Šta je novo?

Dobre radne stolice

Da li je neko uzimao belog Markus-a?
Imam tamnosivi, ok je ali se nešto razmišljam da uzmem beli!.

Razmisljam se da narucim Atlas headrest za svoj Haworth Fern, medjutim na sajtu imaju nekoliko opcija isporuke:

1724763600750.png

Kontam da potencijalno izaberem DHL posto imaju u Nisu, jel neko uspeo do sada sa njima nesto da ishandleuje?

Bolje nadji nekog od prijatelja ili rodbine ko ide za USA pa nek ti ponese....ovako dok jos platis carinu, porez, transport, izace te otprilike ko jos jedan naslon :( Fern bese ima ocajan fabricki naslon za glavu kao i leap v2?

Da, onaj fabricki zivi uzas xD Videcu onda neki drugi nacin da organizujem za SRB.

I ja sad gledam, a cini mi se da je pre par meseci bila oko 18-19000. Kako se dobija Ikea family kartica ?

Da odgovorim sam sebi, vidim da vec imam family karticu :)

Poslednja izmena:
Vidim da ima mnogo pozitivnih komentara za Markus-a, nekako kod mene nije bio takav slucaj...nakon 2-3 god. pojavilo se skripanje mehanizma, gumeni nasloni za ruke su se poceli guliti...
tako da sam kupio Sihoo Doro C300 koji me isto nije odusevio, za mojih 190 cm premalena je, isto je pocela da pusta zvuke (nije da sam pretezak), tako da sam ponovo u potrazi :(

Ako neko ima dobro preporuku koju mogu potraziti na Amazonu bio bih zahvalan, treba mi prije svega ergonomski kvalitetna stolica, za 190cm visinu, bez posebnih dodataka, naslona...jednostavno da je udobna i sto zdravija za kicmu :)

Moj Markus posle 5 godina je kao prvog dana. Doduse malo manje nego inace se koristi poslednje 2 godine ali koristi se, sto ja, sto zena. Vidjao sam u Ikei vracene neke koje su nagnute na stranu. Apsolutno ne znam sta je neko mogao da joj radi da to izvede.
I dalje tvrdim da za te pare nema bolje stolice na trzistu ali treba svakako uzeti u obzir koliko je stolica placena, da nema smisla porediti je sa modelima od 400e+ i sl.

Tu Modrulj ako se dobro secam prave Rusi, ne secam se bas u detalje kakva mi je bila, ali je bila pored nje neka koja moze sedalni deo da ima i mrezicu i jastuk, koja je bila dosta udobnija. Ta sa linka je i meni delovala neunistivo, ali se secam samo da nije bila bas udobna. Naslon za glavu ima neka cudna podesavanja, ali se secam da mi nije odgovarao.
M291 koristim vec 3 godine, ista je kao i prvog dana, sedalni deo je stof, naslon mreza. Dosta je udobna moze na njoj da se sedi i preko 8h.

Mene takodje interesuju Modrulj stolice, napisite ko ima kakvu i iskustva cene do 300e, malo vremena provodim za racunarom ali volim da sedim udobno. Markusa sam dao cerki kaze odgovara joj savrseno 13 godina ima, kod Markusa najvise me nervira kratak sedalni deo.

184 sam visok i 82kg tezak.

Po preporuci iznad od kolege Xeroj87, otišao sam da probam Frank stolicu, i u još par radnji probao stolice u sličnom cenovnom rangu.

Frank (Temma Trade) - Dosta dubok sedalni deo, udobna, jedino se naslon zaključava na mestu koje mi baš i ne odgovara najbolje (samo 3 tačke zaključavanja ima).

Polar (Emu) - Podesivo sedište po dubini, kvalitet dobar, lumbalni deo koji se podešava ne može baš da "pogodi" moja ledja kako mi odgovara.

M291 (Modrulj) - Kako je već pisano, napravljena kao tenk, sa mnogo podešavanja i za sedište, naslon za ledja i glavu. Šta znam, sve ima, a opet globalni utisak ne oduševljava nešto pretarano.
Šta si izabrao na kraju ako nije tajna?

Preporuka za ergo stolicu iz Modrulja ili MBStolice do 20k? Npr. kod Markusa mi se ne svidja sto nema podesavanje naslona glave pa bih takve izbegavao.
Visok sam 194cm i tezak 89kg.

I ja bih bio zahvalan ako bio neko iskusan mogao dati preporuku. Ja sam teza kategorija od Jovan-a 200cm i 110kg. Pa bi i budzet i do 300-400e imao
Videh u Ikei jedino ovu JÄRVFJÄLLET https://www.ikea.com/rs/sr/p/jaervfjaellet-kancelarijska-stolica-s-rukohvatima-grann-bela-40521852/
Gledah i ove Modrulj i MBstolice ali je toliko sirok izbor d ane znam ni sta bih gledao bez usmerenja.
Valjalo bi da je udoban sedalni deo posto mi je to slaba tacka.
Imam trenutno staruuu INet stolicu dok su se jos uvozile iz Italije u Anaksu. Bas je bila tesko neunistiva :) Deluje mi da je to sada sa padom kvalitete posto kosta 43.000 koliko sma je platio i pre 15 godina tamo :)

Meni JÄRVFJÄLLET ne pase nikako. Nista mi se ne svidja na njoj. Definitivno moras da je probas.
Napravi spisak sta stolica treba da ima po tvom kriterijumu i kreni polako da trazis i isprobavas.
Meni je Markus bio prvi koji je chekirao ono sto mi treba i definitivno je za te pare bio najbolja kupovina. I tada su se zalili ljudi da ima kratak sedalni deo ali kada se sedi ispravno sve je ok, taman je kako treba. S druge strane probao sam i neke 3x skuplje stolice koje mi jednostavno nisu odgovarale.
Moras da isprobavas, nema ti druge.

Meni JÄRVFJÄLLET ne pase nikako. Nista mi se ne svidja na njoj. Definitivno moras da je probas.
Napravi spisak sta stolica treba da ima po tvom kriterijumu i kreni polako da trazis i isprobavas.
Meni je Markus bio prvi koji je chekirao ono sto mi treba i definitivno je za te pare bio najbolja kupovina. I tada su se zalili ljudi da ima kratak sedalni deo ali kada se sedi ispravno sve je ok, taman je kako treba. S druge strane probao sam i neke 3x skuplje stolice koje mi jednostavno nisu odgovarale.
Moras da isprobavas, nema ti druge.

Ma naravno da nista bez probanja nego se sve nadam neko ko ima slicne dimenzije ko ja da mi smanji lutanje.
Posto obicno bar 90% stolica nisu primenljive za dvometrase :)

Obicno da. Neko slican definitivno moze da ti suzi izbor ali svakako ti treba lista sta ocekujes od stolice tj. sta stolica mora da ima.

Udobnost, podrška za leđa, naslon za glavu koji je ok za dvometraša, nasloni za ruke, mislim da ne tražim ništa nešto specijalno osim da je prilagođena za nas krakate. I da nije baš plasrična igračka nego dovoljno jaka.

Znaci, metalna petokraka... Neces kozu? Mrezasta ledja? Kakvi rukohvati? Mehanizam? Hoces da se sedalni deo naginje s naslonom ili ne?
Ima tu stvari da dodas ;)

Znaci, metalna petokraka... Neces kozu? Mrezasta ledja? Kakvi rukohvati? Mehanizam? Hoces da se sedalni deo naginje s naslonom ili ne?
Ima tu stvari da dodas ;)
U pravu si. Kad postaviš prava pitanja ima tu ponešto dodati..
Metalna petokraka. Koža nije ni prednost ni mana.
Mrežasta leđa su celiki plus.
Rukohvati dovoljno jaki za nesmotrene. Inetovi su bili super.
Sedalni deo ne treba da se naginje. Retko i naslon naginjem uglavnom je namešten da najviše gura leđa.

Onda ti ne bih preporucio ni kozu, da se ne lepis leti. Nikada vise kozu ne bih uzeo tacno da mi dzabe stolicu daju.
Ja volim fisne i jake rukohvate (zato mi se Markusovi svidjaju), ovi koji se podesavaju imaju luft uvek, mene licno izludjuju kad se drmaju.

Markus kvalitetno izradjena stolica koja nece da se raspadne posle 5-10 godina. Najbolji izbor u tom cenovnom rangu.
Ali ako neko trazi ergonomsku stolicu, neka zaobidje Markus i neka poveca budzet.

To je sva filozofija.
Sedim upravo na Markusu.

Evo baš danas sam išao ponovo u EMU i Modrulj i nakon malo duže probe, naručio sam M291.

Preporuka i za SL-F12A iz EMU radnje.
Izgleda da ću morati da se dokotrljam u BG samo da isprobam ove stolice.
Da li neko zna gde ima Ergohuman 2 da se proba?

I ja bih bio zahvalan ako bio neko iskusan mogao dati preporuku. Ja sam teza kategorija od Jovan-a 200cm i 110kg. Pa bi i budzet i do 300-400e imao
Videh u Ikei jedino ovu JÄRVFJÄLLET https://www.ikea.com/rs/sr/p/jaervfjaellet-kancelarijska-stolica-s-rukohvatima-grann-bela-40521852/
Gledah i ove Modrulj i MBstolice ali je toliko sirok izbor d ane znam ni sta bih gledao bez usmerenja.
Valjalo bi da je udoban sedalni deo posto mi je to slaba tacka.
Imam trenutno staruuu INet stolicu dok su se jos uvozile iz Italije u Anaksu. Bas je bila tesko neunistiva :) Deluje mi da je to sada sa padom kvalitete posto kosta 43.000 koliko sma je platio i pre 15 godina tamo :)
Imam 191cm i 110 kg, koristim JÄRVFJÄLLET već tri godine. Da bi stolica bila udobna, moraš pravilno da sediš na njoj. Sedalni deo se sabije posle par sati sedenja, tako da sediš na ploči :D

Imam 191cm i 110 kg, koristim JÄRVFJÄLLET već tri godine. Da bi stolica bila udobna, moraš pravilno da sediš na njoj. Sedalni deo se sabije posle par sati sedenja, tako da sediš na ploči :D
Hvala ti puno na javljanju da je otpišem pošto mi je levi guz trenutno najslabija tačka 👍

Bejah u modrulj i MB stolice. od silnog izbora u Modrulj nista za dvometrasa da sedne na nju bez obzira na cenu a u MB stolice samo skroma b 35 od 20k
koja je preudobna i cvrsta ali da bi je koristio mora da je nacurim bez naslona za glavu.
Ne znam vise gde da gledam bio sam uveren da ovde ima nesto samo da moze eventualno da bude preskupo. Ono skuplje premalo z amene kao igrackica :(
Zakleo bih se da mi je na JÄRVFJÄLLET bio ok naslon z aglavu po visini, mozda joj dam jos jednu sansu pa je upotpunim memorijskim jastukom za dupe ako ostalo bude ok.
Ako neko ima ideju gde jos da prosetam da ima sanse hvala unapred :)

Bejah u modrulj i MB stolice. od silnog izbora u Modrulj nista za dvometrasa da sedne na nju bez obzira na cenu a u MB stolice samo skroma b 35 od 20k
koja je preudobna i cvrsta ali da bi je koristio mora da je nacurim bez naslona za glavu.
Ne znam vise gde da gledam bio sam uveren da ovde ima nesto samo da moze eventualno da bude preskupo. Ono skuplje premalo z amene kao igrackica :(
Zakleo bih se da mi je na JÄRVFJÄLLET bio ok naslon z aglavu po visini, mozda joj dam jos jednu sansu pa je upotpunim memorijskim jastukom za dupe ako ostalo bude ok.
Ako neko ima ideju gde jos da prosetam da ima sanse hvala unapred :)
Imam JÄRVFJÄLLET visok sam 188 86kg i samo je za pravilno sedenje. Namerno sam ga kupio da pravilno sedim ali sam se pokajao :) Da bi se zavalio u stolicu i koristio naslon za glavu malo se spustim u sedalnom delu, ne moram ali navika ili već... Sedalni deo je kratak, može da se izvuče ali je kratak. Nisam na ivici sedalnog dela ali je jako blizu. Predhodna stolica je bila duža za 5cm i dosta mi je značilo. Ako ćeš pravilno da sediš, sa tvojim visinom, si na granici za naslon za glavu. Naslon za glavu koristim samo kad gledam neki film ili yt. Ima samo podešavanje po visini. Ako sedim pravilno mogu da ga koristim samo ako je naslon za leđa pod 90 stepeni i tada se osećam kao robot :) Ako spustim naslon za leđa i pravilno sedim gledam u plafon, znači mora malo da se spustim. Stolica je posle 3-4 godine korištenja još uvek čvrsta. Mislim da je cena visoka, sada bi se odlučio za neku drugu.
Dobra stvar je što u Ikei možeš da sediš koliko hoćeš. Probaj bar 15 minuta. Na par minuta svaka je dobra.

Nazad
Vrh Dno