Dok covek ceka, evro pada.
Da sam na tvom mestu, tj da nemam nikakav ulog, odmah bih uzeo za 50%, preostalih 50% bih držao otvorene buy naloge u dva jednaka dela na oko 20-22k i 26-28k. Ili cetiri jednaka dela.Pozdrav ekipa, polako ali sigurno ulazim u ovaj svet i hteo sam da vas pitam za savet.
Planiram da uložim 18k evra u kripto, prema sadašnjem planu, 15k bih dao za Bitkon na Binancu i stavljao ga u "fixed saving". Ostalih 3k bi uzeo nešto ADA a nešto još možda neki drugi koji bi stakovao.
Ove pare bi se uložile jer trenutno mi nisu potrebne i ne bi njih razmišljao narednih 5-10 godina, skoro da sam ubeđen da ispod nekih 30k dolara Bitkon neće biti za 5+ godina tako da ne mislim da mogu da puknem tu pare, ali opet i da puknem šta sad.
Dva pitanja imam za vas
1. Koju cenu čekati za Bitkoin, pošto mislim da će ići još dole, pa gde odprilike početi kupovati?
2. Da li imate neki drugi predlog tj da li bi vi nešto drugačije uradili (uzimajući u obzir da ne želim da svakodnevno trgujem i slično, već da uzmem i jednom mesečno uđem da obnovim ugovore i to je to)?
Samo polakoPozdrav ekipa, polako ali sigurno ulazim u ovaj svet i hteo sam da vas pitam za savet.
Planiram da uložim 18k evra u kripto, prema sadašnjem planu, 15k bih dao za Bitkon na Binancu i stavljao ga u "fixed saving". Ostalih 3k bi uzeo nešto ADA a nešto još možda neki drugi koji bi stakovao.
Ove pare bi se uložile jer trenutno mi nisu potrebne i ne bi njih razmišljao narednih 5-10 godina, skoro da sam ubeđen da ispod nekih 30k dolara Bitkon neće biti za 5+ godina tako da ne mislim da mogu da puknem tu pare, ali opet i da puknem šta sad.
Dva pitanja imam za vas
1. Koju cenu čekati za Bitkoin, pošto mislim da će ići još dole, pa gde odprilike početi kupovati?
2. Da li imate neki drugi predlog tj da li bi vi nešto drugačije uradili (uzimajući u obzir da ne želim da svakodnevno trgujem i slično, već da uzmem i jednom mesečno uđem da obnovim ugovore i to je to)?
Da sam na tvom mestu, tj da nemam nikakav ulog, odmah bih uzeo za 50%, preostalih 50% bih držao otvorene buy naloge u dva jednaka dela na oko 20-22k i 26-28k. Ili cetiri jednaka dela.
Ako ne dočekam te niže cifre sa polovinom, uložio bih u breakout-u na potvrdjenom okretanju trenda.
S'obzirom da kupuješ long term, uzimao bih isključivo BTC i sve bih držao u cold-u.
Sačekaj prvo da se slomi berza. Onda sečekaj da vidiš kakve će mere biti preduzete nakon toga. Ako krene monetarna politika štednje i visokih kamatnih stopa, Bitcoin ga je ugasio. Ako nekako budu pokušavali da opet naduvaju balon, kripto će imati lepu budućnost.
I mene malo brinu sve ove vesti oko Binanca. Neki savet koju još menjačnicu da koristim?Dok covek ceka, evro pada.
Ja ne bih sve stavljao na Binance. Ne idu sva jaja u jednu korpu. Osim BTC-a i ADA-e uzeo bih i ETH. Eto to bi bilo to.
Time bandit attack.4. avgust i London fork se približavaju, cena ETH pada, umesto obrnuto. Ako postoji neka logika ovog procesa bio bih sretan kada bi je neko ko je razume obrazložio.
Verujem da imaš mnogo više informacija nego ja, ali mislim da je teško predvideti ovako nešto. To čekanje može da se otegne na pola godine, a verujem da nas 100 da napiše cenu BTC-a na kraju godine, 3 bi pogodilo u +-1000 dolara
Time bandit attack.
4. avgust i London fork se približavaju, cena ETH pada, umesto obrnuto. Ako postoji neka logika ovog procesa bio bih sretan kada bi je neko ko je razume obrazložio.
Nekome je mogucnost uticanja na celu ETH mrezu glupost, a nekome i nije te on rasprodaje i ne kupuje vise.Mislio sam na smislene odgovore, glupost sam mogao da lupim i ja.
Samo polako,moje iskustvo nije bas tako bajno uleteo u kripto tokom marta ove godine sa 12k eura i trenutno imam 4,5k :I Trebalo mi dosta vremena da se smirim sa tim ali nada umire poslednja.
BTC nikako ne uspeva da probije naviše, ali i support dole drži dobro. Bolinger Bands se polako stežu, cena u nekom momentu će da podivlja. S obzirom da smo u bear marketu, najverovatniji smer je dole, a dole nas gura i ovaj RSI trenline koji nikako da probijemo. Jedina nada za bikove je London fork koji treba da se odigra 4. avgusta i probudi DeFi i verovatno celo tržište. Najdalje što ovako može da sulja postrance je kraj avgusta, gde bi je poklopio ovaj silazni trenline i oborio do negde 15k, dakle kao neka kopija kraja prethodnog ciklusa. BTC hashrate nastavlja da pada kao posledica progona trovača iz Kine, tako da na veoma pouzdane hashrate indikatore ne mogu da se oslonim.
Pogledajte prilog 312261
Nemoj da cekas cenu nego radi DCA ( Dollar Cost Average ) recimo da oces da ulozis 100 dolara u BTC ulozi 10$ u nedelju posle sledece nedelje ponovo 10$ i tako narednih 10 nedelja ulazi po 10$ ....Pozdrav ekipa, polako ali sigurno ulazim u ovaj svet i hteo sam da vas pitam za savet.
Dva pitanja imam za vas
Ulozi u mene, ne nudim nista osim praznih obecanja, bas kao i kripto 😂, ali ja sam bar iskren.Pozdrav ekipa, polako ali sigurno ulazim u ovaj svet i hteo sam da vas pitam za savet.
Dva pitanja imam za vas
Masala. Da me ne mrzi i da ovde moze da se kaze sta ima da se kaze sad bi te lepo pocastio, ali kontam da si se opet nalio nekom brljom, a glupo je da se sa takvim tosi vreme.Ajde ne seri vise svaki drugi post je tvoj ( dobro malo si iscoolirao pa u zadnje vreme ) ...
Gori si od "moje ekipe sa kojom locem ispred dragostora" ...
Seti se Sajevog posta kad je plako sto ga niko nije poslao u zatvor na pet godina, jel bi sad imao ~14 miliona dolara .
Ovo jeste prica gde dugorocno moze da se uzme dobra lova, ali ne moze da se uzme za mesec dva tri dana/ meseca ... A za godinu dana neces postati milioner sa ulogom od 1000 evra, a verovatno ni za za 10 godina ... ( ako uzmes 3-4x od ulozenog, to je super, a realno je 2x )
Ali moze lepo da se zaradi ako si pametan po sistemu 1. kupi 2. pordaj kad skoci 3. to je to uzivaj .
Jebote ja sam dokon i ponekad lupetam ovde, ali ti si mu jebo kevu ...
Covek oce da ulozi malo izbiljnije pare -> Ili mu daj savet ili ne seri u prazno .
laku noc.
Napravio sam nalog da bih mogao da ti odgovorim, zato sto ulazes kao i ja, 20.000$. Bas zato i hocu da ti dam moje vidjenje na ovu investiciju. Pisacu malu duze, jer ću gledati da što kvalitetnije obrazlozim odgovor na pitanje. Prva stvar! Ne kupuj sad! Zašto? Zato sto će cene još padati! Zašto kupiti sada kad ćeš sa novim nižim cenama kupiti veću količinu! A cene će sigurno pasti! Mi smo u bearu, a to znaci da cene padaju. A bear traje duze od bulla i cene će sigurno padati. Oni koji tvrde da nismo u bearu, već da smo u bullu, to opet znaci da ne kupuješ sada jer u bullu se ne kupuje. Kada kupiti? Kupi kad Bitcoin bude ispod 30.000$! Kad bude prvi sledeci veliki pad ispod 30.000$, tad kupuj. Sam izaberi da li ćeš čekati cenu npr 27.000$ ili npr 29.000$. Druga stvar! Nemoj odmah potrošiti sve! 10.000$ ulozi kad BTC padne ispod 30.000$. A 10.000$ čuvaj kad BTC padne ispod 20.000$ (ako padne). Šta to znaci? Ako cena BTCa padne ispod 20.000$, to znaci da ces smanjiti prosecnu ulaznu cenu. Ako cena ne padne ispod 20.000$, to onda znaci da si ušao po skoro najnižoj ceni po kojoj si mogao u ovom bear marketu, a to je super. Šta je još bitno? Mislim da previse ulazes u BTC. Kada bude došao novi bull market, tada ce skakati sve, ali drugi coini ce skakati mnogo vise od Bitcoina. BTC ce skočiti npr 2x, a drugi ce u tom istom periodu skočiti 5x. Kad BTC skoči 3x, drugi ce 10x. Bitno je samo uložiti u KVALITETNE coine, a ne u shitcoine. A nije jedino Bitcoin kvalitetan, postoje i mnogi drugi kvalitetni koji ce preziveti bear i koji ce explodirati u buducnosti. Razmisli o tome. Što se tice ADAe, ja ću ju uzeti za 1.000$ u prvoj kupovini od 10.000$. Ne preporučujem velika ulaganja u ADAu. Kvalitetan je coin, ali ne preporučujem. Zašto? Pa zato sto se u ADAu ulagalo dok je bila 6 centi, 10 centi, 3 centa. To su bila prava ulaganja. Mi smo to propustili. Propustili smo da tada ulozimo i lagano uzmemo 20x. A sad kad je ADA skocila na preko dollar, sad svi navalili na ADAu i očekuju da ADA dodje na 5+ dollara i da uzmu 5x. E pa, sad je kasno. U neki coin se ulaze kad nije u hajpu. Profitiras ulaganjem onda kad u njega niko ne ulaze. Pa ceo svet je uložio u ADU. Svi čekaju cenu od 3$, 5$, 10$. Pa ko njima da isplati toliki novac? Znaš koje pražnjenje bi bilo kad bi ADA dosla do 3$. ADA ima veliki market cap, i tu treba mnogo novca da udje da bi ti se vrednost investicije duplirala. Umesto toga, ja ti predlazem da udjes u SafePal! Ja ću od prvih 10.000$, u SafePal uložiti 2.000$. Verovatno nisi upućen, zato si došao ovde da pitaš, zato ti dajem predloge pa istrazi malo bolje! SafePal coin je nastao početkom godine, i upravo sada mu je najbolja cena za ulazak! Za ulazak u ADAu si propustio pravo vreme. A za ulazak u SafePal je upravo sada pravo vreme. SafePal sada košta 0,67$, a ADA kosta 1,23$. SafePal je u bullu već imao vrednost 4$, a lagano je držao cenu od preko 3$. A coin je tek nastao, i tek ima da raste zajedno sa svojim ozbiljnim projektom. A ADA uz sav hajp nije stigla do 2,5$. Pre će SafePal sa 0,67$ da skoči na svojih starih i laganih 3$, nego sto će ADA da skoči sa 1,23$ na 3$ i tako postavi svoj novi ATH. SafePal će ti lagano doneti 4x, a ADA 2,5x. SafePal neće da prodaju oni koji su ušli po ceni od 3$, da ne bi bili u gubitku, a takvih je puno, tako da neće mu se puno obarati cena na putu ka 3$. A ADAu na putu ka 3$ uvek mogu da prodaju oni koji su ušli na 1$, na 0,5$, na 0,1$, a takvih je puno, i tako obaraju cenu. Vi koji sada ulazite na ADAu, vi ocekujete npr 10x, ali vecina je ušla po boljoj ceni i oni neće čekati tu cenu koju vi čekate. Oni već imaju npr 5x i čekaju još da se duplira i oni izlaze. To isto vazi i za ETH. Pored SafePal-a, umesto ETHa predlazem ti da uložiš u ETC! Zašto u ETC? Pa zato sto kad skace ETH, svakako skace i ETC. Ali ETC skace vise jer mu je manji market cap. A i manja mu je cena, pa mnogi krenu da ga kupuju kad krene bull. A mnogi ga i ponašaju sa ETHom. ETH ove godine sa 1.000$ otišao na 4.000$, a u istom periodu ETC otišao sa 10$ na 180$. ETC je star coin, sve je preziveo i on neće propasti. Dobar je ti coin za investicije. U njega ću uložiti takodje 1.000$ od prvih 10.000$. Cenu kupovine čekam oko 30ak dollara. Posto si spomenuo da bi stakovao, predlazem ti da kupis CAKE. Čekaj cenu od oko 10$, sto je odlicna ulazna cena, ako imamo u vidu da je u bullu bio 44$. Cake ima jak projekat, čuveni pancakeswap, tako da ulaganje u njega ima dobru perspektivu. A na Binance možeš dati Cake na staking po kamati od 36,42%. To je izvrsna stvar. Dobiješ za godinu dana 36,42% veću količinu CAKEa, a i cena kad poraste u novom bullu… U Cake ću uložiti 1.000$ od prvih 10.000$. Ulagacu i u Solanu 1.000$, u Chiliz takodje 1.000$. Znaci iz prvih 10.000$, u SafePal ulažem 2.000$, to je coin u čiju perspektivu najviše poverenje imam, ETC 1.000$, CAKE 1.000$, Chiliz 1.000$, Solana 1.000$, ADA 1.000$. To je 7.000$. A sa ostalih 3.000$ ću videti šta ću i kako, još razmišljam. Kad već imas toliki novac, nije loše izabrati i nekoliko malih coina i uložiti po 200$, i dati sebi šansu da ti se dogodi 100x. Zasto da ne? Uložiš na 5 coina po 200$, to nećeš ni osetiti na 20.000$, to je 5% gore-dole. A šta ako na nekom od njih dodje 100x? To ti je 20.000$. A na njima sigurno nećeš propasti, jer kad krene bull, gotovo sve raste! Tako da rasce i oni. A ako izaberes perspektivne coine, sa dobrim projektom, koji nisu dospeli u hajp, koji su još na početku velike buducnosti, sa malim market capom, tu može doći do 100x. Neće nikome sada ADA doneti 100x, sada kad svi znaju za nju. Svi čekaju da ih ADA obogati. Onaj ko je kupovao prošle godine ADAu za 2 centa, e taj je napravio posao. E sad, pokušaj da pronadjes neku novu ADAu. Posto si spreman da čuvaš 5-10 godina, imas šanse za 100x. Neko je spomenuo KEEP Network i prijatno me iznenadio. Davno sam skenirao taj coin i odličnim ga ocenio, a evo sada već poneko čuje za skrivene dragulje. KEEP ima market cap 150.000.000$. Ako ode na 15 milijardi, eto ti 100x. A 10x je sasvim realno. Ko je hteo da ulozi u ADAu, on je već uložio! Svi znamo za njen projekat. Odakle će doći masa novih ulagača da isplati sve ove ulagače koji očekuju ogromnu cenu ADAe? U ADAu je već ušao ogroman novac i sad treba još veći novac da bi se zadovoljili ovi koji su već ušli. Nadji neki novi projekat! Pre manje od godinu dana, Solana je vredela dollar, a pogledaj sada, oko 30 dollara! A bila je oko 60$ u maju. Znaci nov projekat se pojavio i pokidao. Sa dollar otišao na 60$. A ADA je već napumpana. Šteta je da izgubiš 5-10 godina da bi se vrteo oko coina koji ce ti dati npr 2x ili možda 3x. Kad si već spreman da toliko čekaš, barem daj šansu nekom da ti da 100x. 200$ je ništa da uložiš, a ako dodje 100x, vraćaš celokupnu insvesticiju u sve coine. Pogledaj coine koji imaju market cap npr 20 miliona, da bi došao 100x, treba da bude 2 milijarde, sto nije nemoguce za dobar projekat. Neki ljudi su predstavili crypto ostalima kao da tu jedino u Bitcoin je sigurno ulagati, jedino Bitcoin donosi profit u buducnosti. A to nije tacno. Ako bude Bitcoin rastao, rasce i mnogi drugi i to mnogo brže. Samo treba izabrati coine sa kvalitetnim projektom a ne shitcoine. Možda bi deo novca mogao da ostaviš i oprobas se u trgovini. Pa onda profit od trgovine da skladistis i holdas. Bas sam se raspisao, ali se nadam da sam ti pomogao, kao i mnogim drugim koji čitaju.Pozdrav ekipa, polako ali sigurno ulazim u ovaj svet i hteo sam da vas pitam za savet.
Dva pitanja imam za vas
Pametno, ja sam to odavno uradio i ispostavilo se kao odlična odluka.
Smanjio sam portfolio sa 11 na 6 novcica.
Ltc koristim samo za prebacivanje sa manje transakcije, za ostalo mi je beskoristan
Pozdrav ekipa, polako ali sigurno ulazim u ovaj svet i hteo sam da vas pitam za savet.
Dva pitanja imam za vas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari