Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BTC dominance ispod 1300, odlicno za long
Nije mi jasan termin BTC dominance koji ide uz broj "1300", koliko znam BTC dominance se koristi kao udeo BTC-a u total market cap-u i izrazava se obicno u procentima ..

Jel bi bio ljubazan ak oti nije tesko da obrazlozis na sta si mislio ovde ?
 
To što je "naš", ne znači da nije u pravu.

Ima mnogo gorih od njega u kripto biznisu. Po svakom pitanju.

Svako novi ko želi da doprinese je dobrodošao.
 
Nije mi jasan termin BTC dominance koji ide uz broj "1300", koliko znam BTC dominance se koristi kao udeo BTC-a u total market cap-u i izrazava se obicno u procentima ..

Jel bi bio ljubazan ak oti nije tesko da obrazlozis na sta si mislio ovde ?
1658760897676.png



1658761125198.png

kada market pada, dominace raste, kada market raste dominance pada
kada spojis to sa mojom porukom par postova unazad.. sam vidi da li ce da raste ili pada :cool:
 
Poslednja izmena:
pronaso objasnjenje ovde.

Sad mi je jasnije puno .

Hvala :)
 
Znači kripto je valuta kao novac ovaj ili onaj jer da nije sad kad sve poskupljuje od robe i kripto bi poskupeo
 
A tek jogurt i mleko.
 

Mislim da je ovo večeras oko 20h, nek me neko ispravi ako grešim za tajming, biće sigurno lepog tumbanja
 
Here is what we have for the week💁‍♂️

• Tuesday

Alphabet Earnings - 20:00
Microsoft Earnings - 20:00

• Wednesday

Fed Rate Decision - 18:00
Est. 75bps Hike

Powell News Conference - 18:30

Meta Earnings - 20:00

• Thursday

US Q2 GDP (First Print) - 12:30
Est. 0.5%

Amazon Earnings - 20:00

Apple Earnings - 20:30

• Friday

PCE - 12:30
Est. Core MoM 0.5%

Time in UTC
 
Sve bomba do bombe u smislu da malo šta može da se desi pozitivno. Sve firme su u problemu, najviše se nadam da će FED shvatiti da podizanje kamatnih stopa nije rešenje u ovom trenutku, već problem.
 
Kažem sebi, ne zaleći se, izašlo par longova, otvoreno par šortova, na par pozicija imam i šort i long. Ćutim i gledam-
 
@saj, zar i ti sine Brute, podlego si ovim morbidnim prognozama, mora negde da bude i malo hajpa, po meni ovim usr amerima jedini spas je mozda kripto da se nesto izvuku posto ih svi cekaju na noz pogotovu njihov dolores, e sad to moze da bude i pogubno po BTC jer mogu da ga povuku u bunar zajedno sa njihovim usr doloresom ali videcemo, slava kriptu, smrt doloresu :)
 
Kad se samo setim nekad, nemoj ti morbiuse da pričaš o ekonomiji, berzi i centralnim bankama u temi o ceni kripta, nema to dvoje nikakve veze, kripto je svet za sebe i radi na čarobni dim! A sad vidim pratite koje će kamatne stope centralne banke da odrede i kakvi će biti kvartalni prihodi za Google i Facebook. 😁
 
Sto sam ja podlegao bilo cemu? Cim su krenuli da stampaju onoliko rekao sam da ce efekti toga osetiti tek za 2-3 godine. mrzi me da kopam stare postove. Nema to veze s kriptom vec sa ekonomijom globalno. Nastampas 50% i te godine 5% inflacije. E pa ne moze. Sada tek krece da stize na naplatu.
 
Da je ekonomija nastavila da raste, toliko štampanje bi se apsorbovalo. Rast ekonomije, rast stanovništva, rast bankovnih računa ekstremno bogatih i rast cena onoga što bogati kupuju i poseduju.

Iz tog razloga povecanje kamatnih stopa neće rešiti problem jer će smanjiti ekonomiju koja je potrebna da raste da bi apsorbovala toliku količinu novca u opticaju.

Rat u Ukrajini, energetska kriza i trgovinski rat sa Kinom dovode do ove situacije sada.

Naravno, u kombinaciji sa tolikim štampanjem i ekstremno lošom Kovid politikom u prethodne dve godine.
 
Nisi me shvatio, to sto je sr u celom svetu ne mora da znaci da ce cena BTC ici u bunar, je su zapadnjaci misili da ce rublju da oteraju u bunar kad ono prc ona ode gore. Ta vrla EU sada finansira rat u Ukrajini, ovi prave kindzale evropskim parama .To je jedino shvatio onaj blesavi Trump jer je hteo da vrati proizvodnju u Ameriku a ne da kosooki imaju robu i da mu je na kraju prodaju po ceni koju oni hoce i pokupe mu celu stampariju i opet vrate te zelebace kupujuci energente i sirovine. Cena od 20K na sva ova sr i nije losa, ne zaboravi to je cena iz 2017/18 kad smo se radovali ko deca i mogli smo samo da je sanjamo, e sad druga je prica sta moze da se kupi za te pare onda i sad ali i dalje su to lepe parice za one koji su dugo u kriptu
 
Poslednja izmena:
Da ne bude da sam svirao u prazno, stvarno imam par pozicija na kojima imam i short i long - i uveren sam da će oba da dođu u narednih par dana.
 

Prilozi

  • 1inch.jpg
    1inch.jpg
    219 KB · Pregleda: 65
  • hnt.jpg
    hnt.jpg
    220.6 KB · Pregleda: 67
  • zil.jpg
    zil.jpg
    231.5 KB · Pregleda: 55
gaca , ameri su na samom pocetku nisanili i pogodili evro. I dalje desavanja u ukrajini mogu da se posmatraju kao dogovor izmedju dve strane i da tu ozbiljnog raskola nema. Evropska unija i evro propadaju kao one stvari kroz cepene gace. $ ima da se tovi na njegovoj propasti.
Ja cu ovaj sukob smatrati ozbiljnim onog momenta kada rusi , stvarno odrade kontru - zabrane izvoza titanijuma i dr. retkih metala i zabrana prodaje uranijuma , prekid saradnje u svemiru sa SAD ,a na trzistu dijamanata da obori cenu na smesne iznose. Vidim ja da u ovom "dogovornom" ratu USA podmece klipove i otezava stvari. Pitanje je dokle ce ova druga to da "trpi". Na kraju krajeva nema ljutis Onaj ko je stvorio EU , moze je i rasturiti.
Glavno jelo , krajnji cilj je sibir i njegovi "nepresusni" resuri.
 
I to se slazem ceh palcaju Ukrajina i EU a ta sprega US-RU polako puca ovi vec izlaze iz svemirskog 2024 videcemo za ostalo , i jedan i drugi bi da zgaze onog drugog, samo da nam ne zgaze planetu idioti
 
Danas eto ponovlja se 4. ili 5. put ciklus da dash i ltc ne mogu da preskoce vrednost od 50$ i 60 $ to je izgleda plafon. "dno" je za dash bio oko 43$ (39$) a za ltc nekih 52-53$ (47-48$).
Eth je evo po drugi put tik nesto iznad 1600$ , mozda ponovo se spusti na nekih 1370$ , da krene i on da talasa. Eth je popravio svoj odnos u odnosu na predhodna dva i sada se tu odrzava.
 
U zadnjih , rekao bih nekoliko mjeseci, BTC je pratio berzu u stopu. Od jučer mi izgleda obrnuto. BTC se opirao padu. rekao bih i da je "vukao" berzu na gore. Znam da glupo zvuči. Evo i danas BTC se odupire svakom pokušaju obaranja cene koju pokreće berza.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno