Šta je novo?

Dobre radne stolice

Evo par fotki. Naslon je 4D. Boju birao ja, tako da ako se ne uklapa, moja je greška :)

Prilozi

• 20240711_213223.jpg
    20240711_213223.jpg
    199.3 KB · Pregleda: 270
  • 20240711_213326.jpg
    20240711_213326.jpg
    320.4 KB · Pregleda: 248
  • 20240711_213147.jpg
    20240711_213147.jpg
    148.1 KB · Pregleda: 229
  • 20240711_213121.jpg
    20240711_213121.jpg
    138.1 KB · Pregleda: 223
  • 20240711_213108.jpg
    20240711_213108.jpg
    233.6 KB · Pregleda: 268
Extra neka te služi...i leđa ne bole! Ja hteo da mi zamene te rukonaslone, obične za ove 4d, tražili mi 480e 🫣😮‍💨

Hvala... pa to skoro pola stolice cena.
Inače, razlika u ceni sa 4d naslonom za ruke i naslonom za glavu je 140eur+pdv u odnosu bez tih dodataka.

@desp piši na pm gde je ta razlika u ceni, pošto je u delightu samo naslon za glavu + nekih 200e

Nema nigde :)
Delight je prodavac. Stolica na slici 1100eur+pdv.

Nakon nekoliko dana korišćenja, zaista mogu da pohvalim Leap stolicu. Vrlo je udobna, lako se namešta, naslon za ruke je vrh. Prva dva dana mi je trebalo malo za navikavanje, ali posle toga je odlično. Teško je reći da li u poređenju sa nekom drugom jeftinijom stolicom vredi toliku razliku, ali svakako po mojem mišljenju jako udobna stolica i pun pogodak. Pre nje sam imao Spinelly koja je pristojna stolica, ali ovo je ipak drugi nivo; kako u delu za sedenje, tako i za naslon za leđa i ruke.
Uzeo sam model sa naslonom za glavu. To mi je bila najveća dilema i dva puta sam bio u radnji da probam. Meni odgovara, ne smeta mi pri sedenju a dobro dođe kad hoću da se potpuno naslonim. Može da bude i zbog moje manje visine (172-173cm).
Gledao sam još nekoliko dobrih modela, a ovu sam, pored udobnosti, izabrao i zbog relativno jednostavnog dizajna. Nije bilo u salonu da se proba Amia, što mi je žao.
Na prvu loptu poređenjem cena zaista deluje da je preskupo, tj deluje da mozda ne vredi tu razliku, ali kad uzmes u obzir da ces u njoj sedeti minimum 5 godina, vrlo verovatno i 10, onda shvatiš koliko je ta razlika smešna s obzirom da si spasio sebe bolova i problema koji bi došli sa upotrebom neke jeftinije stolice.

Niko ne konta koliko losa stolica moze da te unakazi dok ti se to ne desi.

Neka te lepo sluzi, stolica sa najboljom lumbalnom podrskom na trzistu, a i po mom misljenju mozda i najudobnija generalno.
Ja sam je kupio i koristio dok sam radio u kancelariji(tada je cena bila 900e bez pdv-a u istoj toj konfiguraciji), sada tamo skuplja prasinu, a za moju sobu sam odabrao Embody samo zbog naslona za glavu(vise lezim na stolici nego sto sedim kod kuce), jer je taj fabricki na Leap tesko djubre, a nema zamenski.
Za dupe mi je mozda i Embody malo ispred Leapa, kome se posle x sati ulegne sundjer malo, ali su ledja meni na Leapu bomba.

Odlučio sam da pošaljem Marcus-a u penziju i uradim neki upgrade ali da ne 'bacam' 1000+e, nego opet neka budžet varijanta. Vidim dosta pozitivnih iskustava sa M 801, da li je možda neko išao na mesh varijantu? Koliko brzo strada sedalni deo? Ja sam 190/85 pa joj neću biti preterano težak :)

Odlučio sam da pošaljem Marcus-a u penziju i uradim neki upgrade ali da ne 'bacam' 1000+e, nego opet neka budžet varijanta. Vidim dosta pozitivnih iskustava sa M 801, da li je možda neko išao na mesh varijantu? Koliko brzo strada sedalni deo? Ja sam 190/85 pa joj neću biti preterano težak :)
Toliko me je koštao ergohuman 2 za kućnu radnu sobu, nije ok da klon košta kao original. Jeste stolica bila na nekom sniženju kada sam je pazario doduše....

Po nekim iskustvima je ta kopija bolje urađena nego original, 5 godina garancije i što verovatno postoje svi rezervni delovi me najviše privlače.
Gledam šta bih mogao da uklopim za 500-600e.

Za razliku koja je manja od 10k dindži, ti bi uzeo bi klon? Priča da je urađena bolje od originala nije ubedljiva... To spada u kategoriju "Advertisement and bullshit"...

Meni bi ispala iz potencijalnog izbora samo zbog "podesive fleksibilne lumbalne podrške" koja ne obećava ni na fotografiji. Nema ovde ništa podesivo, vidim dve gumice za teglu, a da su fleksibilne to je sigurno koliko i činjenica da nemaju funkciju...

1720958628453.png

Cisto da napomenem da je 20k dinara vise Ergohuman 2 Elite, koja je dosta bolja od prvog modela, a svakako od te kopije.

Mislim da i dalje moze da se poruci iz Jakov sistema za 67k ali mora da se ceka.. Antares je uvoznik...

Ako je ta cena, to je super, na drugom sajtu sam nasao 68k plus PDV.

Za razliku koja je manja od 10k dindži, ti bi uzeo bi klon?
Gledam šta je bolje i čitam iskustva, ako je kopija bolje odrađena - što da ne. Nije mi bitno da na njoj piše "Ergohuman" nego da oradi posao.
Taj deo je i meni dosta diskutabilan.
Najviše bih voleo da skoknem do NS-a pa da je probam uživo ali mi se baš nije dalo ovih dana po ovoj vrućini.

Istražiću još malo pa videti, ne kupuje se nova stolica svaki dan, možda uleti i neki treći model sa dobrom cenom :)

M801 je napravljena kao tenk, evo kod mene vec presla drugu godinu i nijedan sraf se nije odvrnuo niti je pocela da skripi niti se mesh na ledjima ili sedalni deo unistio.
U emmezeti sam video maltene identicnu stolicu za skoro 90K, rekoh da vidim jel moguce da je to identicna, kad ono kada sam se priblizio ono debljina aluminijuma jako tanka i cini mi se da nije uopste ni aluminijum nego hromirana plastika, stolica naspram m801 izgleda ko cackalica, ko uzme ovo u odnosu na m801 se gadno zeznuo

Ja sam pazario ovu stolicu sebi :
I mogu reći da je odlična, čak sam primetio kad duže sedim da se ne umaram toliko ko na prošloj stolici što sam imao.
Bio sam i uzeo par Markus stolica za kancelariju i par ovih stolica kao zamenu:
jer Markusa , malo ima, malo nema na stanju, dosta dobra stolica za te novce, lako se održava.
Kakvi su utisci o Venus stolici do sad? Posebno me zanima u poredjenju sa markusom

Poredis Markus i stolicu 4x skuplju. :D 4x bolja ne moze da bude.

Ja uz'o Markusa. Za dva dana nedeljno od kuce kapiram moze da prodje. U drugom home ofisu imam neku stolicu iz MB stolica, oko 4x skuplja od Markusa, a relativno je sve to kinesko g***njce.

Pozdrav dobri ljudi,
Zeleo bi da kupim Ergohuman stolicu polovnu kupljena 2018 kliklak shopu, kazu malo koriscena i u magacinu je. Ja sam malo krupniji 192/85. Koji je Vas savet. Cena je korektna samo me brine koliko to sve kvalitetno.
Hvala

Markus je samo najpristojnija stolica od tih "jeftinih". ko mnogo sedi definitivno treba neku kvalitetniju da uzme.

Koju "Modrulj" stolicu bi preporučili (ili neku drugu sa cenom do 40k), da ima malo dublji sedalni deo?
Visok sam 189, i sada upravo testiram kolegin 0141 Wau model, što se leđa tiče izgleda OK, ali mi na prvu ovako deluje dosta plitka...

Pozz

Vec sam nekoliko puta spominjao da sam se jako iznenadio ovom stolicom, sa tadasnjih 135kg.

I to pricam kao nekadasnji vlasnik SteelCase Leap i sadasnji vlasnik Herman Miller Embody stolice.
Covek mi je u radnji rekao da ni ne peobam neke od 2500e(strasno loje djubre od stolica) sa nekim grejacima i trt, mrt...ja otisao da probam Embody kod njih, covek mi Frank predstavio kao njihov best seller model, samo sam ja pretezak za istu, mislim da joj je 110kg limit.
U top 10 stolica sigurno od preko 50 kojih sam isprobao od 300-3000e.

Po preporuci iznad od kolege Xeroj87, otišao sam da probam Frank stolicu, i u još par radnji probao stolice u sličnom cenovnom rangu.

Frank (Temma Trade) - Dosta dubok sedalni deo, udobna, jedino se naslon zaključava na mestu koje mi baš i ne odgovara najbolje (samo 3 tačke zaključavanja ima).

Polar (Emu) - Podesivo sedište po dubini, kvalitet dobar, lumbalni deo koji se podešava ne može baš da "pogodi" moja ledja kako mi odgovara.

M291 (Modrulj) - Kako je već pisano, napravljena kao tenk, sa mnogo podešavanja i za sedište, naslon za ledja i glavu. Šta znam, sve ima, a opet globalni utisak ne oduševljava nešto pretarano.

Tu Modrulj ako se dobro secam prave Rusi, ne secam se bas u detalje kakva mi je bila, ali je bila pored nje neka koja moze sedalni deo da ima i mrezicu i jastuk, koja je bila dosta udobnija. Ta sa linka je i meni delovala neunistivo, ali se secam samo da nije bila bas udobna. Naslon za glavu ima neka cudna podesavanja, ali se secam da mi nije odgovarao.

Markus je na akciji - 12k sa Ikea Family karticom
JÄRVFJÄLLET je takodje na akciji - 20k sa Ikea Family karticom.

Vrh Dno