Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ne brate, ali moraš uvek za svaku stvar da pametuješ, potpuno nebitno da li sam moderator ili ne, isto bih ti napisao i da sam običan član, apsolutno nemam razloga da se pravim fin u vezi tebe zato što moderišem forum. Ako smatraš da se ponašam loše, imaš report i ćao.

Uostalom, šta ti imaš da procenjuješ kako ja sedim i to još sa fotke, apsolutno nije tvoja stvar, pa čak i da si u pravu, a nisi. Ajde da kažem da sam video to na forumu jednom ili dvaput pa da bude ok, ali svima kontriraš, sve je nešto po tvome. Isto jednom kad te je Mladen spustio u nekoj temi za aparate, odmah si se kao uvredio, kao "ju kakav ti je to stav", a utripovao si da sve znaš bolje od drugih, u fazonu "nije to tako nego ovako". Mislim radi šta hoćeš, nije moja stvar da ti pričam kako da komuniciraš ovde, ali meni smeta kad vidim kad neko tako piše, neće te niko sigurno kazniti zbog toga, ali bode oči, barem meni.

Malo off. Dopadaju mi se slike. Sa čime su slikane (totalni sam amater). Odgovor može i na PM.

Ja bih kupio ovu stolicu kao Gizmo kada bi moglo za 10 ak hiljada po ovoj ceni mi je malo mnogo :(

Ne bih bas da zalazim u tu raspravu bez potrebe - odustao sam tu od diskusije jer je covek sam sebi kontrirao - u jednom postu pisao jedno, u drugom drugo. Isto tako su po vasem misljenju i pojedinci "spustili" drivera koji je otrpilike bog-otac za njih, ali to nije poenta price, poenta je da tvrdis da u 98% pametujem - pogledaj poslednjih 100 postova i nadji 98 u kojima pametujem, a ne iznosim jednostavno svoje misljenje. Naravno da ima veze sto si moderator - moderatori moraju biti neko na koga ce clanovi da se ugledaju, a ne da sami krse pravila foruma. Da to obican clan napise moderatoru popio bi warn ili privremeni ban.
Ja znam tacno zasto sam se zamerio kod par moderatora zbog iskrenosti i ne ulizivanja...

Mozda zato sto je tema radne stolice u kojoj pricamo o udobnosti istih, a o tvom stavu najbolje govori recenica "apsolutno nije tvoja stvar, pa čak i da si u pravu"...

Postoji jedna stvar da odredjen tip ljudi ne uvidja svoju iritantost, i samim time stvara otpor kod drugih sto dovodi do reakcija koje inace ne bi bile u toj meri. Hocu reci da si verovatno iritantan, Gizma znam kao normalnog clana tako da verujem da njegova reakcija ima osnove.

@petarster
Ne postoji proizvodjac stolica koji daje dozivotnu garanciju pa ni Herman Miller. NITEA kao ekskluzivni zastupnik za HM u Srbiji daje standardnih 12 godina garancije dok Delight Office zastupnik za Steelcase stolice ne daje standardnih 12 godina vec samo 8 godina garancije.

Inace ne slazem se ni sa korisnikom n1tr0 ni sa gospodinom moderatorom da treba da se sedi pod pravim uglom ili cak malo nagnut napred zato sto prema najnovijim istrazivanjima kanadskih naucnika koji su snimali kicmu magnetnom rezonancom u raznim polozajima su utvrdili da je opterecenje kicmenih prsljenova najmanje kada se zavalimo u stolici pod uglom od 135 stepeni a najvece opterecenje kicma trpi ako se sedi pod uglom od 90 stepeni a nesto manje ako se sedi nagnut unapred.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6187080.stm

Ja mislim da je sedenje pod uglom od 135 stepeni dobro za kicmu ali strada vrat zato sto je mnogo savijen pa ce pre ili kasnije doci do spondiloze (ostecenje vratnih prsljenova) zato bi trebalo biti zavaljen unazad otprilike na 110 stepeni to je otrilike onaj ugao koji je na Herman Miller i Steelcase stolicama (a u njihove dizajnere i ergonomiste imam veliko poverenje citaj: godine i godine istrazivanja)

Stvarno na slici ne delejues skroz opusteno i zavaljeno. Mada meni vise izgleda kao da si se malo isprsio nego da je nesto posebno neprirodan polozaj. Mozda bi trebao malo da dignes monitor jer ovako naslanjas glavu pozadi pa gledas na dole, sto opet daje taj osecaj kao da vrat nije u pravom polozaju kao da lezis.
U svakom slucaju, za stolicu su meni najbitnija lumbalna podrska i podrska za vrat. Ramena vise zavise od stola. Dzaba bilo kakvi nasloni kada su ruke stalno na tastaturi.

Ja sam mislio da je očigledno da ta fotka treba da ilustruje dužinu rukonaslona na koje je Jericho skrenuo pažnju da su prekratki i da prati prethodnu, vidite gde su mi ruke... Jesam, isprsio sam se malo, vidi se, naravno da opuštenije sedim kada ne poziram za fotku :D Aman, uopšte i ne gledam u monitor, već u zid iza, vidite da je monitor pomeren skroz bezveze udesno jer mi je upadao čudno u kadar s'leđa jer sam aparat stavio pozadi na kućište. Monitor mi je uvek najviše podignut. Ovo je bila poza koju sam na brzinu zauzeo u tih 10 sekundi na koliko sam namestio tajmer na fotoaparatu, ja stvarno ne znam zašto mislite da možete da procenite moj položaj sedenja pozivajući se na nju, terate me da opet pravim fotku kad ste već toliko zapeli :)

Poslednja izmena:
@petarster
Ne postoji proizvodjac stolica koji daje dozivotnu garanciju pa ni Herman Miller. NITEA kao ekskluzivni zastupnik za HM u Srbiji daje standardnih 12 godina garancije dok Delight Office zastupnik za Steelcase stolice ne daje standardnih 12 godina vec samo 8 godina garancije.

Inace ne slazem se ni sa korisnikom n1tr0 ni sa gospodinom moderatorom da treba da se sedi pod pravim uglom ili cak malo nagnut napred zato sto prema najnovijim istrazivanjima kanadskih naucnika koji su snimali kicmu magnetnom rezonancom u raznim polozajima su utvrdili da je opterecenje kicmenih prsljenova najmanje kada se zavalimo u stolici pod uglom od 135 stepeni a najvece opterecenje kicma trpi ako se sedi pod uglom od 90 stepeni a nesto manje ako se sedi nagnut unapred.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6187080.stm

Ja mislim da je sedenje pod uglom od 135 stepeni dobro za kicmu ali strada vrat zato sto je mnogo savijen pa ce pre ili kasnije doci do spondiloze (ostecenje vratnih prsljenova) zato bi trebalo biti zavaljen unazad otprilike na 110 stepeni to je otrilike onaj ugao koji je na Herman Miller i Steelcase stolicama (a u njihove dizajnere i ergonomiste imam veliko poverenje citaj: godine i godine istrazivanja)

Dobre vesti za mene, ja sedim otprilike negde oko 110-120 stepeni (slobodna procena), i samo kad moram previse da kucam (ne mogu bas iz tog ugla) ponekad osetim ledja da me zatezu.

Ja sam mislio da je očigledno da ta fotka treba da ilustruje dužinu rukonaslona na koje je Jericho skrenuo pažnju da su prekratki i da prati prethodnu, vidite gde su mi ruke... Jesam, isprsio sam se malo, vidi se, naravno da opuštenije sedim kada ne poziram za fotku :D Aman, uopšte i ne gledam u monitor, već u zid iza, vidite da je monitor pomeren skroz bezveze udesno jer mi je upadao čudno u kadar s'leđa jer sam aparat stavio pozadi na kućište. Monitor mi je uvek najviše podignut. Ovo je bila poza koju sam na brzinu zauzeo u tih 10 sekundi na koliko sam namestio tajmer na fotoaparatu, ja stvarno ne znam zašto mislite da možete da procenite moj položaj sedenja pozivajući se na nju, terate me da opet pravim fotku kad ste već toliko zapeli :)

Nema potrebe za slikanjem, uostalom sta ima kome da se dodatno dokazuje - ako bi lagao, lagao bi sebe, a ne druge.

Obično nema potrebe, ali kada je ovakva situacija, onda kao da ispada da govorim stvari kakve nisu, a to je nešto što najviše mrzim. Nije najudobnija stolica na svetu, ali kad neko sugeriše da se "mučim dok sedim" i da sam "zavaljen pozadi" što očigledno nisam, onda prosto nema druge nego da ilustrujem kako otprilike sedim na istoj... Naravno, nekad se više opustim i zgrbim, ili nekad sedim i uspravnije, ali ovo je neki položaj u kojem sam većini vremena. Da li je potpuno ergonomski ispravan? Ne mogu da kažem, meni je bitno da me ne boli kičma i vrat dok sedim, to mi je najbitnije u celoj priči...

Poza sedenja by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Ako se dobro secam ta garancija HM-a od 12 godina vazi samo za lice na cije ime glasi stolica.

Mozda ali tih 12 godina garancije nije za celu stolicu vec samo za neke delove, za cilindar (gas lift) je npr samo 3 godine itd

Obično nema potrebe, ali kada je ovakva situacija, onda kao da ispada da govorim stvari kakve nisu, a to je nešto što najviše mrzim. Nije najudobnija stolica na svetu, ali kad neko sugeriše da se "mučim dok sedim" i da sam "zavaljen pozadi" što očigledno nisam, onda prosto nema druge nego da ilustrujem kako otprilike sedim na istoj... Naravno, nekad se više opustim i zgrbim, ili nekad sedim i uspravnije, ali ovo je neki položaj u kojem sam većini vremena. Da li je potpuno ergonomski ispravan? Ne mogu da kažem, meni je bitno da me ne boli kičma i vrat dok sedim, to mi je najbitnije u celoj priči...

Poza sedenja by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Izuzetno mi se dopada ova stolica steta sto je 13 i kusur hiljada sada...

Video sam u forma ideale model koji ima sličnu cenu (12k) pa se razmišljam izmedju ova dva modela. Izuzetno je udobna, ali pitanje je kako se ponaša posle sata sedenja na istoj, otići ću do Home centra u KG-u pa cu probati ovu što je Gizmo pazario, ako je budu imali na stanju...

Sta predlazete da li da se uzme nova HM i koji model je bestbuy posto vidim da neki od vas su istrazivali mnogo više nego ja, jel bi ste preporucili da kupim na ebay polovnu ili ne?

Ne znam osim hm u nekih preko 1k da li ima nešto bolje za manje para ne mora bolja ustvari slično a da se ne plaća ime, isti kvalitet i podjednaka ergonomija i zaštita za kičmu.

evo stolica koju sam kupio u ysku već ne valja ja bas specifično sedim i to uništava svaku stolicu jako brzo. Skoro pa lezim na stolici nagne se skroz nazad i oleo bih da imam stolicu koja bi me ispravljali i terala normalno da sedim jer sam visok i ako ovako nastavim sigurno cu kroz 10 god imati problema sa kičmom. Zato mi nije nikako bacanje para 500 pa i 100e na dobru stolicu. Jer kroz 10 godina bih dao i 10k evra da mogu da imam norm kičmu ali će tada biti kasno.

Znaci koji tačno model predlazete od hm ili nekog drugog proizvođača. I da li uzimati polovno sa ebay ili ne?

Video sam u forma ideale model koji ima sličnu cenu (12k) pa se razmišljam izmedju ova dva modela. Izuzetno je udobna, ali pitanje je kako se ponaša posle sata sedenja na istoj, otići ću do Home centra u KG-u pa cu probati ovu što je Gizmo pazario, ako je budu imali na stanju...

Mislis na onu crvenu ? Ah sad vidim mislis na ovu FY-0252, probao sam je u drugoj radnji... Onako nista posebno sad sta znam, u trenutku kada sam je probao bezao sam od eko koze...

Poslednja izmena od urednika:
5604adc208675d672e75bbb70659858e.jpg

Na ovu sam mislio

Ne mogu vise da kupujem tockice, stalno se raspadaju, kakav uzasan kvalitet, gde da nabavim neke malo bolje, one sto se nabijaju?
I da, da ne kostaju kao pola stolice, za te znam ali neisplativo mi je to.

Pa udobna neko vreme dok sunđeri ne propadnu :)
Sve ti je to slično u tom cenovnom rangu. *** koliko para toliko muzike ...

2 Drakenzen:
NE! Ja imam trenutno tu stolicu. Odmah od starta se sediste klacka levo desno, nakon duzeg sedenja, sat-2, udubis taj mini sundjer sto ima i kao da sedis na konstrukciji. Uglavnom, meni nije udobna sa mojih 95-115kg koliko sam varirao na njoj. Uzeo sam je najvise zbog cene, bila je oko 10-12k din tada. Preko leta se lepis na nju. Drzala se nekih 5 godina, onda je otisao gasni cilindar i jastuci na rukonaslonima otpali. Cilindar je zamenjen i stolica je jos u kakvoj takvoj funkciji. Gledam da uzmem nesto bolje do kraja proleca.

Da se ne slazemo, ne postoji kod nas radna stolica kojom mozemo biti u potpunosti zadovoljni.
Mislim da tako nesto moze da ostvari samo DX Racer, koji nema da se kupi kod nas, a kosta preko 300 dolara.
Takodje i fenomenalne kompjuterske stolove prave.

Danas sam bio do Officeline i sad sam stvarno u nedoumici. Da li uzeti neku Wagner stolicu ili Mirra 2. Wagner deluje da ima udobniji naslon, ali neudobnije sediste. Dobra stvar je sto se citava stolica pomera zajedno sa telom. Pricam o Alumedic 5 i 10.

Danas sam bio do Officeline i sad sam stvarno u nedoumici. Da li uzeti neku Wagner stolicu ili Mirra 2. Wagner deluje da ima udobniji naslon, ali neudobnije sediste. Dobra stvar je sto se citava stolica pomera zajedno sa telom. Pricam o Alumedic 5 i 10.
Wagner daje dosta manju garanciju, to je minus, a i po ceni mi ne deluju uporedivo. Koja je cena za Mirra 2?

Mislim da je Mirra 2 oko 820 fully loaded ili mozda cak manje, a Wagner je oko 740 eur. Po kvalitetu mi deluje poprilicno ok Wagner, i ne brine me obzirom da imam 85kg tako da kontam da ce mi trajati dugo, ali me brine iskljucivo udobnost.

@ Drakenzen

brate beži od te stolice što dalje! ja sam je kupio pre godinu i po u Kiki, platio je debelo 32.000 din i kajem se za svaki dinar koji sam dao za nju! posle godinu dana se bukvalno sva raspala, pa sam reklamirao i zamenili su mi sedalni deo koji se opet raspao i to posle jedno 4 meseca, pa sam morao da reklamiram po drugi put i sad čekam da se gospoda smisle da li da daju novu stolicu ili da vraćaju pare.

inače je neudobna i što reče Danilo, dupe ti se oznoji za čas u njoj :(

Mislim da je Mirra 2 oko 820 fully loaded ili mozda cak manje, a Wagner je oko 740 eur. Po kvalitetu mi deluje poprilicno ok Wagner, i ne brine me obzirom da imam 85kg tako da kontam da ce mi trajati dugo, ali me brine iskljucivo udobnost.

Verovatno cu sutra opet u niteu da pogledam sve još jednom. Prikupio sam ponude za par kvalitetnih italijanskih stolica (nisu nenormalne cene, čak sam iznenadjen da su brojke bliže onim nižim cenama koje se nalaze na netu) pa da konačno rešim problem do kraja nedelje, raspašće mi se ovo na čemu sedim. Nikako do Astre da svratim, svuda sam stigao samo do njih nisam (primarno zbog Wagnera mada i Dart Vejder deluje obećavajuće O127).

Probao sam ti ja O127 vise puta i O141 (za koju mi je i prodavacica rekla da ne odgovara svima). O141 je meni uzana jer sam siri u ramenima i zulja me nekako na stranama... O127 je jako udobna, ali (veliko ali) lumbalna podrska je 0... Jednostavno mreza ti drzi taj deo i meni jednostavno ledja tu upadajau umesto da ima nesto za lumbalnu podrsku pa da te drzi lepo ispravljenim. Ako ti se svidi O127 onda je nobrainer - trci i kupuje Ergohumana - on je taj stil ali mnogo mnogo bolje. Meni se kao sto sam napisao nije svideo iz istog problema jer mi treba jaca lumbalna podrska, ali Ergohuman mi je, hands down, stolica u kojoj sam lebdeo vise nego u Aeronu - neverovatno udobno.
Ajde kada isprobas Wagnera javi utiske. Meni Ovaj AluMedic 5 i 10 su sasvim ok sem sedalnog dela, a isprobaj i ovu O111 obavezno - slicna je kao AluMedic 10 po udobnosti, ali je 2 godine garancije. Ko zna koji je ovo tacno model neka javlja :d

Probao sam ti ja O127 vise puta i O141 (za koju mi je i prodavacica rekla da ne odgovara svima). O141 je meni uzana jer sam siri u ramenima i zulja me nekako na stranama... O127 je jako udobna, ali (veliko ali) lumbalna podrska je 0... Jednostavno mreza ti drzi taj deo i meni jednostavno ledja tu upadajau umesto da ima nesto za lumbalnu podrsku pa da te drzi lepo ispravljenim. Ako ti se svidi O127 onda je nobrainer - trci i kupuje Ergohumana - on je taj stil ali mnogo mnogo bolje. Meni se kao sto sam napisao nije svideo iz istog problema jer mi treba jaca lumbalna podrska, ali Ergohuman mi je, hands down, stolica u kojoj sam lebdeo vise nego u Aeronu - neverovatno udobno.
Ajde kada isprobas Wagnera javi utiske. Meni Ovaj AluMedic 5 i 10 su sasvim ok sem sedalnog dela, a isprobaj i ovu O111 obavezno - slicna je kao AluMedic 10 po udobnosti, ali je 2 godine garancije. Ko zna koji je ovo tacno model neka javlja :d

Aham to bi trebalo da je ovo O111, malezijski proizvodjač čiju robu ovde prodaju.

Hvala vam na savetima. Ne kaze se bez razloga koliko para toliko muzike.
Otici cu ovih dana do home centra i pogledati.
Ovu sto je Gizmo uzeo mi deluje zanimljivo, jos jedan model mi je privukao paznju zbog naslona za glavu, sa obzirom na to da imam 2m mislim da je must have na stolici upravo naslon za glavu....
Reč je o ovom modelu....
01ba12d2cd0f91ef57bb48c525b4a28d.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno