Labello
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.02.2017
- Poena
- 725
Ja radim od kuce i skoro ceo dan sam u stolici, meni je bas udobna nemam nikakve tegobe posle duzeg sedenja. Cena je bila 52200.Jel udobna kad se sedi bas duze, tipa ceo dan u stolici?
Posto od Markusa boli dupe/donji deo ledja (preciznije trticna/repna kost) sto mu je najveca mana. (meni mozda i jedina kao nezahtevnom).
Ako bih gledao drugu stolicu, to bi mi bio prioritet #1.
I koliko para si je platio?
U firmi imamo Interstuhl stolice, konkreto JOYCEis3 JC217. Ja sam prezadovoljan, preporuka za tu stolicu.
Gledao sam da je kupim za stan, ali je ne nadjem nigde kod nas. Ne znam odakle je firma nabavila.
Jesi pitao u firmi kako su ih nabavili, kao kontaktom tog sajta koji si okacio u postu?
Ne, samo uradio pretragu gde se pominju kod nas. Kod mene u firmi se uglavnom Steelcase koristi.Jesi pitao u firmi kako su ih nabavili, kao kontaktom tog sajta koji si okacio u postu?
Sutra pitaj u firmi ili zovni tu kompaniju koja ih prodaje u Srbiji. Mislim da se te stolice nabavljaju po zahtevu, tj. nema ih u slobodnoj prodaji kod nas.Ne, samo uradio pretragu gde se pominju kod nas. Kod mene u firmi se uglavnom Steelcase koristi.
Vrlo verovatno, generalno se kod nas na lagerima ne drži puno toga.Sutra pitaj u firmi ili zovni tu kompaniju koja ih prodaje u Srbiji. Mislim da se te stolice nabavljaju po zahtevu, tj. nema ih u slobodnoj prodaji kod nas.
@Labello prvi utisci nakon 10ak dana koriscenja.
Do sada sam koristio iskljucivo jeftinije stolice, najvise Markus i bio sam zadovoljan. Ne bih poredio Markus sa ovom stolicom jer definitivno nisu iz istog ranga ni cenovno ni po kvalitetu izrade.
Ono sto mi se odmah svidelo dok sam sklapao stolicu jesu materijali i kvalitet izrade, sve ima nekako 'premium feel" od same baze za tockove koja je metalna i dosta teska do mesh materijala i ovih tekstinlh delova i samog skandinavskog minimalistickog dizajna, koji se meni savrseno uklapa u prostor, ali je to individualno.
Prvo sto sam primetio su tockovi koji su fenomealni, jako tihi, deluju bas kvalitetno i mogu da se zakljucaju.
Svaku stvar na stolici mogu da prilagodim, to mi je vec bilo dovoljno da opravda cenu. Posto imam podesivi sto jako mi znaci sto mogu i naslon za ruke da podesavam u bas dosta varijanti, (gore, dole, levo, desno) jedino se mozda lako povlace napred nazad, ne desava se cesto ali nekad ih slucajno pomerim napred ili nazad.
Uzeo sam Mesh verziju i prijatno je za sedenje, meksa je malo podloga ali bih recimo voleo da Fractal ima opciju i da se izabere tekstilno sediste sa mesh naslonom. Mozda ce imati u nekoj sledecoj verziji.
Naslon za glavu je isto odlican i podesiv, nisam imao nikakve probleme da se naviknem na novi nacin sedenja sve je leglo odmah tako da sam ja bas bas zadovoljan kupovinom.
Po dimenzijama i kada ih stravim jednu pored druge su vrlo slicne i tu nisam imao nikakv problem da se priviknem. S obzirom da sam uzeo Mesh verziju a Markus ima sediste od sundjera mesh mi je nekako prijatniji za sedenje bolje se prilagodjava tako da mi je to definitivno bolje u odnosu na markusa. Sama podesavanja stolice mi takodje doprinose da mogu udobnije da se namestim jer svaki detalj na drzacima za ruke mogu da pomerili levo desno gore dole i to mi je najbolji deo ali sve bolje stolice nude ovu opciju.Ja bih zamolio za poredjenje bas markusa sa ovom fractal refine stolicom,posto kazes da si ranije koristio markusa pa mozes da ih uporedis.....sta je bolje kod nove stolice sto se tice sedenja udobnosti itd u odnosu na markusa?
Hvala
Te skuplje stolice poznatijih proizvodjaca mali prodavci (nebitno da i je KP ili regularna firma) znaju da ne salju kurirskim sluzbama zbog straha od ostecenja, osim ako imaju sopstveni prevoz koji se obicno svodi na mesto u kom se i sam prodavac nalazi.Ja skoro presalamudio da poručim sa KP fractal refine mesh light (za 405 eura),kada prodavac mi kaže da bi stolica stigla u Srbiju za 10ak dana,ali da onda ne šalju nekom kurirskom službom do mene,već moram lično da je preuzmem....wtf?
Dovoze u NS i BG, ali ne na adresu vec se preuzme na nekoj lokaciji. Meni je odgovaralo tako. pa sam je dovezao do stana. Paket za ovu konkretnu stolicu je ogroman i tezak. Ne znam koja kurirska sluzba bi to isporucila na adresu.Ja skoro presalamudio da poručim sa KP fractal refine mesh light (za 405 eura),kada prodavac mi kaže da bi stolica stigla u Srbiju za 10ak dana,ali da onda ne šalju nekom kurirskom službom do mene,već moram lično da je preuzmem....wtf?
AKS bi isporucio bez problema, ali bez zezanja. 🙂Dovoze u NS i BG, ali ne na adresu vec se preuzme na nekoj lokaciji. Meni je odgovaralo tako. pa sam je dovezao do stana. Paket za ovu konkretnu stolicu je ogroman i tezak. Ne znam koja kurirska sluzba bi to isporucila na adresu.

Ok je sve ovo ali kakvi su utisci posle visecasnovnog sedenja u stolici? Jer po tvom opisu stolica koja je 2-3x minimum skuplja od Markusa i nije bas nesto mnogo bolja od nje. Za taj novac bih ocekivao znatno bolji utisak.Po dimenzijama i kada ih stravim jednu pored druge su vrlo slicne i tu nisam imao nikakv problem da se priviknem. S obzirom da sam uzeo Mesh verziju a Markus ima sediste od sundjera mesh mi je nekako prijatniji za sedenje bolje se prilagodjava tako da mi je to definitivno bolje u odnosu na markusa. Sama podesavanja stolice mi takodje doprinose da mogu udobnije da se namestim jer svaki detalj na drzacima za ruke mogu da pomerili levo desno gore dole i to mi je najbolji deo ali sve bolje stolice nude ovu opciju.
Tako da bih izdvojio kao prednosti u odnosu na IKEA Markus, mesh mi je udboniji za sedenje, kvalitetniji su materijali i izrada a i naslon za glavu mi je velika prednost u odnosu na Markus.
Ja sam uzeo Mesh verziju, i ima nekoliko centimetara do tog metalnog dela i za sada nemam taj problem. Sedim po ceo dan na stolici, i zapravo mi je mesh sada bolji nego Markus stolica sa sundjerom. Nekako se mesh bolje prilagodjava meni.Ok je sve ovo ali kakvi su utisci posle visecasnovnog sedenja u stolici? Jer po tvom opisu stolica koja je 2-3x minimum skuplja od Markusa i nije bas nesto mnogo bolja od nje. Za taj novac bih ocekivao znatno bolji utisak.
Ja sam u Markusu radio smene od 8-12 sati.
Nije da je jako neudobna stolica ali posto se sundjer na sedaonom delu jako brzo "slegao" oseca se dno stolice i zna guzica da utrne pa moraju da se menjaju polozaji ili ustaje iz stolice da se malo protegnes. Takodje imam i dalje problem (doduse par nedelja ne u tolikoj meri) da mi amortizer posle par dana blago propadne ka dole i spusti se stolica 3-4cm. Reklamirao bih je ali znam da ce to da traje sigurno nedelju-dve, a ne radi mi se u staroj stolici cekajuci da mi posalju novu. Ako bi se i na toj novoj stolici sundjer tako brzo slegao sedaoni deo bi odneo kod tapetara neka se ubaci nesto tvrdji sundjer ili kombinacija dole tvrd sundjer, a gore memorijska pena. Stolicu svakako planiram da zamenim i uzmem nesto bolje za posao, a Markusa ostavim za drugu konfiguraciju koja bi sluzila za povremeno paljenje, surf, Jutjub i slicno i sedenje od sat-dva maksimum.
Ono sto nisam primetio da je iko spominjao i u pocetku mi kod Markusa nije pravilo problem, a sada sve vise osecam su jako tvrdi gumirani rukohvati. U poslednje vreme su bukvalno poceli da mi zuljaju laktove. Ajde za to i nije toliki problem. Ima onih malih jastucica na Aliju/Temu-u za 200-300din pa se to lako resi.
Koliko si visok/težak? Kako ti deluje dubina sedalnog dela u odnosu na Markus?Ja sam uzeo Mesh verziju, i ima nekoliko centimetara do tog metalnog dela i za sada nemam taj problem. Sedim po ceo dan na stolici, i zapravo mi je mesh sada bolji nego Markus stolica sa sundjerom. Nekako se mesh bolje prilagodjava meni.
Ne znam kako bi se ponasala verija za sundjerom, ali na YT imaju recenzije stolice i koliko vidim sundjer je tvrdji od Markusa. Ali na tvom mestu ne bih uzimao dosta skuplju stolicu zbog navedenog problema, jastucic ili neka podloga bi resila problem za mnogo manje novca.
185/85. Dubina sedista je podesiva tako da je dosta bolje od markusa na markusu je sediste prakticno spojeno sa naslonom, ovde sam malo odvojio i vise mi tako odgovara.Koliko si visok/težak? Kako ti deluje dubina sedalnog dela u odnosu na Markus?
A koliko lako se sediste i naslon te stolice pomere skroz unazad,pa sedis onako maksimalno zavaljen unazad?185/85. Dubina sedista je podesiva tako da je dosta bolje od markusa na markusu je sediste prakticno spojeno sa naslonom, ovde sam malo odvojio i vise mi tako odgovara.
Postoji rucica ispod sedista kojom se podesava tvrdoca odnosno otpor naslona prilikom naslanjanja. Ja sam podesio negde srednje tvrdo ali moze da se olabavi skroz tako da ne treba nikakv napor da se naslon pomera napred nazad.A koliko lako se sediste i naslon te stolice pomere skroz unazad,pa sedis onako maksimalno zavaljen unazad?
Mislim,kad se onaj dole "sraf" odvrne da se stolica najlakse pomera.....znam da su neke stolice tvrde pa se slabo pomeraku unazad,a meni odgovara obicno da sam sto zavaljeniji,pa zato pitam 😁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari