Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

logika ti je prilično čudna moram priznati :)

prvo cena ne mora da prati diff. imao si ltc sa cenom 48 na diffu 1500 i sa cenom 15 na diffu 4000. to možda tamo nekad dugoročno...

zasto mi je logika cudna, zar je logicno da bude cena ltc-a kao sto rece 48, na niskom diff-u... tj kako je to logicno da ltc vredi tako puno, a da spustaju diff i da ga ljudi i jos lakse mogu kopati, ne kapiram kako im se to isplati...

drugo, da skoči diff po polovljenju nagrade? kad dobijaš manje, tek tad da nagrne masa? kako si bre to povezao prijatelju :D

upravu si... zaboravio sam da diff raste kako sve vise ljudi kopa tu valutu, ja sam mislio, tj bilo mi je logicno u toj situaciji, da kad se prepolovi nagrada, da ce svi otici, i da ce cena otici gore, kao nesto sto je retko i sto niko ne koristi, no sad vidim da mi je taj stav totalno pogresan i cista glupost, jer kriptovalute, bas drugacije funkcionisu...
ma znam, izlupao sam se, jer jos uvek nisam sve izucio, samo neke basic-e... ucim usput :D

Meni na coinotronu ipak preslo 5000 iz unconfirmed na confirmed iako pise fork...ima li sanse da nestanu kasnije ili je sve ok?!

Skontao sam link ali ne koristim offline wallete. U svakom slucaju sam opet na ltc dok ne prodje ta problematika pa cu videti sta se desava kad nastavim sa iskopom.

Meni proslo svih 25 000 doga od juce, na coinotronu (ovo je za manje od 24h, sto znaci da nisam ubo taj kako li ga zovete, forkovan blok) :) ... A diff bio mali, oko 800.
A bio sam se zabrinuo, jer mi nije htjeo isplacivati dok se nije nakupilo 20 000 confirmed (citavu noc nije radila isplata, valjda zbog te verifikacije, iako je tamo uredno stajalo 5000 doga TH)...

Malo srece nije na odmet :) .

Poslednja izmena:
Da,i meni je 5k proslo rekoh...da sam znao terao bi sve vreme

Meni je autopay sistem poslao 8k doge na poloniex menjacnicu, ali mi nista nije stiglo....f@k!

Trajace ako je adresa starog wallet-a, možda i više od 24h. Odradite update adrese i na menjačnicama.

A sto vam je tesko da citate, imali ste link gore... Lepo su rekli da su forkovani kerovi i da je sve ok, da ce novcici leci ali da ne pokusavate da prebacujete novcice nigde.
U prevodu, uredno cete zaraditi sve novcice samo se suzdrzite od transakcija dok se fork ne resi.

I meni je stiglo 5000 na vircurex,imao sam 3000 pre ovog problema i jos 2000 je iskopao tek sam posle video da pise fork,ali sve je stiglo

A sto vam je tesko da citate, imali ste link gore... Lepo su rekli da su forkovani kerovi i da je sve ok, da ce novcici leci ali da ne pokusavate da prebacujete novcice nigde.
U prevodu, uredno cete zaraditi sve novcice samo se suzdrzite od transakcija dok se fork ne resi.

Haha, kakav si kralj!
Pa ti si im rekao da kopaju u prazno, pogledaj prethodni svoj post.:d

Pa ja kontam da oni znaju sta pricaju i da imaju sveziji info cim su pricali da coitron kopa u prazno. Kasnije se ispostavilo da nije istina sto sam i licno proverio, legli su mi novcici. E sad, sto nece da citaju ja ne znam. Izgleda da je mnogo lakse nagadjati :)

Pa ima li smisla kopati dzukele

Ako ces da ih prodajes po 207, mozda se i isplati... :(

http://www.coinwarz.com/cryptocurrency kao sto vidis...ima.Cak i sa ovim polovljenjem sad dobijas 50% vise ako kopas doge u odnosu na litecoin.

Upravo tako, valja i SMC kopati paralelno cesce je iznad kerica na tabeli posto ima fixnu cenu bloka, a kerici nekad na vrhu nekad na dnu, na smc.hash.so drze 1/3 mreze i brzo leze na racun za dnevnog trgovca, menjam 2-3 puta dnevno na coinmarket.io, nikako ne kopajte kerice na hash.so jedina valuta koja tamo baguje :).

I jeste...evo ga Doge opet u vrhu....treba biti samo malo strpljiviji ...i sacekati price....tipa 260-270 i eto nam srece...

Imam osecaj da je ona dobra isplativost za doge bila samo promocija, kao kad se otvori novi market, i podele ti besplatno bananice...
tako su i oni popularisali malo svoju valutu, navukli ljude, i sad vec nedelju dana il kolko vec ima od polovljenja, doge nudi samo tipa 10 - 15% vise od ltc-a...
po meni to nije dovoljno isplativo da bi ga sad kopao umesto ltc-a... pustim samo kad skoci diff na ltc-u...
i verujem i da se vecina vratila sa doge na ltc, jer ovo je po meni beznacajna razlika...
morace opet da krenu u pump, inace msm da ce izgubiti popularnost...

Ne znam, možda je isplativiji po kalkulatorima, u praksi, bar kod mene, ltc se kopa skoro pa u decimalu tačno, a doge do polovljenja sam kopa oko 4000 za 24h,posle polovljenja i nakon forka, testiram zadnjih 60 sati i iskopao sam 7500 kučića, što mu dođe oko 3,7 dolara za 24h sa 800 kh/s.

Trenutna isplatist dodge je takva kakva je. Pricao sam da to mora pasti i da je onakva isplativost neodrziva. Cenu u pocetku mozes drzati visokom ako kupujes brdo coina ali tu treba puno btc-a da se ulozi da se pumpa. Kako vreme prolazi i kako sve vise coina ima potrebna je sve veca kolicina novcica da drzi isplativost iznad isplativosti ltc-a a to na duze staze ume da bude iscrpljujuce. Bice sigurno nekih skokova, pokusavace i dalje da zadrze ljude da kopaju dodge ali razlika je premala da bi se mlatio s tim. LTC je ipak daleko ozbiljniji coin s mnogo svetlijom buducnoscu iako to neki koji su juce poceli ne vide. Za sada ljudi skacu dosta s dodga na ltc u zavisnosti koji je diff ali polako ce se i to smanjivati.

Ja sam pocetnik za starosedeoce ali sam "vec" par meseci u ovoj prici, nikako mi se ne svidja kopanje bilo koje valute koja ima promenjivi block rewards. Ok kopao sam kucice da je sve pucalo zajedno sa vama :) ali sad izbegavam u sirokom luku.
SMC i DGB su uvek pomalo iznad LTCa i kopam njih posto menjam na dnevnom nivou, nije zbog razlike u ceni koja je minimalna nego eto tek da ne skacem odma na LTC.
Na hash.so ima onaj prebacivac pa oba minera usmerim gde mi se cini isplatljivije. Nadam se da ce uskoro da ubaci i auto. Posto sam nov za odluku obicno koristim APP sistem. Vec sam se umorio i polako shvatam nervozu starijih kolega i razmisljam o multipoolu ili samo LTC, to je za sad...

I tako ti ja posle 110 godina pustim komp da kopa kerove jedan ceo dan...i onda lepo to sa poola prebacim na menjačnicu...i to sam uradio juče ujutru, a još uvek ih nema...i to je samo taako sa kerovima ! Dao bog da dobiju gliste kerovi !

Imam osecaj da je ona dobra isplativost za doge bila samo promocija, kao kad se otvori novi market, i podele ti besplatno bananice...
tako su i oni popularisali malo svoju valutu, navukli ljude, i sad vec nedelju dana il kolko vec ima od polovljenja, doge nudi samo tipa 10 - 15% vise od ltc-a...
po meni to nije dovoljno isplativo da bi ga sad kopao umesto ltc-a... pustim samo kad skoci diff na ltc-u...
Pa malo li je i 15%?!...smo je problem sto to nije ni toliko jel kerovi kradu ko kerovi!!
Ono sto je najbitnije meni je sto je doge usporio rast difa na ltc-u, briga me za isplativost istoga, neka bude i u rangu ltc samo da mi mozemo da nakopamo jos sta dok se ne pojave asici. Secate se kako je krajem novembra krenuo diff da skace, mislio sam do nove god 5000 da ce pregurati ali kerovi nas spaili u neku ruku!

Vrh Dno