Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Koji whey protein sad uzimate kada su cene pobesnele, USN koji sam koristio otisao na 10.990 2kg...
U nedostatku boljeg, QNT Metapure:
Da li neko ima iskustva sa sarajevskom firmom Muscle freak? Kod njih moze da se nadje Optimum Nutrition po povoljnijim cenama nego kod nas.

Danas narucio THE Amino Whey Hydro protein 3.500 g za 6450 din.
Dosad pio THE Basic 100% Whey protein 5400 g za 8900 din pa rekoh da promenim malo.

Protein ko protein, ja imam 3-4 vrste u kući i pijem Qnt delicious whey jer je najukusniji. Bitno je da ga ima.

narucio sa alija neki supp. stigao pre mesec otprilike. bio mi sumnjiv kvalitet. narucim sa piping jedini imali. ni iherb ni vita. da uporedim. stigao pre neki dan. sastav trebao da bude isti. jedan sa drugim nisu imali veze. probao da ulozim zalbu na aliju. i usvoje je posle 3 sata. vratili novac posle 5 sati isti dan sve. 30usd. supp vec bio obrisan sa alija.

Šta je bilo u pitanju?
Ja još pijem 1kg NaC sa Alija, mada ima ukus baš kakav NaC treba da ima.

da, nac ima koliko hoces. ima i na vitamondo. net. tako da nema problema sa njim. budi bez brige.

Da li je isplatljivije poruciti 2 paketa po 50e pa platiti postarinu 12.88 € (koliko je na iHerbu) ili da bude deo jednog paketa pa platiti carinu? Posto ne znam da li se carina, kada predje 50e, odnosi na sve proizvode ili samo one koji predju 50e tj. npr. vednost paketa je 80e, da li se placa carina na 30e?

Plaća se na sve zajedno uključujući i poštarinu.
Više se isplati naručiti dva paketa.

Total Weight: 0.65 kg (5 bocica) a shipping 17.69 €
Puno bas, ranije je bilo oko 12e.

Sad htedoh na VitaCost po prvi put da porucim jednu bocicu nekog suplementa sa kolagenom i dobijam poruku:

Certain products cannot be shipped to the destination country you have selected. Please remove the item(s) from your order to proceed with checkout.

Cirkus.

Ја sam prvi put narucio sa iherb proizvod, jedna bocica sa sve postarinom onom njihovom najjeftinijom izlazi oko 5000 dinara (nisam nasao kako da promenim valutu placanja na sajtu) ... zaduzen u dinarima uredno za tu sumu .. da li ce to doci na regularnu postu i mogu li da ocekujem dosatne troskove?

@neo geo koji si metod shippinga odabrao? Ako si odabrao DHL, nećeš imati dodatne troškove na tu količinu, pošta će ti verovatno dodati pdv 20% na iznos suplementa.

1 proizvod se obično ne isplati zbog poštarine koja je visoka

Hvala .. nije dhl ni ups, vec je bila neka obicna posta, prva od opcija ponudjena na sajtu, 3 ili 4 evra postarina.

Ја sam prvi put narucio sa iherb proizvod, jedna bocica sa sve postarinom onom njihovom najjeftinijom izlazi oko 5000 dinara (nisam nasao kako da promenim valutu placanja na sajtu) ... zaduzen u dinarima uredno za tu sumu .. da li ce to doci na regularnu postu i mogu li da ocekujem dosatne troskove?
Da doci ce regularnom postom, znaci postar ti donosi. Ja nisam imao troskove pre kad mi je stizalo preko obicne poste, ali neki sa foruma su imali, neki nisu, kako kome zapadne. Tako da ili neces nista dodatno placati ili ces platiti 20% PDV.

Evo i sa mobilnog probao sada .. mozda zato sto je to california gold nutrition proizvod, a to je neki njihov brend ako sam dobro shvatio

Screenshot_20220926-135256_Samsung Internet.jpg

To zavisi koji proizvod selektujes, evo meni ima i free na nekim, uglavnom ovim skupljim od California Gold Nutrition
iherb.JPG

Ma kakvi. Evo vitramin c Gold Nutrition 9e a vitamin d 15e postarine!
Ne znam koji je to vitamin D, ali kod nas imas u apotekama za 2850din (prakticno 1000din + ta postarina), veoma kvalitetan vitamin D u tecnom obliku, koji moze da traje do 3 meseca, naravno mislim na jedno pakovanje.

Momci sta preporucujete od Whey-a da ima sto manje secera? Zena mi ima insulinsku rezistenciju i ne sme secere da unosi, a zbog korigovanja ishrane smrsala mnogo pa nesto da se bustuje malo.

Momci sta preporucujete od Whey-a da ima sto manje secera? Zena mi ima insulinsku rezistenciju i ne sme secere da unosi, a zbog korigovanja ishrane smrsala mnogo pa nesto da se bustuje malo.
Pa neka pita svog doktora endokrinologa, neće se valjda na forumu "lečiti"...
Znam da su doktori malo konzervativni po pitanju suplementacije, ali mislim da je ovo ipak najbolji predlog.

P.S. ako baš insistiraš, izolat whey iz surutke ima baš mali procenat UH u sebi, a još manje od toga su šećeri...

Jel postoji neki promo kod za myprotein? 20% koji daju trenutno je smejurija

Bio je DUNJA za 40ak% ali vise ne radi jer devojka nije vise njihov "ambasador". Jel zna neko za jos nekog influencera koji saradjuje sa njima?

Pa neka pita svog doktora endokrinologa, neće se valjda na forumu "lečiti"...
Znam da su doktori malo konzervativni po pitanju suplementacije, ali mislim da je ovo ipak najbolji predlog.

P.S. ako baš insistiraš, izolat whey iz surutke ima baš mali procenat UH u sebi, a još manje od toga su šećeri...
Jel sam pitao za lecenje?
Pitao sam specificno da li znate koji whey ima minimalno secera u sebi. Da, naravno izolat, toliko i ja znam, ali nisu svi izolati isti. Racunao sam da neko ko bas pazi o ishrani mozda ima info koji brend, i koji specificno proizvod ima jako malo secera ili ga nema uopste.. No, hvala na odgovoru i preporuci za doktora koji zna sve brendove whey-a i koliko imaju secera u sebi :rolleyes:

@Erik011
Mislim da niko ne gleda toliko detaljno isolate, jer imaju po 2-3g šećera na 100g,pa ti zato niko nije odgovorio.
Ako uzmeš u obzir da se pije po merica Whey-a (30-ak grama) dođeš do ~1g šećera po merici što ne predstavlja nikakav problem. Ne sećam se da sam ikad video izolat sa preko 3g šećera. Ja bih više gledao koji se zaslađivači koristi, jer neki dižu insulin, a drugi ne. Npr. vidi ovaj klip:

Što se tiče insulinske rezistencija razmisli o suplementima koji bi tu mogli da pomognu (Insulomin-R, chromium pikolinate, cimet, jabukovo sirće...). Vidi I da nije deficijentnta sa vitaminima, jer neki od njih kada se nadoknade pomažu kod takvog stanja.

Naravno, najbitnija je ishrana, terapija, kao i kontrola bolesti. Tu pomaže i fizička aktivnost, kao i šetnje posle obroka.

P.S. Ako žena jede "normalno" suplentacija proteinima joj i nije potrebna. To znači da uzima 0,7-1,5g proteina po kg telesne težine iz namirnica životinjskog porekla. A uvek može da uzme i vlakna uz/u šejk (Psylium husk recimo), kao i omegu 3 I time upotpuni obrok i dodatno uspori metabolizam šećera (mada je to opet ispod jednog grama iz whey-a).

Poslednja izmena:
Da li je iko imao ili ima problema sa gorusicom tj. refluksom? Ispitan sam vise puta kod lekara (gastroskopije itd.) i pored promene ishrane i IPP ja osecam gorusicu gotovo svakodnevno. Prekinuo sam IPP, jer mi se krvna slika pogorsala od tih lekova i apsolutno mi je isto da li ih uzimam ili ne. Citao sam da postoji nekoliko suplemenata koji su mnogima pomogli, ali bih voleo ako neko zna da napise. Hvala puno unapred.

Šumeće tablete magnezijum, u DM i Lidlu su 115 din čini mi se za 20 tableta. U pitanju je magnezijum-karbonat, reaguje sa kiselinom i smiruje gorušicu. Znam dve osobe koje ovo koriste. Ako si mislio na neki suplement koji preventivno deluje, to ne znam.

Hvala ti puno. Pokusacu svakako i to, Mg mi inace pomaze, ali uzimao sam TerraNova bisglicinat.

Можда ти неки састојак из Теранове изазива(погодује) горушицу,ако је то онај суплемент што сам видио.Углавном Ци-три маг форте,Цитрин Мг дуо,Магне-тајм 400 директ кесице.То је оно што сам користио без проблема за желудац,уз прилагодбу у смислу да не користим сваки дан.Сад ћу се опет вратити на овај први Мг јер ми директ превише дјелује лаксативно.

Nazad
Vrh Dno