Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Do kraja godine. Verovatno kraj septembra, oktobar. Neki drugi smatraju posle američkih izbora, novembar.

Dobro, ja ocekujem pad 20% pred izbore samo ne znam kolika ce cena bitj. Posle toga ponovo gore.

Tapatalk from Poco loco

U zadnje vreme sve manje i manje ocekujem bilo kakvu krizu i neki ozbiljniji dip.

Sent from my GM1917 using Tapatalk

Ne znam šta kod tebe znači termin 'ozbiljan dip', trenutno velika šansa postoji da skliznemo do 9.2-9.0k. S druge strane, može da krene napad i na gore i probijanje 11k levela. Trenutno stanje mi miriše na bull trap, ali to ne znači da mislim da ćemo na 9k levelima da se zadržimo dugo ako krenemo na tu stranu.

Za sada je bitno da ne odemo ispod 10k mada nije imperativ uopste. Kao sto rekoh pre nekoliko dana moze da se desi da par meseci setamo izmedju 10 i 12K pa tek na prolece da probijemo to. Tako da sasvim je moguce da se cena oporavi i da opet imamo dip na 10K. Mada nije smak sveta ni ako ode malo nize, do 8800 ne vidim nikakav problem.

Tapatalk from Poco loco

Dosta je bilo 'swingovanja', tata se pokrenuo. Dakle, ako probije 10.9k idemo gore, a ako padne ispod 10.1k biće… povuci-potegni. Trenutno tipujem na zeleno.

Nece biti zeznuto i ne treba plasiti ljude time da ne pomisle da ce ici dole i da prodaju bukvalno na dnu. Posle toga nema sanse da se vadite. Samo strpljenja i nista vise.

Tapatalk from Poco loco

Na žalost, ne mislim da je tu dno, mislim da će u ovom krugu biti negde oko 8600 - 9000. Tu planiram da dodam ozbiljanu količinu. Sad na 10011 mi je pokupio prvi najmanji order. Postavio sam još na 9611, 9111, 8911 i 8611 pa se nadam da će oko izbora u USA da krene akcija, a do tada samo lagano.

Takođe sam noćas pazario eth, ltc, dash, rvn i dokupio deo xtz-a i dva zanimljiva defi-ja - sushi i crv. Za njih mi je plan da ih prodajem po 1/2 na svakih 100% skoka od ulaza, jer mislim da imaju potencijal da lepo skaču plus što su noćas najjače iskvarili.

Imam i par ordera za ada i još xtz-a, a od defi-ja za link, dia, atom i kava pa ćemo videti kako će ići.

UPDATE:

Zatvorio long noćas na 10511. i rasprodao par altova koji su bili u plusu, pa ih sad čekam na nižoj ceni, ponovo za brz swing trejd ( uglavnom defi ).

Savet:

Postavite ordere sve do 9k, možda i još koji i ispod, za svaki slučaj. Izgleda se sprema žešći sell of

Simke volim ti porodicu i psa <3

Obicno bude suprotno od onoga sto masa zeli(i zna) , mesec i kisur do izbora... pitanje je koliko to moze jos gore pre eventualnog pada. Samo da ne bude suprotno od ocekivanja(nadamo se da nece)
:)

Honor 8X [emoji108][emoji41]

ne znam koliko su ljudi svesni da to sto simke radi je i vise nego sjajno. ko ga prati (ja ne jer ne trgujem) i ako je uspesan (a deluje da jeste) - taj ttreba da zna da se ovakve informacije obicno i placaju..a simke deli ovde..kao i LaPrestige ranije..

cisto da skrenem paznju na ovo jer mnogo mozda ovo olako gledaju...

Dobro je, niko u poslednje vreme ne proziva, nema tendencije da ce rasterati i ovo malo ljudi. Videcemo koliko ce dugo potrajati :d

Tapatalk from Poco loco

ne znam koliko su ljudi svesni da to sto simke radi je i vise nego sjajno. ko ga prati (ja ne jer ne trgujem) i ako je uspesan (a deluje da jeste) - taj ttreba da zna da se ovakve informacije obicno i placaju..a simke deli ovde..kao i LaPrestige ranije..

Upravo tako. Nemam ni volje ni želje sve da ispratim, niti očekujem da postanem milijunaš, igram se sa nekom sićom i bukvalno pratim samo ovde šta ljudi pišu, ranije kad vidim da La nešto napiše obradujem se k’o kad mečka ne vidi sunce za sretenje, sad je Simke preuzeo tu ulogu i puno im hvala na svemu

Simketa za preCednika :d

Evo +1 i hvala i od mene ;)

Simke, odakle ti naznaka da ce pasti cena? Iskreno, ja to ne vidim jos uvek.

Tapatalk from Poco loco

Uh ja zatvorio long, i opalio jaci short na 10400 :wall:
edit: Sve sto je long doneo short ce odneti, ako ne i vise :D

Ja sam se zahvalio jos ranije, na nekim drugim analizama i savetima, sada sam samo ponovio ono sto su svi pre njega. "iskusni stari lisci rekli".
Ne znam sto odmah docekujete na noz :)
Koliko vidim ode opet gore, samo sam pitao dokle ce. otice, pre pocetka pada, sta se. ocekuje?Kapiram da CEO SVETA ocekuje. dump pred izbore i pre izbora a oni kitovi kako se nazivaju svakako moraju. da se. dokupe a prvo moraju da prodaju. E sad, obzirom da svi to ocekuju, nadam se samo da nece biti mini raketa, ostanu svi suva kyrca pa posle izbora ti kitovi odluce da je vreme za istres i dopunu :)
Daj Boze da nisam u pravu :)
Za nas koji smo na HOLD dugmetu, svaki info je koristan ali ne i presudan.
Samo jos da kazem da svi koji su u ovome nisu iz ljubavi iz znatizelje iz ko zna. cega i kog razloga, nemoj da se lazemo. Svi su sanjali avione, kamione, sad se zadovoljavaju i sicom i pozitivom na kraju ali opet potajno se nadaju novom ATH i ko zna kojoj ceni a iskreno, kad procitam da nikog "mas'an profit" ne zanima, dobijem proliv :)
Samo moje misljenje i zapazanje citajuci svakodnevne komentare :)
Nadam se da se niko nece osetiti prozvanim i uvredjenim, nisam imao nameru da to izazovem kod sacice clanova koji su oatali... aktivni u ovoj temi :)

Honor 8X [emoji108][emoji41]

Ja bih samo preneo moje iskustvo, da kad god sam radio long do sada nikad nisam pogresio, samo je profit bio manji ili veci ili je bila nula. A sa shortom sam x puta pogresio, mislim da je ovo poslednji short koji sam uradio.

@saj

10700 - 800 mi je kritican lvl + sta su za vikend poslagali par hiljada btc-a u par ordera na bitfinex-u, bitstampu i coinbasu.

Ulaz mi je bio na 10011 a izlaz na 10511 - cross leverage ( ROE % + 475% za oko nedelju dana) pa sam se iskreno i prepao kad sam video te ordrere da ne krene istresanje + sto je vikend bio + volume nikakav, dovoljan razlog za oprez.

Malo mi je bilo krivo što mi nisu pokupili order i na 9611, ali šta da se radi, ne žalim se ni sekunde što sam zatvorio sve.

Lagano samo i čeka se novi ulaz. Svakako na bitmexu sedim u btc-u.

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko sam skontao neki kineski majneri su istovarili kolicinu pa su zato malo svukli cenu. Svakako ce biti prilike za ulazak, testirace se 10K opet sasvin sigurno ali mislim da nece jos. Zato nisam skontao zasto si zatvorio long odjednom. Iznenadio si me potpuno, pa sam morao da sednem malo za komp i da vidim sta sam propustio. Zato sam te pitao.
Za sada nema nikakvog razloga za paniku.

Tapatalk from Poco loco

Uh ja zatvorio long, i opalio jaci short na 10400 :wall:
edit: Sve sto je long doneo short ce odneti, ako ne i vise :D

A šta si imao na 10400 pa si uleteo u šort tako rano? Ja iskreno ne vidim ništa bitno, osim da si poranio malo.

@zholinho savet za tebe:

Ako već ideš sa jednim ulazom, onda postavi obavezno SL, da izbegneš likvidacijiu

Screenshot.png

Jedan od ova dva scenarija vidim kao priliku za dobar trejd, pa ćemo videti koji će se odigrati.

1: Ući na retestu 10800 u long, ukoliko probije iz prve, i provozati se do recimo 11200 - 300, pa okrenuti u šort na 11400 i SL oko 11600
2: Ući u šort na 10700 - 800 i SL oko 11k, i deo uzeti na 10300, pa na 10 i ostatak ostaviti ako produži još dole

Pratim sve i cenim tuđe mišljenje ali ne vidim šta je tu sjajno. Obično su to postovi koji služe sa samopromociju...Zatvorio sam na ovoliko i ušao na onoliko. To svi mogu da pišu, pa i ja koji nikada nisam trgovao ali imam solidan broj rigova još od 2014.god.
A poređenja sa LaPrestige je tek bzv...

Pratim sve i cenim tuđe mišljenje ali ne vidim šta je tu sjajno. Obično su to postovi koji služe sa samopromociju...Zatvorio sam na ovoliko i ušao na onoliko. To svi mogu da pišu, pa i ja koji nikada nisam trgovao ali imam solidan broj rigova još od 2014.god.
A poređenja sa LaPrestige je tek bzv...
Mislim da La ne bi imao problema sa poređenjem, pa ne znam što to imaš :)
A nije da nešto prodaju, pa da im je bitna samopromocija. Ljudi rade upravo ono čemu je tema namenjena [emoji2369]

Popunjen gap na 10.6k, trenutno ne vidim nikakvu naznaku za neki bearish scenario. Ono što me brine je činjenica da gap na ~9.7k nije popunjen pa me ne bi iznenadilo nešto što chart ne može da prikaže. Drugim rečima, upravo ovo što Simke kaže, valjalo bi se otvori neka pozicija na ~9k levelu, zlu ne trebalo :)

Mislim da La ne bi imao problema sa poređenjem, pa ne znam što to imaš :)
A nije da nešto prodaju, pa da im je bitna samopromocija. Ljudi rade upravo ono čemu je tema namenjena [emoji2369]

Samopromocija u smislu.... Evo, ja znam i ušao sam na toliko i izašao na ovoliko....sve to u prošlom vremenu, naravno, a to svako može..
Naravno to je samo moje zapašanje, bez želje da nešto polemišem.
Nadam se da i on nešto zarađuje......

Poslednja izmena:
Samopromocija u smislu.... Evo, ja znam i ušao sam na toliko i izašao na ovoliko....sve to u prošlom vremenu, naravno, a to svako može..
Naravno to je samo moje zapašanje, bez želje da nešto polemišem.
Nadam se da svi nešto zarađujemo.

Šta reći na ovakav komentar... ako ti se ne čita, zaobidji temu ili koristi opciju ignore / block, vreruj mi - odlično radi posao [emoji6]

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A šta si imao na 10400 pa si uleteo u šort tako rano? Ja iskreno ne vidim ništa bitno, osim da si poranio malo.

@zholinho savet za tebe:

Ako već ideš sa jednim ulazom, onda postavi obavezno SL, da izbegneš likvidacijiu

Pogledajte prilog 289924

Jedan od ova dva scenarija vidim kao priliku za dobar trejd, pa ćemo videti koji će se odigrati.

1: Ući na retestu 10800 u long, ukoliko probije iz prve, i provozati se do recimo 11200 - 300, pa okrenuti u šort na 11400 i SL oko 11600
2: Ući u šort na 10700 - 800 i SL oko 11k, i deo uzeti na 10300, pa na 10 i ostatak ostaviti ako produži još dole

Imam neke indikatore koje pratim pa su mi ukazali na short, ali ocigledno pogresno u tom momentu.

Ja imam teoriju da nikad ne stavljam SL, u fazonu uvek se vrati, ako mogu da izdrzim :)

edit: Sad mi je vec kasno i za SL, tako da se nadam da ce uskoro vratiti na 10..4k

Poslednja izmena:
Još jednom vam kažem u najboljoj nameri, ako hoćete da znate šta će biti sa BTC, gledajte šta se radi na berzi. Simke je stara škola, on prati BitMEX, ali odgovori koje traži više nisu tamo. Zato je i napravio ovu grešku u koracima i otvorio short jutros.

Već sam vam rekao, SPX će pokušati kratkoročni oporavak, ali put do njega će biti vrlo turbulentan, zato budite hladnokrvni i ne pokušavajte šortove. Slom će u nekom trenutku da se desi, ali to je nemoguće tempirati.

Treba pratiti sve, ako se vec trguje na dnevnom nivou, onda se mora svemu posvetiti paznja, ono kako ja vidim nema ovde prostora ni razloga za neki iznenadni dump tipa 20-30% niti ima neki naznaka da ce preko noci novi ATH, i da padne na 9k nije strasno i da ode opet na 12k+ nije nista znacajno. Onaj ko trguje na dnevnom nivou njemu je i 5% dosta da pogodi na koju ce stranu, ali opet kazem takvi trejderi moraju da prate bas sve i da budu oprezni.

Ja malo kombinuje, hvatam +0.3% vise puta dnevno, a nekad ostavim na duze.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno