Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sta da te slusam kad ne znam ni da li trejdujes ili samo piskaraš...
Kad budem video nesto konkretno, osim kilometarskih postova i poredjenja baba i zaba, mozda i pocnem da te shvatam ozbiljnije [emoji3] a do tada samo nastavi, ides na ignore i srecno [emoji482]


Sent from my iPhone 11 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Docekali smo konacno i halving,nista se jos nije desilo

A šta si očekivao da se desi? :D:D

Evo neko moje predviđanje šta nas čeka. Kripto će nastaviti da prati berze još dugo, barem do pred kraj godine. Berze su merilo dostupne likvidnosti u sistemu, čim višak likvidnosti postoji, on će naći put na berzu. Sad, da li će berze napraviti novi pad, ja stvarno ne znam da kažem, logično trebalo bi, ali banke stalno upumpavaju novu likvidnost. Kada/ako ta likvidnost stigne u retail, imaćemo galopirajuću inflaciju, što bi jako stimulisalo kripto, kao što se može videti u zemljama koje se već pate sa inflacijom. Ali ne verujem da ćemo tako nešto videti u ovoj godini.

Šansa koju ja vidim ove godine za dobru zaradu je što se puno ljudi zanosi sa stock-to-flow modelom cene Bitcoin-a, što je naravno besmislica. I bez ikakvog znanja ekonomije, zdrav razum bi trebalo da im kaže da je model koji u obzir uzima samo dostupnost i potpuno zenemaruje potražnju obična glupost. Svejedno, dva velika skoka cene su se odigrala nakon polovljenja, što se poklopilo sa modelom, tako da vernici očekuju novi rast uskoro, klasični self fulfilling prophecy. Ako se berze održe i ne naprave novi karambol, to će biti fantastična prilika za istresanje, nakon čega bi usledila takođe odlična prilika za kupovinu kad taj balon pukne.
 
Ne vidim zašto bi to bilo u bilo kakvoj korelaciji. Ako im se ne isplati, ugasiće asic-e. I to je to. Kopaće onaj ko ima najnovije modele koji manje troše.
 
neko je racunao da im se i sa najnovijim asicima ne isplati mislim ispod 10k...do sada je nedeljama skakao u sredu,cetvrtak i deo petka,videcemo da li se "tradicija" nastavlja
 
Ja mislim da je ova cijena BTC-a extra, mozda cak i visoka s obzirom na sva desavanja, a vidicemo kakav nas trend ocekuje u narednim sedmicama.
 
Cena ce tek da skace. Ovo je realno jako losa cena ali kako se situacija posle korone bude poprravljala videcemo i rast. Kako je moglo da bude ovo i nije lose.

Tapatalk from Poco loco
 
Vidi ove lepote, prvo veliki crveni čekić, pa onda darth maul, oba puta dobio odličan support blizu 200 DMA i onda polako kreće naviše da popuni futures gap koji je vikend napravio. Ovo je pornić za trejdera. :d Prodao na vrhu, kupio dip i sad ću moći još jednom da ga zavalim.

Jedino me plaši što se slažem u proceni sa Sajom. Kad god vidim da mislimo isto, ja pretrnem od straha i krenem opet da gledam da nisam ipak pogrešio.
 

Prilozi

  • Screenshot.png
    Screenshot.png
    11 KB · Pregleda: 161
Ma dobar je Saj, nego je samo baksuz, sve izbaksuzira. :D

Pro tip: ako ga čuješ da pominje kako će uskoro u penziju, prodaj sve i izlazi. :d
 
Zanimljivo je to sto ne znas da je prilagodjavanje diff-a svake 2 nedelje, znaci sledece tek treba da bude za tipa nedelju dana. Zasto bi imali skok ako je diff jos uvek isti?

Ko je rekao da ne znam da se diff menja? Po nekoj racunici,da bi im se isplatilo kopanje (sada kada je blok prepolovljen) cena treba da bude dosta veca od postojece.
PS od kada ti kopas?
 
kad covek pogodi dva puta pa misli da je obrnuo igricu :) predhodnih 100 omasaja se zaboravi :d
 
ponovo u sredu rast od 300-400$ kao u poslednjih par nedelja i onda okine u cetvrtak i deo petka...videcemo da li se taj patern nastavlja
 
za sada se ponavlja "sreda" kao i prethodnih nedelja,sad jos da vidimo da li ce i "cetvrtak"da se ponovi
 
Jos malo pa ova tema moze slobodno da se preimenuje u temu kretanja cene BTC jer se u njoj u poslednje vreme samo o njemu pise. :D Da li neko prati druge jake valute i ima li prognozu kako ce se kretati cena LTC-a, DASH-a i ETH-a u odnosu na $ i BTC posto je odnos vecine od njih u odnosu na BTC sve gori. :wall:

















?
 
Kao sto i sam vidis BTC sahranjuje altove, tu i tamo neki altcoin skoci neka P/D shema ali generalno lose stanje po altove, ostaje samo nada da se stanje promjeni.

Ako bi se gledala istorija, onda uz neku stagnaciju BTC-a moguce da krenu altovi u oporavak, a dok god ovako BTC ide gore/dole nagli skokovi padovi jednostavno altovi se samo tope.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno