Šta je novo?

Dobre radne stolice

Kako se zove onaj skupi brend sto kosta 1500e stolica i koji model? Treba mi za prijatelja.

Hvala na dopuni ljudi, nisam znao za tu varijantu. Mada 10 popusta meni nije neka usteda. Ipak je koriscena, a neko drugi je konfigurisao...

Manje vise usteda u lovi. Usteda u vremenu je tu bitniji faktor.?
To su im one koje im stoje u hodniku, uvucene sa leve strane.
Da ih ljudi probaju kada dodju da znaju sta ce da naruce.
Ima slucajeva koji im stoje tu mesecima, a isto ima i slucajeva koje su im stigle pre nedelju-dve dana.

Pa ne znam, bilo je ovde u temi ali ne mogu da se setim nikako. Dal nesto na H kao Herman ili tako nesto.
Edit: nasao, Herman Miller je brend, ne znam koji model se pokazao dobro. Covek je gabaritan, ima ga 115-120KG, planira da smrsa.

Pa dobri su i Embody i Aeron za tu kilazu, sta kome odgovara.
Takodje Steelcase Leap.

Šta valja od ergonomskih do 40,50k?

Ništa da valja za te pare? Znači mora HM ili Steelcase? :D

Ma salim se. Ima sigurno za te pare da valja. To sto nekima ne valja jer ne kosta 1500eur je druga stvar :D

Mora da menjam Markusa za nešto bolje. Sedim u stolici više od radnog vremena, tako da mora bolja.
Ima li neko iskustva s ovom?

Mora da menjam Markusa za nešto bolje. Sedim u stolici više od radnog vremena, tako da mora bolja.
Ima li neko iskustva s ovom?

Ja imam taj model. U suštini, dobro me služi već dve godine, podesiva je, udobna... ali ako si viši od 180 možda ti neće odgovarati, ja sam 183 i nekad osećam da mi trnu noge kad duže sedim. Po mojoj preporuci još par ljudi uzelo, oni su zadovoljni, niko se nije žalio :) Za tu cenu ne znam postoji li nešto slično a da je adekvatno. Meni je Markus bio mnogo loš i neudoban, sva sreća pa nisam trošio novce na to nego samo na poslu koristio :D

Ja sam oko 185 i ne prelazim 100kg. Jel ima podešavanje sedišta napred-nazad? I kako ti je kod lumbalnog dela, jel drži dobro?
Razmišljam o njoj, svakako mora da je bolja od Markusa mnogo.
Što misliš da ti zbog visine trnu?

Od jeftinijih ergonomskih, mozda nesto iz Modrulja ili mozda ovako nesto. Ortak ima vec neko vreme i bas je zadovoljan, ali opet nije svaka stolica za svakoga.

Imam preporuku za ovu stolicu :
Vidim da se cesto pominju egronosmke stolice uglavnom (koje sam dugo zeleo da kupim) ali na kraju pala odluka za ovu . Nemojte je potceniti , nisam za gejmerske stolice inace ali ova sem podesive visine kao manu ne bih mogao da izdvojim puno mana. Takodje nema one batwings koje imaju gejmerske stolice pa zulja dupe i ledja
Napomena: u ovoj stolici moze da se legne taako da za nekog ko voli 'mnogo' da radi idealna je :ROFLMAO:

Šta valja od ergonomskih do 40,50k?

Idi u Vojvode Stepe i probaj(ako si iz BG-a), meni je bila vrh za taj novac, a poprilicno sam zahtevan i nezgrapan.
Primera radi, 180cm i 130kg na Markusu.

Prilozi

• 20181030_155919 - Copy.jpg
    20181030_155919 - Copy.jpg
    204.8 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Ja sam oko 185 i ne prelazim 100kg. Jel ima podešavanje sedišta napred-nazad? I kako ti je kod lumbalnog dela, jel drži dobro?

Ima podešavanja za lumbarnu podršku, podešavanje sedišta napred-nazad, i podešavanje rukohvata i naslona za glavu. Što se tiče visine i osećaja utrnulosti, mislim da je više ljudi ovde to pominjalo ali za korelaciju ne znam, osim da se meni isto dešava,a mojoj sestri koja je niža - ne :)

Prodao pre par dana (doduše 1)...ima podešavanje za leđa al ja sam imao problem, koliko god da vratim onog leptira i dalje mi je prebudženo nazad i udara u leđa. Takođe pretvrda za dužesatno sedenje. Ako si u bg idi probaj onu quarterback kako ti odgovara, illidan je hvalio, ja nisam našao u ns da probam. Sledeće subote se verovatno provozam do BG da obiđem par radnji i testiram sve što me interesuje.

@Ainur kad kažeš podešavanje sedišta napred nazad, misliš na naslon predpostavljam, sic nisam video da je moguće izvlačiti/uvlačiti (a na to se misli gotovo sam siguran).

Aha, da tačno loše sam pročitao, za samo sedište nema podešavanja, ja sam mislio na ovaj glavni deo za leđa.
Inače, ja imam baš tanak jastuk na tom delu za lumbarnu podršku jer i meni jeste malo prenaglašeno, ali opet, mislio sam da je to zbog mojih koščatih leđa :D

Prodao pre par dana (doduše 1)...ima podešavanje za leđa al ja sam imao problem, koliko god da vratim onog leptira i dalje mi je prebudženo nazad i udara u leđa. Takođe pretvrda za dužesatno sedenje. Ako si u bg idi probaj onu quarterback kako ti odgovara, illidan je hvalio, ja nisam našao u ns da probam. Sledeće subote se verovatno provozam do BG da obiđem par radnji i testiram sve što me interesuje.

@Ainur kad kažeš podešavanje sedišta napred nazad, misliš na naslon predpostavljam, sic nisam video da je moguće izvlačiti/uvlačiti (a na to se misli gotovo sam siguran).
Hajde baci link na koju misliš molim te

Kada su u pitanju "gejmerske" stolice, ovo bi bila jedina koju bih ja licno razmatrao:

Jeste skupa, ali i vredi tih para, dosta njih je reklo da je udobnija or aerona, najvise zato sto nema ivice napred za butine.

Hajde baci link na koju misliš molim te
Imaš pm
Aha, da tačno loše sam pročitao, za samo sedište nema podešavanja, ja sam mislio na ovaj glavni deo za leđa.
Inače, ja imam baš tanak jastuk na tom delu za lumbarnu podršku jer i meni jeste malo prenaglašeno, ali opet, mislio sam da je to zbog mojih koščatih leđa :D
Nema to veze sa leđima, jednostavno su loše napravili taj lumbalni deo. Još par ljudi znam kojima uopšte ne odgovara stolica, a čak i nemaju problem sa lumbalnim delom kao ja.

Poslednja izmena:
Kada su u pitanju "gejmerske" stolice, ovo bi bila jedina koju bih ja licno razmatrao:

Jeste skupa, ali i vredi tih para, dosta njih je reklo da je udobnija or aerona, najvise zato sto nema ivice napred za butine.
Konačno raspakovah Aerona i ni ne primećujem te ivice napred, vidim da si ih pomenuo pa ih potražih prstima, moguće i da je do visine, meni sa 180 su taman 2-3cm iza kolena i ne smetaju ni najmanje.
Možda nekom nižem kače o nogu, osetim ih samo kad maksimalno savijem noge u kolenima, ali i tu udarim listovima o njih a ne unutrašnjom stranom kolena. Svakako nešto što mora svako za sebe da isproba.

Inače, posle trodnevne radne akcije sređivanja i čišćenja, mislim da bi mi i Markus bio udoban da konačno sednem i zavalim se u nešto... :D

Ako samo sedis pravilno i ne mrdas se, Aeron je savrsena stolica, meni je cak ta mrezica udobnija od 90% stolica koje sam probao.
Mislim da sam 6 ili 7 godina koristio EMU SL-F8 stolicu sa mrezicom i svakako mi vise odgovara jer se nikada ne znojis i nekako mi je mrezica uvek prijatnija, verovatno i zbog moje kilaze, gde me sundjeri ne trpe bas najbolje :)
Takodje, bedak je da Aeron nema podesavanje sedista po dubini, a ta kineska SL-F8 od 400e ima i sediste po dubini i naslon po visini.

Ali ako hoces iole da se mrdas i sedis nestandardno, ivice na Aeronu se osecaju na svim stranama.
Recimo, ako se zavalis i ispruzis noge, zna da se oseca prednja ivica, kao i kada kao ja cesto sedis sa stopalima povucenim unazad.
Ja cesto sedim nakrivljen dok gledam nesto na kompu, sa podignutim nogama na stolu i tada osecam sa strane ivice(probao u salonu, prodavacica se ziva ismejala kada sam podigao noge na sto i trazio joj sok i grickalice).
Meni je recimo i C, najsira varijanta bila preuzana za butine, a isto zbog jakih butina osecam i tu prednju ivicu.
Takodje sam kao i ti, 181cm visok, ali sam poprilicno sirok, kako prirodno, tako i podgojen na 130kg :)

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustvo sa Killabee stolicama?
Inace ja sedim na ovoj. Sediste iz alfe 156, na nekom jeftinim mehanizmu i radi vec par godina bez problema. Provodim oko 10 sati dnevno u njoj dnevno 😁
Pogledajte prilog 399533
Kako si priheftao mehanizam za sedište?
Ljudima je smešno ali meni je dobro automobilsko sedište mnogo udobnije od bilo koje stolice...voleo bih da zbudžim ovakvo nešto.

Takodje, bas mislim da sam spomenuo skoro. U kolima mogu da sedim dosta duze bez ikakvih problema, dok u raspalom aeronu kreću problemi posle određenog vremena.

Jel ima neko iskustvo sa Killabee stolicama?
Inace ja sedim na ovoj. Sediste iz alfe 156, na nekom jeftinim mehanizmu i radi vec par godina bez problema. Provodim oko 10 sati dnevno u njoj dnevno 😁
Imam ja iskustva , okacio sam gore stolicu na kojoj trenutno sedim i jako sam zadovoljan ulozeno / dobijeno . Sem sto je podesavanje visine mana , ako si recimo visok iznad 180cm ta stolica moze da ti smeta jer ne moze preterano da se podigne. Razlog toga je sto naslon ide na 175c sto znaci da mozes da legnes za sta je iskreno dosta koristim tako :LOL: Ja radim od kuce, bitan mi je turski sed ( check ) bitno mi je da udobno za dupe ( check ) i da ima pozicije ( check ) . Zao mi je sto nema tilt i sto ne moze vise da se podigne ali kad zavalim unazad i uzmem dzojstik u ruke sve ti je jasno. Ima oslonac za noge koji ume da smori posle nekog perioda ( pre sam za varjantu da se dokupi neki drzac za noge ) .
Predlazem ti da odes na NBG kod Arene im se nalazi radnja i da isprobas sve zive stolice koje imaju, ja sam i na svaku mogucu seo :LOL: Msm da imaju jaku ponudu za ljude koji su 185cm+ i preko 100kg jer su im uglavnom memo pena sedalni delovi. Ovo sto je @jurodivi napisao bih i ja radio probao, jednostavno Kilabee pravi najblize sedistima za auto ( sto bih najvise voleo da prebace i na kucne stolice ) i meni je to sto treba .
Javi ako ti treba jos neka pomoc oko izbora.

Idi u Vojvode Stepe i probaj(ako si iz BG-a), meni je bila vrh za taj novac, a poprilicno sam zahtevan i nezgrapan.
Primera radi, 180cm i 130kg na Markusu.
Ja bih samo da pohvalim drugara @Херој87 da na slici izgleda mršavije od 130kg...:cool:

Nazad
Vrh Dno