Šta je novo?

Dobre radne stolice

Čudno da Ikea koja je sva modularna ne nudi i manji naslon za Markusa 😂

U uzi izbor su mi usle M295 iz Modrulja: https://kancelarijske-stolice.com/online-prodavnica/ergonomska-stolica-m-295t-u/
SL-F12A iz Emu-a: https://www.emu.rs/proizvod/radna-stolica-sl-f12a/
I Ikeina Styrspel: https://www.ikea.com/rs/sr/p/styrspel-gejmerska-stolica-purpurna-crna-20522027/

Posto sam visok 188cm, 90kg, ovo su jedine tri stolice sa mrezom koje mi odgovaraju. Koza / eko koza i sl. ne dolaze u obzir. Imao sam vise modela, ali leti nije prijatno, em sto eko koza relativno brzo propadne. Od skupljih brendiranih, jedino mi Herman Miler Mirra 2 odgovara, ali onda nema naslon za glavu i cini mi se da je ipak preskupa. Morulj daje 5 godina garancije, a cena je 31k. Tako da kad istekne garancija, ako bas propadne stolica da se ne isplati popravljati, uzecu novu...

Posto mi je M295 nekako favorit, moze li da mi napise neko ko je ima duze, kakva je u eksploataciji nakon nekoliko meseci/godina korisecenja? Ima li nekih skrienih mana, jel se kvari nesto od mehanizma? Kako ste zadovoljni servisom, ako je bilo potrebe da se popravlja i sl?

Obrisao sam onu crnu mast sa cilindra na gasnom mehanizmu jer je sva bila umuljana i ruzna. Podmazem sa singerovim masinskim uljem i stolica skoro da je zaribala. Obrisem, poprskam silikonskim uljem za podmazivanjem i ista stvar. Podizanje i spustanje ide glatko ali amortizacija se cuje da riba... sta namazati? :D

Sta mislite, vredi li ovo cemu?

Sta mislite, vredi li ovo cemu?

Pozovi ih telefonom, vidi da li imaju izložen primerak i probaj obavezno da li ti odgovara pre kupovine. Imao sam nekoliko stolica od veštačke kože i pre ili kasnije svaka je krenula da se ljušti nakon 3-4 godine. Postoje neki preparati kojim može da se tretira ta koža da bi trajala duže, ali nisam probao. Što se tiče opcije za masažu, opet individualna stvar. Moraš probati da li ti to odgovara. Ja bih pre gledao da mi je stolica udobna za duže sedenje

Gledao sam i te, i gotov bio da uzmem neku od tih oko 30k, i izleti mi sinoc ona fotelja, pa reko' da pitam sta je bolje.

Meni ta fotelja deluje neudobno za svakoga višeg od metar sedamdeset. Ima onu grbu koja bi nekom patuljku možda služila kao naslon za glavu, ali svakom normalne visine udara tačno među plećke i tera da se grbiš.

Novo na tržištu. Vidim da na Redditu imaju samo reči hvale. Bogami, skidam kapu kinezima.

Kod Kineza sve ima.
Kad su krenuli da prave kopije bilo je samo pitanje vremena kad će neko da se doseti da počne da pravi i svoje.

Djeluje da su uzeli sve najbolje od HM i Steelcase-a i napravili brutalan produkt, ispod 400e koliko vidim :oops: , još samo neko da je dovuče ovamo :D

Sad kad malo razmislim, ovaj koncept podeljene lumbalne podrske sa prostorom u sredini zapravo ima logike jer se ne bi pravio pritisak direktno na kicmu i oko kicme i samim tim ne bi dolazilo do potencijalnog problema pritiskanja zivaca da li od ispupcenog diska ili nekog drugog razloga. Naravno, pod uslovom da je uradjeno kako treba.

Samo ne vidim gde je cena od 400e. Na zvanicnom sajtu je $780 i nema na stanju. Opciju koju vidim ispod 400 je C300.

Aha, izgleda je to ta stolica iako je druga oznaka modela. Jel se zna kolika bi bila postarina? Cak bih bio u iskusenju da mozda uzmem sa jos nekim, da podelimo sve troskove. Ako preko alibabe mogu samo firme, mislim da bih mozda i to mogao da zavrsim.

Da li neko ima preporuku za stolicu sa sto meksim sedistem? Imam problem sa prostatom i odgovara mi meksi taj deo. Ergonomija ostalog dela stolice mi nije toliko vazna.

Meni markus sad ulazi u 4. godinu, sve radi super. Jedino što se guma malo iscepala na naslonima za ruke sediste nije vise tako mekano. Koristila se na max, na ove 3 godine prosek je sigurno 8h svaki dan. Gde imaju da se probaju ove skuplje, HM i to?

Da li su ovo iste stolice?
Razlika u ceni 12 000din pa zato ne verujem svojim ocima jer na slikama su iste stolice....

Mišljenje o caliber r1? Ona vs ikea markus? Generalno za obe, jel osećate neudobnost posle dužeg sedenja?
Dosta koristim komp zbog struke, pa mi je značajno da bude udobna all the time ono, a da se ne pokvari brzo.

Novo na tržištu. Vidim da na Redditu imaju samo reči hvale. Bogami, skidam kapu kinezima.

Iskreno, ovo deluje kao da će sve da popuca i da se izlomi posle godinu dana. Samo će vreme pokazati da li se može dobiti HM ili SteelCase kvalitet za 3 puta manju cenu.

@alex303
Moguće, mada u poslednje vreme roba koju kinezi prodaju za 300 i više evra, nije baš za bacanje. Iskreno, mislim da su cene za svu robu prenaduvane (i do 3 puta je skuplje nego što bi moglo da bude), tako da mi ovo deluje kao neka realna cena za stolicu sa toliko podešavanja, u nabavci, naravno. E sad, dok stigne u Evropu čas posla kod alavih trgovaca dostigne 1000 i više eura. Kao što sam ranije pisao, ja imam dve VERTAGEAR Triigger Line 350 SE, koje sam kupio na sniženju za 360e bez poreza, stolice koje su se kod nas prodavale za 1500, i prezadovoljan sam kvalitetom. Evo, posle dve godine i dalje su ko nove, bukvalno. Ništa da šušne, točkići i dalje klize, meš utegnut. Recimo za tu stolicu mogu da garantujem da će godinama trajati, a ne verujem da Alternate nije imao zaradu na njima po ceni za koju mi je prodao.

Sve je to ok, ali mora da prođe period od nekoliko godina pre nego što se može reći bilo šta u vezi te stolice. Što se cena kod nas tiče, to je čist bezobrazluk o kojem ne vredi raspravljati.

Nazad
Vrh Dno