Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Pitanje....da li svima dogehouse.org obracunava kerove kao treba u zadnjih par sati ili ?

Meni ne ..i to zadnjih 2 dana..dobijam jedno 15% manje nego sto bi trebao a na mojoj strani je sve u redu tj stanje ne promenjeno ..dobijam kao da je difitly 600 a ne mnogo manje

Meni ne ..i to zadnjih 2 dana..dobijam jedno 15% manje nego sto bi trebao a na mojoj strani je sve u redu tj stanje ne promenjeno ..dobijam kao da je difitly 600 a ne mnogo manje

***, zaista mi nisi jasan....ovaj koin se zasniva na random nagradi po bloku i zato ne dobijaš onoliko koliko misliš da treba da dobiješ, pročitaj makar malo nešto pre nego što kreneš da pričaš klasičnu srpsku priču, lopovi hapsite ih, vučiću reaguj i ostalo !

Vi se izgleda razbacujete strujom, to koliko koja kartica trosi izgleda nije ni bitno. :d
Bas tako..samo ta 6950 trosi kao jedan "lep" primerak 7950-ice...

@hogarnp
"koju razumnu kintu, nema je nigde ispod 250-260 eur"
Ne bi bile te pare,da ne vrede.

Poslednja izmena:
2x 7950 (550mhs) = 1,1 MHS = 520 €
4x6950 (tj rade kao 5970 480mhs) x130€ = 520€ = 1,92 Mhs - 1500din realno ( 2500din vise struje maksimalno ) i sta ti se vise isplati?

Poslednja izmena:
2x 7950 (550mhs) = 1,1 MHS = 520 €
4x6950 (tj rade kao 5970 480mhs) x130€ = 520€ = 1,92 Mhs - 1500din realno ( 2500din vise struje maksimalno ) i sta ti se vise isplati?
Ako ćemo bas...
Meni ni jedna 7950 ne baca ispod 610KH i to na 1000/1250,a koliko znam malo koja 6950 daje 480KH i to sa 'debelim' OC kada trosi 'kao besna'...
Onda,malo koja 6950 je u garaciji,pa kada joj se nesto desi ti je bacis...dok za 'majkalu' 7950 dobijes 280x-a....
Zatim,za 4 6950 ti treba PSU od 1KW i 200e,koji ni ne mozes da nabavis. Pa ti treba dva extendera vise i ploca,cpu,ddr,hdd/usb i ram na koji vise nista ne mozes 'nakaciti' pa ako resis da se pojacas,ajmo sve x2...
I tako,dok ta vesela 4-ka zaradi razliku kod pocetnog ulaganja(ako neka ne crkne)krenu vrucine,pa im kupis klimu ili smanjis klokove..pa se onda popale asic-i.. vidis da ti 'racun' nije bas bio tacan.... :d

Poslednja izmena:
Za tebe, samo za tebe, samo danas, po specijalnoj ceni od 160e :p
Pa ti nađi negde bolji odnos khash/eur :p
Moze,al' prvo da vidimo SS gde bacaju po 480KH!?
:laugh:
I reci banditu,da promeni cenu u 'formuli isplativosti'.... :p

Poslednja izmena:
Moze,al' prvo da vidimo SS gde bacaju po 480KH!?
:laugh:
I reci banditu,da promeni cenu u 'formuli isplativosti'.... :p

Bandit je svoje uzeo po 110-120 tako da ja sam bio nerealan sa cenom i stavio 130€, a posto je tebi 260 € realno za 600khs (kad ih nasviras, al ces onda da im dignes i potrosnju struje zar ne Nesicu? ) onda bi realno da 6950 vrede bar 180€! uporedi €/khs i videces da je TAJ odnos (znaci taj odnos!) 55% veci u korist 6950!
i ako uzmemo u obzir i struju, opet je odnos preko 30% u korist 6950! e sad 5% je mnogo, 10 je bezobrazno mnogo, a 30?
A Hogar ce vam valjda proslediti screenshotove 6950 od 480khs,
ja svoje drzim na veoma laganih 1000 mem, i 900mhz i daju 445khs lagano! pa ti vidi koliko to struje trosi i prepracunaj

Poslednja izmena:
da kad se gleda hash karte sa cenom grafe onda ispada, ali ajde onda da pogledamo malo krupniju sliku pa uzmimo kompletan rig a ne samo karte

Ajde, stavi svoj rig, koliko te je kostao i svoj hash rate. Ja cu svoj
(Ajde da ga merimoooooo) :D

Edit : ovo mi je promaklo

Zatim,za 4 6950 ti treba PSU od 1KW i 200e,koji ni ne mozes da nabavis. Pa ti treba dva extendera vise i ploca,cpu,ddr,hdd/usb i ram na koji vise nista ne mozes 'nakaciti' pa ako resis da se pojacas,ajmo sve x2...
OVO sto si napisao, to je toliko smesno (jel sadrzi veliki % netacnosti) da bih ja na tvom mestu odmah obrisao/izmenio citirani deo tekst-a
koliko mi treba 2 ploce i 2 hdd'a? I sta na ploci ne postoje vise od 2 slota? Kako ja onda imam samo 5? Usb necu da spominjem, to valjda ti imas neku tajinu kako br usb'ova utice na cenu, nadam se da mi neces objasniti.

Poslednja izmena:
***, zaista mi nisi jasan....ovaj koin se zasniva na random nagradi po bloku i zato ne dobijaš onoliko koliko misliš da treba da dobiješ, pročitaj makar malo nešto pre nego što kreneš da pričaš klasičnu srpsku priču, lopovi hapsite ih, vučiću reaguj i ostalo !
Onda pored ljubavi nem srece ni u dogeovima :d

Bandit je svoje uzeo po 110-120 tako da ja sam bio nerealan sa cenom i stavio 130€, a posto je tebi 260 € realno za 600khs (kad ih nasviras, al ces onda da im dignes i potrosnju struje zar ne Nesicu? ) ondzašto,realno da 6950 vrede bar 180€! uporedi €/khs i videces da je TAJ odnos (znaci taj odnos!) 55% veci u korist 6950!
A Hogar ce vam valjda proslediti screenshotove 6950 od 480khs,
ja svoje drzim na veoma laganih 1000 mem, i 900mhz i daju 445khs lagano!

Nije prica pocela od toga,za koliko je ko nekada kupio karte(pre 2 meseca su bile 7950 za 180e,7970 za 200e,a ovde na forumu je covek prodao 2 nove 280x za 51000,00 din!) nego za sta decko koji počinje da da lovu.
I nemoj u cenu rig-a vise da racunas samo karte,kao da ćeš ih redjati po policama u spaizu i da prikazujes 'formule' u kojima izmisljas cifre,pa sam kažeš za svoje karte da ne bacaju ni blizu toliko koliko si prvobitno tvrdio da 6950 daje(i jos samo da vidim kod koga to 7950 kopa sa 550KH).
Onda..gospodin Nesic,koga pominjes,slučajno zna da imam 7950 koja radi na 1000/1250 i daje 610KH,a radi na tacno 0,939v.
A bas zbog ovog drugog gospodina,koga pominjes,sam se i u kljucio u diskusiju..jer je decku koga sam gore pomenuo,savetovao da pocne sa 6950,da bi posle samo dva-tri posta napisao kako' eto bas on slucajno' moze da mu proda iste... Ne znam zasto samo(kada isplativijih nema).
Na kraju,postoji tema za HW koja je pracenija,pa 'ovorite oci' jos nekome..da ne bacaju ljudi pare na karte od 300-400e.

Ajde, stavi svoj rig, koliko te je kostao i svoj hash rate. Ja cu svoj
(Ajde da ga merimoooooo) :D

Edit : ovo mi je promaklo

OVO sto si napisao, to je toliko smesno (jel sadrzi veliki % netacnosti) da bih ja na tvom mestu odmah obrisao/izmenio citirani deo tekst-a
koliko mi treba 2 ploce i 2 hdd'a? I sta na ploci ne postoje vise od 2 slota? Kako ja onda imam samo 5? Usb necu da spominjem, to valjda ti imas neku tajinu kako br usb'ova utice na cenu, nadam se da mi neces objasniti.
Kada pazljivije procitas(znaci iz treceg puta)sta sam napisao,na sta se odnosi itd. Ti ces brisati post... :test:

A sto se tice cene mog rig-a,prve 7950 sam kupio aprila 2013.god i placao po 26.000 din(dve nedelje stare). :d
A za OPKLADU cu okaciti sliku fiskalnih racuna na 24.500 din. i garantnih listova od 25.12.2013. god. sa sve danasnjim(sutrasnjim)novinama, za dve MSI 280X(preve preko 700KH).
Pa ti racunaj... :-devil-:

Poslednja izmena:
47GHs doge mreža :) biće ovo interesantno ako kerovi puknu :)

Prijatelju ovo nevezano rasirio si se u 3 posta :) mogao si da editujes sve i spojis u jedan al aj ne bitno to..
Ti nisi skontao da ja bas pricam za ljude koji pocinju sad da kopaju da 6950 ne sme da se zaobidje, a ja bih preskocio 7950 JEL IMA PREMALI €/khs precenjena, i sam vidis da si platio pre 8 meseci tu grafu a sad je mozes prodati skuplje.. podseca me prica na Nemacke precenjene golfove kod nas al aj to nije za ovaj forum..
NEGO: da se sad ne bi previse zamlacivao sa tobom, vec da lepo predjem na stvar
Izvoli sastavi decku rig koji ce da kopa recimo 1,2 mega hesha i ubaci bar jednu 7950 (po toj tvojoj ceni od 260€) a ja ti pravim jeftiniju kad hoces koja ce da ima bar jednu 6950!

@a tebi i Nesicu ce Hogar specijalno da okaci sliku od 6950 koja baca lagano 480hesha (koja se przi na cak 65 stepeni)

@Dade ma vidis da Kerovima neko daje vestacko disanje, odvlace paznju od LTC'a inace bi ko zna koji dif sad bio..

7850 moze i ~400kh da baci, najvaznija stavka u celoj ovoj prici je i garancija, koju polovne starije karte nemaju ili je pred istekom, i kad crkne okacis je na zid kao ukras iz jednog lepog perioda,

nego da ne trujemo vise temu tema su kucici

7850 moze i ~400kh da baci, najvaznija stavka u celoj ovoj prici je i garancija, koju polovne starije karte nemaju ili je pred istekom, i kad crkne okacis je na zid kao ukras iz jednog lepog perioda,

nego da ne trujemo vise temu tema su kucici
Aj slazem se :)
Mada kerine se lepo drze, ne znam sta im je.. vec par dana zaredom

@Tihi_Bandit
Necu ni ja da duzim,kvarim temu..najvise mi bode oci ovo: "po toj tvojoj ceni od 260€" Gde i kada sam ja pominjao ikakvu cenu,icega?!!
Ne smem ni da zamislim da sam sve kucao u jednom post-u sta bi ti procitao,razumeo... :trust:

"Ti nisi skontao da ja bas pricam za ljude koji pocinju sad da kopaju da 6950 ne sme da se zaobidje"
Skontao sam da "ortak" i ti,hocete malom da uvalite robu "po jeftine pare".

"@a tebi i Nesicu ce Hogar specijalno da okaci sliku od 6950 koja baca lagano 480hesha"
Sada mi se javio,ode da tetki odnese lek,pa ce da "okaci"...

Poslednja izmena:
Pozdrav za sve!

Hoću da vam predstavim novu stranicu za kopanje sa korenima iz Srbije!
Na stranici se kopa najprofitabilniji scryptcoin zadnjih mesec dana: DOGE

Pre par dana smo ga pokrenuli i dosad smo uspešno iskopali 2 bloka
Potrebna nam je svaka pomoć što se tiče korisnika, da bi se izdigli i bili konkurentni sa relevantnim stranicama iz inostranstva.
Naš server se nalazi u Evropi
Radi po sistemu PROP, znači proporcionalno deli dobit i sve se transparentno vidi iz tabela i grafikona na sajtu.
Sajt uzima 1 % od korisnika ali dobro dođe i svaka donacija, da bi se lakše razvijali i nudili kvalitetniju uslugu.
Stranica radi sa sistemom VARDIFF sto znači da namešta težinu kopanja za svakog korisnika analizirajuci njihovu performansu GPUa ili CPUa
Za slabije grafičke ili processore imamo poseban stratum-server, na posebnom portu gde je težina kopanja nameštena da izvuce maximalnu dobit iz njih.

Za pronalazaca bloka delimo 2000 DOGE-a

su-miners.com

Posetite našu stranicu, registrujte se i zatražite pomoć admina ako vam zatreba preko chat boxa koja se nalazi na Dashboard stranici, gde uživo možete pratiti rad svojih radnika(minera).
Ako tek krećete sa kopanjem altcoina ili nameravate koristit CPU za kopanje na sajtu ćete naći linkove za adekvatne programe, sa već skoro nameštenim bat fajlovima.
Jedino što morate uraditi da kreirate radnika u WORKERS, i editujete bat fajl menjajući na svoja podešavanja.I pokrenete bat fajl.

http://gyazo.com/caa7439d62d2749fb327a74ee29374b0

Meni radi na 72c underclockovan, watcher ne pokazuje realnu vrednost voltaze, kao kod mnogih kartica.Radi na 1.060 V

^ Neka je sa srecom! cheerscheers

@Tihi_Bandit

Skontao sam da "ortak" i ti,hocete malom da uvalite robu "po jeftine pare".

"@a tebi i Nesicu ce Hogar specijalno da okaci sliku od 6950 koja baca lagano 480hesha"
Sada mi se javio,ode da tetki odnese lek,pa ce da "okaci"...

Jel si ti to sam zakljucio ili ti je neko bacio neku dojavu da ja hocu da uvalljam nekome nesto? Ili si ti to onako bas lupio sa stilom jer nisi imao sta pametnije da napises?
Ja svoju ROBU NECU NIKOM DA PRODAM, za Hogara ne znam niti me intresuje posto si ovde mene citiras, jer sa 2x7850 i 2x6950 nigde ne mozes naci po ovim cenama grafika da daje za 1650+ khs. Jer sam ja veoma ekonomski racionalna osoba a trenutne cene su jasne
I nemoj vise da prozivas ljude da neko hoce nekom da uvalja nesto, pogotovo ako NITI igde pise, NITI ja hocu! Niti sam na jednoj temi na celom benchu dao i naznaku da hocu nekom nesto da prodam (osim ako nije u pitanju criptovaluta ili btc'e kod!)
Hogar spava jer radi ujutru,al kad procita ovo verovatno ce prvom prilikom da okaci, to sto si ti veoma neobavesten o mogucnostima 6950 i sposobnoscu dual bios a na tim kartama to je tvoj problem, al ja mislim da dobar broj ljudi zna o cemu se tu radi

Poslednja izmena:
Pozdrav za sve!

Hoću da vam predstavim novu stranicu za kopanje sa korenima iz Srbije!
Na stranici se kopa najprofitabilniji scryptcoin zadnjih mesec dana: DOGE

Pre par dana smo ga pokrenuli i dosad smo uspešno iskopali 2 bloka
Potrebna nam je svaka pomoć što se tiče korisnika, da bi se izdigli i bili konkurentni sa relevantnim stranicama iz inostranstva.
Naš server se nalazi u Evropi
Radi po sistemu PROP, znači proporcionalno deli dobit i sve se transparentno vidi iz tabela i grafikona na sajtu.
Sajt uzima 1 % od korisnika ali dobro dođe i svaka donacija, da bi se lakše razvijali i nudili kvalitetniju uslugu.
Stranica radi sa sistemom VARDIFF sto znači da namešta težinu kopanja za svakog korisnika analizirajuci njihovu performansu GPUa ili CPUa
Za slabije grafičke ili processore imamo poseban stratum-server, na posebnom portu gde je težina kopanja nameštena da izvuce maximalnu dobit iz njih.

Za pronalazaca bloka delimo 2000 DOGE-a

su-miners.com

Posetite našu stranicu, registrujte se i zatražite pomoć admina ako vam zatreba preko chat boxa koja se nalazi na Dashboard stranici, gde uživo možete pratiti rad svojih radnika(minera).
Ako tek krećete sa kopanjem altcoina ili nameravate koristit CPU za kopanje na sajtu ćete naći linkove za adekvatne programe, sa već skoro nameštenim bat fajlovima.
Jedino što morate uraditi da kreirate radnika u WORKERS, i editujete bat fajl menjajući na svoja podešavanja.I pokrenete bat fajl.

http://gyazo.com/caa7439d62d2749fb327a74ee29374b0

Meni radi na 72c underclockovan, watcher ne pokazuje realnu vrednost voltaze, kao kod mnogih kartica.Radi na 1.060 V

Svaka cast, konacno neko i nas da napravi pool
Ja cu vam se prikljuciti cim se zavrsi 2x za EAC :)

Hvala! :)
Dobro bi nam dosla svaka pomoć!
Ujedno bi zamolio svakog ko je u mogucnosti da nam se pridruži makar i sa manjim delom svojih minera.

@Tihi_Bandit
"NITI igde pise, NITI ja hocu"
Ni ja nisam mnogo sta napisao,pa to tebe nije omelo da se hvatas za "prasinu"(da se ne ponavljam).

Znaci ipak nista od 6950 i 480KH?? Steta..
Sada i prvi put sada se u prici pominje "dual bios"(mozda nisi obavesten da nije moguce svaku 6950 otkljucati u 6970).

I molim te,nemoj meni da "otvaras oci"..verovatno sam prvi PC kupio(dobio) dok si jos bio u pelenama.

Hvala! :)
Dobro bi nam dosla svaka pomoć!
Ujedno bi zamolio svakog ko je u mogucnosti da nam se pridruži makar i sa manjim delom svojih minera.
Ne mogu sada bas da prvaim nalog(zena mi spava i vec piizdi sto kucam),al' eto me sutra! :wave:

Vrh Dno