Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bi me cudilo uopste da ode do 20k za nedelju dve, i za to vreme ce 20 week MA (koji je uvek support u bullu) da stigne do 14k otprilike i boom onda korekcija do tamo...
Samo se nadam da ce altovi u medjuvremenu da podivljaju kao i prethodni cycle kad je btc takao ath...

Treba pratiti anon coine kad oni pocnu divljati tad je blizu kraj, sav taj slini BTC treba nekome prodati ljudi to provlace kroz annon coine i treba obratiti paznju na njih mnogo faktora treba uzeti u obzir.

kako sada stvari stoje sve je Ok cak sta vise ocekivati je neku korekciju prije samog ATH, a kad prebaci 20k onda treba sve dobro pratiti, i pametno odigrati, vecina ce se opet zaje-bat prodat prerano, ali ako nista uzece bar dio, tesko da neko ko je u cryptu recimo 5 ili 10g da ce poslje ovoga moci da kaze da nije profitirao, manje vise u idealnoj smo situaciji.

Sada je idealan trenutak da sve te kompanije prodaju btc paypal-u. Vrv su zato i kupili. Da imaju kome da uzmu profit. Neće ga sada dumpovati naglo. Bar ne narednih par nedelja dok traje paypal potražnja. Vrv će se i to promeniti u igri sa ulaskom institucija, manje oscilacije. Bar manje nagle.

Zašto PayPal-u, prodaće oni na menjačnici to pohlepnom Milojici, kitovi se već tiho istresaju. Ja iskreno sam očekivao da će ulaskom institucija BTC biti trejdovan kao i drugi commodities, ako ne kao zlato, a ono bar kao nafta. Očigledno, pogrešio sam u proceni, i sa institucijama u igri pump'n'dump priroda kriptovaluta ostaje.

Tako da jedino što se promenilo je da je sada BTC osetljiv i na dešavanja na berzi. Tu sam stavio 11.12. kao datum do koga najdalje očekujem da potres može da se desi, tada elektori treba da izaberu novog guzonju na čelu SAD, posle toga Gump može samo da histeriše i glumi klovna. Sad pokušava da tužbama dobije na vremenu kako komisije ne bi mogle da pruže zvanične rezultate do zakonskog roka 8.12., ali realno šansa za puč mu je propala kada je izgubio tri severne države sa demokratskim guvernerima, jedino guverner ima ovlašćenja da spreči elektore da glasaju.

Krece lagano LTC [emoji108][emoji846]

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Jel Magni i dalje razocaran LTC-om?

Ljudi, ovde morate imati strpljenja. Goldi je gore napisao nesto, jer je video to vise puta. Vecina ce prodati prerano. To je ziva istina. Znate li koliko puta smo imali ljude koji su prodali sve sto imaju pred pump jer su izasli sa kao nekom zaradom? Pa gomila ljudi koji prodaju posle kad pump malo krene... U zadnjih mesec dana nas koji smo ostali na prste jedne ruke da izbrojis.
Samo strpljivo i ne srljajte nigde. Ovo je nije trka na 100 metara vec maraton, ostaju samo oni s najjacim zivcima.

Tapatalk from Poco loco

da li je neko pronasao kako se formira cena na Paypal za kupovinu prodaju kripta i kolike su provizije :)

meni ovo sa Paypal i nacinom na koji su organizovali lici na fino dzeparenje ljudi ,
Evo i zasto , po hitnom postupku su odabrali da servis proradi bas kad je BTC na visegodisnjem maksimumu , Dakle mnogo sitni vlasnici paypal racuna ce svoje dolare koji i onako stoje na paypal racunima pretvoriti u BTC , ali to je interno , samo ce u " svesku " da zabeleze da su ovi kupili , Kada za mesec dva BTC bude recimo 12000 mnogi ce razocarani da se vrate u dolare ponovo sa provizijom i Paypal ce tako da za veliki procenat " osisa " te ljude a sve je po pravilima i regularno :) za ostale moze i da nesto kupi btc reda radi , ali tada ce uvesti servis depozita btc pa ne mora ni to :)

Tako da zivi bili pa videli ali veliki su to prevaranti iza svake americke multinacionalne kompanije , Jos ako je provizija za kupi i prodaj po 3% a mozda je i veca , jasno je sta se iza brega valja

Pri tome su oni i svoju najavu i sve ostalo natempirali bas kad su BTC i eth , nikad jaci

Zasto ovo nisu uradili u martu? pa da ljudi lepo kupe jeftino btc :)

na sajtu sture informacije , neke ilustracije i *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski video

Prica kako eto sve se prebacuje u digitalni novac pa i oni da omoguce , ali omogucice transfer btc na njihove racuna ali prekosutra , danas samo upisite u svesku da ste kupili i nema brige

Poslednja izmena:
If converting to US/Canadian dollars, for example, PayPal charges a fee 3.5% above the exchange rate. For other currencies, the fee is 4% over the exchange rate.

toliko o paypal i provizijama , kad za standardne valute uzimaju 4% koliko ce za kripto :p

evo pronasao sam i koliki je fee : ko bi rekao samo 2.3% u jednom pravcu , znaci 4,6 % u obadva plus " mali " spred , ali necemo o tim sitnicama

https://techcrunch.com/2020/10/21/p...harge high,1.5% for transactions above $1,000.

The company will charge high fees on fiat-to-cryptocurrency and cryptocurrency-to-fiat exchange transactions. You can expect to pay 2.3% for transactions below $100, 2% for transactions between $100 and $200, 1.8% for transactions between $200 and $1,000 and 1.5% for transactions above $1,000. There’s a minimum fee of $0.50 for transactions below $25. The page also says there will be some spread between buy and sell prices. Fees will be waived until 2021.

Poslednja izmena:
Techno, ovo sto si napisao za paypal bi znacilo da se oni bukvalno kockaju.. sto znaci da mogu vrlo lako da udju i u veliki minus ako btc predje ATH pa vise ljudi bude prodavalo btc nego sto bude kupovalo na njihovim accountima.

Meni je to iskreno nerealno, jer sve to mogu da rade i van paypal platforme. Vise mi lici na to da zele da udju u pricu i omaste se sada kad je volume veliki, a nemaju cojones ili nisu dovoljno spremni da korisnicima dopuste da rade sve, nego idu postepeno.

Ali mozemo samo da nagadjamo... vreme ce pokazati

Paypal ne sme sebi da dozvoli da ne kupuje novcice, ljudi shvatite to. Sa ovom tendencijom rasta to bi bilo samoubistvo i bankrot u najavi. Oni ce kupovati novcice sasvim sigurno i pritom uzimati jako lepe pare na proviziji tako da ih bas briga.

Tapatalk from Poco loco

Teorija zavjere i za Paypal... imaju li pristalice ove teorija uopste ideju koliko love samo dnevno obrce Paypal i koliko zaposlenih imaju?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Na Paypal ne mozes da prodas BTC dok ga ne kupis , Dakle prvo moras da kupis BTC , pa kada ga posedujes na svom racunu onda da prodas ali opet samo Paypal -u

Sve u svemu da bi kupio 1 BTC moras da platis proviziju 2% ili po sadasnim cenama 320 usa$ , onda kad im prodas da opet platis proviziju 2% ili 320 dolara , znaci sve ukupno te kosta 640 dolara :) sa tom rezervom razlike u ceni , kao i sa tim da kad ti prodajes to sto si kupio imaju drugog koji kupuje , oni sa analizom tih podataka mogu vrlo lako da prihvate rizik , osim toga maksimalno je 20 000 po osobi , dakel veliki hazarderi i da hoce ne mogu tu da rade sta zele

Nadam se da ste shvatili poentu , pri tome Paypal u svakom momentu ima milijarde dolara na svojim racunima jer svako ko kod njih ima racun ima neki novac u depozitu , Oni taj novac generalno okrecu na berzi i vrlo su vesti u tome :)

i tu nema nikakve teorije zavere , oni jednostavno sve rade u svoju korist kao i bilo koja americka kompanija ,

uslovi za korisnike su losi sa ogromnim provizijama na sve sto preko njih ide a tako i ovo , ali zato oni kao kompanija zaradjuju milijarde godisnje

evo i grubih odgovora kolkom imovinom raspolazu

PayPal Holdings Total Assets (Quarterly):65.58B for Sept. 30, 2020
https://ycharts.com/companies/PYPL/assets grafikon kvartalni

Mkt cap 219.21B ili vrednost njihovih akcija na berzi

Prvo, kao što CNBC prezentuje , pokazatelj zarade po akciji (EPS) kompanije trenutno iznosi 1,58 dolara. ... To jasno govori da je uprkos rastućoj zaradi i otkupu deonica, PaiPal akcija izuzetno precenjena. OVO je tekst iz neke analize ne moj :)

Poslednja izmena:
Pa ti si gore okacio da je 1.5% ukoliko neko kupuje preko 1000$, znaci nije 320$ nego 240$ na 1btc sto je po meni ok cifra, a i ko hoce da trejda btc nece ici na paypal da to radi, ima mjenjacnica koliko hoces, znaci kad kupi taj bitcoin na paypalu on ce placati usluge drugima za neki odradjen posao itd, ako bude imao srece pa btc skoci za 10% i zadovoljan je profitom, nece mu biti problem da plati 1.5% da povuce u $, ne znam koja je tvoja poenta pljuvanja po paypalu, valjda je za nas koji smo u ovome bitno da sto vise velikih firmi ulazi u kripto, odnosno da prihvataju kripto kao nacin placanja...

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Bice tu prelivanja u altove i ko zna sta jos, nece sigurno kapital da im stoji na racunu dok ljudima stoji na UIu BTC... to su profesionalci koji upravljaju rizikom pravilno za razliku od 99.5% ljudi sa ovog foruma, a i ako se desi kiks tu je uvek bailout.

Mozda cak i naprave koji ICO/DEFI/Platformu/stagod a da se ni ne zna da je njihovo, prodaju ljudima shit za BTC/ETH i onda cena curi zauvek, ili koriste coin za pump/dump/leverage zaradu, to radi vecina crypto timova sto ne bi i oni.

Na Paypal ne mozes da prodas BTC dok ga ne kupis , Dakle prvo moras da kupis BTC , pa kada ga posedujes na svom racunu onda da prodas ali opet samo Paypal -u

Sve u svemu da bi kupio 1 BTC moras da platis proviziju 2% ili po sadasnim cenama 320 usa$ , onda kad im prodas da opet platis proviziju 2% ili 320 dolara , znaci sve ukupno te kosta 640 dolara :) sa tom rezervom razlike u ceni , kao i sa tim da kad ti prodajes to sto si kupio imaju drugog koji kupuje , oni sa analizom tih podataka mogu vrlo lako da prihvate rizik , osim toga maksimalno je 20 000 po osobi , dakel veliki hazarderi i da hoce ne mogu tu da rade sta zele

Boldovano je pretpostavka, i to je pretpostavka koja moze dovesti do velikih gubitaka ukoliko Paypal nema pravi btc nego samo broj na papiru.

Limit od 20000$ svakako smanjuje rizik, ali to je limit koji vazi trenutno, i podlozan je promeni. Ja da sam gazda Paypal-a, uveo bih kripto u ovom trenutku da bih se osigurao da budem ispred konkurencije u slucaju da se kripto odrzi u buducnosti, a usput mogu dodatno da profitiram od fee-eva.

Pih bre ode ETH na preko 470 dolara.
Ja ga pre par dana prodao za 458.
I taman krenuo na dole na 430 i evo polude.

Ne znam sad dal da ga kupujem, nemam nesto novca puno, oko 1200 dolara.

20K mesecno. 50K je godisnji maksimum. Ne, niko ne moze da prihvati taj rizik da se igra a da ne kupuje novcice. Zaboravite na to. PP i ovako skids koszu s ledja na provizije, sta ima treba da se igrsju sa egzistencijom.

Tapatalk from Poco loco

Zašto da ne? Ovo je čista špekulantska igra. Kupuješ i prodaješ bez da vidiš ili koristiš to što kupuješ i prodaješ, samo jednoj strani, pokušavajući da zaradiš na razlici cene. Njima za to ne treba ni jedan jedini "novčić/token".

Iskreno ne znam kako im neko regulatorno telo nije već poslalo obaveštenje da to što rade nema nikakvog smisla i da zaluđuju korisnike da oni poseduju neku kriptovalutu.

Poslednja izmena:
Zato sto ne. Ako PP ne kupi i btc skoci par K oni su pukli. Pogotovu sada kad sve analize kazu da ce btc da skace ti kao kreces u biznis kao pravi Srpski prevarant i boli te uvo. Ne ide to tako. S njihovim provizijama oni mogu da kupuju novcica koliko hoces i da se ubijaju od para samo na provizijama. Zasto bi unistavali inace razradjen posao? Svejedno bi svi do jednog zavrsili na robiji. Opustite se i ne zamarajte mozak time.

Tapatalk from Poco loco

Iskreno ne znam kako im neko regulatorno telo nije već poslalo obaveštenje da to što rade nema nikakvog smisla i da zaluđuju korisnike da oni poseduju neku kriptovalutu.

Ja bih im poslao dojavu da sam tako siguran. Mislim, može centrala jednom da pogreši... [emoji1]

Boldovano je pretpostavka, i to je pretpostavka koja moze dovesti do velikih gubitaka ukoliko Paypal nema pravi btc nego samo broj na papiru.

Svako moze da se nakaci na API skoro svake menjacnice i da ponudi "kupovinu i prodaju kripto valuta", pritom su napravili dil sa nekom menjacnicom i dele procenat ..

Uopste nije problem napraviti to sto oni imaju...

Nemam insajderske informacije ali zdrav razum mi govori da su napravili deal sa nekim ETF-om, dakle duplo golo.

Nema šanse da Paypal drži tolika sredstva na nekoj menjačnici ili da se sa tim kupoprodajama generišu stvarne mikro transakcije na btc mreži.

Od kako krenuse ovi amerikanci da kupuju preko paypal BTC cena ode u ambis , Izgleda mlogo navalili da kupuju ili ne kupuju koliko se ocekivalo :) Ovo je sala , da ne bi ljudi shvatili ozbiljno !!!!!

ma to je samo vijest da se pravi hype, koliko ce realno uticati na cijenu pokazace vrijeme, mnogo je bitnija manipulacija na berzama, printanje tethera i druge stvari kad je u pitanju rast cijene.

Prosli vikend korekcija nije uspijela, vidicemo danas mogu li ga dumpovati i koliko zaista ima "tih sto kupuju"

u istoriji od kad je nastao cini mi se da je BTC samo 14 dana bio iznad 16k $ mozda pametnom dosta da razmisli jel ovo ok cijena ili je BTC napumpan.

Od kraja avgusta do danas je market cap Tethera gotovo uduplan. Sa 10 milijardi USD na 17.7 milijardi koliko je sada.

Cekajte ljudi polako , rano je sad u americi , dok se ljudi izbude rasane pa onda krenu da investiraju u BTC preko nove paypal aplikacije za iphone .
Nece da ima btc kolika ce biti potraznja , Dobro je da je ograniceno na 20 000 dolara po coveku mesecno kupovina , Kozna gde bi cena zavrsila do veceras da nije toga ,

Opet se salim da me ne shvatite ozbiljno !!!!

Sto se tice stampanja USDT pa normalno da je stampan , Mnogo ljudi je videci visoke cene kriptovaluta odlucilo da predje u USDT i da to skloni na svoj novcanik .
Osim toga da nije bilo tog stampanja i otkupa sa tim novcem , kako je ponuda novcica za prodaju bila velika cena bi opala jer sigurno nije bilo gotovine u dolarima da se to otkupi , dakle tu je utrcala stampa USDT
Dakle imamo dvostruko pozitivno dejstvo na rast BTC i ETH kroz stampanje USDT ,
Sada mora da se nastavi dalje stampanje jer samo tako ce se zaustaviti vrtoglavi pad . Ja cu svoje USDT prebaciti u kripto samo na jako niskim nivoima cena a tako razmislja velika vecina koja je izasla u USDT :) Do tada za otkup ce morati da se stampaju nove kolicine ,
Sve u svemu uskoro USDT po kapitalizaciji dolazi na drugo mesto ispred ETH

Sinoć je odštampano oko 280 miliona USDT-a, od čega je skoro polovina odmah poslata na binance i huobi, tako da je vrlo verovatno da bi to bilo to što se tiče pada. Sell volume nije nešto dramatičan, tako da *mjau**mjau**mjau**mjau* mogli lagano da se klackamo ceo vikend između 15700 - 16300, pa od ponedeljka ponovo gore i napad na 16500 koji ako probijemo sledeća stanica je je nadam se oko 18k.

Meni, na žalost, nije nisu još pokupili long, ali nadam se da će biti neki wick ( do 15550-650 gde su mi orderi ). SL na 15389, pa da vidimo...

Otprilike ovako nekako:

trejd.png

Nadam se da će mi do fundinga popuniti ordere, a i ako ne - ćekaću sledeći krug.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno