Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

E sad Igore ti se nadao doom3 grafici sa Deus ex pricom i izvedbom :) Ono sto mene jos uvek odusevljava je vrhunac grafickog designa. Cudovista su ne vi dje na! Jos od Half Life nisam video takvu invetivnost u pravljenju karakondzula. Kad sam naishao na one bebe sa muvljim krilima i pozadinom koja onako kriche oma sam stisnuo pauzu i otrchao u wc. Inace da priznam - gameplay te ne drzi za mashinom kao sto je to recimo HL ili deus ex radio (pa cak mozda - ali samo mozda - i far cry) tako da sam recimo igrao igru samo 2 puta od kako sam je nabavio (prvi put jedno 3 sata - od cega je prvi sat otisao na samo razgledanje prvog nivoa, a drugi put jedno 6 sati). Mnogo sam omatorio vidim ja da bi me vise igre drzale pred ekranom danima - sad me vise zanima flash :)

Kako da upucam necastivo stvorenje na kraju?

Skote, ono je bilo ironicno :)
Ne znam meni se kod dooma ]I[ sve svidja.
Za jedno godinu dana kada izadje osp, patch, nove mape...ih al ce biti multiplay :)))
E da, jos jedno pitanje ako neko zna
KAKO SE MENJA prokleti fov :)?

Evo neke male nade za korisnke GF2,3,4 ili nekih osakacenih FX kartica, a mogu i oni korisnici koje imaju jake kartice, da koriste ovaj fajl. U pitanju je lista tweakova za DOOM 3 (da radi bolje). Ovo sam skinuo sam jednog sajta gde je lik dobio od 5 do 15 fps-a vise u igri. Uzivajte

Prilozi

• d3tweaks.txt
    11.3 KB · Pregleda: 186
Zanima me koliko igra zauzima na hardu?

2Ralex:

Cirka 1,71GB...

da li cu moci da igram makar na 800x600 low sa ovom konfiguracijom....
1.2 ghz, 256 ddr, ati radeon 9600 se?

dAmN je napisao(la):
da li cu moci da igram makar na 800x600 low sa ovom konfiguracijom....
1.2 ghz, 256 ddr, ati radeon 9600 se?
Ne. Ortak ima istu kartu ali i XP2000+ i 512MB ddr266 i igra secka na 640*480 LQ. Morao sam da mu pogasim sve iz "Advanced" sekcije da bi mogao koliko toliko da igra. Najveci problem sa tom 9600se je sto je DX9 karta.

Oko 1,5 GB, ne znam koliko se poveca ako raspakujes one pk4 fajlove!

[edit] ups, ne videh novu stranu :d

Jel zna neko koje su najavljene igre koje ce koristiti ovaj engine, bas me zanima! I da li on predvidja koriscenje outdoor scena, ili ce opet biti samo sobichci :bottle:

Poslednja izmena:
Samo 3 stvari mi se ne svidjaju u ovom nesrecnom Doom-u (za sada).
1. Teksture jesu ocajne. U poredjenju sa bilo kojom igrom u zadnje 2 godine, ovde su teksture mnogo lose, negde u rangu Q2 ili HL1. Ko ne veruje, neka pogleda one kutije koje se nalaze odmah ipred tebe na prvom nivou (zute kutije sa natpisom TOP SECRET), tu su i vrata koja ne mogu da se otvore sa isto tako losom teksturom.
Interesantno je da je (ne)kvalitet tih tekstura isti i u LQ.MQ.HQ.UQ (naravno sve je ukljuceno u Advanced Settingsima). Ne verujem da je to do graficke kartice(G4Ti 4200), jer ostale igre imaju mnogo ostrije teksture.
2. Ides hodnikom, neko pogasi sva svetla, iskoce ti 2 cudovista ispred, jedno se stvori odmah iza tebe(iako si tu prosao), ti ih vidis lampom, ali je tvoj lik toliki ***** da ne zna da lampu drzi levom rukom pa da barem moze da puca pistoljem, nego moras da iskljucis lampu kako bi uzeo bilo koje oruzje i onda na slepo pucao nadajuci se da ces nesto da pogodis. Naravno, karakondzulama mrak ne smeta.
3. Likovi su i dalje coskasti, izradjeni od manjeg broja poligona nego sto je bilo najavljivano.

Da ne pomisli neko da je meni stalo samo do grafike, secam se da Operation Flashpoint(koji je odlicna igra) nije imao nesto preterano dobru grafiku onda kada je izasao, ali ona nije ni bila nesto bombasticno najavljivana kao sto jer to ovde slucaj sa Doom-om 3.

Tales je napisao(la):
2. Ides hodnikom, neko pogasi sva svetla, iskoce ti 2 cudovista ispred, jedno se stvori odmah iza tebe(iako si tu prosao), ti ih vidis lampom, ali je tvoj lik toliki ***** da ne zna da lampu drzi levom rukom pa da barem moze da puca pistoljem, nego moras da iskljucis lampu kako bi uzeo bilo koje oruzje i onda na slepo pucao nadajuci se da ces nesto da pogodis. Naravno, karakondzulama mrak ne smeta.

Pa u tome je fora :) Ne znam, meni se bas dopada ovako, upravo je tu jeza sto moras da koristis lampu da bi ista video, a znas da te iza sledeceg coska cekaju pa ti je onako muka :D

Tales je napisao(la):
3. Likovi su i dalje coskasti, izradjeni od manjeg broja poligona nego sto je bilo najavljivano.

Nemojmo preterivati, pa nisu svi ljudi debeli :p :)

Kolika je razlika u grafici izmedju Doom 3 beta 2 i finalne verzije?

ijaoj, kako bi bilo dobro da deus ex 3 izađe prvo za pc i to baziran na d3 endžinu.. :D

damirbaj je napisao(la):
uzmi odigraj Thief 3 predzadnju misiju to je zadnja igra u kojo sam osetio
strah,jezu,sve u svemu nelagodnost.

Uh, da, prijatelju... Kakav nivo :-devil-: Jezivo!

byMaX je napisao(la):
Uh, da, prijatelju... Kakav nivo :-devil-: Jezivo!
ne znam brate,sad nesto razmisljam i ne mogu da se setim da li sam ikad igrao
nesto jezivije :zgran:

Sto jes jes, taj nivo u Thiefu je sjajan !

Za potpuni doživljaj igranja je ipak potreban surround sistem.

Anand ima tekst na tu temu Doom 3 sound guide

I iz ličnog iskustva:

uz surround sistem (ja posedujem samo 4.1 i sasvim je dovoljno) doživljaj je mnogo bolji, a i uveliko rešava problem lampe i mraka jer stvarno dobro može da se odredi odakle ti prilaze karakondžule. Pravi ugođaj!

Kako ubiti onu zvijer u levelu Hell. Poskidam one što svijetle i onda pucam u njega več po stoti put ali zvijer ne pada.

da da, LCD projektor 6.1 zvuk (neki bose sistem) 6800ultra, FX53... Ova igrica zahteva hardwera u novcima za koje mozes da kupis golf 2 '86 ocuvan...

ej id soft id soft

stvarno sam se razocarao
stigao sam do monorail recycling 2 sad sam upravo dobio bazuku

igrica me vec stvarno smorila.
ok ovako atnsfera je ok kao i game play.
grafika je superiska ali prezahtevno bato.
prica nula.stvarno mislim spasenje sveta po koji put.
nema raznovrsnih misija bar da je bila neka misija
gde bi trebalo postaviti bombu ili da vozis nesto.
pa ovako losu igru sto se tice raznovrsnosti misija nisam
ama bas nikad video
a sve ide ubi sve sto vidis.nadji kljuc da otvoris vrata.
mislim ima zanimljivih detalja ali ostalo je njesra.

HL2 kick doom-s ass

Marac je napisao(la):
Kako ubiti onu zvijer u levelu Hell. Poskidam one što svijetle i onda pucam u njega več po stoti put ali zvijer ne pada.

Upucas te svetiljke i onda pucas u onu plavu/crvenu kupolu iznad njega odakle izbacuje nove svetiljke...

c3 je napisao(la):
ej id soft id soft

stvarno mislim spasenje sveta po koji put.

koliko sam ja pratio u pitanju je spasavanje meseca :d

Ne pratis briefinge, u pitanju je spasavanje Marsa :D

Vidim ja slabo vi stojite sa predznanjem, za domaci da obrnete keca i dvojku pa onda da dodjete da pricamo :d

c3 je napisao(la):
bar da je bila neka misija
gde bi trebalo postaviti bombu ili da vozis nesto.

Ko je rekao farcry?

Pa dajte surround zvučnici nisu toliko skupi kao što su nekada bili (za 70 tak evra može da se nabavi nešto pristojno), a projektor je ipak druga priča.

A to što je mnogo zahtevna. Pa igre se uvek i prave da iskoriste maksimum najnovijeg hardvera, ne treba valjda da radi dobro na 486-icama.

Poslednja izmena:
Mrav je napisao(la):
Za potpuni doživljaj igranja je ipak potreban surround sistem.

Anand ima tekst na tu temu Doom 3 sound guide

I iz ličnog iskustva:

uz surround sistem (ja posedujem samo 4.1 i sasvim je dovoljno) doživljaj je mnogo bolji, a i uveliko rešava problem lampe i mraka jer stvarno dobro može da se odredi odakle ti prilaze karakondžule. Pravi ugođaj!

A tek 5.1 sluske ... jaoooo. Smrt!

Voodoo_NBGD je napisao(la):

Vidim ja slabo vi stojite sa predznanjem, za domaci da obrnete keca i dvojku pa onda da dodjete da pricamo :d

ma znam da je na slovo "M" :D , mesec,mars isti qurac :)

Upravo sam završio igru i spasio univerzum
:D
Onaj Ðavo je gori od najgorih košmara, treba da se četiri puta pogodi onom loptom, bilo kakvo drugo oružje ga samo golica cak i BFG i rocket luncher.
Inace mi se u Doom-u ne sviđa to što je pun satanističkih simbola, a kraj je vrlo jeziv čuje se dečiji plač stalno, naježio sam se od njega.

Evo i nekoliko screenshots sa samog kraja igre.

Prilozi

• doom3 - 5.jpg
    doom3 - 5.jpg
    57.4 KB · Pregleda: 107
  • doom3 - 4.jpg
    doom3 - 4.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 83
  • doom3 - 3.jpg
    doom3 - 3.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 74
  • doom3 - 2.jpg
    doom3 - 2.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 78
  • doom3 - 1.jpg
    doom3 - 1.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 93
Voodoo_NBGD je napisao(la):
nije spasavanje sveta jer ako pozoves pojacanje onda oni mogu prenesti na zemlju :d

Vrh Dno