Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ja pitao Fractal za Scape sluske, nisu mogli da mi daju info kada ce kod nas, bili su u fazonu narucite ih od vasih komsija, Madjara, Hrvata itd. 😀
Verujem da je isto i za stolicu.

@Kakashi imas neke detaljnije utiske? Meni se isto svidja, mozda bih je u nekom trenutku kupio.

@Labello prvi utisci nakon 10ak dana koriscenja.

Do sada sam koristio iskljucivo jeftinije stolice, najvise Markus i bio sam zadovoljan. Ne bih poredio Markus sa ovom stolicom jer definitivno nisu iz istog ranga ni cenovno ni po kvalitetu izrade.

Ono sto mi se odmah svidelo dok sam sklapao stolicu jesu materijali i kvalitet izrade, sve ima nekako 'premium feel" od same baze za tockove koja je metalna i dosta teska do mesh materijala i ovih tekstinlh delova i samog skandinavskog minimalistickog dizajna, koji se meni savrseno uklapa u prostor, ali je to individualno.

Prvo sto sam primetio su tockovi koji su fenomealni, jako tihi, deluju bas kvalitetno i mogu da se zakljucaju.

Svaku stvar na stolici mogu da prilagodim, to mi je vec bilo dovoljno da opravda cenu. Posto imam podesivi sto jako mi znaci sto mogu i naslon za ruke da podesavam u bas dosta varijanti, (gore, dole, levo, desno) jedino se mozda lako povlace napred nazad, ne desava se cesto ali nekad ih slucajno pomerim napred ili nazad.

Uzeo sam Mesh verziju i prijatno je za sedenje, meksa je malo podloga ali bih recimo voleo da Fractal ima opciju i da se izabere tekstilno sediste sa mesh naslonom. Mozda ce imati u nekoj sledecoj verziji.

Naslon za glavu je isto odlican i podesiv, nisam imao nikakve probleme da se naviknem na novi nacin sedenja sve je leglo odmah tako da sam ja bas bas zadovoljan kupovinom.

Jel udobna kad se sedi bas duze, tipa ceo dan u stolici?
Posto od Markusa boli dupe/donji deo ledja (preciznije trticna/repna kost) sto mu je najveca mana. (meni mozda i jedina kao nezahtevnom).
Ako bih gledao drugu stolicu, to bi mi bio prioritet #1.
I koliko para si je platio?

Jel udobna kad se sedi bas duze, tipa ceo dan u stolici?
Posto od Markusa boli dupe/donji deo ledja (preciznije trticna/repna kost) sto mu je najveca mana. (meni mozda i jedina kao nezahtevnom).
Ako bih gledao drugu stolicu, to bi mi bio prioritet #1.
I koliko para si je platio?
Ja radim od kuce i skoro ceo dan sam u stolici, meni je bas udobna nemam nikakve tegobe posle duzeg sedenja. Cena je bila 52200.

U firmi imamo Interstuhl stolice, konkreto JOYCEis3 JC217. Ja sam prezadovoljan, preporuka za tu stolicu.
Gledao sam da je kupim za stan, ali je ne nadjem nigde kod nas. Ne znam odakle je firma nabavila.

Dajte predloge za tepih/stazu ispod stolice. Izbacio bih onu plastiku iz Ikee...

Sutra pitaj u firmi ili zovni tu kompaniju koja ih prodaje u Srbiji. Mislim da se te stolice nabavljaju po zahtevu, tj. nema ih u slobodnoj prodaji kod nas.
Vrlo verovatno, generalno se kod nas na lagerima ne drži puno toga.
Mislim, neću zvati 🙂 trenutno mi nije neophodna. Pretražio čisto iz radoznalosti jer sam nešto bio ubeđen da sam ih viđao u nekoj drugoj firmi u ponudi.

Odlucio sam da posle dosta godina koriscenja kancelarijske stolice predjem na obicnu ali prvo moram da odem do radnje i proverim kakvog je kvaliteta. Uz stolicu bih kupio i neki jastuk za sedenje.
Ranije sam zeleo da kupim takvu retro stolicu koja se koristila pre 40ak godina ali nisam naleteo na neku sa povoljnom cenom.

Ne radim za kompjuterom a nisam skoro igrao neku open world igru pa mi nije potrebna kancelarijska stolica.
Ako stolica ne bude udobna onda cu je koristiti u kuhinji. Mislim da je za svaku stolicu na kojoj se dugo sedi najbitnije udobno sediste ili neki kvalitetan/debeo jastuk za sedenje.

@Labello prvi utisci nakon 10ak dana koriscenja.

Do sada sam koristio iskljucivo jeftinije stolice, najvise Markus i bio sam zadovoljan. Ne bih poredio Markus sa ovom stolicom jer definitivno nisu iz istog ranga ni cenovno ni po kvalitetu izrade.

Ono sto mi se odmah svidelo dok sam sklapao stolicu jesu materijali i kvalitet izrade, sve ima nekako 'premium feel" od same baze za tockove koja je metalna i dosta teska do mesh materijala i ovih tekstinlh delova i samog skandinavskog minimalistickog dizajna, koji se meni savrseno uklapa u prostor, ali je to individualno.

Prvo sto sam primetio su tockovi koji su fenomealni, jako tihi, deluju bas kvalitetno i mogu da se zakljucaju.

Svaku stvar na stolici mogu da prilagodim, to mi je vec bilo dovoljno da opravda cenu. Posto imam podesivi sto jako mi znaci sto mogu i naslon za ruke da podesavam u bas dosta varijanti, (gore, dole, levo, desno) jedino se mozda lako povlace napred nazad, ne desava se cesto ali nekad ih slucajno pomerim napred ili nazad.

Uzeo sam Mesh verziju i prijatno je za sedenje, meksa je malo podloga ali bih recimo voleo da Fractal ima opciju i da se izabere tekstilno sediste sa mesh naslonom. Mozda ce imati u nekoj sledecoj verziji.

Naslon za glavu je isto odlican i podesiv, nisam imao nikakve probleme da se naviknem na novi nacin sedenja sve je leglo odmah tako da sam ja bas bas zadovoljan kupovinom.

Ja bih zamolio za poredjenje bas markusa sa ovom fractal refine stolicom,posto kazes da si ranije koristio markusa pa mozes da ih uporedis.....sta je bolje kod nove stolice sto se tice sedenja udobnosti itd u odnosu na markusa?

Hvala

Ja bih zamolio za poredjenje bas markusa sa ovom fractal refine stolicom,posto kazes da si ranije koristio markusa pa mozes da ih uporedis.....sta je bolje kod nove stolice sto se tice sedenja udobnosti itd u odnosu na markusa?

Hvala
Po dimenzijama i kada ih stravim jednu pored druge su vrlo slicne i tu nisam imao nikakv problem da se priviknem. S obzirom da sam uzeo Mesh verziju a Markus ima sediste od sundjera mesh mi je nekako prijatniji za sedenje bolje se prilagodjava tako da mi je to definitivno bolje u odnosu na markusa. Sama podesavanja stolice mi takodje doprinose da mogu udobnije da se namestim jer svaki detalj na drzacima za ruke mogu da pomerili levo desno gore dole i to mi je najbolji deo ali sve bolje stolice nude ovu opciju.

Tako da bih izdvojio kao prednosti u odnosu na IKEA Markus, mesh mi je udboniji za sedenje, kvalitetniji su materijali i izrada a i naslon za glavu mi je velika prednost u odnosu na Markus.

Ja skoro presalamudio da poručim sa KP fractal refine mesh light (za 405 eura),kada prodavac mi kaže da bi stolica stigla u Srbiju za 10ak dana,ali da onda ne šalju nekom kurirskom službom do mene,već moram lično da je preuzmem....wtf?

Ja skoro presalamudio da poručim sa KP fractal refine mesh light (za 405 eura),kada prodavac mi kaže da bi stolica stigla u Srbiju za 10ak dana,ali da onda ne šalju nekom kurirskom službom do mene,već moram lično da je preuzmem....wtf?
Te skuplje stolice poznatijih proizvodjaca mali prodavci (nebitno da i je KP ili regularna firma) znaju da ne salju kurirskim sluzbama zbog straha od ostecenja, osim ako imaju sopstveni prevoz koji se obicno svodi na mesto u kom se i sam prodavac nalazi.

Dovoze u NS i BG, ali ne na adresu vec se preuzme na nekoj lokaciji. Meni je odgovaralo tako. pa sam je dovezao do stana. Paket za ovu konkretnu stolicu je ogroman i tezak. Ne znam koja kurirska sluzba bi to isporucila na adresu.

Dovoze u NS i BG, ali ne na adresu vec se preuzme na nekoj lokaciji. Meni je odgovaralo tako. pa sam je dovezao do stana. Paket za ovu konkretnu stolicu je ogroman i tezak. Ne znam koja kurirska sluzba bi to isporucila na adresu.
AKS bi isporucio bez problema, ali bez zezanja. 🙂

36 kg je masa paketa, a dimeznije 107x68x39 cm.

Ako Amazon moze da salje tu istu stolicu, mogu i nasi samo nece jer se plase ostecenja. Ukratko, malo smo i slabo trziste.

Inace, meni se na toj stolici ne dopada sedalni deo jer ima ispupcenja, tzv. bubrege, na ivicima, sto je uobicajeno za gejmerske stolice. Vise volim kada je stolica ravna. Sam kvalitet izrade je odlican.

Poslednja izmena:
Nije zbog gabarita, vec zbog poreske inspekcije. Covek mi doneo ventilator 120mm (1 kom) na adresu po svom vozacu. Naravno, platio sam mu isporuku.

Da,bice da je zbog te inspekcije

Nego,da li neko nekim cudom zna gde ima da se kupi bas ovakva ista "fotelja"?.....u njoj sedim (samo ja) zadnjih 10 godina na poslu skoro svaki dan po minimum 6 sati i iako je neka budzetska kinestina,mene nikada zbog nje nisu bolela ledja i pricno mi je udobna,narocito mi je udobna kad se u njoj zavalim onako u skoro polulezecem polozaju...razmisljam sto da dam 405 eura za FD Rafine kad bih mogao da ovo kupim za desetak hiljada din....

Nalazio sam po Jisky i slicnim prodavnicama neke slicne fotelje,ali nije to to...osetim da su neudobnije ili mi manje odgovaraju nego ova sa posla....kad bih mogao nekako da je otkupim od NIS-a i odnesem kuci 🙂...al' ne daju dusmani 🙂

20260105_091040.jpg20260105_090400.jpg

Poslednja izmena:
Po dimenzijama i kada ih stravim jednu pored druge su vrlo slicne i tu nisam imao nikakv problem da se priviknem. S obzirom da sam uzeo Mesh verziju a Markus ima sediste od sundjera mesh mi je nekako prijatniji za sedenje bolje se prilagodjava tako da mi je to definitivno bolje u odnosu na markusa. Sama podesavanja stolice mi takodje doprinose da mogu udobnije da se namestim jer svaki detalj na drzacima za ruke mogu da pomerili levo desno gore dole i to mi je najbolji deo ali sve bolje stolice nude ovu opciju.

Tako da bih izdvojio kao prednosti u odnosu na IKEA Markus, mesh mi je udboniji za sedenje, kvalitetniji su materijali i izrada a i naslon za glavu mi je velika prednost u odnosu na Markus.
Ok je sve ovo ali kakvi su utisci posle visecasnovnog sedenja u stolici? Jer po tvom opisu stolica koja je 2-3x minimum skuplja od Markusa i nije bas nesto mnogo bolja od nje. Za taj novac bih ocekivao znatno bolji utisak.
Ja sam u Markusu radio smene od 8-12 sati.
Nije da je jako neudobna stolica ali posto se sundjer na sedaonom delu jako brzo "slegao" oseca se dno stolice i zna guzica da utrne pa moraju da se menjaju polozaji ili ustaje iz stolice da se malo protegnes. Takodje imam i dalje problem (doduse par nedelja ne u tolikoj meri) da mi amortizer posle par dana blago propadne ka dole i spusti se stolica 3-4cm. Reklamirao bih je ali znam da ce to da traje sigurno nedelju-dve, a ne radi mi se u staroj stolici cekajuci da mi posalju novu. Ako bi se i na toj novoj stolici sundjer tako brzo slegao sedaoni deo bi odneo kod tapetara neka se ubaci nesto tvrdji sundjer ili kombinacija dole tvrd sundjer, a gore memorijska pena. Stolicu svakako planiram da zamenim i uzmem nesto bolje za posao, a Markusa ostavim za drugu konfiguraciju koja bi sluzila za povremeno paljenje, surf, Jutjub i slicno i sedenje od sat-dva maksimum.
Ono sto nisam primetio da je iko spominjao i u pocetku mi kod Markusa nije pravilo problem, a sada sve vise osecam su jako tvrdi gumirani rukohvati. U poslednje vreme su bukvalno poceli da mi zuljaju laktove. Ajde za to i nije toliki problem. Ima onih malih jastucica na Aliju/Temu-u za 200-300din pa se to lako resi.

Ok je sve ovo ali kakvi su utisci posle visecasnovnog sedenja u stolici? Jer po tvom opisu stolica koja je 2-3x minimum skuplja od Markusa i nije bas nesto mnogo bolja od nje. Za taj novac bih ocekivao znatno bolji utisak.
Ja sam u Markusu radio smene od 8-12 sati.
Nije da je jako neudobna stolica ali posto se sundjer na sedaonom delu jako brzo "slegao" oseca se dno stolice i zna guzica da utrne pa moraju da se menjaju polozaji ili ustaje iz stolice da se malo protegnes. Takodje imam i dalje problem (doduse par nedelja ne u tolikoj meri) da mi amortizer posle par dana blago propadne ka dole i spusti se stolica 3-4cm. Reklamirao bih je ali znam da ce to da traje sigurno nedelju-dve, a ne radi mi se u staroj stolici cekajuci da mi posalju novu. Ako bi se i na toj novoj stolici sundjer tako brzo slegao sedaoni deo bi odneo kod tapetara neka se ubaci nesto tvrdji sundjer ili kombinacija dole tvrd sundjer, a gore memorijska pena. Stolicu svakako planiram da zamenim i uzmem nesto bolje za posao, a Markusa ostavim za drugu konfiguraciju koja bi sluzila za povremeno paljenje, surf, Jutjub i slicno i sedenje od sat-dva maksimum.
Ono sto nisam primetio da je iko spominjao i u pocetku mi kod Markusa nije pravilo problem, a sada sve vise osecam su jako tvrdi gumirani rukohvati. U poslednje vreme su bukvalno poceli da mi zuljaju laktove. Ajde za to i nije toliki problem. Ima onih malih jastucica na Aliju/Temu-u za 200-300din pa se to lako resi.
Ja sam uzeo Mesh verziju, i ima nekoliko centimetara do tog metalnog dela i za sada nemam taj problem. Sedim po ceo dan na stolici, i zapravo mi je mesh sada bolji nego Markus stolica sa sundjerom. Nekako se mesh bolje prilagodjava meni.

Ne znam kako bi se ponasala verija za sundjerom, ali na YT imaju recenzije stolice i koliko vidim sundjer je tvrdji od Markusa. Ali na tvom mestu ne bih uzimao dosta skuplju stolicu zbog navedenog problema, jastucic ili neka podloga bi resila problem za mnogo manje novca.

Ja sam uzeo Mesh verziju, i ima nekoliko centimetara do tog metalnog dela i za sada nemam taj problem. Sedim po ceo dan na stolici, i zapravo mi je mesh sada bolji nego Markus stolica sa sundjerom. Nekako se mesh bolje prilagodjava meni.

Ne znam kako bi se ponasala verija za sundjerom, ali na YT imaju recenzije stolice i koliko vidim sundjer je tvrdji od Markusa. Ali na tvom mestu ne bih uzimao dosta skuplju stolicu zbog navedenog problema, jastucic ili neka podloga bi resila problem za mnogo manje novca.
Koliko si visok/težak? Kako ti deluje dubina sedalnog dela u odnosu na Markus?

Koliko si visok/težak? Kako ti deluje dubina sedalnog dela u odnosu na Markus?
185/85. Dubina sedista je podesiva tako da je dosta bolje od markusa na markusu je sediste prakticno spojeno sa naslonom, ovde sam malo odvojio i vise mi tako odgovara.

185/85. Dubina sedista je podesiva tako da je dosta bolje od markusa na markusu je sediste prakticno spojeno sa naslonom, ovde sam malo odvojio i vise mi tako odgovara.
A koliko lako se sediste i naslon te stolice pomere skroz unazad,pa sedis onako maksimalno zavaljen unazad?

Mislim,kad se onaj dole "sraf" odvrne da se stolica najlakse pomera.....znam da su neke stolice tvrde pa se slabo pomeraku unazad,a meni odgovara obicno da sam sto zavaljeniji,pa zato pitam 😁

Postoji ruc
A koliko lako se sediste i naslon te stolice pomere skroz unazad,pa sedis onako maksimalno zavaljen unazad?

Mislim,kad se onaj dole "sraf" odvrne da se stolica najlakse pomera.....znam da su neke stolice tvrde pa se slabo pomeraku unazad,a meni odgovara obicno da sam sto zavaljeniji,pa zato pitam 😁
Postoji rucica ispod sedista kojom se podesava tvrdoca odnosno otpor naslona prilikom naslanjanja. Ja sam podesio negde srednje tvrdo ali moze da se olabavi skroz tako da ne treba nikakv napor da se naslon pomera napred nazad.

Kupio i ja Fractal Design Refine Mesh Light i posle par dana (skoro celodnevnog) koriscenja utisci su mi pozitivni,nisam primetio nikakve bolove i nelagodnosti u ledjima,valjda će tako i ostati.....zaista ima puno stvari koje mogu da se podesavaju,deluje premium stolica......dosta je teska,kutija je oogromna i teska,jedva sam je sam doneo na sprat

Ono sto mi se ne dopada je to sto ne moze bas skroz naslon da se olabavi pa da ne treba nikakav napor da se zavali skroz nazad.....(iako do kraja odvrnem rucku ispod stolice).....tj uvek postoji bar mali otpor naslona....mislim,dok je u slobodnom polozaju.....kad se naslon "zakljuca" kako vam odgovara,onda je ok......da,i ja sam oko 185 cm visine, lagan sam (oko 90 kg) ali deluje mi nekako kao da je stolica za moje dimenzije pravljena,tj idealno se u nju uklopim......na sajtu stoji da je za ljude visine do 2 metra,tako da ne znam kako bi neki prosecan srpski gigant od 2 metra i 160 kg stao u ovu stolicu...

Kupio sam je na KP....puno prodavaca je prodaju (tj mogu je nabaviti iz Ugarske) i cene se razlikuju od prodavca do prodavca......mogu varirati za vise od 50 eura....mene je izasla oko 430 eura sa isporukom na adresu,tj našao sam nekog retkog prodavca koji hoće da salje aks-om.....najeftinije sam video za 380 eura,ali oni ne rade isporuku na kucnu adresu,nego morate odredjenog dana kad vam jave od 6 do 7 uvece da se pojavite na nekoj adresi na Novom Beogradu (?)....posto sam ja iz Pančeva,dok bih se probio kroz pakao beogradskog saobraćaja i potrošio benzin,ne bi bila previse velika razlika u ceni

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno