@Erik011
Mislim da niko ne gleda toliko detaljno isolate, jer imaju po 2-3g šećera na 100g,pa ti zato niko nije odgovorio.
Ako uzmeš u obzir da se pije po merica Whey-a (30-ak grama) dođeš do ~1g šećera po merici što ne predstavlja nikakav problem. Ne sećam se da sam ikad video izolat sa preko 3g šećera. Ja bih više gledao koji se zaslađivači koristi, jer neki dižu insulin, a drugi ne. Npr. vidi ovaj klip:
Što se tiče insulinske rezistencija razmisli o suplementima koji bi tu mogli da pomognu (Insulomin-R, chromium pikolinate, cimet, jabukovo sirće...). Vidi I da nije deficijentnta sa vitaminima, jer neki od njih kada se nadoknade pomažu kod takvog stanja.
Naravno, najbitnija je ishrana, terapija, kao i kontrola bolesti. Tu pomaže i fizička aktivnost, kao i šetnje posle obroka.
P.S. Ako žena jede "normalno" suplentacija proteinima joj i nije potrebna. To znači da uzima 0,7-1,5g proteina po kg telesne težine iz namirnica životinjskog porekla. A uvek može da uzme i vlakna uz/u šejk (Psylium husk recimo), kao i omegu 3 I time upotpuni obrok i dodatno uspori metabolizam šećera (mada je to opet ispod jednog grama iz whey-a).