Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa opet se dokupimo, ali nema iz čega. Jedino od plate, kirija, vanrednih priliva, ...
Ja u poslednje vreme sav višak keš stučem u kripto, kao da ga dele zabadava. :)

Ista prica, osecam se kao onaj kockar sto dobije platu i sve odma u kladionici ostavi pa posle do kraja meseca kalkulise.
Glas razuma kaze ne valja ti to a glas ludosti sugerise na kredit ako BTC padne na 30-35k.
Moj Medo... Drajzerova nam ne gine...

Inace posto znam da imas LINK, ja sam ga dokupio malopre na 19.59€. Nadam se da nece vise dole.

Ista prica, osecam se kao onaj kockar sto dobije platu i sve odma u kladionici ostavi pa posle do kraja meseca kalkulise.
Glas razuma kaze ne valja ti to a glas ludosti sugerise na kredit ako BTC padne na 30-35k.
Isto se i ja tako osećam. :)
Moj Medo... Drajzerova nam ne gine...

Inace posto znam da imas LINK, ja sam ga dokupio malopre na 19.59€. Nadam se da nece vise dole.
Nemam ja LINK ne jako odavno. Prodao sam ga sasvim, kao i ATOM i sve prebacio u SOL.
Na oba sam uhvatio lep profit i sada ga čuvam kroz SOL, koji od tada malo dole, malo gore, ali tu je.

Opet ista prica. I sta kad dokupis na 40k i on nastavi na 35k?
Svako sam sebi postavlja levele i za dokupljivanje i za prodaju. mogu ja da napisem da cekam btc i na 28k al to nije realno u ovom trenutku. Po meni je realno da se spusti mozda u nekom trenutku na 35k maksimalno, u peak-u neke korekcije, ali realnije je da ce uskoro da krene na gore, i na osnovu toga i planiram dokupljivanje, ali altova.

Imali smo pre nekih 7-8 dana kapitulaciju na 39k pa smo skocili na 44

Ako je ovo bilo dno na 41 onda imamo "vise dno" i treba nam i "visi vrh" dakle barem 45-46k da bi potvrdili da smo u nekom uptrendu za kornjace / puzeve ..

Will clemente njavljuje vec ko zna koliko dugo likvidacije ( verovatno shortova) bilo bi lepo kad bi se desilo, ali otom potom .

Pali su altovi malo..nije loše sad dokupiti. Ja ću ipak sačekati da se spustimo ispod 41k pa onda 🙂

Neko mje ranije ovo pitao:
"Šta ako padne , ja kupim a on nastavi da pada?"
He he. Ovo je jedno od najbitnijih pitanja.

Vrlo često se desi da se od dna jako odbije i da se to desi jako brzo i da se onda pokajete što ste jurili samo dno, i zato stepenasto i imajte neku meru..jer neće večno padati 😉

Vrlo često se desi da se od dna jako odbije i da se to desi jako brzo i da se onda pokajete što ste jurili samo dno, i zato stepenasto i imajte neku meru..jer neće večno padati 😉
Upravo to ce se i desiti, naravno niko ne zna tajming. Ja sam danas dokupio ETH na 3.070$ DOT na 24.1$ LINK na 21.6$ ENS na 21.75$ itd.
Ako nastavi da pada pa dokupicu jos. Niko ne moze apsolutno dno da pogodi, kupovina po malo svaki dan dok pada. Prodaja stepenasto kad raste i to je to.

Savet za nove ne trejdujte, kupite i hodlujte, to je jedini nacin da nesto zaradite u kriptu. Otprilike oko 300 miliona ljudi je u kriptu, mnogim velikim institucinalnim igracima je na raspolaganju najsavremenija tehnologija za trejdovanje da li neko zaista ovde misli da moze sve da ih nadmudri?
Najcesci razlog zasto ljudi gube novac ovde jer misle da mogu samo tako da trejduju, oprez i samo polako, razmislite koliko godina je potrebno da se postane vrhunski lekar, pilot, advokat dok trejder se moze postati nakon odgledanog 1 Youtube videa? Pa ne moze, potrebne su godine i hiljade sati da bi se doslo do toga da ti uspesnot trejdova bude pozitivna.

BTC i dalje verujem da smo u bull marketu jer struktura marketa nije narusena (jos uvek branimo 40k) pod pretpostavkom da ce ovako i ostati sve kupovine koje smo imali u januaru 2022 bice bogato nagradjene u narednim mesecima.
Pisao sam juce a ponovicu i danas, ocekujem privremeni oporavak trzista i da malo pozelenimo (ne od muke) ;)

Otprilike oko 300 miliona ljudi je u kriptu, mnogim velikim institucinalnim igracima je na raspolaganju najsavremenija tehnologija za trejdovanje da li neko zaista ovde misli da moze sve da ih nadmudri?
Ne mogu ih nadmudriti , pokušavam sudjelovati "čitajući" im namere. Evo sad "čitam" situaciju: Odlučno se brani 40k, ali nešto mi "govori" da ne može ni preko 44-5k. Sve sam "stepenasto" prodao bio od 44-52k. Prosek je 47-48k Nakon toga sam počeo kupovinu "stepenasto" od 47-40K. Pošto je cena padala 2x na 40k ostao sam bez USDT-a. Prosek mi je na oko 44K. Znači zarobljen, u nadi da će doći, na bar 48k da počnem prodavati., a u strahu da ne padne ispod 40k, u kom slučaju bi ga "popušio moj predsjedniče" :) Sad bi volio da iskusni, naročito ovi što sugerišu "stepenastu" kupovinu i prodaju, da kažu gdje sam pogrešio i šta da radim u ovom slučaju? Thanks.

Nisi pogresio nista, komitovan si, sedi tu gde si i cekaj da skoci, nemoj samo da se nerviras i panicis pa da prodajes dok si na gubitku, sve ce kad tad skociti dovoljno da pokupis kajmak, samo strpljenje.

jedino sta ja ovde vidim da se zadnja 3 mjeseca trend okrenuo, a mozemo se mi nadati to je ljudski, ali cinjenice su nepobitne, znam da nece stalno padati, ali ostaje da vidimo gdje ce se odbiti.
Sto se duze drzi iznad 40k to bolje, ali ostaje da vidimo koliko je jak ovaj otpor.

Ne mogu ih nadmudriti , pokušavam sudjelovati "čitajući" im namere. Evo sad "čitam" situaciju: Odlučno se brani 40k, ali nešto mi "govori" da ne može ni preko 44-5k. Sve sam "stepenasto" prodao bio od 44-52k. Prosek je 47-48k Nakon toga sam počeo kupovinu "stepenasto" od 47-40K. Pošto je cena padala 2x na 40k ostao sam bez USDT-a. Prosek mi je na oko 44K. Znači zarobljen, u nadi da će doći, na bar 48k da počnem prodavati., a u strahu da ne padne ispod 40k, u kom slučaju bi ga "popušio moj predsjedniče" :) Sad bi volio da iskusni, naročito ovi što sugerišu "stepenastu" kupovinu i prodaju, da kažu gdje sam pogrešio i šta da radim u ovom slučaju? Thanks.
Tvoja prosecna cena od 44k uopste nije losa ako se uzme u obzir da je trenutna cena BTCa oko 42k. Uporedi tvoju trenutnu situaciju sa onom kada novajlije udju u hajpu i udju all in na 65k ili na nekom ATH-u.
Stepenasta kupovina i prodaja nije zagarantovano dobitna sema koja funkcionise u 100% slucajeva, postoji rizik kao i kod svih ostalih strategija prilikom investiranja.
Mislim da je navedena strategija najbolja pogotovo za pocetnike, ja nemam poseban razlog da je promovisem niti prodajem kurs, pisem ono sto i sam radim i da ponekad trpim i sam gubitak (odnosno privremeni gubitak, jer gubitak nije dok se ne proda u minusu).
Ako pogledas chart BTC-a od pocetka ocigledno je da smo u kontinuiranom formiranju higher highs i higher lows posmatraj mesecne candle, i do danas taj trend nije narusen i sa opravdanim optimizmom ocekujemo nastavak trenda u narednim mesecima godinama.
Uskoro ces ti imati svoje 44k ne brini samo malo strpljenja, cak i ljudi koji su usli na prethodnom ATH-u 2017 god na 20k imali su priliku da zarade preko 3X ali trebalo je samo HODL-ati.

Mani se shibe i kerova, ako ces na 2-3 god. uzmi bar nesto ljudski, kao npr. ADA.
Uzeo sam i adu, nego mi “zapade” neka Shiba, pa reko, da vidim da li drzati to ili menjati.
Pa reko, mozda neko zna neki buduci projekat ili neku projekciju vezanu za “kučiće” za long therm
Tvoja prosecna cena od 44k uopste nije losa ako se uzme u obzir da je trenutna cena BTCa oko 42k. Uporedi tvoju trenutnu situaciju sa onom kada novajlije udju u hajpu i udju all in na 65k ili na nekom ATH-u.
Stepenasta kupovina i prodaja nije zagarantovano dobitna sema koja funkcionise u 100% slucajeva, postoji rizik kao i kod svih ostalih strategija prilikom investiranja.
Mislim da je navedena strategija najbolja pogotovo za pocetnike, ja nemam poseban razlog da je promovisem niti prodajem kurs, pisem ono sto i sam radim i da ponekad trpim i sam gubitak (odnosno privremeni gubitak, jer gubitak nije dok se ne proda u minusu).
Ako pogledas chart BTC-a od pocetka ocigledno je da smo u kontinuiranom formiranju higher highs i higher lows posmatraj mesecne candle, i do danas taj trend nije narusen i sa opravdanim optimizmom ocekujemo nastavak trenda u narednim mesecima godinama.
Uskoro ces ti imati svoje 44k ne brini samo malo strpljenja, cak i ljudi koji su usli na prethodnom ATH-u 2017 god na 20k imali su priliku da zarade preko 3X ali trebalo je samo HODL-ati.
Ja sam spreman na neki HODL od 2-3 god. Tj za zaboravim ako treba 2-3 god na te novce , zato sam u nedoumici koji alt ima neku perspektivu da opstane i napreduje. Vidim da ADA postaje neki trend, DoGE , SOL , XRP, Matic, XLm, i nesto sam nacuo za SHIB. Pa reko, mozda da sve to po malo pokupujem pa sta bude. A ovo sto ide iz Mininga nek ide u eth - to cu za neki short term trade.
Da li ima neko neko konkretno misljenje o ovim altovima koje sam nabrojao? Znacilo bi, naravno ako je smislen razlog. Da nije ono” ma to je smece, sta ce ti to” i td. Jer ja sam jedan od onih sto voli da debatuje o bilo cemu ako imamo neke informacije za razmenu umesto nekog cistog hejta nekog alta bez razloga 😁

Poslednja izmena:
Nego šta mislite ako krene haos u Ukrajini (svi se nadamo da neće) da li da se barem pola portfolia odmah prebacuje u stable?

Nego šta mislite ako krene haos u Ukrajini (svi se nadamo da neće) da li da se barem pola portfolia odmah prebacuje u stable?
Ako krene haos u Ukrajini, postoji sansa da se prelije i na Evropu, a onda je najbolje da se prebacis u neku stable country jer svakako smo uvek prvi kad se ratuje, a fala bogu sve zemlje u okruzenju nas hejtuju :ROFLMAO: Onda ce morbius da likuje sa svojim zlatom u Svici :D

Haoss u ukrajni krece po mom misljenju 90%

Problem je sto to moze imati efekat na cenu a i ne mora, ali ne znamo u kom smeru moze da krene cena...

Moze se desiti da Ukrajinci ili Rusi krneu da kupuju BTC ( jedni zbog nesigurnosti drugi zbog sankicja ) i krene likvidacija shortova.

A moze i da krene prodaja kripta za kes i onda odosmo dole kratkotocno..

Tako da ti je to - to. Vrlo jednostavno i vrlo komplikovana stvar..

P.S. Mislim da je prelivanje gotovo ne moguce.

Uzeo sam i adu, nego mi “zapade” neka Shiba, pa reko, da vidim da li drzati to ili menjati.
Pa reko, mozda neko zna neki buduci projekat ili neku projekciju vezanu za “kučiće” za long therm

Ja sam spreman na neki HODL od 2-3 god. Tj za zaboravim ako treba 2-3 god na te novce , zato sam u nedoumici koji alt ima neku perspektivu da opstane i napreduje. Vidim da ADA postaje neki trend, DoGE , SOL , XRP, Matic, XLm, i nesto sam nacuo za SHIB. Pa reko, mozda da sve to po malo pokupujem pa sta bude. A ovo sto ide iz Mininga nek ide u eth - to cu za neki short term trade.
Da li ima neko neko konkretno misljenje o ovim altovima koje sam nabrojao? Znacilo bi, naravno ako je smislen razlog. Da nije ono” ma to je smece, sta ce ti to” i td. Jer ja sam jedan od onih sto voli da debatuje o bilo cemu ako imamo neke informacije za razmenu umesto nekog cistog hejta nekog alta bez razloga 😁
2022 godina bi trebalo da bude godina pre svega ETH-a, a zatim ADA-e, možda LINK-a i DOT-a.
XLM takodje ima potencijal dok XRP mi je uvek u portfoliu kao i LTC. Što se tiče SOL-a trenutno ga imam više nego ETH-a i zaista očekujem dosta od SOL u narednom periodu. SOL je i coin koji sam najviše kupovao u januaru.
Lepo si i sam napisao, mozda sve da pokupujes napravi portfolio, zasto da ides all in u 1 coin rasporedi u vise coina, jedino DOGE i SHIBA ne mogu nikome za ozbiljno da preporucim da ulazu u ove coine, jednostavno nisu po mom ukusu.

ENS? Mozes li da mi kzes neku prognozu u koju verujes za taj coin?
ENS svidja mi se citav taj narativ oko web3.0 da ne pisem sad ovde citav roman imas gomilu info na netu, ja ga po malo kupujem prilikom svakog pada i cuvam, ovo je vise long term play sa malim delom uloga, sigurno ne bih stavio 30% portfolia u ENS.

2022 godina bi trebalo da bude godina pre svega ETH-a, a zatim ADA-e, možda LINK-a i DOT-a.
XLM takodje ima potencijal dok XRP mi je uvek u portfoliu kao i LTC. Što se tiče SOL-a trenutno ga imam više nego ETH-a i zaista očekujem dosta od SOL u narednom periodu. SOL je i coin koji sam najviše kupovao u januaru.
Lepo si i sam napisao, mozda sve da pokupujes napravi portfolio, zasto da ides all in u 1 coin rasporedi u vise coina, jedino DOGE i SHIBA ne mogu nikome za ozbiljno da preporucim da ulazu u ove coine, jednostavno nisu po mom ukusu.

ENS svidja mi se citav taj narativ oko web3.0 da ne pisem sad ovde citav roman imas gomilu info na netu, ja ga po malo kupujem prilikom svakog pada i cuvam, ovo je vise long term play sa malim delom uloga, sigurno ne bih stavio 30% portfolia u ENS.
ETH i ADA su imali svoju godinu 2021,neće da može više tako jako pored svih drugih Layer 1 koji kidaju dominance ETH.
Fantom za 7 dana povećao TVL za 40%.
Luna kida, AVAX će uskoro, MATIC, Cronos, Cosmos.
Te mreže su kao ETH samo zapravo su napravili nešto što i radi.
Imam najviše BTC čisto da neko ne pomisli da sam fenboj.
Samo money fenboj briga me koja je mreža coin, to ostavljam navijačima. 😂

ETH i ADA su imali svoju godinu 2021,neće da može više tako jako pored svih drugih Layer 1 koji kidaju dominance ETH.
Fantom za 7 dana povećao TVL za 40%.
Luna kida, AVAX će uskoro, MATIC, Cronos, Cosmos.
Te mreže su kao ETH samo zapravo su napravili nešto što i radi.
Imam najviše BTC čisto da neko ne pomisli da sam fenboj.
Samo money fenboj briga me koja je mreža coin, to ostavljam navijačima. 😂
Kazi hvala ETH za pola tih coina koje si naveo :p
Kada predje na ETH 2.0 ostace ti samo prasina u wallet-u.

Jutro ☕

Vidim svega ste se dotakli u ovoj temi o cijeni, weasel won't be happy. Al nek brise sta cu mu ja
😁

Ima ovdje dobrih savjeta, al tesko ce to doci iz ushiju do mozga za crypto nooba. Kao i savjeti oca kad ti govori nesto, samo ti prodje kroz usi jer ti mislis da si pametniji i znas bolje.
Neke stvari jednostavno moras sam licno proci da bi se opekao i naucio na svojoj kozi, kako kroz zivot tako i u crypto.

Mislim da je sve pitanje nekog trenutnog trenda, i da to skontas na vrijeme i iskorstis.
Od ico trenda, do hourglass ponzi shema, yield farminga, gaming i NFT tokena.
Sad je neki metawerse trend, vidjet cemo.
U svemu sam ucestovao, negdje zaradio, negdje izgubio. Al sve u svemu sam opet u dobrom plusu.

Moze se u crypto zaraditi ukoliko si sposoban da kontrolises pohlepu i izadjes na vrijeme kad je najljepse, kao u siexu😁

Ko ima neku sitnu lovu, a ima vremena da prati crypto 24/7 moze lako skontati i uhvatiti neki trend i zaraditi.
Ja sam npr iskoristio Suppoman ovce, i ivan on tech ovce. Svaki put kad bi neko od njih pricao i hvalio neki coin ja bih ga odmah uzeo, cekao 30% pump (ovce su predvidive) i izasao sa 80% te tako povratio ulozeno i onda ostatak prodavao 50% svaki put kad bi napravio 2x. Pa dokle dogura.

Bilo je tu i ludih yield farming prilika, ali i rug pullova, zato nisam nikad ovdje pisao o tim stvarima, da nebi neki noob zaletio se i izgubio lovu.

Nekako naj sigurnija strategija za noobove je buy and hold.
BTC i ETH, jer niko ne zna gdje ce biti ada, sol i slicni za par godina. Vjerovatno up i onda samo down, ravna linija kao i 99% ostalih altova, otvori bilo koji chart za neki alt koji je stariji od jednog ciklusa i zoom out, sve ce ti se samo reci.
Pitaj Saja za LTC ako meni ne vjerujes 😁

Moglo bi se jos dosta reci, al pitanje je koliko bi doslo iz ushiju do mozga, a i off topic je za ovu temu.
Sorry weasel, znam, slobodno brishi.

Pa opet se dokupimo, ali nema iz čega. Jedino od plate, kirija, vanrednih priliva, ...
Ja u poslednje vreme sav višak keš stučem u kripto, kao da ga dele zabadava. :)

You gon' get rekt, son!
Ne znam koliko sam ti puta rekao, ti si već REKT u najavi. I ja verujem da će kripto da skoči, ali imam razumnu količinu tuđeg novca u igri i solidnu količinu zlata da deluje kao protiv-teg u slučaju iznenadnih ******. Ti bezveze igraš ruski rulet, šanse jesu na tvojoj strani, ali razmisli o posledicama. Što je najgore, deluješ kao jedan od onih koji ne može da pusti kripto kad treba i ode sa profitom, već pokušava da iscedi suvu drenovinu.

Poslednja izmena:
You gon' get rekt, son!
Ne znam koliko sam ti puta rekao, ti si već REKT u najavi. I ja verujem da će kripto da skoči, ali imam razumnu količinu tuđeg novca u igri i solidnu količinu zlata da deluje kao protiv-teg u slučaju iznenadnih ******. Ti bezveze igraš ruski rulet, šanse jesu na tvojoj strani, ali razmisli o posledicama. Što je najgore, deluješ kao jedan od onih koji ne može da pusti kripto kad treba i ode sa profitom, već pokušava da iscedi suvu drenovinu.
Hvala ti na brizi, ali sa mojim primanjima mesečnim, nekretninama i ostalo me ne boli glava.
Ovo sa kriptom radim za decu, unučade i praunučade. Deca su obezbeđena, pa kako ispadne.
Priznajem da je veliki ulog u igri, ali verovatno još puno puta veći dobitak u najavi.
Trudiću se da pre nego što počnu "medvedi" izvučem što više u stable coin, ali i ako zakasnim čekam sledeći ciklus.
Za sada prvom prilikom vrebam jednu ili dve nekretnine, a ostalo hodl.
Nadam se da imam još koju deceniju pred sobom da ostvarim zacrtano. :)

Medo, ti si propas' u najavi sa velikim šansama na svojoj strani. Deal with it ako si tako u mogućnosti, sigurno neče biti dosadno.

Nego, prati li ko ozbiljnije Serum? Okinuo je junački, dal se ubaciti?

Hvala ti na brizi, ali sa mojim primanjima mesečnim, nekretninama i ostalo me ne boli glava.
Ovo sa kriptom radim za decu, unučade i praunučade. Deca su obezbeđena, pa kako ispadne.
Priznajem da je veliki ulog u igri, ali verovatno još puno puta veći dobitak u najavi.
Trudiću se da pre nego što počnu "medvedi" izvučem što više u stable coin, ali i ako zakasnim čekam sledeći ciklus.
Za sada prvom prilikom vrebam jednu ili dve nekretnine, a ostalo hodl.
Nadam se da imam još koju deceniju pred sobom da ostvarim zacrtano. :)

I ja se trenutno isto osećam, ako ne na krovu sveta, a ono bar u potkrovlju. Lova kaplje, karijera u turbo modu, ali to su upravo vremena kada čovek mora da se sprema za loša vremena koja uvek moraju doći posle dobrih. Ekonomska depresija koja nam sledi će da bude zlo zla, depresija uvek donese politički populizam, organizovani kriminal, krize, ratove. Dovoljno samo neki zdravstveni problem da te uhvati, pa da ne znaš kud ćeš. Ja sam spremio podebelo finansijsko salo da krenem u šoping kad kriza udari, ali ako dođe do najgoreg scenarija, možda će mi to sve trebati samo da preživim, nikad se ne zna.

I zato koliko god su ti dobri izgledi, nemoj da se igraš. Ako si išta gledao grafike koje sam kačio, ukapirao si da kripto prati berzu, a berza će pući. Niko nama ne garantuje da ćemo stići da odjašemo u sumrak sa torbama novca pre nego što se to desi. Kakav kripto za decu, ostavi ti njima nekretnine i zlato. Dal će kripto išta vredeti posle sloma, zavisi od toga šta će biti finansijska politika tada, mi to ne možemo da znamo unapred.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno