ne plase mraka, zombija i takvih stvari. U doomu sam za 3 sata jednom pogino, isao sam kroz mrak naravno i pao sa neke ivice u "void" ... cccc

DAAAJ, bre, pređi prvo igru, pa onda pametuj :mad:
I nije igrica nego IGRETINA !!! :smash: :mad: :wall:

Ne da zna igra da te uplaši nego, skakućem od prepada...
mada pri kraju (kad si već iskusan :D ) skontaš unapred šta i gde bi te moglo spopadati, ali opet ima jako puno "lepih" iznenađenja... :zgran:

Inače ima nekih mana, npr. fizika mu je slabija strana - granate se odbijaju i skakuću kao da su prazne konzerve (a la splinter cell :d )
a i ovakvi ispadi kao što je mali most + noga u leđa :S:

I JOŠ JEDNA STVAR
alpha verzija me nekako više oduševila... kao da je bila bolja alpha nego sad phinalna :p
I JOŠ su izbacili onu animaciju kad onaj "medved" odvlači leš u WC, ti ulaziš, a ovaj te napada... bilo brutalno dobro, a izbacili !?!?! :wall:

A inače Ralex2 potraži odgovor i na ovom forumu i na ATIjevom sajtu, neznam tačno adrese...

Prilozi

• most+noga+ledja2.jpg
    most+noga+ledja2.jpg
    93.6 KB · Pregleda: 103
Alfa i jeste imala bolju grafiku od finalne...

@A-Rage: :) Igrao sam doom3 4 sata, prvi sat i cetvrti sat se nisu razlikovali, izasao sam iz doom-a i ukljucio da gledam TV... :(

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@A-Rage: :) Igrao sam doom3 4 sata, prvi sat i cetvrti sat se nisu razlikovali, izasao sam iz doom-a i ukljucio da gledam TV... :(

I ja sam tako uradio, ali onda sam poceo to da ponavljam svakoga dana. Igra je fenomenalna!

Igra je isto sto i systemshock2, samo sa novom grafikom i bez ability poena...

sto ? Da nisi mozda probao systemshock 2 pa znas ?

pa sta drugo ostaje pored atmosfere ? I SystemShock 2 u vreme kada je izasao imao strava grafiku, i stvarno sam se jezio dok sam je igrao, oni majmuni, pa matica koja te doziva...nisam ni zavrsio igru kolko sam se bio usro !!! bre, nisam mogo da spavam ! LOL ! Samo sto nije pakao cursovao ljude vec ona alien matica...pa majmuni oni sto su razvili mentalne sposobnosti...Ma igra je imala cak i vise elemenata od doom-a...Dobro, svaka je dobra na svoj nacin...I ukusi su razliciti....o tome ne vredi ni raspravljati.

Pa ne razumem sta si hteo da kazes time sto je kao system shock ? To moze da bude samo pozitivno.

Kapiram da je vecina ljudi kojima se igra ne svidja, ocekivala nesto sto doom nije ni u najavi trebao da bude.

A tek oni ****** iz Game overa dali doomu 91% a graound conrolu 95%.
Mnogi su ocekivali ko zna sta pa su se zbog toga razocarali.Domm 3 je ubedljivo prvi FPS

Cisto informativno, ono sto kazu u Game Overu pise u SK, to jest Game Over = SK.

Fora je sto je system shock nesto mnogo dublje sto se gameplaya tice od d3, on je skoro klasican rpg. D3 je doomachina. Atmosfera je ista.

Doom 3 je uspeo u onome shto su najavljivali da ce da bude - strashan jeste, ima najlepshu grafiku i doomachina je :)

upravo to i govorim i bas u pozitivnom kontekstu kad kazem kao system shock 2, vidite koliko vas se setilo ;) Takodje kazem da doomu fali tako nekih par elemenata, znaci ne da bude tako dubok gameplay, ali ipak nesto izmedju, cisto intrige radi. Slozicete se, da iako nema potrebe za sam gameplay, je mogla biti ubacena mapa medju ucitavanjima cisto da covek moze da odahne i da stekne neki utisak napredka u igri (da da neki trip kao sad sam tu cak stigao). Meni se btw. jako svidjaju MP mape, fora sa mrakom je mnogo dobra, ako neko misli da moze da cekica u mraku vara se, ali moze da bude lep faktor iznenadjenja :d

Uh, mp mape su tragedija. Mislim i meni su bile ok dok nisam odigrao par partija u multiju. Skucene su nevidjeno i lako se kontrolisu. Nadam se da ce drugari iz orangesmoothie-a napraviti osp sa dojaja mapama.

daaa, mp je najslabija strana doom3 - ko bi rekao posle quake3 da ce tako lose da odrade mp u doom-u...

Nazad
Vrh Dno