Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta radite vi koji ste jos uvek vecinom u kesu?
Jel vas radi FOMO i razmisljate o ukrcavanju u voz ili jos uvek cekate leg down i 10-12k?

Pretpostavljam da je dobra igra zivaca.
Ja imam postavljene ordere na ETH pocev od 1000$ do nekih 400$, exponencijalno rastu iznosi kako ide od 1000 ka 400.
Doduse trenutno sam negde 40% u USDC...

Mislim da su ovo ok cene da se bude 50-50 kripto kes, pa gde god da ode bice dobro.

Mani se kripta dok se recesija ne završi. Ako te baš toliko svrbi, igraj sportsku kladionicu do tada.
Sa kladionicom će biti sigurno na nuli, ovako sa kriptom će imati barem nešto (zavisi u koji šitkoin uloži i gde ga čuva) :D

btw ja sam nešto meda postao u zadnje vreme, više od pola je stejbl, druga polovina btc (25%) i ostalih 25% koješta
*** nije kripto kriv, loše je stanje generalno, sa tendencijom da bude sve gore i gore.

Sta radite vi koji ste jos uvek vecinom u kesu?
Jel vas radi FOMO i razmisljate o ukrcavanju u voz ili jos uvek cekate leg down i 10-12k?

Pretpostavljam da je dobra igra zivaca.
Ja nisam vecinom u kesu ali imam jedan deo koji je odvojen za kupovinu ali po nizim cenama od ovih. Pod nizim mislim BTC oko 14k i nize, ETH 700 i nize, Ada 0.2, Link 4.5, Matic 0.35.

Ne radi me FOMO jer verujem da idemo jos dole jer se nista drasticno nije promenilo cak je i gore ali me jako nerviraju ovi skokovi jer smaraju i samo moram duze da cekam. A nervira me i masa koja odmah pocne da pise da smo dotakli dno, krenuo bull i ostali hopium.

Vecinom sam u kriptu i trebao bih da navijam da idemo gore ali nadam se nekom vecem padu pre toga.

Ove skokove koristim za prodaju stejkova i to je jedina pozitivna stvar koja proizilazi iz njih sto se mene tice.

U austriji svi punoletni su dobili po 500 + deca po 250. Svako domaĉinstvo je dobili bon za struju 2 x 200eur..oni stampaju to i dalje 100% :LOL:

puta broj stanovnika..i to je samo austrija..a koliko je bilo po ostalim EU... bas fino bacanje para u vazduh

ne misle svi , samo su jedni glasniji a drugi cute :)

Ja se opirem želji da pazarim altove, verujem da će ići još 30-50% od ovog (na dole jelte), a mislim da je samo pitanje vremena kad će uleteti neki dobar fud i jedno dobro crvenilo da istrese iz gaća, a zatim vrlo dosadna godina. Ne verujem da postoji šansa da ove godine bude neko ozbiljnije zelenilo, narativ je prilično siv, potrebno je da prođe malo vremena i da bude malo pozitivnijih vesti, da se zaborave luna, ftx...
Za sad mesečni dca samo btc, eth ako ode ispod 1000$ krećem i sa njim lagano.

Izgleda da skoro svi misle da možemo samo dole. Znamo šta se dešavalo ranije u takvim situacijama :).
To mi je uvek bio najnebulozniji "pokazatelj". Kao svi misle da cemo do 12k a u stvari necemo i otici cemo gore. Isto tako moze da se gleda da svi misle da ce do 12k a u stvari ode na 8k. Gde god da odemo meni odgovara samo smara ovo neckanje oce kaki, nece kaki.

U austriji svi punoletni su dobili po 500 + deca po 250. Svako domaĉinstvo je dobili bon za struju 2 x 200eur..oni stampaju to i dalje 100% :LOL:

puta broj stanovnika..i to je samo austrija..a koliko je bilo po ostalim EU... bas fino bacanje para u vazduh

I ti smatraš da je situacija u kojoj razvijena, fiskalno konzervativna država dođe u situaciju da svom stanovništvu treba da subvencioniše hranu i struju dobra prilika da se ulaže u digitalno ništa, a ne recimo u farme i energente?

I ti smatraš da je situacija u kojoj razvijena, fiskalno konzervativna država dođe u situaciju da svom stanovništvu treba da subvencioniše hranu i struju dobra prilika da se ulaže u digitalno ništa, a ne recimo u farme i energente?
Poenta posta je da ECB dize kamate (novac postaje skup) sa druge strane imamo helikopeter money od strane drzave. Nesto mi je tu cudno.

Po meni nije ili to ili ovo..mozes sve po malo, i da kupis akcije neke firme za energente i kripto.
Ogroman FUD je bio krajm godine..Svi vec znaju za genesis pricu, probali da sruse Binance...deluje mi daje dosta toga sto se tice FUD-a priced in i da su ljudi sklonili sta je trebalo

Velika pomeranja u kriptu jednostavno ne postoje na klasičnoj berzi..

Ako slušaš neke trejdere njima je 2009 2022 godina gde se nešto dešava na berzi.. Sto im je super.. Dok u kriptu se dešavalo sve vreme nešto.. Padovi su veliki kao i rast..

Zato kada kažem kripto je jedna velika zlatna koka I teško da će nestati.. Izgubio je davno svoju ideju people money od kada je ETH odlučio za pos.. Tu je jedino jos btc ostao..

Razlika izmedju 2009 I sada je što običan čovek ima previše informacija.. Za 80$ imaš tradingview preplatu za godinu dana gde imaš 1001 indikator

Sam dokaz za to je btc 15-16k

Gde je tu bio support istojiski.. A evo tu smo već skoro 2 meseca.. Beton.. Sve ispod 15k se kupuje za long hold.. Na 10k prodaće kola za btc... Svi tako razmišljaju.. Nemoguće da su svi bas u pravu..

Trenutno sam 30% u coinima...

Trenutno razmišljalje velikih
Lepo pokazuje gde je Austrija sa njihovim deljenjem novca.

Poslednja izmena:
Poenta posta je da ECB dize kamate (novac postaje skup) sa druge strane imamo helikopeter money od strane drzave. Nesto mi je tu cudno.

Vlade pokušavaju da kupe socijalni mir. Isto ti je i ovde u Grčkoj, cena struje se bila utrostručila, vlada reagovala subvencijama, pa mi je račun opet gde je bio nekad. Hrana bila skočila 50%, vlada napravila dilove sa lancima supermarketa da se ključne namirnice vrate na stare cene. Ali posledica je da se vlade sve više zadužuju. Njihova pretpostavka je da će recesija zaustaviti inflaciju, tako da neće morati dugo da nastave ovako.

Po meni nije ili to ili ovo..mozes sve po malo, i da kupis akcije neke firme za energente i kripto.
Ogroman FUD je bio krajm godine..Svi vec znaju za genesis pricu, probali da sruse Binance...deluje mi daje dosta toga sto se tice FUD-a priced in i da su ljudi sklonili sta je trebalo

Moj rezon je da u ovom trenutku niko nema dobrog razloga da kupi ili drži kripto. Mada je bear market rally svakako moguć, rizik na dole je preveliki. Gomili velikih igrača preti bankrot, baš taj Binance je na staklenim nogama, jer im se do sad odllilo 20% rezervi. A onda to izgleda mnogo gore kad pogledaš da im je 31% rezervi (procenjeno) BNB, njihov sopstveni kripto koji je toliko centralizovan da se jedva može nazvati blockchain. Oko 20% je BUSD, od čega je samo BUSD koji PAXOS izdaje siguran, bog te pita ko grantuje za ostatak. Meni nije jasno ko još uvek drži kripto kod njih. Nedavno je recimo u Celsius slučaju sudija doneo odluku da su prema uslovima korišćenja ulagači nedvosmisleno preneli vlasništvo svog kripta na Celsius, aj sad ti misli hoće li biti isto kad menjačnica bankrotira.

Ja imam strpljenja da sačekam lepo da se izdešava šta god će da se izdešava, koliko god to trajalo. Kad vidim da opet kreće period lakog novca, eto mene opet u kriptu i ne pre.

To mi je uvek bio najnebulozniji "pokazatelj". Kao svi misle da cemo do 12k a u stvari necemo i otici cemo gore. Isto tako moze da se gleda da svi misle da ce do 12k a u stvari ode na 8k. Gde god da odemo meni odgovara samo smara ovo neckanje oce kaki, nece kaki.
Pa valjda to što si se ispravno pozicionirao treba da te rastereti tog nerviranja oko hoće kaki/neće kaki?

Ili ipak nisi baš idealno rasporedio pozicije?

Bon za struju dobijes ali ga moras poslati u "EDF" i onda oni od toga naplacuju struju. Barem tako je u FR. Znaci ne mozes te pare potrositi na nesto drugo.

Sve je danas narativ. Komplet oporavak se bazira na tome da ce fed zbog nadolazece recesije prekinuti dizanje kamata (sto nece spreciti recesiju ali dobro zvuci) ili kada vec dodje recesija smanji kamate i krenuti printati pare.
Tu postoji problem sa druge strane. Fed je prvi poceo zatezati kamate i to je dovelo do jacanja dolara, pada cena energenata, pada cena uvoznih roba za ameriku i smanjenje inflacije.
Onda je i ECB prestao printati i povecavati kamate a u americi narativ o pivotu feda sto je dovelo do slabljenja dolara a to ce opet dovesti do skoka cene uvozne robe, poskupljenja energije i inflacije.
Danas na sastanku centralnih banaka govori Powell i ja ocekujem da ce najaviti nastavak podizanja kamata kako bi zaustavio pad dolara.
Pisao sam vec o americkim rezarvama nafte, one su na minimumu, administracija je odbila pre neki dan ponude za popunjavanje jer su bile preko 70$
Sve dok dolar slabi nafta nece dole a kada dolar kene jacati idu gore obveznice, berza pada i tako u krug.
naftastock.png

Druga bitna stvar za skok altova potreban je retail. Tri slike na kojima se vidi trenutno stanje retaila.
personsav.png
kreditnekart.png
coinbaseretail.png

Amerikanci su potrosili ono sto su dobili u koroni od drzave, nastavili su odrzavaju standard preko kreditnih kartica koje su sada na maksimumu a treca slika je udeo retaila u zadnjem kvartalnom izvestaju coinbase-a gde se vidi pad trgovine od strane retaila iz kvartala u kvartal.
Druga stvar kolicina stable koina u sistemu koja konstantno pada.
chart (1).png
usdt, usdc, busd, ukupno stable.png
stable .png

Svo dok ne vidim da je fed krenuo printati i da stable ulazi nema zurbe.

Prilozi

• stablekoinimeseciexcel.png
    stablekoinimeseciexcel.png
    53.5 KB · Pregleda: 43
Pa valjda to što si se ispravno pozicionirao treba da te rastereti tog nerviranja oko hoće kaki/neće kaki?

Ili ipak nisi baš idealno rasporedio pozicije?
Ma kakvi. Mene kripto uvek nervira sta god da se desava. Zato gledam i da iskuliram koliko god mogu ali okruzen sam kriptom na ovaj ili onaj nacin.

Nemam ja pozicije. Ja sam long term hodler i 95% sam u kriptu i to gledam odvojeno od ove kolicine koju imam za trejd/izvlacenje. Zato i kazem sta god da se desi odgovara mi osim ovog smaranja jer me nervira sto nista ne mogu/zelim da uradim. Ako padnemo na cifre gde ga ja cekam super, prolaze mi orderi i sve ide sa menjacnica. Ako ipak odskocimo na 30k plus onda se ovaj kes izvlaci za irl stvari. Za sada nista od toga nije moguce jer se napinjemo evo vec dva meseca. 😀 Kao na 19k gde smo se cvarili takodje 2 i kusur meseci. Ista prica, dotakli smo dno, bla, bla i novi leg down. A to sve smara.

U isto vreme verujes da nije likvidan i da je u direktnoj korelaciji sa necim mnogo likvidnijim?

U koje farme i energente si ulozio?

Zasto si i dalje na ovom forumu u ovoj temi, sto nisi negde gde se prica o farmama i energentima? Ako si na oba mesta istovremeno, baci link ;)

Zato što je šortovao na 60k, ali ne želi da se razmeće i postavlja skrinšotove. Mogao je da kupi pre 10 godina garsonjeru u Grčkoj za 15k€, ali je procenio da je bolje da plaća kiriju 10 godina za tu garsonjeru, pa je kupi kada joj cena bude 50k. Ima ga na svakoj temi o finansijama. Postovi su mu zlata vredni. Mislim da ga neosnovano napadate.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno