Šta je novo?

Dobre radne stolice

Kupio sam M 802/T i ne mogu da se naviknem. Donji deo ledja je poceo da me boli.
Sad ne znam da li je do mene ili je donji deo previse izbacen.

Osim toga stolica je ok, jedino rukohvati vrlo lako se pomeraju napred nazad i levo desno.

Moze da bude da te boli jer nisi navikao tako da sedis, pa te sad taj polozaj muci dok se ne naviknes. E sad ne znam koliko vec pokusavas da se naviknes. Mislim da ne postoji neko pravilo koliko treba vremena, jer nismo svi sa istim problemom.

Ja bih svakako izbegavao stolice sa tako fiksiranim i izbocenim lumbalnim delom jer mi bas ne prija kad ne mogu da podesim, a obicno na svakoj stolici maksiamalno smanjim podrsku.

Da li je do nekih 30000 din, plus minus 5000 din Modrulj najbolji izbor?

Isao bih u sledeci ponedeljak do njihovog salona na NBg, pa da isprobam neku.
Za te pare moze da se kupi fina stolica. Kontaktiraj TEMMA TRADE i probaj neke normale stvari, ne modrulj.
Mislim da sitland team strike ulazi u taj budzet, u gornju granicu.

Poslednja izmena:
Moze da bude da te boli jer nisi navikao tako da sedis, pa te sad taj polozaj muci dok se ne naviknes. E sad ne znam koliko vec pokusavas da se naviknes. Mislim da ne postoji neko pravilo koliko treba vremena, jer nismo svi sa istim problemom.

Ja bih svakako izbegavao stolice sa tako fiksiranim i izbocenim lumbalnim delom jer mi bas ne prija kad ne mogu da podesim, a obicno na svakoj stolici maksiamalno smanjim podrsku.
8-9 dana. I danas me najvise boli. Bas se lomim sta da radim. Stolica mi se ovako svidja, ima dosta podesavanja, ali bas me boli taj donji deo ledja

Dzaba ostala podesavanja ako je lumbalni deo fiksan, a kod takvih modela nazalost nema pomoci. Ako te bas bas boli, a pre toga te nije, onda mozda bolje da menjas. Iskreno ne znam koliko vremena treba cekati. Ja sam sa Aeronom mnogo vise cekao, doduse nije da me je bas ubijalo, ali vremenom se popravilo stanje.

bogami meni se jako svidja taj lumbalni deo koji se podiže sa celom stolicom, ja imam sličnu od MBstolica i sjajno je. Prevenstveno zbog toga sto me ne bode u ledja, kao većina odvojenih.

Uticaj na taj deo ledja ti imaju 3 stvari.
1) stepen podignutosti tog naslona, sigurno ima par stepena, moj ima 5
2) položaj sedalnog dela, približenost tj odaljenost od naslona.
3) naravno nakrivljenost naslona, ali to je uglavnom fiksno kako ti odgovara.

Kombinacijom te 3 sigurno možeš naći položaj koji ti odgovara, isprobaj.

Za te pare moze da se kupi fina stolica. Kontaktiraj TEMMA TRADE i probaj neke normale stvari, ne modrulj.
Mislim da sitland team strike ulazi u taj budzet, u gornju granicu.
Temma Trade ima Team Strike, ali nemaju izlozenu. Ipak bih voleo da je probam. 38.000 din

bogami meni se jako svidja taj lumbalni deo koji se podiže sa celom stolicom, ja imam sličnu od MBstolica i sjajno je. Prevenstveno zbog toga sto me ne bode u ledja, kao većina odvojenih.

Uticaj na taj deo ledja ti imaju 3 stvari.
1) stepen podignutosti tog naslona, sigurno ima par stepena, moj ima 5
2) položaj sedalnog dela, približenost tj odaljenost od naslona.
3) naravno nakrivljenost naslona, ali to je uglavnom fiksno kako ti odgovara.

Kombinacijom te 3 sigurno možeš naći položaj koji ti odgovara, isprobaj.
Tacno, ima sve to. 5 nivoa podizanja naslona, sve sam probao.
E sad mislim da najvise utice polozaj sedalnog dela. Al nikako da nadjem polozaj.

Na kp ima Steelcase Please za 350 €.

Jedino sto mi je malo cudno je to sto je na njoj sve zamenjeno. Kao original delovima. Leđni naslon, rukonasloni, oslonci rukonaslona i plus je sedalni deo tapaciran i zamenjen sundjer. To mi je i najupitnije. Kakav je sundjer stavljen i koliko ce trajati.

To su kupovine za koje se ne razmišlja dugo ;) Btw ja nisam, imam leap

Isti problem sam i ja imao sa modrulj m801, nema podesavanja lumbalnog dela po dubini nego samo po visini, u pocetku mi je bilo cudno ali pre nje sam imao najjeftiniju kancelarijsku koja uopste to nije imala i nije mi smetala. Posle odredjenog vremena je prestao neprijatan osecaj (nije bio bas bol nego samo neugodnost zbog drugog oblika naslona). Evo sada skoro dve godine posle mi cak prija taj polozaj.

Mozda da das jos 10ak dana. Ako ne prodje prodaj. Ako prodje to je to :)

Ajde neka prizna ko je od vas kupio ovu Steelcase Please sa kp! 😁

Nema je više.
Morao sam da se registrujem da bi ih ti odgovorio. Dakle, ja sam je uzeo :) Vredi te pare iako je polovna. Ljubav na "prvo spustanje dupeta" :) Inace, sam 192, 100kg i problemi sa L4, L5. Evo, i posle 7 sati rada ljubav i dalje traje istim intezitetom.

S obzirom da smo sličnih gabarita i slicnog problema, doduše ja imam i L5-S1, bacicu oko na nju pri potencijalnom biranju zamene za aeron.

Morao sam da se registrujem da bi ih ti odgovorio. Dakle, ja sam je uzeo :) Vredi te pare iako je polovna. Ljubav na "prvo spustanje dupeta" :) Inace, sam 192, 100kg i problemi sa L4, L5. Evo, i posle 7 sati rada ljubav i dalje traje istim intezitetom.
Kakav je sedalni deo? Mene je to malo odvracalo, jer je tapacirano i postavljen novi sundjer. Deluje mi da je tanje na slici, nego sto je kod nove stolice.

***, nisam iz Bga, inace bih odmah otisao da je probam. Ovako sam morao da cekam do ponedeljka.
Mozda odem sutra u Delight office da probam, ako je imaju izlozenu. Videh cenu nove da je oko 60000 din. Mada tesko je sada i naci tu v1. Uglavnom izlaze v2 koje su oko 700€.

Elem, neka te dobro sluzi bar jos 10 god 😉

Nego, mozda bih mogao preko firme neke da uzmem. Kakva su iskustva? Je l se tada cena umanjuje za 20% (pdv)?

Poslednja izmena:
Dovoljno je da izbegavaš sve što je "gejmersko" i relativno si siguran. Drži se brendova Modrulj, Ikea, Haworth, Herman Miller, Steelcase...itd. Imaj na umu da kvalitet i udobnost koštaju. Ikea Markus, na primer, je stolica koja je jako kvalitetna i cenovno povoljna ali nije za dugo sedenje tipa 8h +.
Da li je neko od prisutnih probao ovau Markus stolicu? Dobra je cena, garancija..

Da li je neko od prisutnih probao ovau Markus stolicu? Dobra je cena, garancija..
Probao sam je ja. Ako prelistaš temu videćeš da dosta njih ovde ima tu stolicu. Utisci su različiti što se tiče udobnosti. Meni je ok prvih par sati sedenja, sve preko toga mi postaje jako neudobno i neprijatno. Suviše je tvrda za moj ukus. Ima ljudi koji sede po 8h u njoj i ne smeta im. Sve savisi od čoveka.

Ono što je sigurno što se Markusa tiče je kvalitet. Ta stolica se neće raspasti posle 2 godine kao moja "gejmerska" koja košta 4 puta više.

Htedoh da prelistam temu, nego je 212 stranica, treba odmor da uzmem 😀

Aj kad si vec u tematici oko Ikea stolica, ima i nekih gejmerskih sa mesh materijalima, imas li neku info o tome? Izgledaju lepo..

Eeee, malera. Danas bio u Nitea outletu. Rekoh da isprobam Team strike, Invicta, Comforto 29 i jos po nešto. Intersthul, Vitra....

Kad ono Herman Miller Sayl na gomili, nekih 20-30 komada. Rekoh koliko su, a fina teta kaze 228 eura. Ali ...

Sve prodate prvog dana dolaska u outlet. U četvrtak stigle, u petak sve prodate. Eeeej 228 eura. Nove, ali bez garancije.
Preudobna je, odlican naslon za ledja, sedalni deo preudoban. Kvalitetni rukonasloni... Bas sam puko sto ne pozvah ranije. Ali verovatno je neka dojava bila, pa je neko njihov uzeo.

Elem, probao Sitland Team Strike. Prekratak sedalni deo i nije ostavila neki utisak. Intersthul every pretvrde, neudobne. Vitra onako. Sedus Quarterback nista posebno. Otisao u Nitea office, probao Sitland Invicta i od svih probanih (osim HM sayl) je najudobnija i najbolji naslon ima. Probao i HM Lino, Verus, a Aeron i Embody nisam hteo da probam da se ne razočaram. Naravno, HM je klasa iznad, svaki model. Ali od ovih srednje klase, Invicta ponajbolja. 264 eura nova.

Isprobao i Steelcase Please, Think, Series 1 i jos neku (u Delightu) i ono...ok, ali nisu ostavile utisak kao HM. Series 1 mi je bila najbolja. Opet one najskuplje nisam hteo da probam, da ne kvarim utisak u vezi ovih jeftinijih.

Elem, verovatno idem na Invictu.

Obilazim posle ove prodavce polovnih, pa da vidim sta imaju.

Ali Sayl....joooooooj.

Ja sam danas probao u Modrulju u A bloku M 295 T/U

Meni licno (190/105) je ova u odnosu na M 296/CH za klasu udobnija, ali i skuplja. Posto je svaka isporuka planirana za posle praznika, probacu da odem do NS i da uzmem direktno. Meni licno tapaciran sedalni deo vise prija od mesha, tako da cu na tu varijantu da idem..

Na kraju dana kupih Wiesner Hager Paro 2 stolicu. Austrijski proizvodjac. Najprodavanije stolice u Austriji. Ja prvi put danas cuo za njih. U pitanju je ova stolica, ali sa kracim naslonom:

Nova je oko 500 €, sad na nekom ceskom sajtu vidim da je 770 € sa ovom konfiguracijom, a ja sam moju platio 200 € (kod coveka sa kp. Mislim da je kolega @vladafkv kod njega kupio Invictu. Izuzetan covek, razume se u stolice i ima i neke Intersthul na stanju, do skoro i Steelcase Reply. Dozvoljava sve da se isproba, koliko god zelite). Stolica napravljena 31.05.2021. god, a ocuvana skoro kao nova. Par ogrebotina na zvezdi i rukonaslonu. Mesh i stof ko novi.

Za malo da kupim Sitland Invictu, ali kad sam video kvalitet ove stolice, ipak sam se odlucio za nju. A i po savetu prodavca. Sto se tice kvaliteta i cvrstine, bar na prvi pogled, i razumljivo je, jer je nova duplo skuplja od nove Invicte. Naslon je metalni ram, dok je kod Invicte plastika. Lumbalna podrska je bolja na ovoj stolici. Kod Invicte se jedva i primecuje kada se pomera onaj plasticni lumbalni deo. Kod Invicte je jedino sedalni deo udobniji. Ova je malo tvrdja. Sve ostalo je na strani ove stolice. Robusnost, cvrstina, preciznost mehanizma, naslon za ledja pruza bolju podrsku, funkcionalnost (podesavanje tenzije ljuljanja, podesavanje visine naslona, zakljucavanje naslona u vise uglova, podesavanje visine i sirine rukonaslona , sinhromehanizam, podesavanje dubine sedista, aluminijumska zvezda, mesh naslon, antistatik tockovi (ESD tockovi Electrically conductive wheel). Nista ne skripi, ne krcka, teska ko tuč. Zao mi je sto nisam mogao da probam Invictu i ovu stolicu jednu pored druge, jer mi se i Invicta bas svidela. I mislim da za 120 €, za koliko se prodaje na oglasima, nema bolje stolice od Invicte. A ni za nesto vise para.

Jedino sto zameram ovoj stolici (Paro 2) su rukonasloni koji se klimaju, ali sam danas video da je to karakteristicno i za mnogo skuplje stolice (SC, HM). Sedim na njoj tek 2 sata. Za neke detaljnije utiske, javljam se kroz koji dan.

Poslednja izmena:
Ne klima se ništa na HM 🙃

Pozdrav ljudi. Razmisljam da kupim neku od ovih stolica pa da pitam da li neko ima iskustva sa njima. Imam 115kg i 187 visok, nemam problema sa ledjima. Stolicu bih koristio mozda u vrh glave cetiri sata dok gledam neki film ili budem na internetu. Hvala.

Prilozi

• Screenshot 2023-12-27 115400.png
    Screenshot 2023-12-27 115400.png
    295.4 KB · Pregleda: 101
  • Screenshot 2023-12-27 115416.png
    Screenshot 2023-12-27 115416.png
    243.4 KB · Pregleda: 98
  • Screenshot 2023-12-27 115435.png
    Screenshot 2023-12-27 115435.png
    139.3 KB · Pregleda: 89
  • Screenshot 2023-12-27 124659.png
    Screenshot 2023-12-27 124659.png
    167.8 KB · Pregleda: 100
Uzmi onu koja ima dužu garanciju.

da mi je samo znati gde nalazite ove stolice :D ni gugl ne zna za njih. iskacu samo ovi domaci sajtovi

Vrh Dno