Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedini stablecoin koji je sigurno 1:1 pokriven dolarom je USDC. U februaru će preći na Stellar mrežu, tako da će mu fee biti praktično ništavan.

Da li moze objasnjenje za ovo? Ja koliko sam procitao i usdc printaju neke dve firme, tj funkcionise po istom principu kao i usdt

Zasto bi iko povlacio tether na wallet ukoliko krene FUD oko njega? Ima samo da bude vec vidjena situacija pre godinu-dve kad je tether pao na 0.65$ pa se povratio kroz kratko vreme.

Pa ako krene FUD definitivno nece se povlaciti na wallet. Ali kes na racun nece povuci svi i to ce biti samo s malim procentom. Resenje je bilo da se izadje u USDT sa ostatkom i prebaci na wallet. Ako krene hajka na Tether to nece biti ne znam koliko pametno.

Tapatalk from Poco loco

Evo probio je i 31k.
Šta se dešava sa altovima ako BTC dodje do jedne tačke i odma ode dole na neki level? Neće ni imati vremena za rast ili altovi padaju sa njim do finalnog nivoa korekcije pa tek onda kreću u rast?

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Moze da se desi kao krajem 2018 kada su svi ocekivali alt sezonu, napunili se altova, a btc se samo prepolovio i tu se umrtvio dok su altovi jos vise krvarili. Ok tada je bio bear, a ako je ovo tek pocetak bulla kao sto vecina misli onda je verovatno jos rano za pravu pumpu altova.

Bilo bi lepo da ociste market od tethera i slicnih muljatorskih gluposti. Realno nisu oni toliko jaki da ih ne razbucaju. Samo je pitanja kada ce to da se desi. Prica se o tome godinama i nikom nista. Mada nekim cudom znaju Ameri da oduze takve stvari na 10 i vise godina. Imaju oni iskustva sa takvim pokusajima da se napravi dolar pored samog dolara.

Da li moze objasnjenje za ovo? Ja koliko sam procitao i usdc printaju neke dve firme, tj funkcionise po istom principu kao i usdt

Potpuno isti princip, samo su im računi transparentni, tako da se vidi da su im dolari za razmenu uvek dostupni u celom iznosu, nema mućke.

Ja ne mogu da verujem šta BTC radi. Ovaj rising wedge je bio idealan momenat da na psihološkoj barijeri konačno prelomi malo na dole i uđe u korekciju, makar na minimalnih 21DMA. Ovo što radi apsolutno nije normalno, čak i za BTC, čak i u periodu manije. Torbe altova su mi pune, ali BTC i nemam baš mnogo, bio sam ostavio još 3k evra sa strane da malo dokupujem pri svakom pullback-u, ali još nisam imao priliku, ovo kao da ne namerava nidge da stane. :shock:

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    21.7 KB · Pregleda: 172
BTC polako ali sigurno probija ka 34k, ETH na 800 i LTC na 150. Posle toga sve zavisi od ponasanja Btc.

Potpuno isti princip, samo su im računi transparentni, tako da se vidi da su im dolari za razmenu uvek dostupni u celom iznosu, nema mućke.

Ja ne mogu da verujem šta BTC radi. Ovaj rising wedge je bio idealan momenat da na psihološkoj barijeri konačno prelomi malo na dole i uđe u korekciju, makar na minimalnih 21DMA. Ovo što radi apsolutno nije normalno, čak i za BTC, čak i u periodu manije. Torbe altova su mi pune, ali BTC i nemam baš mnogo, bio sam ostavio još 3k evra sa strane da malo dokupujem pri svakom pullback-u, ali još nisam imao priliku, ovo kao da ne namerava nidge da stane. :shock:

A ko kaze da je to princip? Razvijaju cross-chain coin i rizikuju tudjih 4 milijarde dolara, a koja je njihova dobit u celoj prici?

Kad jedna *******cija poput dogecoina prati rast BTC-a a ostali altovi se bukvalno ne pomeraju, kakvo li je vreme doslo lol

BTC skok 10%
ETH skok 5%

Sac ce BTC da padne za 3% a ETH ce da padne za 4% ...

I tako u krug.

Dobio sam dve sede u Decembru zbog pisljivog Etheriuma ...

Jedino dobro u celoj situaciji sto nemam dilemu da li trebam lagano poceti da prodajem ili ne.

Jedina opcija mi je da sedim i da pisem nervozne komentare po forumu :)

P.S. Po svim zdravorazumskim parametrima do sad smo morali da imamo neki ozbiljnu korekciju nekoliko puta ( 20 week moving average je oko 15..

Medjutim mnogi su toliko bulish da bi u slucaju pada BTC-a gomila krenula da dokupljuje ( tako da do neke ozbiljnije korekcije pitanje i da li ce doci ) ..

Ako ovakav rast nastavi smatracu da smo u balonu za koji je samo pitanje trenutka kad ce puci ( moze biti na 50 a moze i na 150 k )...

Ako pukne na ciframa koje se krecu negde izmedju 40-80k onda postoji dobra sansa da imamo "double top" u ovom ciklusu ( bear market koji traje 3-6 meseci pre sledeceg skoka ) ...

Poslednja izmena:

Jos jedan dokaz da niko nista ne zna pa ni toliko ljubljeni LAPrestige.
Secam se je u avgustu Alesio Rastani rekao do kraja godine 14k :d
Sve ovo je guessing game ljudi. Slusajte sebe i izvucite logiku iz svega sto cujete/procitate

*mjau**mjau**mjau*, svi altovi sad krvare, svima je pao odnos. Vratice se to u nekom trenutku ali trenutno BTC kolo vodi. Do daljeg gledamo BTC run, cekamo altove.

Nego, jel sada vidite koliko je smesno kad spomenemo 100K do kraja godine? Pre 2 meseca je pola foruma bilo u fazonu da je to SF, sada su ljudi u neverici.

Tapatalk from Poco loco

@Saj pazi se, puknut ce ti sad techno kontru :d
@detector nema sad je vreme BTC-a, altovi su mrtvi, bukvalno pod zemljom sada. Ovo da i nastavi na 100K vecina altova ne bi dobili ni 2x na vrednosti, mora se BTC voz primirit pa i veca korekcija da se desi da bi se trziste malo potreslo.

Dolarski, moj konj kao i pre par dana(kraj 2020.) kada je BTC bio na 25—26k—27k [emoji23][emoji23][emoji23] kroz BTC odnos... :2 u odnosu na 17.12. [emoji16][emoji16][emoji16]

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
@Saj pazi se, puknut ce ti sad techno kontru :d
@detector nema sad je vreme BTC-a, altovi su mrtvi, bukvalno pod zemljom sada. Ovo da i nastavi na 100K vecina altova ne bi dobili ni 2x na vrednosti, mora se BTC voz primirit pa i veca korekcija da se desi da bi se trziste malo potreslo.
Nece, otisao je negde i vratice se za par meseci ili kad BTC padne na 10-15K, tako nekako. Svejedno, nek kontrira realnosti ako misli da postize nesto.

Mislim da je LTC krenuo gore i da ce konacno probiti otpor i otici preko 140.

Edit: probio je lagano 140. Sad uzivajte ;)

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa Mimblewimble implementacijom za LTC? S obzirom na to da MW donosi privacy između ostalog, zar mu to neće biti korak u nazad? Ovo kako je krenuo progon privacy coin-a, neće biti dobro.

Poslato sa S10 Lite

MW radi savrseno na testnet-u, cekamo najavu za mrezu. Opalice raketa tada, posle se ceka i za BTC. Jeste privacy update ali bice malo drugacije kada se implementira na BTC. Realno, nije to nista cega bi bilo ko trebao da se plasi. Videcemo na kraju krajeva kako ce se reagovati.

Sada me vec nervira LTC opasno. Taman je probio 140 i vratio se ispod.

Tapatalk from Poco loco

Bas, sve cekam da krene LTC k'o svet ali nece...
Vec mesec dana cucim u LTC-u i dovumim se da predjem u BTC pa da se vratim nazad i nista ne uradih, nisam imao petlju :)

pa i LTC kao i drugi altovi plese kako BTC igra, ne vidim nikakvu svrhu gledat ga prema $ jedino kroz LTC/BTC odnos

Kako god gledate zaostaje debelo

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Bas, sve cekam da krene LTC k'o svet ali nece...
Vec mesec dana cucim u LTC-u i dovumim se da predjem u BTC pa da se vratim nazad i nista ne uradih, nisam imao petlju :)
Sad ne vredi da izlazis na ovakvom odnosu. Na 0.04 je jak support, ne bi trebalo da ide ispod a lako moze da opali gore. Za sada samo strpljivo. Kad je mene poceo da nervira mogu misliti kako je ostalima :d

Tapatalk from Poco loco

Eh da smo znali ovaj scenario niko ne bi uzimao altove, svi bi btc i bili bi u debelom plusu

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Sto je najgore "znali smo", mislim i prosli put je BTC skakao a tek posle su se desili ALT-ovi.
Nadam se onome sto SAJ prica, BTC juri, LTC prati koliko toliko i onda on krece kada BTC stane.
Sve je to ok ali ono sto nas sve ovde plasi je sto nije bilo ozbljne korekcije i kada se to dogodi ALT-ovi ce da imaju otvoreno krvarenje u trebace im dosta da dodju sebi a to je slozicemo se bolno gledati. :)

Sve je ovo isto kao i 2017 isto je ovako bilo samo manje cifre

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Jeste bolno i to ljudima trosi zivce, zato svi izadju prerano iz kripta. Altovi ce krenuti, ne sumnjajte uopste.
Cini mi se da LTC bukvalno samo sto ne opali 30% gore. Kapiram do ponedeljka da se to desiti. Uzeti sve sa dozom rezerve, ne znaci da cu biti upravu ali jako mi mirise na jedan dobar skok.

Edit: Dodao sam chart. Jasno se vidi sta se desava kad LTC odnos udari u support.
LTC chart.jpg

Poslednja izmena:
Jos jedan dokaz da niko nista ne zna pa ni toliko ljubljeni LAPrestige.
Secam se je u avgustu Alesio Rastani rekao do kraja godine 14k :d
Sve ovo je guessing game ljudi. Slusajte sebe i izvucite logiku iz svega sto cujete/procitate

Mmm da, pošto su i Prestige i Alesio mogli da znaju šta će Grayscale da uradi. Ovo nije normalno kretanje cena, ovo je vrlo jasna manipulacija tržištem, cena ničega se prirodno ne kreće ovako. Ovoliko nije skočila ni sirova nafta tokom rata u zalivu.

Greyscale je napravio dobru šemu i svi trče da se omaste dok muzika još svira. Nemaju fondovi više odakle da iscede dobit, sve je precenjeno, ajde sad navali na kripto. BTC market cap je stigao na 600 milijardi, pomislio bi čovek ko je blesav da ulaže te pare, a onda pogledaš da je market cap AirBNB 100 milijardi dolara, a ta kompanija nikad nije ni pišljivog centa zaradila.

Samo sa ukapirate u kakvom svetu živimo. Sve će ovo u tri lepe, samo bežati u zlato i praktičnu imovinu čim budemo opet mogli.

@Morbius Jel tebi ovo prvi pump? Ti kao da nikada nisi video kako se kripto krece. Konstantno pricas kao neki ekonomista od 60 godina. Svojevremeno sam pricao ljudima koji se bave ekonomijom da ako hoce da shvate kripto moraju da zaborave sve sto znaju. Ziva istina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno