Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemojte se nervirati, još nema beera, to vam Medo kaže. :)
Mora da bude i padova, a biće uskoro i podizanja cena i lepih zarada.
Ko god može neka kupuje u ovom crvenilu i neka sačeka strpljivo.
Generalno je kripto tržište u zamahu sa svih strana, a tek će da bude.
Šta bre nema beera 🍺daj onda Pelin 🙂

На сву муку и онај дебилко твитовао и оде керина 30%

На сву муку и онај дебилко твитовао и оде керина 30%
nije nam smetao taj "debilko" kad je krajem prošle i početkom ove godine zbog njegovih twit-ova i lične kupovine bitcoin probio 30k (tad smo svi mislili da ide down). malo zahvalnosti! kako god ga posmatrali, ako uzmemo u obzir bogatstvo kojim raspolaže - Elon je ljudina. kad mi budemo imali 60-70 mil pratilaca na twiteru onda ćemo i mi imati takav uticaj da možemo da usmjeravamo tržište u kom smeru nam se digne (i ne sumnjam da bi mnogo više i zlonamjernije to koristili).

u nekoj ravni gledanja - možda je i bitcoin shitina (mislim da bi se čak i dosta forumaša s ovim složilo), a u krajnjoj liniji svi gledamo da zaradimo na criptu, tako da nije ni bitno je li nešto shit ili je kao useful (pri čemu je upitna definicija korisnosti) već je samo bitno zaraditi na tome. a dodatno, koliko sam mogao primijetiti velika većina vas računa koliko je zaradila u fiatu (što je donekle i očekivano - svi hoće da kupe nešto materijalno opipljivo: sat, auto, kuću, jahtu - a za to trebaju fiat). npr isti ja pokušavam da uvećam količinu bitcoina koji posjedujem, ali ipak prvo što pogledam je koliko imam EUR/USD.
tako da nije bitno šta Elon shilluje, već je bitno ukrcati se na taj voz i naravno iskočiti na vrijeme. ako pak nećemo da se igramo tako tj ne prihvatamo to jer nam kao remeti naše čiste poglede na svetu kravu zvanu tržište i trgovinu uopšte (čitaj, kunemo se u neke šarene krivulje koje vučemo opet po svom ćefu uglavnom) - onda mislim da je makar elementarno da ne iskaljujemo svoje frustracije na način što ćemo nekoga ko je najbogatiji čovjek na svijetu zvati debilom i sličnim epitetima (a istovremeno ga vjerovatno pratiti na twiteru)

u nekoj ravni gledanja - možda je i bitcoin shitina (mislim da bi se čak i dosta forumaša s ovim složilo), a u krajnjoj liniji svi gledamo da zaradimo na criptu, tako da nije ni bitno je li nešto shit ili je kao useful (pri čemu je upitna definicija korisnosti) već je samo bitno zaraditi na tome. a dodatno, koliko sam mogao primijetiti velika većina vas računa koliko je zaradila u fiatu (što je donekle i očekivano - svi hoće da kupe nešto materijalno opipljivo: sat, auto, kuću, jahtu - a za to trebaju fiat). npr isti ja pokušavam da uvećam količinu bitcoina koji posjedujem, ali ipak prvo što pogledam je koliko imam EUR/USD.
tako da nije bitno šta Elon shilluje, već je bitno ukrcati se na taj voz i naravno iskočiti na vrijeme. ako pak nećemo da se igramo tako tj ne prihvatamo to jer nam kao remeti naše čiste poglede na svetu kravu zvanu tržište i trgovinu uopšte (čitaj, kunemo se u neke šarene krivulje koje vučemo opet po svom ćefu uglavnom) - onda mislim da je makar elementarno da ne iskaljujemo svoje frustracije na način što ćemo nekoga ko je najbogatiji čovjek na svijetu zvati debilom i sličnim epitetima (a istovremeno ga vjerovatno pratiti na twiteru)
Отишли смо мало у оф али ај.
Овако ја на то гледам. Елон када изађе испред тесле и напише нешто везано за биткоин то има тежину, када то уради за керину онда ћу га радо назвати дебилком. Потпуно другачији склоп људи привлачи у крипто, са једне стране људе који јуре некакво прихватање биткоина, да ли тесла, епл, гугл небитно. А овај други који рифрешује његову страницу и чека нотификацију како би улетео у кера, и још брже продао када све крене низбрдо, мислим да тада само чини већу штету него корист.

Kao aposlutni pocetnik sam ovih dana gurnuo 2k u DOT ( pri 24€ i 26€ ) i zbog pesimizma na sve strane uhvatila me ona tipicna panika da sve ide dodjavola i da je bas sada neko rekao dosta.

Kapiram da je sve mnogo lakse kada se prvo uzmu neke pare pa onda ulazes hladne glave i nemas opterecenje jer ovako se non stop preispitujem da je DOT kao prva investicija dobar izbor.
Ostavicu svakako i cekati pa sta bude...

Kao aposlutni pocetnik sam ovih dana gurnuo 2k u DOT ( pri 24€ i 26€ ) i zbog pesimizma na sve strane uhvatila me ona tipicna panika da sve ide dodjavola i da je bas sada neko rekao dosta.

Kapiram da je sve mnogo lakse kada se prvo uzmu neke pare pa onda ulazes hladne glave i nemas opterecenje jer ovako se non stop preispitujem da je DOT kao prva investicija dobar izbor.
Nemoj da se nerviraš, nisi pogrešio. Ja sam ranije uzeo keš kredit, kupio DOT, ovaj skočio, ja ga prodao za 50% skuplje, rasporedio u druge koine, koji su opet skočili.
Sada su i ti neki malo skliznuli. Ovih dana sam kupovao opet DOT, MATIC, MANA danas poslednji preostali keš i ubeđen sam da će DOT ići duplo gore uskoro.
Eto ako ti nešto znači, nisi sam u DOT-u. Samo nemoj prodavati u uminusu, zaradićeš masno, samo je pitanje vremena. Strpljen spasen.

Nesto ste mi se ucutali
Forca maestro LTC :)
Vidis kakvo depesitvno izgleda berza. Nadam se da ljudi uzivaju u zimskim radostima umesto da zevaju u berzu. Ne vidim trenutno sta ce da pokrene cenu. Mora nesto da se desi. Vidim da je Elon ponovo poceo da pali masu. Mozda je on dovoljan, videcemo.

Moja strategija do kraja je sledeca: Nema trgovanja, nema prelaska u altova iz btc. Preostali btc sam podelio na 10 delova i krenuo da prodajem na svakih 5k rasta od 45k. Znaci poslednji deo je na 90k.
Altove cuvam dok ne prodam sav btc.
Ako jaka alt sezona krene ranije, prilagodicu i plan.

Ajde da napisem i svoja ocekivanja i prognoze.
Najgori scenario: Bull market traje jos samo mesec dana i zavrsava se oko 20. novembra.
Najbolji scenario: Bull traje jos minimum tri meseca i zavrsava se u februaru.
Sto veci ath napravi btc, jaca i duza ce biti alt sezona, logicno. U prvom slucaju verujem da ne bi trajala duze od 2-3 nedelje. U drugom bi imali ludacku alt sezonu do proleca.
Kao i obicno uvek se desi najgori scenario. Srecom sam ovaj put bio mnogo oprezniji nego u maju.
Za mene se ciklus uglavnom zavrsio. Rasprodao sam sav btc i jedan deo altova. Ostatak nek stoji za slucaj da se desi sad bih vec rekao cudo pa opet sve krene zeleno.
Razlozi su brojni: Evergrande (znak da je globalna ekonomija pred pucanjem), uvek potencijalna mina Teter, infrastracture bill, tapering, milijarderi rasprodaju assete i uzimaju profit, btc sa Gox-a...
Posto nismo videli neke sulude cene, planiram da 50% ostavim za kupovinu ako se desi veci pad u naredna 3 meseca koji iskreno ocekujem.
Nakon toga ocekujem da se pojavi jos 20 Saylora i 10 puta vise kompanija, pa da ce eventualno pogurati cenu do tih magicnih 100k.
U sustini sam vise nego zadovoljan profitom, pa ako su me otresli, neka su. :)
Srecno trgovanje!

Ako ti pare nisu o glavu, nista ne diraj. Mozda DOT moze jos da sklizne, ali u tom slucaju eventualno dokupiti, nikako prodaja (cak i da ode na 10$).

Edit: evo malo mini zelenila :)

Poslednja izmena:
Sutra je sastanak i konferencija za stampu oko kamatnih stopa u SAD..

Ako to ne pokrene cenu onda smo u prdekani ( ako se 40+k moze nazvati prdekanom ) do nove godine ...

Drugi uslov da izadjemo iz prdekane je da se ne rasproda taj potencijalni skok ( ko do sad )..

Da ga ***** BTC se izvlaci iz menjacnica. ( prema on chain analizi )

Ljudi kupuju samo mi ne ide u glavu kako cena stoji.

Coinmarketcap se napio...

Prilozi

• Screenshot_20211214_223402_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20211214_223402_com.android.chrome.jpg
    117.3 KB · Pregleda: 72
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno