Šta je novo?

Dobre radne stolice

Kakva su iskustva sa ovim "Racer" stolicama?

Danas na turniru sam sedeo na Genesis SX33 stolici, stvarno sam odusevljen, najverovatnije cu je uzeti, ali ima izbor jos nekih(slicnih) za isti novac(~20k).

Sandberg Warrior, AH Seating DS-122, Redragon Metis. Uglavnom bi se koristila za PC gaming i programiranje.

Vidim da preporucujete Markusa, cenovno se uklapa, mada ne znam da li ikea daje na rate na daljinu, a odgovara mi G*gatronov beskamatni kredit, ne znam da li imaju nesto slicno tamo..
Trenutno imam stolicu iz Forma Ideale, uzeo na nekom popustu i lepo me sluzila, ali kad sam seo u ovu SX33(koja je mnogo veca, po visini i sirini) shvatio sam da mi treba veca stolica :D

Pricalo se, paaaa, bar 50 puta o tim stolicama u ovoj temi - mozes da prelistas. Ukratko - nisu dobre radne stolice...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel neko imao prilike da isproba (Ikea) Volmar stolicu? Duplo je skuplja od Markusa, koliko vidim može malo više da se podešava, ali generalno ne deluje duplo bolje. Ni na netu nema bog zna koliko opisa da se nađe, ponešto tu i tamo.

Sad se razmisljam za ovog Markusa..

Deluje dobro, mada meni treba fotelja u koju cu da se uvalim, a da ne ode onoliko pozadi.
Kad bih imao gde da je pogledam bilo bi idealno, ovako bih morao da narucujem bez probe..

Pa od onih "gejmerskih" koje si naveo skoro sve imaju onaj najgori kineski mehanizam, a cenu pravdaju izgledom na koji se deca loze. Taj isti mehanizam ce verovatno vremenom ili da propadne ili da se nagne unazad (taj slucaj je kod mene), jer imam stolicu billum iz jyska sa istim mehanizmom.

Meni je izgled nebitan, samo udobnost. Ova SX33 je najudobnija od svih u kojima sam sedeo, a sedeo sam u raznim kancelarijskim, gejmerskim, itd.

Svakako ima garanciju dve godine(sama fotelja), a skoro mi je covek servisirao Forma Ideale fotelju, otisla "ploca", zamenio, podmazao i dao garanciju dve godine za 15e.
Citao sam da ove kvalitetnije kostaju vise, trenutno mi je to mnogo.

Kod Markusa me odvlaci to sto ne mogu da probam i to sto nije cela u "jastucima", ne znam kako da se izrazim.

Nisam pametan :D

Deluje dobro, mada meni treba fotelja u koju cu da se uvalim, a da ne ode onoliko pozadi.
Kad bih imao gde da je pogledam bilo bi idealno, ovako bih morao da narucujem bez probe..

Ja sam kupio Markus pre neki dan. Za prvi utisak deluje baš kvalitetno i čvrsto. Ima metalnu bazu, ništa ne škripi i ne puca, točkići su baš tihi i glatko idu.
Što se tiče naginjanja to možeš da podesiš koliko ti odgovara, maksimum je odličan kad gledaš nešto na kompu. Nedostatak je što se nasloni za ruke ne mogu podešavati po visini.
Podrška za donji deo leđa je dobra, naslon je dosta visok tako da meni koji sam visok 185 cm glava naslanja direktno na jastuk.
Kad se nasloniš ima onaj mali "hod" koji možda nekome smeta ali može da se reši tako što se poveća otpor naslona.
Meni je pored udobnosti bio bitan i izgled a uživo izgleda baš lepo. Sve u svemu za 16.000 rsd mislim da je best buy.

Poslednja izmena:
^ Dok sam citao tvoj post bas sam hteo da te pitam za taj hod koji pominjes. Cisto da proverim da li mislimo na isto, to je onih par stepeni "slobodnog" prostora kad iz uspravnog sedenja krenes da se naslonis, a ona krene malo unazad dok sedeci deo ne nalegne na mehanizam? To me jako nervira kod sadasnje stolice, pa gledam da nadjem stolicu bez toga.

Upravo na to mislim. Ne znam može li od ovih jeftinijih stolica da se nađe neka bez toga.
S obzirom da nisam težak ja sam povećao otpor naslona i sad moram da gurnem naslon leđima da bi "secnulo", inače je ok.

Sedeo sam u jednoj kompaniji na stolici koja nije imala taj hod, pa cak i kad je mehanizam za naslon skroz odvrnut, ali nisam imao koga da pitam odakle su stolice. Po pretrazi na netu, deluje mi da su iz astre, ali nema bas taj model na kom sam sedeo. Jesi ti narucio preko neta ili isao u Bg? Ako je ovo drugo, da znam moze li da se proba pre nego sto se kupi tj. da li je izlozena tamo.

Ja bas zato sto nisam "lak" gledam stolicu sa sto jacim naslonom, pretpostavljam da bi kod mene taj "hod" bio jos veci :D

Ja sam kupio Markus pre neki dan. Za prvi utisak deluje baš kvalitetno i čvrsto. Ima metalnu bazu, ništa ne škripi i ne puca, točkići su baš tihi i glatko idu.
Što se tiče naginjanja to možeš da podesiš koliko ti odgovara, maksimum je odličan kad gledaš nešto na kompu. Nedostatak je što se nasloni za ruke ne mogu podešavati po visini.
Podrška za donji deo leđa je dobra, naslon je dosta visok tako da meni koji sam visok 185 cm glava naslanja direktno na jastuk.
Kad se nasloniš ima onaj mali "hod" koji možda nekome smeta ali može da se reši tako što se poveća otpor naslona.
Meni je pored udobnosti bio bitan i izgled a uživo izgleda baš lepo. Sve u svemu za 16.000 rsd mislim da je best buy.

+1 isto iskustvo, samo su neorganizovani sa dostavom najstrašnije, pa bolje lično otići tamo nego naručiti.

Ja je uzeo za kancelariju, meni je skroz dobra.
Moze na bas dosta mesta da se zakoci, ali je feder dosta zlab, pa na ljuljanju(da zategnes feder, da se ljulja, samo teze) , mene sa 130kg ni ne uspori kada je skroz zategnut.
Na mojoj Emu stolici je dosta jaci, a ni on ne moze da me zaustavi, samo se oseti da me dosta vise uspori, ali je ona 3 puta skuplja.

Otisao do Ikee da kupim sto za kanc od 7k, izasao sa stolim od 13 i stolicom od 16 :)

9bf6ab7cee418b9f6520f953e7dde2e1.jpg

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima.

Videcu kakva je Ikea sa placanjem na rate, ako moze da se realizuje bez odlaska u BG, nemam vremena za to.

Po slikama, onom videu i mojoj probi SX fotelje, deluje mi dosta cvrsce od Markusa. Verovatno ce to i beskamatni kredit presuditi, posto je trosak potpuno neplaniran(otiso na turnir, video fotelju i sad moram da je imam :D).

Najveci problem mi je sto nemam gde da vidim i probam fotelju, a nemam dan da izdvojim i odem do BG-a..

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima.

Videcu kakva je Ikea sa placanjem na rate, ako moze da se realizuje bez odlaska u BG, nemam vremena za to.

Po slikama, onom videu i mojoj probi SX fotelje, deluje mi dosta cvrsce od Markusa.

Ako je to fotelja sa ovog videa:

https://www.youtube.com/watch?v=nYIqEZV2AVA

Deluje prilično jadno, pogotovo mehanizam i rekao bih da je potpuno isti kao kod onih stolica iz Jysk-a/Forma Ideale, samo što je sedište "bogatije".

Da, to je ta. Iskreno, ja sam samo sediste i gledao, naravno i osecaj dok sam sedeo u njoj.

U Ikei prihvataju kreditne kartice i kes kao placanje preko neta, a to nisu opcije, mogu preko cekova ili beskamatnim kreditom.
Nemam neke opcije, do oktobra sigurno necu imati dan da izdvojim i odem u BG da pogledam, a da kupujem bez da sednem u nju i vidim kakva je nema sanse.

Jel ima preporuka za neku drugu u slicnom cenovnom rangu, ali da je radnja koje ima u Nisu?
Jedini uslov, sto se stolice tice, je da je sediste siroko barem kao kod Markusa i SX-a(oko 52-53) i da naslon nije mali, one male do pola ledja i slicno ne dolaze u obzir.

Eventualno ako neki kolega sugradjanin ima Markusa i voljan je da me pusti da pogledam, to bi bilo super :D

Poslednja izmena:
Da ne bude zabune, moguće da je ta SX-33 ok... ja imam "fotelju" iz Forma Ideale, oko 100e je bila i koja je jako slična tome (naravno "obično" sedište) i mislim da je za manje godinu dana mehanizam počeo da krcka, puca i sam silazi dole kad mu se ćefne. Još uvek je koristim (oko 3 godine ukupno), ali sad već brojim dane kada ću je ostaviti pored kontejnera. :D

Meni je covek sredio to za 15e, brat koji je tezak(tezi od mene, a ja sam ~90kg) maltene skakao u fotelju i razdrndao je skroz, iskrivila se u desno :D

Zamenio je plocu, to je valjda ovaj deo ispod koji drzi sediste, podmazao sta ima da se podmaze, vise ne krcka i kao prvog dana je. Takodje sam dobio 2 god garancije na to sto je zamenio.
Ne bih je menjao da nisam video koliko mi je bolje sa stolicom koja ima visi naslon.
Isto je Forma Ideale stolica.

Poslednja izmena:
Ikea daje 10 godina garancije, a Markus mi se za sada cini jako izdrzljivim. Ko nema preko 100kg, a da voli da se klacka(slab feder, pa preko 100kg, ne moze da vrati coveka sam, a sa 95 vraca, testirano), nema da razmislja o kvalitetu. Imao sam i iz Metroa stolicu od 2k dinara manje za 14k kupio, jednoj pukla sper ploca dok sam zavrtao, zamenio i vratio posle 5 meseci, vrisnuo amortizer.
Markus je za 2 klase cvrsci, nije ni skripnuo pod pritiskom.
Kada je debeljka od 130kg prezivela, nema razmisljanja za vas mrsavce od 90 :D

Ja je kocim na malo nagnutom polozaju i tako koristim. Moze bolje da se zaloci od ove moje 3 puta skuplje Emu, pa se lakse nadje odgovarajuci polozaj.

8ce14e54a72f4d542eca8eadd1af8758.jpg

Poslednja izmena:
Jel ovi ludaci(Ikea) stvarno nemaju kontakt telefon na netu, ili sam ja lud?!

Edit:

Moracu sad jos da vam dosadjujem(posto ste me ubili u pojam :D)
Kakva vam je podrska za kicmu na Markusu? Van ovog "jastuceta" za lumbalnu podrsku?

Poslednja izmena:
Stvarno nemaju... zvanična informacija na njihovom sajtu pod "Kontaktiraj nas" je "Uskoro će biti dostupno više informacija o načinu na koji možeš da nas kontaktiraš." ... a do tada neka ti je Bog u pomoći :whip:

Ja ne znam da li treba negde da se overi garancija ili nesto slicno. Bio sam pogubljen kada sam izlazio, pa se nisam setio, a niko mi nigde nije rekao da treba da se uzme nesto.
Da li je fiskalni dovoljan ili ipak treba nesto vise?

Za taj tension control sam i ja pricao. Mene sa 115-120 ne uspeva ni da uspori... :D
Tako da i meni stoji na nekom blago zavaljenom polozaju najcesce... Za taj hod sam isto pisao, malo iritira ali predje se preko toga vrlo brzo. Meni taj lumbar support nije dovoljan, ali vecini ce verovatno biti...

Neverovatno koliko stolica na prvu loptu ne izgleda dovoljno kvalitetno a sto rece Xepoj87, za dve klase je ispred mase slicnih koje se prodaju i za vece pare... Inace, stolica je predvidjena za max 110kg. :D

Tih predviđenih 110kg je za sada jedino što me odbija od kupovine stolice, pošto sam osetno teži od toga... :D

To ima najvise veze sa amortizerom, a ja ga drzim skroz spustenog na svakoj stolici :) Mada mi ni jedna nije do sada posustala, osim kada mi je riba sela u krilo, pa ja sa svojih tada 115kg i ona sa svojih 55-60...cao, zdravo amort :D
Ali sam taman to i iskoristio da vrnem ****** stolicu u Metro inizmem nazad lovu.
Jastuk kod obe iz Ikeae je dosta postojaniji i siguran sam da ce duze drzati oblik.

I dalje sam u dilemi.

Na strani Markusa je kvalitet, 10 godina garancije i preporuka ljudi, a na strani SX-a je to sto sam probao fotelju i deluje mi da, zbog jaceg(ili bogatijeg) sedista ima bolju podrsku za kicmu, sto mi je najbitnija stvar.

Nacin placanja nije vise toliko bitan, resio sam da za dobru(bolju od trenutne) stolice ne treba to da mi bude presudno.

Ja ne znam da li treba negde da se overi garancija ili nesto slicno. Bio sam pogubljen kada sam izlazio, pa se nisam setio, a niko mi nigde nije rekao da treba da se uzme nesto.
Da li je fiskalni dovoljan ili ipak treba nesto vise?

I ja sam samo izašao, ništa overavao nisam. Valjda je dovoljan fiskalni

Mozda i saznamo kada uvedu ove tehnologije iz buducnosti, zvane telefoni :)

Nazad
Vrh Dno