Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Retko ko će ti ovde preporučiti multivitamin.

Naširoko se i kvalitetno raspravljalo o suplementaciji na poslednjih nekoliko strana pa bi bilo najbolje da pročitaš.

Takodje, suplementacija je dosta individualna stvar, zavisi od svačijeg organizma i načina života i ishrane.

Ako je Korona u pitanju, univerzalna preporuka je Vit D, Vit C, Cink. Neće škoditi ni Quercetin i Omega 3 na to.

Za jačine je individualno ali ćeš i tu naći dosta preporuka.

Jel VIPRS i dalje najpovoljniji discount kod za myprotein?

I da li ima nekih drugih (novih) sajtova koje valja razmatrati po pitanju cena/kvalitet?

Nisam ni planirao kod nas, nemamo mi tržište da prodavci smeju da dozvole sebi cene kao online.

Myprotein mi je prvi izbor za whey zbog ukusa koje nude pre svega a i ponude. Nego odavno nisam gledao pa rekoh možda ima još nešto vredno razmatranja.

Imaš u Srbiji THE Nutriton preko ogistre. Popusti su bili preko 10.000 i čini mi se popust od 15% kod kupovine između 13-14h (ne znam da li to još uvek važi). I generalno Ogistra ima povoljnije cene.

Upravo sam se šokirao... 5kg na myprotein je u avgustu 2020 koštalo 45€... Danas je taj isti 75€ (u oba slučaja primenjen 40% discount popust).

Koji je trenutno najbolji vitaminsko-mineralni kompleks? Ili bilo sta drugo sto je izuzetno dobro za jacanje imuniteta.
Jos ako je u formi praha za razmucivanje u vodi, sa dobrim ukusom, bilo bi jos bolje, ali moze u bilo kojoj formi. Hvala unapred.
Moj otac je godinama unazad uzimao redovnu dozu belog luka uz rucak. Ne svakodnevno ali cesto. Plus pomorandze, limun, mandarine, kivi. Uzimajuci i COVID u obzir, u poslednjih 20+ godina je samo 2x isao kod lekara. I naravno, zdrava ishrana i odrzavanje fizicke kondicije.
Ja licno u nutribullet-u par sati posle dorucka pravim vitaminski smuti, plus sto pijem limunadu redovno jer i imam drvece limuna kod kuce (da, unosi se redovno kada je hladno vreme).
Btw, keva mi je magistar farmacije tako da je uvek bio prioritet uzimanja prirodnih sastojaka. Jedino sto koristim od "prahova" je Alkaloid Magnezijum i Solgar Q10. NIKAKO ne govorim ikome sta treba da radi, svako ima pravo da bira sta smatra da je najbolje za njega.

Nisam ni planirao kod nas, nemamo mi tržište da prodavci smeju da dozvole sebi cene kao online.

Myprotein mi je prvi izbor za whey zbog ukusa koje nude pre svega a i ponude. Nego odavno nisam gledao pa rekoh možda ima još nešto vredno razmatranja.
Ako ti je bitan ukus, nema bolje od ON Gold Standard. Pio sam Ultimate Nutrition, USN, Yamamoto i ni jedan nije kao ON. Jeste malo skuplji, ali je kvalitetan protein sa odlicnim ukusom. Pricam o mesanju sa vodom, sa mlekom je svaki manje vise ok.

DHL ECOMMERCE CURRENTLY AWAITING SHIPMENT AND TRACKING WILL BE UPDATED WHEN RECEIVED
December 27 2021 09:16:47
PROCESSED AT TRANSIT FACILITY
January 05 2022 14:15:00
GERMANY
PROCESSED AT LOCAL DISTRIBUTION CENTER
January 21 2022 11:48:00
RSBEGC , RS

I sad čekam. Ide na carinu, očekujem 20%, znači 10eur po paketu, a DHL shipping je skuplji za 20eur po paketu.

DHL ECOMMERCE CURRENTLY AWAITING SHIPMENT AND TRACKING WILL BE UPDATED WHEN RECEIVED
December 27 2021 09:16:47
PROCESSED AT TRANSIT FACILITY
January 05 2022 14:15:00
GERMANY
PROCESSED AT LOCAL DISTRIBUTION CENTER
January 21 2022 11:48:00
RSBEGC , RS

I sad čekam. Ide na carinu, očekujem 20%, znači 10eur po paketu, a DHL shipping je skuplji za 20eur po paketu.
Carina nije 20%. PDV je 20%, pa je carina 10% na cenu paketa sa cenom paketa. A onda i cena špedicije.

Ukratko, ako zaista ide na carinu, onda računaj ~32% na cenu paketa SA cenom pošiljke, plus ~2.300 dinara za špediciju. Ako je ovo običan DHL (nije DHL Express), onda samo špediciju nećeš platiti, sve ostalo je isto.
- Inače, mogu da ti računaju cenu bez popusta, kao što su meni preprošlo leto.

Ja multivitamine uzimam sa Iherba, ali pošto odavno nisam uzimao sa Iherba u Srbiju, nisam siguran da mogu da preporučim kao budget varijantu i dalje kupovinu na Iherbu. Jedino što imaju proizvodi koji kvalitetom i dalje deru ove koje mi imamo ovde, i to je zato što je u Srbiji jako jako komplikovano registrovanje suplemenata i kada uvoznik uveze, registruje onda to mora i da naplati i zato imamo često i duplo skuplje suplemente.
Koji je trenutno najbolji vitaminsko-mineralni kompleks? Ili bilo sta drugo sto je izuzetno dobro za jacanje imuniteta.
Jos ako je u formi praha za razmucivanje u vodi, sa dobrim ukusom, bilo bi jos bolje, ali moze u bilo kojoj formi. Hvala unapred.
Za "jačanje imuniteta" preporučujem NAC, cink, magnezijum, možda i melatonin da se bolje spava
Od multivitamina sam poslednji put uzeo ovaj https://iherb.co/kjugy5r vidim da je sad na trial akciji

Edit: multivitamin ti je MEH suplement po meni, ja ih nikako ne pijem cele godine, možda ukupno 3 meseca godišnje, kada jako treniram i kada sam na nekoj restrikciji ishrane, u protivnom volim da unosim samo stvari za koje znam da su mi neophodne a ne da unosim nešto što mi i nije potrebno. Nauka o multivitaminima je takođe "nako" od toga da pomažu do toga da su kancerogeni (zbog pojedinih vitamina u sebi, ugl vitamina E i A), ja lično više volim beviplex + vitamin C (koga najređe uzimam jer se ne setim) + cink + mg + beli luk + nac + kreatin + l karnitin
Mada to jeste komplikovano za većinu, pa možda periodično multivitamin može da bude koristan

Poslednja izmena:
Gde uzimate omega3 i magnezijum? Sa povećanjem cene shippinga, ne znam da li je iherb isplativa opcija.

Da li bilo gde kod nas moze da sa nadje Mg citrat u prahu ili karbonat za zeludac? Svi ostali su one konjske tablete. Ili barem da se naruci, ali da ne deru sa carinom. Bas mi je hitno. :(

Imaš likove koji na instagramu prodaju suplemente iz mađarske i sa iherba, ugrade se negde malo negde puno (npr NaC) ali za par proizvoda više se isplati uzeti preko njih nego praviti celu porudžbinu sa iherba. Ja znam za jednog, šaljem ti link u inboks pa vidi ima li baš to što ti treba.

Pozdrav,planiram da porucim neke suplemente sa iherba.Izabrao bi dostavu preko ups,do koliko $ mogu da naguram racun a da ovde neplatim carinu i porez?Jel se racuna cena proizvoda ili se racuna zbirna cena sa sve postarinom?

Gde uzimate omega3 i magnezijum? Sa povećanjem cene shippinga, ne znam da li je iherb isplativa opcija.
Ја искључиво купујем код нас,апотеке Бену и Јанковић,често буду и акције,снижења,а мрско ми чекати из иностранства.Видим на интернету,нпр. на хиперу шта и како,па узмем у апотеци.Магнезијум сам узимао свакако:),па ци-три-маг форте,па цитрин мг дуо,а сад Биофар директ прах,грануле.Свима је отприлике иста цијена а различита кол.Сад је тај задњи магнезијум на акцији у Бену(290 дин.)Омега 3 исто,та апотека,Ливсане.Можда негдје има повољније,али зависи од мјеста живљења итд.

@tarantula888 možeš li mi slikati kutije ili bar postaviti linkove da vidim kako izgledaju? I koliko su često na akciji tj. budu li često ili treba da se čeka?

Ово је цијена за резервацију/куповину онлајн,,за неке градове нема.Кад одеш у апотеку без резервације онда је скупље.
Сад није на акцији,било прошли мјесец.
Имаш и мјесечне промоције за све апотеке,тзв. офлајн, картицу итд.
Данас им баш и не ради почетна страница:),али ће сутра вјероватно прорадити.

Сајт је прорадио,сад може да се наручи у најближу апотеку из магацина уз чекирање одређене опције(24-48 уз други потврдни мејл)
Управо тако одрадио.

Pisem ovde, jer se nadam da je neko imao, ne daj Boze, slicno iskustvo, a lekari mu ne daju odgovor. Zbog mesecnog hronicnog umora dobijam od endokrinologa 5 dana injekcije B12 (hydroxo), jer je bio jako nizak uz uredan feritin i folate, medjutim tete u DZ pogresno protumace i ja dobijem 10x vece doze nego sto je trebalo (bez folata) - ukupno 14ml u roku od 20 dana. Posle 4 injekcije meni se energija srkoz vrati sve do naredne injekcije kada energija postaje manicna i gde se ja budim sa nemirnim nogama, konstantim tupim glavoboljama u pitljku glave i anksioznoscu u toku dana vec 2 meseca. Bio sam kod 5 lekara i svi mi govore da to ne moze da bude od B12, cak negiraju i ono sto u upustvu pise za hipokalimiju i sl. Proverio sam sam feritin, folate, magnezijum, kalijum i gvozdje i sve je uredno, ali ocigledno je doslo do disbalansa B vitamina ili problema u metilaciji (nalazio sam da moze da dodje i problema sa zivom i fosforom od prevelike doze B12). Trenutno pijem B-50 solgar, Mg citrat, Zinc pikolinat i Vit C, ali nista skoro ne pomaze. Asvaganda pomaze oko nemirnih nogu ujutru ponekad, ali za glavu nista, cak ni anskiolitici. Ako neko ima bilo kakvo znanje kako se izvuci iz ovoga bio bih mu jako zahvalan. Procitao sam da B3 i B2 mogu da speru vitamine B6 i B12, ali to nisam pokusavao.

Postoji grupa na FB koja se zove Nauka. Koliko sam primetio, mnogi su tamo voljni da komentarišu takve slučajeve a ima i lekara.
Ako već želiš da čuješ nečije misljenje na internetu, mislim da je to "bolja" adresa od ove teme.

@kovv vrlo interesantno, večeras sam dao ohb12 drugaru u trapez jer je uklještio nerv u vratu, kaže odmah mu je pomoglo...
Ti si primio koji lek, ohb12? On je 2ml po ampuli, to bi bilo 7 ampula za 20 dana, to je malo puno, ali ne previse, ne bi trebalo da izazove takve simptome...
Visak bi trebao da se izbaci kroz mokracu.
E sada, to je vrlo specificno, ali izgleda da si nekako suvise "uzbudio" neurone pa bih ja na tvom mestu: prestao da uzimam b50
Dodao taurin, l theanine, mozda melatonin
I ja sam naleteo da ako unosis vise nekih b vitamina, drugi se speru, ja bih probao sa vecim dozama b3 i b2, ne vidim sta mozes da zeznes
Jesi li probao da vezbas? Prijatan umor bi trebao da pomogne kod restless leg syndrome a i kod glavobolja.
Ocigleno si nesto poremetio, ali mislim da ne bi trebao nista da poremetis trajno, ne pomaze ti verovatno ni to sto si se i mentalno potresao.

Da, bas tako 7 injekcija od 2ml, a trebalo je po 250mcg. Energija koju sam dobio je i dalje neverovatna, ali sporedni efekti koji me prate su jako iscrpljujući.

Vežbam 4x nedeljko i pomaže, ali kratkotrajno, doduše više mi pomaže za mentalno zdravlje koje mi je bas kao sto si primetio malo otišlo nakon svega ovoga. Procitao sam da B2 može da pomaže oko glavobolja, ali u nekim dozama od 400mg više meseci. Probacu sa B3, ali jedino sto pronalazim je ona flush verzija, ali valjda neće biti strasno.

Da li možeš da mi kažeš zašto ta prva tri suplementa, jer nisam upoznat sa njima?

Taurin i l theanine imaju neke uloge u opustanju od stresa i opustanju CNS-a, melatonin pomaze da se uspavas pa mozda pomogne ako budes dublje spavao. Nije sad kao lek za tvoju situaciju, ali ako vec imas problem, trebalo bi da pomogne. Isto tako bolji ce biti magnezjium glicinat, jer i glicin radi to isto. Mozes sve sam da izguglas, ne vidim sta imas da izgubis osim malo novca.

Probaj da ubacis duge setnje na kraju treninga ako imas vremena, da se vise umoris.

Nisam dugo poručivao u Srbiju preko DHL-a, drugaru je trudna žena pa bih poručio jedan paket suplemenata na poklon. Je li se nešto promenilo preko DHL-a ako je pošiljka ispod 50e nema ni carine ni pdv-a?

Ne znam ali meni je UPS naplatio sve regularno ispod 50€.

Elem, pijem iron Complex Caps koji su mi preporuceni ovde vec dva meseca redovno i danas izvadim rezultate - gvozdje i hemoglobin nisu se ni mrdnuli. Ne znam sta da radim, tek za dve nedelje imam kod interniste zakazano.

A sto se tice CRPa sa kojim sam se ranije pratio sad je spao, na 6 doduse sto je i dalje van granice al dobro. ALT i AST su mi takodje poviseni.

Ne osecam nikakve simptome nedostatka gvozdja niti problema sa jetrom ili necim

Nisam dugo poručivao u Srbiju preko DHL-a, drugaru je trudna žena pa bih poručio jedan paket suplemenata na poklon. Je li se nešto promenilo preko DHL-a ako je pošiljka ispod 50e nema ni carine ni pdv-a?
Isto se naručuje ispod 50 evra bez poštarine.
DHL je poskupeo drastično, mislim da teško ide ispod 25$.
Nisam siguran dal se uopšte isplati naručivati sa iHerb.

Nazad
Vrh Dno