Šta je novo?

Domaca igra - AVION CHECKPOINT

Zanimljiva igra. Po meni nedostaje arkadnost i haotičnost. Npr, Subway Surfers ima 3 trake ne koje treba prebaciti igrača prostim swypeom. Predlažem da napraviš sve vrste nivoa.... Horizontalni scroll kao do sada i pogled na avion od pozadi gde moraš da skrećeš gore, dole, levo i desno.

Ima i bug na 3. nivou sa grafikom.
hetunatu.jpg

Igrica radi i na huawei sa 256 rama,androidu 2.3 i to sa grafikom podesenom za novije telefone.
Jedino sto se ne vidi onaj deo iznad levela i menija.
Inace telefon je 3.5 incha.
Sto se tice igrice deluje jednostavno ali je vrlo zanimljiva za igranje.
Jedino bi mogao malo doraditi zvuk.
Samo napred majstore i izbaci jos neku igru.

Poslednja izmena:
Zanimljiva igra. Po meni nedostaje arkadnost i haotičnost. Npr, Subway Surfers ima 3 trake ne koje treba prebaciti igrača prostim swypeom. Predlažem da napraviš sve vrste nivoa.... Horizontalni scroll kao do sada i pogled na avion od pozadi gde moraš da skrećeš gore, dole, levo i desno. Ima i bug na 3. nivou sa grafikom.

Planiram potpuno novu igru gde će pogled biti iza aviona (i jedno 10m iznad) sa donekle sličnom tematikom koja će biti više arkadna.

Što se bug-a tiče, da li se uvek ponavlja na 3. nivou ili se desio samo jednom? Ne mogu da ga reprodukujem na mojim test uređajima:
nexus7 2013, samsung tab st100, sony arc s, sony st26i, kineska kopija samsung s4...

Igrica radi i na huawei sa 256 rama,androidu 2.3 i to sa grafikom podesenom za novije telefone.
Jedino sto se ne vidi onaj deo iznad levela i menija.
Inace telefon je 3.5 incha.
Sto se tice igrice deluje jednostavno ali je vrlo zanimljiva za igranje.
Jedino bi mogao malo doraditi zvuk.
Samo napred majstore i izbaci jos neku igru.

:) Hvala puno...biće valjda igara...imam dosta ideja, samo da uspem nekako da spojim lepo sa korisnim i bacim se samo na igre...
Odlično je sto igra radi i na tvom telefonu, jos malo da je optimizujem i mogu da smanjim potrebnu verziju na 2.3.
Zvuk...uh, jedino to nisam nikad radio...ali dug je dan.

Nisam ni ja primetio bag.

Zeznut je android, igra je trenutno podržana na 5087 različitih uređaja...gomila verzija, gomila svakojakog software-a, nadogradnji, launchera, ad blockera, antivirusa, samsung doda malo ovoga, htc posoli onoga, sony pošećeri...
Ja sam jako zadovoljan što i ovako radi.
Ne znam da li je neko radio sa phonegap-om, to je tek pakao...Na svakom telefonu drugacije...

Mozda da se ubaci neko oruzje za unistavanje dolaznih aviona i raketa.
Mada mozda bi igra izgubila smek koji ima sad.:)

Ja je igram i super mi je, samo mi smeta ovo na vrhu što piše main menu.

Jesi li razmisljao da dodaš mogućnost da se avion kontroliše tilt-om telefona? Tako bi mogao recimo pritiskom na ekran da ubaciš neko pucanje, pa možda i da bude više protivnika i sl. Pogledaj igru "Platypus" za PC, možda nađeš neku zanimljivu ideju.

Nije loša ideja, mada bi onda igra malo izgubila na jednostavnosti. Možda bi bilo ok da se ubaci konstantno pucanje u nekim pravilnim razmacima.

U svakom slučaju sam za pucanje! ;)

Oruzje - razmisljao sam o tome (imam implementiran mitraljez šarac) ali mi se čini da bi time daleko skrenuo sa kursa koji sam zamislio. Možda bi igra trebalo da se razvija u više pravaca:

AVION Checkpoint - ovo sada
AVION Fight - nova igra sa pucanjem, bombama, dog-fight-om
RED AVION - pogled odozgo, letenje levo desno izmedju čunjeva, kao RedBull takmičenja
AVION Girls - leti Kiti maca umesto aviona, užas

Main menu - moram da ga imam u nekom obliku. Pogledaj ispod.

Uploadovao sam novu verziju na market, bice online za par sati (negde oko 12-13h).
Lista izmena:
- statusni podaci (level, time, checkpoints) su podignuti na vrh ekrana levo i desno od Main menu
- Main menu je pune širine na među nivoima, u nivoima je uzan (nemam pojma da li će se videti na svim uređajima, treba mi info za ovo).
- dodao sam jos par modela aviona (totalno nemaštovitih, čisto kao test, nisam mogao noćas da crtam avione)
- dodao sam "eksploziju" kad avion pokupi paketić

E sad ono važno:
- dodao sam odvratne stubove koji drže kapije na 1. i 2. nivou. Meni se ne sviđaju ni malo, ali ako mislite da je to OK, zadržaću.
Ja sam iskreno i dalje za to da samo kapije lebde u vazduhu, jer mi se to poklapa i sa pričom koja je uvod u igru (bice deo PRESS KIT-a):

++++++++++++++
Početkom 21. veka smo ostvarili kontakt sa Misliocima. Tako su rekli da se zovu.
Napravili su kapije i postavili ih svuda po Zemlji. Iz njih su mileli i zauzimali naše oranice, sela i gradove. Posle samo par dana su ubili prvog čoveka. Ne bi mi ni znali da su ga oni ubili da nisu to sami priznali (što im je bilo itekako zabavno).
Tada smo i otkrili da poseduju prilično nezgodnu moć, mogu nas kontrolisati. Oni kažu hop, mi skočimo kao da je to jedino što u životu želimo.

E tu su se *****ali, na svakih nekoliko desetina hiljada ljudi se našao po neki koji ne bi skočio ni za živu glavu a bio je toliko pametan da se uklopi u masu i skače ko blesav.

Malo po malo, skupila se gurpica ljudi koji su sebe nazvali "Pokret otpora" jer nikom od njih nije palo na pamet ništa pametnije.
I odlučili su da krenu u protivnapad. Možda nisu bili majstori za smišljanje imena, ali su bili odlični mehaničari i programeri.
Promenili su ime u "Mehaničari".

Osposobili su jedan stari MIG-21 i krenuli u obaranje kapija.
Iznenađeni Mislioci su mogli da pomisle samo jedno: Ovi su baš žilavi.
Kako bi zaštitili kapije pokrenuli su armiju ljudi-robova prema aerodromima i ubedili da treba uništili Spasioce.
"Spasioci", tako su rekli da se zovu.

Dan 1.
Posle prvog dana i izgubljenih nekoliko aviona mrski vanzemaljci su skontali su da im je napad slab, posle podvlačenja crte su skontali da gube puno aviona i da možda brojnošću mogu savladati "Bezgranično sposobne".
Novo ime im se svidelo. MIG21 je funkcionisao dobro.

Dan 2.
Drugog dana su podigli još više aviona, stavili im bolje auspuhe i time dobili malo na brzini.
Nije vredelo. "Mala grupa patriota" je pobeđivala.

Dan 3.
Na ovakav otpor su već naišli u Orionovom pojasu i znaju neke fore. Za noć su postavili topove na zemlju koji će časkom skinuti avione "Partizanske eskadrile".
Naši su opet pobedili. Umesto flapsova su stavili polikarbidne ploče i time dobili na upravljivosti i izbegljivosti raketa zemlja-vazduh.

Dan 4.
Mislioci su se zamislili. I odlučili da izmene kapije tako da mogu da se pomeraju gore dole.
"Ludi letači" su se zamislili. I rešili da to neće biti problem. I bilo ih je sve više.

Dan 5.
...
...

++++++++++++++

Evo kako izgleda kod mene,ne obracaj paznju na boje posto je screenshot radjen nekom levom aplikacijom.
Inace je u Pitanju Huawei Y210,3.5incha,256mb rama,cpu sa 1ghz,android 2.3 .

shot_2014-08-08_11-36-07.png

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda kod mene,ne obracaj paznju na boje posto je screenshot radjen nekom levom aplikacijom.
Inace je u Pitanju Huawei Y210,3.5incha,256mb rama,cpu sa 1ghz,android 2.3 .

Malo sam traljavo odradio proračun veličine menija a na tvom telefonu je baš mala rezolucija ekrana (480 x 320) pa igra ne uspe sve da spakuje na ekran.
Pozabaviću se time uskoro.

Hvala puno,

Nisam mogao da izdržim. Skinuo sam stubove...Koji vanzemaljci imaju tehnologiju da dođu do Zemlje a moraju da "podboče" portale stubovima. Nikako ne ide...

ok, probao sam je još par dana i odradio sve updateove do danas ...

deluje mi da je malo šarenije/raznovrsnije
luping sa 2 prsta je odličan
nemam više bag sa pauzom, sada lepo nastavi dalje

kada pokupim paket - animacija da sam ga pokupio se dogodi tek kada mi je paket na repu aviona
za sada sam video 2 noćna nivoa - 7 i 10 .. na 7. se osvetljenje nalazi na samim kapijama i to radi ok, na 10. je osvetljenje valjda na samom avionu i uglavnom radi ok, kako prilazim avionom kapiji ona postane crvena (svetlo padne na nju), ali kako joj se približim bukvalno trenutak pre nego što prođem kroz nju - nestane svetlo sa nje

"Status bar" izgleda bolje (broj kapija, života, vreme i sl.) .. i dalje je to više "geeky" status, ali je lepši nego što je bilo
Main menu dugme, sa jedne strane je dobro što malo štrči ispod status bara, ali mi je nekako "ružnjikavo" ...

u screenshotovima možeš da vidiš kako se kod mene vidi main menu dugme, i kako se vidi reklama posle nivoa

sve u svemu - napreduje u prodom smeru .. keep up the good work :)

Screenshot_2014-08-10-12-36-43.png Screenshot_2014-08-10-12-38-02.png

bilo bi ekstra kad bi mogla da se podesi osetljivost, ovako moram da vucem prst ko magarac 5 puta da se ne bih skuco u brdo, sve ostalo je ok za sad :beat:

ok, probao sam je još par dana i odradio sve updateove do danas ...
deluje mi da je malo šarenije/raznovrsnije
luping sa 2 prsta je odličan
nemam više bag sa pauzom, sada lepo nastavi dalje
kada pokupim paket - animacija da sam ga pokupio se dogodi tek kada mi je paket na repu aviona
za sada sam video 2 noćna nivoa - 7 i 10 .. na 7. se osvetljenje nalazi na samim kapijama i to radi ok, na 10. je osvetljenje valjda na samom avionu i uglavnom radi ok, kako prilazim avionom kapiji ona postane crvena (svetlo padne na nju), ali kako joj se približim bukvalno trenutak pre nego što prođem kroz nju - nestane svetlo sa nje
"Status bar" izgleda bolje (broj kapija, života, vreme i sl.) .. i dalje je to više "geeky" status, ali je lepši nego što je bilo
Main menu dugme, sa jedne strane je dobro što malo štrči ispod status bara, ali mi je nekako "ružnjikavo" ...
u screenshotovima možeš da vidiš kako se kod mene vidi main menu dugme, i kako se vidi reklama posle nivoa
sve u svemu - napreduje u prodom smeru .. keep up the good work :)

Hvala puno na ovom opsežnom testiranju...
- Animacija skupljanja paketa - srediću to u sledećem update-u
- Level 10: Na avion je zakačen reflektor koji "bije" na oko 30 stepeni na dole u odnosu na osu aviona, tako da je kapija neosveljena kad joj skroz priđeš, što bi trebalo da je otežavajuća okolnost. Videću da izbacim taj level a da umesto njega stavim 7. dosta duži i sa više bezobraznih neprijatelja.
- Status bar - znam sve...treba raditi dosta na njemu, broj ostalih kapija ne mogu da predstavim grafički jer ima nivoa za 30-40 kapija pa bi to napravilo zbrku. Živote ću predstaviti nekim zvezdicama ili tako nekim zbajzlicama. "Main menu" button treba napraviti od nule kako valja...
- Prikaz reklame me bacio na teško razmišljanje, google nekako čudno skalira reklame u zavisnosti od rezolucije uređaja, ali ovaj slučaj nisam video do sada...Razmišljam...i dalje razmišljam...i dok razmišljam, postavio sam "Close Ad" dugme skroz levo da bar može da se ugasi reklama i tako ne zaradim ni dinara od igre :)

bilo bi ekstra kad bi mogla da se podesi osetljivost, ovako moram da vucem prst ko magarac 5 puta da se ne bih skuco u brdo, sve ostalo je ok za sad :beat:

A jel si probao lagano da pomeraš prst na gore ili na dole?
Na svim test uređajima mi treba maksimalno 3 swipe-a za pun loop.

Ima li nove verzije za stare androide?

Najnovija verzija sa dodatom opcijom za podešavanje osetljivosti aviončića je upravo uploadovana na Google Play, trebalo bi za par sati da bude odobren update.
Main menu -> Options -> Sensitivity (napraviću i da liči na nešto, samo da prođe test da li uopšte služi nečemu).
Ovo dodaje malu prednost onima koji podese osetljivost na Ultra u odnosu na one koji su na podrazumevanim vrednostima zbog do nekle lakšeg upravljanja, videću da dodam neku drugu otežavalicu za te igrače :)

Verziju za starije telefone (Android 2.3.1+) možete skinuti sa www.avion-checkpoint.com/avion.apk (online je).

Hvala svima...

Novi update je online na Google Play.

Lista izmena:
- napisan ponovo skript za kretanje protivničkih aviona (mada se i dalje zaglupe po neki put, ali takva im tura)
- napisan ponovo skript koji kontroliše rakete (možda bi trebalo malo srediti brzine raketa u nivoima)
- dodata autorska muzika u meniju (hvala [email protected])
- promenjen status na vrhu, desno su životi u obliku malih aviončića, levo je vreme, a ostale informacije koje nisu toliko bitne su ispod...

Ako Vas ne mrzi da testirate, puno bi mi značilo, dosta sam izmena uradio, može da se desi da sam nešto i omašio.
I naravno, Google+ Like ili review igre na https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Company.CrazyPlane je više nego dobrodošao.

U toku dana ću uploadovati i verziju za starije verzije androida na sajt igre.

Hvala....

Meni ovaj Sensitivity jako malo promene donosi, recimo na Ultra napravim pun krug sa 3.5 swip-e, dok na najmanjem podesavanju treba 4 , skoro pa neprimetna razlika.

Meni ovaj Sensitivity jako malo promene donosi, recimo na Ultra napravim pun krug sa 3.5 swip-e, dok na najmanjem podesavanju treba 4 , skoro pa neprimetna razlika.

Koji je telefon / tablet u pitanju?
Ja mogu da podignem osetljivost, plašim se da će time biti otežano voziti avion od kapije do kapije jer će milimetarski pokret prsta drastično menjati putanju aviona.

Sta mogu da uradim (moram da testiram):
Voziš avion prstom gore dole,
pipneš drugim prstom iznad mesta gde ti je "vozeći" prst i avion uradi luping na gore,
pipneš drugim prstom ispod mesta gde ti je "vozeći" prst i avion uradi luping na dole.

Time bi se potpuno izbeglo swipovanje za povratak aviona do preskočene kapije?

Napisah ranije, acer a1-810.
Nije stos u podizanju osetljivosti, kod mene je ta opcija beskorisna jer low u odnosu na ultra ne daje nikakvu primetnu promenu u brzini skretanja, to je poenta mog komentara.

Nova verzija:

- Sredio sam još malo statusnu liniju
- Dodao sam i gornji i donji looping. Vozite vozećim prstom, ako pipnete drugim prstom bilo gde iznad vozećeg avion ide u gornji looping i suprotno (pip može biti bilo gde samo da je vizuelno iznad vozećeg prsta, može i drugom rukom sa druge strane ekrana).

- napisan od nule skript za generisanje menija (trebalo bi da se sada lepo prilagođava svim rezolucijama, nemam dovoljno uređaja da testiram, ali na ovima koje imam sve radi kako treba), ne bi bilo loše da proba neko sa Galaxy S4 ili HTC One (FullHD) i Galaxy S3 (1280x720), kod mene na Nexus7 2013 izgleda OK kao i na starijim telefonima sa 848x480 rezolucijom.
- povećao sam osetljivost na High i Ultra vrednostima (mada mislim da više nema svrhe za ovim)
- malo izmenjena muzika u međunivoima

- Sledeći update donosi ispaljivanje raketa duplim pip-om (double touch).

Meni ovaj novi luping baš ne odgovara. Igram igru kažiprstom, a palcem sam aktivirao luping. Sad mi ide u kontra smeru tako, a korišćenje srednjeg prsta mi je nezgodno.

Na stranu to, meni nije jasno zašto se pogotkom rakete gube svi životi odjednom, a pri sudaru s avionom samo po jedan.

Edit: Trebalo bi promeniti obaveštenje kada se ide previše visoko. Umesto "missed checkpoints", stavi "remaining checkpoints". Ne mogu da budu propušteni (missed) ako još nisam stigao do njih. Kad se ode još više, umesto "its to cold" treba "it's too cold".

Poslednja izmena:
Meni ovaj novi luping baš ne odgovara. Igram igru kažiprstom, a palcem sam aktivirao luping. Sad mi ide u kontra smeru tako, a korišćenje srednjeg prsta mi je nezgodno.

Na stranu to, meni nije jasno zašto se pogotkom rakete gube svi životi odjednom, a pri sudaru s avionom samo po jedan.

Edit: Trebalo bi promeniti obaveštenje kada se ide previše visoko. Umesto "missed checkpoints", stavi "remaining checkpoints". Ne mogu da budu propušteni (missed) ako još nisam stigao do njih. Kad se ode još više, umesto "its to cold" treba "it's too cold".

Hvala roadracer.

Luping - pa nemam pojma kako da izvedem da bude jednostavno a efektno...Probao sam brzi swipe na gore i brzi swipe na dole ali u tom slučaju moram da ubacim avion u neki predefinisani loop (180 stepeni) što bude nezgodno ako je avion već pod nekim većim uglom. Probaću varijantu da ga okrećem tako da se brzim swipe-om okrene tako da promeni pravac ali da uvek nova putanja bude paralelna sa zemljom (horizontom).

Rakete - ostalo od ko zna koje verzije, potpuno sam zaboravio na to. Sređujem odmah.

Izmena obaveštenja: menjam odmah.

Hvala puno...

Što se mene tiče, bio je ok luping onakav kakav je bio. Možda da staviš izbor?

U obaveštenju, propustio sam - too high, a ne to high.

Što se mene tiče, bio je ok luping onakav kakav je bio. Možda da staviš izbor?

Upravo sam pustio upload nove verzije (samo čekam da me google banuje jer preterujem sa verzijama, trebalo bi da bude aktivan update za par sati) :)

- ispravljen engleski
- dodata opcija za izbor da li se koristi pozicija drugog dodira za izbor ugla rotacije pri lupingu ili uvek loopuje na gore (outer loop), srediću u nekom trenutku haos u meniju sa opcijama.
- rakete oduzimaju jedan život

Hvala roadracer.

Pitanje 1:
Šta mislite kako da nagradim igrace koji ne izgube ni jedan zivot tokom prelaska nivoa?
- da im dodam zivot u sledećem nivou
- da im samo dam neku zvezdicu
- da im dodam ozbiljan čin (vodnik, kapetan, major, general)
- da im dodam neozbiljan čin (golubar, maketar, pilot, tom cruz)

Pitanje 2:
Šta raditi kada igrač završi 12. nivo?
- dati mu mogućnost da kupi novih 12 (nemam ideje kako ide in-game payment)
- čestitati mu i dati mu mogućnost da igra nivo po izboru (kao što je sada)
- nešto treće

Ja inače radim na novih 12 nivoa, biće spremni za mesec-dva, samo je pitanje da li ih implementirati odmah ili nekako zaraditi na njima?

Evo kako izgleda na HTC One ako te je to zanimalo : uploadfromtaptalk1408494109021.jpg

Tapatalk malo vise sj*be sliku, al ugl vidis gde sta stoji.

Poslednja izmena:
Koliko mogu videti sve je na svom mestu...

Hvala The PunisheR

Jeste. To sam hteo da postignem ovom slikom, da ti dočaram da je sve na mestu xD

Nazad
Vrh Dno