Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
to i jeste cilj ceka se sto veci broj otvoreni shortova, pa da ih pokolju to je igra koja se jednostavno tako igra.
Mislim da je blizu da se napravi jedan zeleni dildo, ali vidit cemo kako ce stock market danas reagovati mislim da se samo to ceka.
Gde pratis otvorene short / long pozicije?
 
Ja sam i dalje optimistican po pitanju kripta i cene ali ova cela situacija globalno ne izgleda dobro i mislim da ce zima biti jako gadna za sve. Ako uhvatimo neki skok preko leta bice super u suprotnom ne izgleda dobro nikako. Ovo u ukrajini se nece skoro zavrsiti, energetska kriza koja nas ocekuje bice jos gora nego prosle godine.
 
Gde pratis otvorene short / long pozicije?
Nemaš nigde javno i da je 100% tačno da vidiš. Može se videti jedino po funding-u ako otvoriš naloge na jačim leverage menjačnicama.

Sad trenutno nema ni potrebe to gledati, jer pada bez prestanka sa 42k i svi šortovi koji su otvoreni u zadnjih nedelju ipo dana su u debelom plusu, dok su svi longovi u minusu, i to je više nego dovoljno da se napravi trenutna slika situacije za short term.

Msm, u jednom trenutku će neko od kitova krenuti da uzima profit zatvaranjem šort pozicije ( čitaj - kupuje ) i krenuće da rektuje 100X - 50X -25X šortove koji su kasnije ušli, i eto bounce-a.

Jedino što niko ne zna 100% je kad i sa koje cene će se to desiti, ali realno nije ni bitno toliko ako se krene polako sa stepenastom kupovinom, ili eventualno isključi internet na par dana :)

EDIT:

Ovo je po meni najbolje pratiti:

Screenshot (12).png

U crvenim balonima su likvidirane long pozicije, a u zelenim šort, u $. Kad krenu liq po 10 miliona jedna za drugom, onda je cena na dnu i ide jači odbitak.
 
Poslednja izmena:
Ko misli da ne može i osma nedelja u crvenom, grdno se vara. Ako krenu sitni da kupuju, "jer ne može više da pada", krupni će pokazati da itekako može. Ako se ne varam, neko je pominjao da je cena kopanja jednog BTC-a oko $35k, tako da verovatno neće dugo vremena provesti ispod ove cifre. Fear & Greed je na 11, kao što reče kolega. RSI je na 48, Mayer Multiple na 0.72, Buy orderi na Binanceu preko 5 puta veći nego sell orderi (svi podaci sa "buybitcoinworldwide" sajta). Svi pokazatelji govore da je vreme da se ide gore, ali ne govore kada.
Nema ulaska sitnih, cene skacu, inflacija divlja, tesko da je sitnima do ulaska u kripto.
 
24. Januara je ovo bilo dno. Ista situacija, konstantan pad oko 8 dana, dno na oko 32.800, pa nekih 17 dana rasta.
Da vidimo da li se istorija ponavlja. Ja sam usao u skroman long na ETH sa 7x leverage, ulog oko 210$ (~1440$ sa leverage). Stop loss na 1950$ pa da vidimo...
 
Ja sam i dalje optimistican po pitanju kripta i cene ali ova cela situacija globalno ne izgleda dobro i mislim da ce zima biti jako gadna za sve. Ako uhvatimo neki skok preko leta bice super u suprotnom ne izgleda dobro nikako. Ovo u ukrajini se nece skoro zavrsiti, energetska kriza koja nas ocekuje bice jos gora nego prosle godine.
Sva sreca sto se mi grejemo sa energentom koji pocinje na Z. :ROFLMAO:
 
Pazario sam danas nesto malo DOTa pri 13.33$ i gledacu ako dalje bude tonulo da kupujem samo DOT jer ga dokupljujem a mogu da ga orocim i dobijem bar nesto za razliku od SOLa. Ova cena od 13.33 je najpribliznije onom sto sam dokupio onog dana kad su Rusi krenuli na Ukrajnu.

Imam toliko drugih zivotnih troskova da mi je zao sto ne mogu vise para da odvajam za kripto. Pre par nedelja kad je BTC testirao 48k sam se kajao sto pre 3 meseca ( kada su rusi krenuli ) nisam kupio vise.
Gde god se okrenes, svi mrace i bas zato treba kupovati i pri ovim cenama, pa makar to bilo i po 200-300-500€.
Gotovo identicna prica kod mene.

Kupujes lagano za pare koje ti nisu neophodne pa dokle se dogura -> doguro si.

Nekako je lakse tako nego da odma stucas pola ustedjevine i posle te boli glava kad padne alt za 70%.
 
Ma isplivace kripto u ovoj krizi jaci nego ikad. Bolje biti u novcicima nego u dolaru i evru.
Znaci, ili se vise nikad nece vracati na ove cene ili vise nikad nece ici na ath. Nesto cenim tako da ce d bude :)
 
Deceniju se drvi o kriptu kao zastiti od inflacije i mahinacija sa FIAT-om a mi na kraju svedocimo ovome sto vidimo ovih dana.
Ako u narednih par godina ne uspe da se odvoji od redovnog novca koji je u haosu mislim da ce sve ovo da se zavrsi kao jedna velika prevara, ako nista gledacemo dokumentarce na Netflixu o celoj jednog generaciji koje je uzaludno dane trosila gledajuci u chart-ove umesto se usavrsavala u necemu u zivotu...
 
Short squeeze je blizu mozda vec i danas krene, pitanje je samo momenta. Kao sto ne moze samo da raste tako ne moze samo ni da pada inace bi bilo too easy.
 
Samo ću ostaviti ovo:

Capture.JPG

Prošli i pretprošli put kad je stock bull market support/resistance popustio:

Capture.JPG
 
Da je odjeca ili neka druga glupost na snizenju svi bi ko ofce navalili 🤣

Buy the dip, ako se niste vec ispucali, stepenasto naravno.
 
Ja sam ispucao sve danas i to unapred za celu godinu :)
Avax 40%, dot 30%, etc 20%, jos neki shit za ostalo.
 
U crvenim balonima su likvidirane long pozicije, a u zelenim šort, u $. Kad krenu liq po 10 miliona jedna za drugom, onda je cena na dnu i ide jači odbitak.

Moze li neki kratak update kakva je trenutna situacija po ovom pitanju, jesu krenule te likvidacije po 10m za redom?
Hvala unapred
 
'Oće neko da zaustavi ovu sprdnju, kreću oči da suze..
A i ja sam maler da mi uvek trebaju pare kad je apokalipsa..
 
A zar nije bolje nesto dodati na altove koji su se istopili x5, npr ADA, Matic..
Ok Matic nije x5, ali Dot, Sol..
 
Zar ne bi bio red da popusti 30k support ako je bear... dosta su ga iscedili
 
Haha, kad pomislim da sam jutross požurio da uzmema sve što što sam planirao za maj/jun na 33,5K, dok ne prođe...
 
Depeguje se UST polako, Mislim, ništa strašno, ali može da bude (LUNA foundation i BTC koji su kupovali). Ako krenu svi da beže iz UST-a. Primer, 85M UST u USDC:

USTdepeging08maj2022-0027h.png



Polako ali sigurno depegovanje (malo FUD-ujem) UST-a. Prodavali su ETH juče, izgleda da su krenuli i sa BTC-om lol.

USTdepeging09maj2022-1745h.png


Kakav je ovo psyop? Facebook (Meta) najavljuje da će instagram podržavati ...


 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno