Šta je novo?

Domaca igra - AVION CHECKPOINT

Najnoviji update 2.0.2 donosi dugo očekivano pucanje na mrske neprijatelje....Dupli dodir bilo gde na ekranu (double touch) ispaljuje raketu...

Probajte. Ocenite. Lajkujte. Pomozite.

Sledece je score board online.

Igrao sam se dosta ovih dana ...

bugić na 12. nivou - na samom početku 1 raketa se automatski ispaljuje (nisam uopšte pipao ekran, a kamoli dupli touch), na drugim nivoima to nisam primetio.

Takođe 12. nivo me ubija .. najviše dokle stignem je da mi ostane još 18 kapija ... :mad: :crash:

Takođe možda i zbog toga što igram na "malom" ekranu i 12 nivo ima gomilu protivnika, ne stignem ni da se nahvatam (naciljam) da ispaljujem rakete

Meniji su bolji (manji) nego što su bili - bili su baš veliki i uzimali dobar deo ekrana, sada mi je taman

takođe reklama koja se pojavi - sada se normalno vidi dugme "close ad"

Statistika na kraju nivoa nije baš "pregledna" .. ima suviše teksta .. čini mi se da bi jednostavnije bilo u fazonu sadašnje vreme - X, najbolje vreme - Y, razlika ispisana u crvenoj ili zelenoj boji u zavisnosti da li si oborio svoje vreme ili ne. I ako si oborio poruku onda neki "stamp" u fazonu "new record"

Na kraju - performanse .. ja se ovo igram na S3 za koga mislim da ima dovoljno jak hardver za najbolje postavke (need for speed i slične 3d džidža bidže rade ko zmaj) i na "normalnom" nivou nema problema (mada mi se čini da ne ide baš "najglatkije", dok mi nivo 7 - mrak - secka ??)

Igrao sam se dosta ovih dana ...

bugić na 12. nivou - na samom početku 1 raketa se automatski ispaljuje (nisam uopšte pipao ekran, a kamoli dupli touch), na drugim nivoima to nisam primetio.
Takođe 12. nivo me ubija .. najviše dokle stignem je da mi ostane još 18 kapija ... :mad: :crash:
Takođe možda i zbog toga što igram na "malom" ekranu i 12 nivo ima gomilu protivnika, ne stignem ni da se nahvatam (naciljam) da ispaljujem rakete
Meniji su bolji (manji) nego što su bili - bili su baš veliki i uzimali dobar deo ekrana, sada mi je taman
takođe reklama koja se pojavi - sada se normalno vidi dugme "close ad"
Statistika na kraju nivoa nije baš "pregledna" .. ima suviše teksta .. čini mi se da bi jednostavnije bilo u fazonu sadašnje vreme - X, najbolje vreme - Y, razlika ispisana u crvenoj ili zelenoj boji u zavisnosti da li si oborio svoje vreme ili ne. I ako si oborio poruku onda neki "stamp" u fazonu "new record"
Na kraju - performanse .. ja se ovo igram na S3 za koga mislim da ima dovoljno jak hardver za najbolje postavke (need for speed i slične 3d džidža bidže rade ko zmaj) i na "normalnom" nivou nema problema (mada mi se čini da ne ide baš "najglatkije", dok mi nivo 7 - mrak - secka ??)

12. Nivo:
- inicijalna raketa je da zaplaši protivnike...šalim se, zaboravio da izbacim, sređeno...
- težina nivoa: totalno je nemaštovit nivo, srediću ga skroz, sada je samo natrpano sve na gomilu...
- smanjicu broj protivnika i brzinu kapija u sledećem update-u

Meniji: super...radim na njima, biće još bolji...

Close Ad: bolje je kliknuti na reklamu pa je onda zatvoriti, ali dobro je da radi dugme :) Klinac igra Angry Birds i svojm malim preciznim prstićem ne može da ubode onaj "X" da zatvori reklamu, a ja stavio veliki "Close Ad" tekst...Nikad se neću obogatiti :)

Statistiku prerađujem skroz pošto će prikazivati i top scores koje vuče sa servera...
Stamp "New record" - može, napraviću nešto na tu foru...

Performanse: e, da iza sebe imam Electronic Arts ili tako nekog, sve bi bilo dosta drugačije...Ovako pre podne posao, posle podne porodica, noću čitaj uputstva, forume, optimization tips...Dovešću igru na nivo da sve klizi, samo treba vremena...

Uzgred, 7. nivo je više bio eksperiment koji se zadržao, verovatno će biti zamenjen nečim drugim, 3 izvora svetla koje u isto vreme treba da renda prave dosta problema procesoru.

Hvala puno LuxoR...

Performanse: e, da iza sebe imam Electronic Arts ili tako nekog, sve bi bilo dosta drugačije...Ovako pre podne posao, posle podne porodica, noću čitaj uputstva, forume, optimization tips...Dovešću igru na nivo da sve klizi, samo treba vremena...

Nisam mislio u tom fazonu, nego vidim na uvodnom ekranu da je korišćen Unity engine .. nemam ja pojma kako se prave igre i sve oko toga, ali za Unity sam čuo još pre nekoliko godina pa sam nekako očekivao da je na nekom nivou da je on sam po sebi "optimizovan" da ne moraš ti da se mlatiš oko puno stvari .. jer mi je malo čudno da neke "velike" igre rade bez problema

evo sada čačkam malo grafiku ... koliko sam skapirao imaš 3 nivoa "no shadows", "simple" i "good" .. ja razliku između simple i good ne vidim a framerate vidljivo padne .. na "simple" mi skroz lepo klizi, dok se vidi na "good" da malko trza

Close Ad: bolje je kliknuti na reklamu pa je onda zatvoriti, ali dobro je da radi dugme

Evo obećavam od sad ću da otvaram reklame :)

Hvala puno LuxoR...

Nema na čemu, igra je cool, meni lepo da ubijam vreme u putu :)

Evo i ja da kazem, igrica je prilicno zanimljiva i meni se dopada. Sugestije tek kada malo vise budem igrao

Ako hoces da zaradis tesko ces to uraditi ali ja imam jedan predlog ako neko hoce dodatnih 12 nivoa da mora da plati npr 100 dinara. Sad sam ja mislio da neko posalje SMS na neki broj a ti mu skines 100 rsd koje tebi idu na racun a zauzvrat mu posaljes kod koji aktivira sledecih 12 nivoa naravno kod moze da se upotrebi samo jednom.

Ako hoces da se igra rasiri probaj da je reklamiras preko nekog sajta npr B92 tako se ona glupa igrica lajavko prosirila ko svinjski grip a nevalja ni za k###c.

Mogao bi da ubacis medalje kao sto si predlozio.

Izgled raketa bi mogao da bude malo kreativniji npr da ima crni vrh ili tako nesto.

Takodje bi bilo ekstra da ubacis kao neko ubrzanje tipa nitro koji bi se skupljao npr preko plavih kockica. To bi dosta pomoglo igračima ako im falo kona sekunda da stignu chekpoint.

A ne moze da zaradjuje sa onim reklamama u igrici i tim glupostima?

Ako hoces da zaradis tesko ces to uraditi ali ja imam jedan predlog ako neko hoce dodatnih 12 nivoa da mora da plati npr 100 dinara. Sad sam ja mislio da neko posalje SMS na neki broj a ti mu skines 100 rsd koje tebi idu na racun a zauzvrat mu posaljes kod koji aktivira sledecih 12 nivoa naravno kod moze da se upotrebi samo jednom.
Ako hoces da se igra rasiri probaj da je reklamiras preko nekog sajta npr B92 tako se ona glupa igrica lajavko prosirila ko svinjski grip a nevalja ni za k###c.
Mogao bi da ubacis medalje kao sto si predlozio.
Izgled raketa bi mogao da bude malo kreativniji npr da ima crni vrh ili tako nesto.
Takodje bi bilo ekstra da ubacis kao neko ubrzanje tipa nitro koji bi se skupljao npr preko plavih kockica. To bi dosta pomoglo igračima ako im falo kona sekunda da stignu chekpoint.

Nije problem napraviti sistem za uplatu kredita putem sms-a, stim sto su provizije provajdera ogromne (koliko znam idu i do 50-60-70%) tako da je zarada relativno mala.
Reklamiranje na velikim sajtovima mi trenutno nije u opciji jer za pare koje bi dao da se banner pojavi na B92.rs ili sličnom mogu da živim mesec dana :) a i ne bi se ograničavao na srpsko tržište.
Trenutno radim PRESS KIT koji ću poslati na sve moguće adrese časopisa i portala koji se bave kompjuterima i androidom, pa ako im se svidi to može dosta da pomogne (jer trenutno samo vi sa foruma i još par ljudi sa XDA developers zna za igru, mislim da slučajno nema teorije niko da naleti na nju na Google Play-u). BTW, evo linka ka XDA temi, pa napišite nešto čisto da mi post ode na vrh thread-a: http://forum.xda-developers.com/android/apps-games/game-avion-cheeckpoint-t2840259

Izgled raketa ću promeniti, čak sam mislio da top bude u fazonu ruskih launchera tipa BM-21 ili BM-30 a da raketa bude u "našim" bojama. Malo da iskoristim vojno-političku situaciju u svetu.

NITRO nije loša ideja...Upisano...

A ne moze da zaradjuje sa onim reklamama u igrici i tim glupostima?
Pa ako niko ne klikne na reklamu ne moze.

Trošak izrade ove igre ne mogu da izračunam, ali pored zakupa servera i registracije domena, kupovine par telefona i tableta za testiranje, kupovine par pluginova za Unity (koji ne vrede ničemu) potrošio sam mnogo mnogo sati za učenje i razvoj (recimo pregledao sam 60GB materijala skinutog sa YouTube, pročitao bar 1000 strana raznih PDF-ova) tako da neki način da povratim bar uloženo moram da nađem (ne nadam se nikakvom bogatstvu ali 100-200E mesečno bi leglo samo tako).

To mogu biti reklame na koje će neko kliknuti zato što ceni uložen trud (što ja uvek radim kada igram igru koja mi se sviđa).
To mogu biti i reklame koje je tako teško zatvoriti da postoji velika verovatnoća da će slučajno biti kliknute i doneti par centi.
Može neko da kupi igru, uloži malo u marketing (za mene mnoogo pa ne razmišljam o tome da ja to radim) i profitira.
Može neko da uloži novac kao akcionar.
ima sigurno još mogućosti da se uzme neki dinar.

Čekaj, ja nisam ni primetio da postoji vreme za koje moraš da prođeš sledeći checkpoint.

Meri se vreme prelaska svakog nivoa.

UPDATE:

Za sat/dva će biti online update igre koji donosi ONLINE bodovanje.
Posle svakog završenog nivoa se ispisuje rang lista najboljih igrača i mesto trentnog igrača ako je među prvih 10.

Pa stavi one reklame tipa što moraš da odgledaš 10sekundi i slično da bi nastavio nivo. I eto lake love.

Ako je tokom jutra bilo problema oko prikazivanja online rezultata, sada bi sve trebalo da radi kako treba.
Crko mi disk na serveru, nemci ga zamenili, ali ne hot vec ugasili server, digli mi rescue konzolu, ja zeznem raid, pa dok sam sve vratio da radi kako treba...muka....
Uzgred, dodaću još jednu decimalu u rezultate, postala gužva među prvih 10 :)

Bilo bi dobro da avion ima opciju nekog trenutnog ubrzanja jer ovako ide jednom brzinom, i skorovi su maltene sve isti, ovako ce neko uspeti da napravi neku razliku, ako me razumes

To je dobra ideja, ali se plašim da će igra postati prilično komplikovana. Gore, dole, 2 prsta za loop, dupli dodir za rakete, sad i dugme za ubrzanje...A i tada će, nadam se, biti 10 igrača koji će biti u vrhu sa bliskim vremenima...

Uzgred, ako neko želi da pomogne tako što će napisati review na Google Play (i nadam se udariti 5 zvezdica) a mrzi ga da smišlja tekst, evo nekoliko generičkih:

- Great game. Easy to fly airplane and lots of fun
- Nice game. Great graphics, nice controls, addictive
- Best game. Add more levels.
- Love this game. Great gameplay.
- Cool game. Love the merge between 3D and easy control.
- Great retro style game. Especially on higher levels with more enemies and ground cannons.
- Very nice game. Well designed. Add more weapon types.
- Fun game to play. Easy to control 3D airplane. Lots of fun.
- Nice game. I would like to see more 3D airplane models, and different flying modes.
- Great game with lots of potential. Extend online scores to show more than 10 results. I want to see my results :)
- Best airplane flying ever. Working great on all my phones and tablets. Controls are smooth.
- What a nice refreshing in simulation category. Keep going.
- Great way to spend few hours. 100% action.
- Add more airplanes. Jet engine would be a nice add-on. Well done game.
- Fun to play. Great flying game.
- Like the game. Wish there is more levels.
- Great game. Add bombs please for killing ground cannons.
- Bravo. Amazing game, nice to see something new and fresh.
- My kid cant stop playing. Nice game.
- Reminds me on games from 15-20 years ago. Easy, nice graphics, addictive...Nice job.
- Love this game. I enjoyed flying cute airplane.
- Super. Amazing game and nice use of 3D graphics. Something new and refreshing.
- Fun and great looking game. Worth trying.
- Its great. Amazing graphics. Add more planes and levels.
- Like this game. Nice 3D environment. Great controls. Lots of fun.
...
...

Hvala...

Nemoj da stavljaš dugme za ubrzanje, ali možda je ok da ubrzava kad ponire, a da usporava kad povećava visinu. Ne znam koliko je komplikovano da se to izvede.

Mislim da bi trebalo malo više da ubrzava i usporava avion, čak možda da upadne u stall ako ideš previše visoko... Btw, koja je jedinica "ktas"? Ako si mislio na čvorove, u SI sistemu je oznaka "kt", a 300+ je jezivo brzo za taj aviončić. :)

Mislim da bi trebalo malo više da ubrzava i usporava avion, čak možda da upadne u stall ako ideš previše visoko... Btw, koja je jedinica "ktas"? Ako si mislio na čvorove, u SI sistemu je oznaka "kt", a 300+ je jezivo brzo za taj aviončić. :)

To sam mislio da uradim sutra - prekosutra, da nema onong nevidljivog zida gore već da u jednom trenutku avion stane i krene da pada par sekundi pre nego sto pilot moze da preuzme kontrolu.
Što se ktas tiče, evo specifikacija nekog cessna aviončića:
Turbo Skylane JT-A, Seating Capacity: 4, Max Range: 1,360 nm, Max Cruise Speed: 156 ktas
ktas - Knots True Air Speed, naso po netu, nemam pojma o avionima, ali lepo zvuci. Smanjicu broj ktasova na pola...

Što se ubrzavanja i usporavanja tiče, probaću još jednom, ali mi veće usporenje na malo većim visinama baš uspori avion, leti ko vrabac :) Mislim da nije toliko važno, ne pravim realnu simulaciju...

Hvala...

Programiranje je bilo lako...sad sledi težak deo:
- pisanje na forumima
- pisanje portalima koji se bave igrama (ovi malo bolji naplaćuju od 100 do 300$ za review), najvećima ne smem ni da pošaljem mail :)
- slanje igre na razne konkurse
- moljenje ljudi da udare po neku zvezdicu kako bi igra dobijala na Google Play ratingu
- aktivnost na socijalnim mrežama
- ko zna šta još....

Hvala na lepim rečima...Znači puno...

Poslednja izmena:
Glupo pitanje :
- na kom okruzenju si radio razvoj igre ?
- ako si na PC-u, sta ti je sve potrebno da razvoj/test.

Što glupo, da sam imao koga da pitam, sve bi bilo mnogo lakše...

Radim uporedo na PC-u (Win7) i iMAC-u (radim na verziji za iOS koja za sada loše radi pa je nisam pustio).
Razvojni alat je Unity3D (trenutno radim u JavaScript-u odnosno UnityScript-u) mada mislim da pređem na C# (može da donese par frame-ova, bolje je napisan compiler).
Za 3D objekte koristim Blender (radio sam dugo u 3D Studiju, ali mi nekako lego Blender, možeš i u Maji ako voliš).
Što se računara tiče, ne treba ti ništa posebno, par gigaherca, par gigabajta rama, par giga na hdd, Unity je besplatan, imaju i plaćenu verziju koja donosi mnogooo dobitaka ali košta čini mi se 70E mesečno.

Za testiranje imam par telefona, par tableta i ljude na par foruma spremne da pomognu (hvala svima)...

Pitaj sve što te interesuje, što kaže jedan drugar, neću u grob da nosim ovo što znam, a sve sam bliže :)

Što glupo, da sam imao koga da pitam, sve bi bilo mnogo lakše...

Radim uporedo na PC-u (Win7) i iMAC-u (radim na verziji za iOS koja za sada loše radi pa je nisam pustio).
Razvojni alat je Unity3D (trenutno radim u JavaScript-u odnosno UnityScript-u) mada mislim da pređem na C# (može da donese par frame-ova, bolje je napisan compiler).
Za 3D objekte koristim Blender (radio sam dugo u 3D Studiju, ali mi nekako lego Blender, možeš i u Maji ako voliš).
Što se računara tiče, ne treba ti ništa posebno, par gigaherca, par gigabajta rama, par giga na hdd, Unity je besplatan, imaju i plaćenu verziju koja donosi mnogooo dobitaka ali košta čini mi se 70E mesečno.

Za testiranje imam par telefona, par tableta i ljude na par foruma spremne da pomognu (hvala svima)...

Pitaj sve što te interesuje, što kaže jedan drugar, neću u grob da nosim ovo što znam, a sve sam bliže :)

Hvala.

Ti si programer po struci ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno