@vlayza Sve okay, sigurno ne poznajem kripto svet kao ti i slažem se sa tobom da oni koji imaju BTC i ETH neće mnogo osetiti, pod uslovom da su ih iskopali ili kupili kad su bili jeftini i, naravno, pod uslovom da opstanu kao valute na duže staze (a lično mislim da hoće).
Poenta je da su ciklusi rasta i pada kripto valuta do sada bili “dopingovani” ulaskom i izlaskom investitora, tj. stvari su se dešavale manje više očekivano kao i za svaku drugu investiciju.
Ono što je sada drugačije je rat u Ukrajini na koji se troši ogromna količina novca u jedinici vremena, a kraj tome se ne nazire. I BTC i ETH su vezani za svetske valute i robno-novčanu razmenu, pa shodno tome moraju da trpe nadolazeću inflaciju i krizu koja se zahuktava. Novac će imati sve manju vrednost, a roba sve veću, i to ne sva, već ona koja je primarno neophodna i koje ima u manjku, a veća je potražnja. Ja tu ne vidim prostor za porast vrednosti kripto valuta na relativno kratak period, do 5 godina, a šta će biti posle, mislim da to danas niko ne zna.
Realno, ko ima BTC ili ETH sad ima dva izbora, da čeka neka bolja vremena ili da investira u ovom rolerkosteru koji nam sledi, pa šta bude.
Moj prvi i poslednji (verovatno) post na ovoj temi. Nisam strucan za kripto, nemam ih, verovatno necu ni imati nikad ali citajuci ovu temu dodjoh do jednog zakljucka. Ne znam koji su goro od vas, dve vrste, ovi sto likuju sto vrednost pada (oni nemaju kripto) ili vi koji imate kripto pa se lazno tesite, gurate svoju pricu tipa "Pad se desvao, oporavice se" i bla bla, tako dalje. Ja vas kapiram, one druge manje, vecina ce braniti svoju investiciju pa sve da padne na 1 dolar, jedva par likova je iskreno napisalo da se zajebalo, da je precenio i da je za sad pukao pare.
Niko ovde ne treba da likuje što se neko zeznuo, ja to nikako nemam na pameti, nije ljudski.
Uključio sam se u temu iz prostog razloga što želim da debatujem na ovu temu, možda se iz toga ne izrodi ništa, možda bude nešto. Polemika ne mora nužno da vodi u kritiku ili ne daj Bože svađu, uvek je zdravo sučeljavati neke stavove i mišljenja, nešto naučiš i možda promeniš vizuru iz koje gledaš na to.