Šta je novo?

Dobre radne stolice

Zdravo, imam pitanje za ljude koji imaju Markus stolicu iz Ikee. Jel možete da izmerite visinu najviše tačke rukohvata kada je stolica maksimalno spuštena? Treba mi info da bih znala da li ću moći u potpunosti da je uvučem ispod stola kad je ne koristim (podatak o visini koja mi je potrebna ne postoji na sajtu Ikee).

Zdravo, imam pitanje za ljude koji imaju Markus stolicu iz Ikee. Jel možete da izmerite visinu najviše tačke rukohvata kada je stolica maksimalno spuštena? Treba mi info da bih znala da li ću moći u potpunosti da je uvučem ispod stola kad je ne koristim (podatak o visini koja mi je potrebna ne postoji na sajtu Ikee).
643mm

Jel neko možda na Markusu radio neke izmene naslona za ruke? Konkretno jel postoji možda neka sunđerasta navlaka da se stavi preko onog gumiranog dela, pošto posle dužeg sedenja počnu ruke/laktovi da me bole, kad ih držim oslonjene na naslon.

S takvim "hackom" možeš slobodno i skinuti naslone, manje posla.

Jel neko koristio ove stolice?

i ja sam gledao na ovom mestu neke modele:
M 297 STANDARD
M 287/P
M 286
M 227
M 224

ali jos nisam otisao da ih pogledam a blizu su mi...
Jel ih neko probao? kineske su, ako i vecina, garancija 2-5god...

Dzaba i da je neko probao, verovatno vam ne odgovara isti tip stolice. Meni na primer ova nije legla: https://kancelarijske-stolice.com/online-prodavnica/ergonomska-stolica-m-290w-u/

Uopste ne osecam lumbalnu podrsku kada zalegnem zbog specificnog nacina kako se naslon pomera kada se naslonim. Moj savet ti je da ih prvo pozoves ili posaljes mail i pitas koje stolice imaju u salonu, jer naravno da nisu sve izlozene.

ma mislio sma vise na to kakvog su kvaliteta... Jesu cvrste, nisu skripave, klimave?
svakako moram da probam stolicu pre nego je kupim :)

pa ako ce nova stolica da se klima i skripi onda su dzaba krecili :D

imam modrulj 295 i nervira me sto gas lift mehanizam uvek sam podize stolicu iako je ja spustim. to se desava polako kroz par dana.
vec sam jednom promenio lift, medjutim posle nekog vremena isto se desava.

poz, sta ti nije odgovaralo kod ergohumana - po cemu je ta bolja?

i koja je razlika u core verziji? hvala
Ja sam recimo prešao sa Amije, pa na Areon, sa Areona na ROG Destrier. Stolica je jednostavno udobnija i bolja od obe navedene. Kvaliet izrade, je daleko od Amije, znači dosta kvalitetnija stolica. Titanijumski srafovi sa dubokim profilima, znači nikad da se pohaba. Stolica ima baš dosta podešavanja, i jednostavno rečeno, kad je podesiš, ćao... ne diraš ništa, sediš, radiš, igraš se, i ne razmišljaš da li će nešto da te boli. Jednostavno ROG Destrier je najbolja Ergonomska stolica do nekih 1300e-1400e a košta dosta manje. ROG Destrier Core je sledeća najbolja kupovina, za one sa ne toliko "dubokim" džepom.

Koliko vidim G radnja ih prodaje.
EDIT: Poređenje na sajtu kaže da Core varijanta se razlikuje u materijalu izrade osnovnog rama (aluminijum vs. nylon), 10 stepeni manje obaranja nazad, i 14kg manja nosivost.

Poslednja izmena:
Da, ispada da ima na dve lokacije u BG. Mozda i svratim da pogledam.

Pa nije ta Asus stolica loša kad je porediš sa klasičnim auto sedište gejmerskim stolicama, ali nije baš nivo Herman Miler i sličnih stolica. Evo ovaj kaže da nije loša, ali nije baš ni za visoke ljude.

Kupio sam JÄRVFJÄLLET sad na sniženju i već par nedelja razmišljam o ovom postu od pre par godina koji mi je tad bio smešan.
Otarasio sam se markusa, slavim ovaj dan :) Nakon tri i po godine koriscenja, prodao ga za vise nego sto sam platio. Postao je bas neudoban (sundjer premekan, odma propadnem i osetim ono drvo a imam 75kg) a nedavno je poceo i elektricitet da me udara SVAKI put kada ustanem iz stolice i da mi gasi monitore (ne znam kako je moguce da se ovo desava odjednom a nikada do sad nije, sredina nije promenjena). Ni od samog pocetka nije imao nesto smisla; naslon je dobar za mene koji sam 182cm ali rukohvati preniski pa ih nisam ni koristio a sedalni deo kratak.
Sem sedalnog sundjera koji je male gustine, kvalitet je dobar, a funkcijski 2/10.
Ali mi više nije smešan jer mene bukvalno svakog dana pecka statički elektricitet :ROFLMAO: Monitori se ne gase, ali zato se ja cimam redovno. Je l' to neizbežno na svim mrežasti stolicama ili?

Manje više, da. Mada pretpostavljam da dosta zavisi od materijala odjeće.

Kupio sam JÄRVFJÄLLET sad na sniženju i već par nedelja razmišljam o ovom postu od pre par godina koji mi je tad bio smešan.

Ali mi više nije smešan jer mene bukvalno svakog dana pecka statički elektricitet :ROFLMAO: Monitori se ne gase, ali zato se ja cimam redovno. Je l' to neizbežno na svim mrežasti stolicama ili?
Mene prve dve godine nije peckao, to je počelo iznenada da se dešava. Ista soba, ista temp/vlažnost, isti tepih, sve je isto.

Kožni markus ne pecka uopšte, nikad, a ima mrežasti naslon.

i ja imam mrezastu stolicu i nema nikakvog peckanja elektriciteta

Meni posle 3.5 godina otisao mehanizam za zakljucavanje naslona na Markusu.
Update, pre nekih 20ak dana probao ponovo i sada radi normalno (posle par meseci mehanizam proradio). :D
U medjuvremenu je nisam slao na reklamaciju jer sam bio lenj. :D

Ne znam jel bilo reci o stolici (VARPELEV Kancelarijska stolica VARPELEV crna mreža/crna). Ako neko je kupio, pa da da sud o njoj. Posto je mrezasto sediste, da li se tokom dugogodisnjeg koriscenja mreza olabavi?

Vrh Dno