Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

I tako ti ja posle 110 godina pustim komp da kopa kerove jedan ceo dan...i onda lepo to sa poola prebacim na menjačnicu...i to sam uradio juče ujutru, a još uvek ih nema...i to je samo taako sa kerovima ! Dao bog da dobiju gliste kerovi !
VErovatno si poslao na crypsy..kod njih je oduvek oko 24h depozit za kerove.

Ne mislim da su kerovi spasli ltc. Taman posla. Bilo bi daleko bolje da je ltc jaci nego sto je sada ali ok, tako je kako je. Usporen je rast diff-a ali i cene ako mene pitate. Obzirom da je 15% razlika u savrsenom slucaju to je malo da bi se cimao na menjacnici i time koliko sam coina dobio a koliko je trebalo. Obrni okreni meni je daleko lakse da kopam ltc direktno. FTC je svojevremeno daleko bolje radio u toj situaciji.

Kad sam krenuo da kopam ltc, ltc je bio 18€, isao i do 20... Sad je na 1/2 od toga. Kucici ce slabo dotle da dodju, mislim na popularnost, ne na cenu... :(
Ostavio sam ~80K kucica, ako se nesto desi pa ode. preko 300, ali slaba vajda... :( I vratio se na ltc sa tendencijom prelaska na middlecoin. :)

Poslednja izmena:
Kad sam krenuo da kopam ltc, ltc je bio 18€, isao i do 20... Sad je na 1/2 od toga. Kucici ce slabo dotle da dodju, mislim na popularnost, ne na cenu... :(
Ostavio sam ~80K kucica, ako se nesto desi pa ode. preko 300, ali slaba vajda... :( I vratio se na ltc sa tendencijom prelaska na middlecoin. :)
Ako ces posteno tolika profitabilnost kroz majning nije bila odrziva na duze staze..da vratis ulozene pare za 3 meseca..te pare koje zaradis na majningu toliko mora neko da ulozi u LTC ili Doge...ali i ovako da ostane ja bi bio super zadovoljan.

Ako AMD ne pumpa pare u kripto da im bolje idu karte :) cesto mi to padne na pamet, vrlo moguca varijanta

Ako AMD ne pumpa pare u kripto da im bolje idu karte :) cesto mi to padne na pamet, vrlo moguca varijanta

Jednom smo seli i racunali kolika je snaga btc mreze i koliko je grafika potrebno za to. Kada smo dosli do broja grafika i izracunali ukupnu zaradu shvatili smo da je to jedna mizerna cifra u odnosu na ukupnu zaradu koju AMD napravi u toku jednog kvartala. Zakljucak je bio da se sigurno nebi cimali s tim iako nam je to bila u tom trenutku sjajna teorija :)

Nema to veze sa AMD-om, jednostavno njihov chip ima bolje GPGPU performanse ali uz vecu potrosnju.
Nvidija je odustal od GPGPU perfromansi posle fermija, pa je Keplera muski ustrojila po tom pitanju.
AMD jeste da prodaje karte kao lud, ali ovo njima nikako ne ide u prilog i oni su toga i vise nego svesni. Prvo, cene AMD kartica su otisle 20-30% na gore zbog rudara koji kupuju sve sto stignu a prodavci samo trljaju ruke ali taj kajmak njima ide u dzep a ne AMD-u. Drugo rudari nisu gejmeri a gejmeri koji kad rese da kupe kartu, vecina gleda da uzme bang for the buck dok rudari to ce koristit izvesno vreme a onda posle prodati ili sta vec. Koliko god to paradoksalno zvucalo Nvidija drzi standardno vise cene svojih karti u poredjenju sa AMD-ovim parnjacima (pricam o launch prices) ali posto cene AMD karti odose u nebesa onda Nvidija ispade bang for the buck. Evo pre neki dan je R9 290X na Newegg billa 900$ pa vi vidite kako stoje stvari.
AMD sa ovom navalom kratkorocno dobija ali na duze staze gubi jer cim neko predje gubi stare a i potencijalne kupce iz svog ekosistema. AMD-u, pa i rudarima i gejmerima bi bilo mnogo bolje kad bi isprojektovali poseban GPU za mining i onda bi valjda svi bili zadovoljni.
Pitanje je samo koliko to ima smisla da se radi kad vec se Asicsi za LTC spremaju, premda su jos daleko od toga da budu konkurentni.

ne gubi druze amd nista, samo zadovoljno trljaju ruke. informacija iz prve ruke :)
pucala im je prodaja po svim savovima dok se ovo nije desilo, nema vise para u komponentama, a prodajom qualcomm-a su sebi jamu iskopali bili.
ovo je za njih spas

Nije. Nisi ni svestan koliko je zarada od grafika samo mali deo AMD zarade. Ne gubi AMD nista, samo dobija. Uvukli su se u konzole, to im je jaaaako bilo bitno zbog gaminga. Ali nebitna je prica skroz, tema je dogecoine.

ne gubi druze amd nista, samo zadovoljno trljaju ruke. informacija iz prve ruke :)
pucala im je prodaja po svim savovima dok se ovo nije desilo, nema vise para u komponentama, a prodajom qualcomm-a su sebi jamu iskopali bili.
ovo je za njih spas

Polako Veljo, trgovci, sverceri, preprodavci trljaju ruke a AMD... po meni NE.
Pitam se da li ce trljati ruke kada masa 7950 karti pocne da se vraca a tek ove r9 koje su dosta losije uradjene, ventilatori krsevi najveci...

Ranije (pre mininga) kada pomenes Asus kartu pre toga ustanes ;) a sad od 4 karte u mom okruzenju na jednoj je riknuo vent posle 25 dana (nije prelazio 50%) na drugoj "pobegao" iz ose, okrece se kao pijan...

Sklapali su oni R9 seriju kako stvari stoje "drz' vodu dok majstori odu" ;)

ovo je za njih spas
Uzmi pa racunaj..trenutni ekvivalent script mreze je 300 000 r9 270 karti ..ta karta je ekvivalent po znazi onoj u playstation cetvorci..a PS4ki prodato do sa 5 MILIONA a gde su tu procesori (isto AMD) pa Xbox (isto sve od AMDa) pa WII U ..pa procesori za PS..ovo sa miningom im mozda dodalo par % zarade.

Sklapali su oni R9 seriju kako stvari stoje "drz' vodu dok majstori odu" ;)

pa nije bas tako, proizvod je odgovarao normalnoj upotrebi kao sto je gaming... e sad, verovatno nisu ni sanjali dok su ih pravili da ce biti upotrebljavane pri maximalnim 100% opterecenjem, 24h svaki dan, bez minuta odmora...

Na procesorima gube pare, a VGA trziste raste, i rasce bar jos 6 meseci...mozda je mizerna cifra u odnosu na ukupan profit broj prodatih grafika za to (lupam 5%), ali u apsolutnom iznosu to su velike pare, stotine miliona dolara, siguran sam da im se isplati da "podmazu" trziste po nekad. Uostalom, kako se AMD uvukao u konzole? Isao je ispod nV cene za cipove, profitna margina za iste im je dosta slaba.

Jedno pitanje ako neko zna-gde nestane onolika snaga scrypt mreze s vremena na vreme? Bude npr na DOGE 95GH, na LTC 110, pa onda sutradan bude 75 na doge i 70 LTC? Sta urade, iskljuce masine? Nema nekih drugih jakih koina, pa da ode kod njih ta snaga

I mene ovo zanima za nagli pad mreze...tacno mi se cini da vestacki pumpaju diff dok usavrsavaju asice polako!!

Doge je star tek 3 meseca dok su BTC i LTC tu "odavno" u odnosu na DOGE tako da bilo kakvo omalovazavanje coina zbog polovljenja i tome slicno nema smisla. Zasto da ne bude 3. "najjaca" valuta posle BTC i LTC. Sta kao ima dzukelu na slici i odma je to Coin za *******ciju. I uopste mi nije stalo ni do jednog coina samo iznosim svoje misljenje. Ne bih imao nista protiv da se DOGE proslavi. I izgleda da samo meni poolovi "daju" koliko treba po kalkulatoru i Cryptsy me nikad nije zeznuo sto se tice Deposita i Withdrawalsa... Sinoc mi je isplatio pola miliona za 5 minuta a Deposit radi max do pola sata. Kopam na Dogehouse i sve ok.

Nagli skok ili pad mreze moze da bude i zbog multipolova 2-3 jaca sa po 10Gh ,skoro sam kacio sliku sa hashco.ws kad je uleteo na neki shitcoin da je snaga poola bila jaca nego cele mreze. Na hash.so PENG radi na 70-90%mreze.
Mozda se i ja malo nadam da nije ono cega se svi pribojavamo :).

Tema je sada sticky!
rPltYqf.gif

Ja ne znam sta se vi lozite.. mislim koga briga dal je doggy koin, shit coin, rat coin.. ultra doggy shit coin.. ne bitno..
BITNO JE samo da donosi zaradu, mislim razumem ovoga dzonikg28 posto verovatno veelik deo svog portfoilja je ubacio tamo i sad navija na sve strane, pa i ovde ,
ali nadam se da je vecinu ljudi bitna samo isplativost.. Long term,za cuvanje.. zna se BTC pa LTC

Na procesorima gube pare, a VGA trziste raste, i rasce bar jos 6 meseci...mozda je mizerna cifra u odnosu na ukupan profit broj prodatih grafika za to (lupam 5%), ali u apsolutnom iznosu to su velike pare, stotine miliona dolara, siguran sam da im se isplati da "podmazu" trziste po nekad. Uostalom, kako se AMD uvukao u konzole? Isao je ispod nV cene za cipove, profitna margina za iste im je dosta slaba.

jos nesto sto je zanimljivo, jeste da recimo nvidia pravi samo graficke, intel samo procesore, dok amd pravi i graficke i procesore, a bogami poceo je i ram memoriju... jos kad bi odradili i neku maticnu, sto vec sumnjam da ce se desiti, imali mi celokupan paket, i ko ne bi voleo da ima sve te komponente od jednog proizvodjaca i da izvuce najvecu kompatibilnost i performanse...

jos nesto sto je zanimljivo, jeste da recimo nvidia pravi samo graficke, intel samo procesore, dok amd pravi i graficke i procesore, a bogami poceo je i ram memoriju... jos kad bi odradili i neku maticnu, sto vec sumnjam da ce se desiti, imali mi celokupan paket, i ko ne bi voleo da ima sve te komponente od jednog proizvodjaca i da izvuce najvecu kompatibilnost i performanse...

Amd pravi grafike jer je kupio ati.. I to mu je najbolji potez jer im je sad glavni bizniz.. A pravi i intel grafiku i to sve bolju i bolju ali za laptopove.

Mislim da AMD ne pravi memorije, da rebrandira Patriot ili nekog drugog.
Cuva li neko DOGE ili svi menjate automatski?

Poslednja izmena:
Amd pravi grafike jer je kupio ati.. I to mu je najbolji potez jer im je sad glavni bizniz.. A pravi i intel grafiku i to sve bolju i bolju ali za laptopove.

bez obzira kako, bitno je da prave...
sto se tice intela, koncetrisao sam se na pc trziste...

e to vec ne znam, citao sam text u vezi toga ovde na bench vestima nedavno...

Tako je. Patriot pravi memorije za AMD.

DOGE sam sve izmenjao dok su još bile na ceni. Ali možda će ponovo biti aktuelne, nikad se ne zna. Trenutno se kopaju isplativiji novčići.

Sta je trenutno isplativije od doga?

@bombas - ne, i Intel i AMD prave. Mada znam odakle ide taj stav, morali bi prvo da se dogovorimo oko znacenja reci "prave". Oko memorije recimo, ne rade nista, vec samo lupe svoje ime na gotov proizvod. Sto se cipova tice, dizajniraju ih, testiraju, eventualno ih druge kompanije proizvode, ali to je samo zadnja karika u lancu, R&D je kod tehnoloski naprednih proizvoda glavni kriterijum "pravljenja", a ne sam cin masovne proizvodnje. Uostalom, vecina stvari koje prave, proizvode kompanije ciji su vecinski ili manjinski vlasnici

Sta je trenutno isplativije od doga?

Ima par njih. MAX, UTC (mada je meni isto kao LTC), DRK i PND. Sve zavisi od dana koji je isplativiji od kog i mahom idem na taktiku kopanje i odmah dump. Mada ja sam još "mali" za savete u vezi sa ovime, jer sam tek skoro počeo sa informisanjem i kopanjem. Mada znaš i sam, pričali smo. :)

Poslednja izmena:
Ma znam, neko imam milion obaveza u zadnje vreme, ne stizem da ispratim :) hvala u svakom slucaju :)

Nazad
Vrh Dno