Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da nisu :d
Jednostavno, situacija mi je sumnjiva zadnjih par dana i danas sam posebno imao osecaj. To jos nije gotovo.

Ono sto kolega prica kako je uzeo parice je odlican recept za gubljenje para. 4x uzmes pare, petog puta te nasankaju zato sto mislis da ce isto opet. Ja sam se opasno opekao par puta. Nisam imao tada na cijim greskama da ucim.
Bez sale, pratite situaciju vi koji trgujete, lako moze da potegne na dole uskoro. Ako u sledeca 2 dana ne predje 8K krenuce nervoza i testirace se 7200 skoro sigurno. Ne moze cena da raste samo na racun altova jer kesa nema.

Sada mi se već dopada kako primećuješ i komentarišeš neke stvari.

Ostalih 98% bolje i da ne ulaze. Realno, mislim da nigde nije nesto veci procenat tako da je ta prica smesna.

Sve sve samo da ne docekamo onu susu kao pre neku godinu i ono krvarenje. To je najgore sto moze da se desi, damp cemo da prezivimo.
Za sada cena deluje stabilno ali ako nema snage da ide gore to znaci samo jedno, ici ce dole. Botovi ce da se pobrinu za to ;)

Tapatalk
Krvarenje od pre par godina je bila ustvari akumulacija za pametne samo jedino sto je trebalo to preziveti jer je potrajalo. Kao sto sam davno i rekao, idemo na 2k do kraja godine!

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Kakvi pametni... Samo kockari kojima se isplatilo ako su dovoljno dugo čekali.

Da ima neko ko je toliko pametan i da je tada predvideo cenu $20,000 a kupovao za par stotina $, taj bi se obogatio na mnogo lakše i direktnije načine koristeći takvu "pamet".

A i da se ne lažemo, nema te osobe koja je čekala od $0,01 do $20,000. Nočići su promenili ruke milionima puta, i samo je par srećnika imalo čistu sreću da proda za 3-5 puta skuplje nego što su kupili. Ne postoji taj koji je kupio pa prodao za x50000 veću cenu.

Zanimljivo je citati, kad krene cijena gore svi ste wauu euforija novi ATH cim krene malo dole odma je prica ide ispod 5k ide sugurno na 2k itd itd,

Nagli skokovi i padovi su sastavni dio kriptovaluta i nece preko noci ni na 20k niti na 5k jednostavno imali smo tu cijenu od 20k $ pred kraj prosle godine i od tada se nalazimo u downtrendu koliko ce jos ovo stanje potrajat to cemo viditi. Proce i ovo mora proci kad tad doce i akumulacija pa opet uptrend samo treba zivaca i strpljenja, vjerovatno nece brzo kao sto je bilo i za ocekivati.

Davno smo ovde pisali o tome periodu 2014-2017g i mogucem ponavljanju scenarija 2018-2021g do sada se to manje vise sve preslikava i ako je suditi po tome nas tek ocekuje tezak period ne treba zaboravit da je 2015g najteza bila tako da ce tek muke da usljede.

Stvarni me redje ovde ima ali evo zna okolina da cekam tu cifru iako nemam pojma hoce li doci...nadam se zeljno :)

Krvarenje od pre par godina je bila ustvari akumulacija za pametne samo jedino sto je trebalo to preziveti jer je potrajalo. Kao sto sam davno i rekao, idemo na 2k do kraja godine!

Ne bas. Krvarenje je trajalo skoro 2 godine sto je bilo jako mucno. Akumuliralo se tek na dnu. I ja sam se punio usput dok je padala cena i ispostavilo se da sam prerano uzimao.
Iskreno, ja sada ne vidim nijedan razlog zasto bi krenula cena gore. Nema vise bombasticnih vesti, nista se bitno ne desava...
Cena vec krvari polako. Nema dampa ali ide polako i ne staje.

Kako nema vesti, a Kim Kardashian? :d

Zanimljivo je citati, kad krene cijena gore svi ste wauu euforija novi ATH cim krene malo dole odma je prica ide ispod 5k ide sugurno na 2k itd itd,

Nagli skokovi i padovi su sastavni dio kriptovaluta i nece preko noci ni na 20k niti na 5k jednostavno imali smo tu cijenu od 20k $ pred kraj prosle godine i od tada se nalazimo u downtrendu koliko ce jos ovo stanje potrajat to cemo viditi. Proce i ovo mora proci kad tad doce i akumulacija pa opet uptrend samo treba zivaca i strpljenja, vjerovatno nece brzo kao sto je bilo i za ocekivati.

Davno smo ovde pisali o tome periodu 2014-2017g i mogucem ponavljanju scenarija 2018-2021g do sada se to manje vise sve preslikava i ako je suditi po tome nas tek ocekuje tezak period ne treba zaboravit da je 2015g najteza bila tako da ce tek muke da usljede.

Euforija, suze? U pitanju je lova :smoke:

@izzy
Prosto je, kupiš jeftinije, prodaš skuplje, pa tako 4x u 4 dana :smoke:

Poslednja izmena:
Svi koji se bave kripto trgovanjem ili trgovanjem akcijama ili forex-om moraju jednu stvar da shvate .Sabloni koji se ponavljaju uvek se menjaju i svako ko zeli uspesno da se bavi trgovinom mora da se prilagodjava , To sto je kod bitkoina pre nekoliko godina bilo kupi i cekaj da poraste u 2018 ne vazi . Ove godine na sceni je Swing Trading . To jest valute idu gore dole i nema onog sto vi zelite , a to je nenormalni rast . Nema nikakve sanse da bitkoin ponovi ludilo i da poraste 100 X . To jedino moze da se desi ako bi ceo svet prihvatio bitkoin , To se ocigledno nece desiti iz prostog razloga , zasto bi sistemasi kako ih vi zovete , banke i finasijske instituciej prihvatile da im neko tamo kreira neku valutu .

Nista konkretno se en radi na upotrebi i placanju bitkoinom i nikog za to nije briga . Cak ni one koji poseduju milijarde u kriptovalutama . Posledica toga ce naravno biti da osim nekih spekulativnih radnji nema ozbiljnije upotrebe bitkoina .

Naravno da ce trejderi koji su usli da trguju bitkoinom i drugim novcicima izvlaciti profit . Oni sad sa svojim iskustvom otimaju novcice od neiskusnih vlasnika i to pretvaraju u kes .
Na zalost za 5 do 10 godina nece verovatno biti ni jednog od ovih novcica jer ce se lagano izduvati balon i zaboraviti ova prica

Mozda ce biti neki drugi kriptonovcici , poput USD ili EURO elektronskog novca ali ce izdavaoci biti drzavne banke ili recimo VISA ili Velika finasijska institucija ...

Najjace je kad ljudi koji su juce usli u kripto pocnu da dijele savjete. Treba nam vise takvih :d Sta bi sa genijem?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Nagli skokovi i padovi su sastavni dio kriptovaluta i nece preko noci ni na 20k niti na 5k jednostavno imali smo tu cijenu od 20k $ pred kraj prosle godine i od tada se nalazimo u downtrendu koliko ce jos ovo stanje potrajat to cemo viditi. Proce i ovo mora proci kad tad doce i akumulacija pa opet uptrend samo treba zivaca i strpljenja, vjerovatno nece brzo...

Tako je to.. nego strpljen, spašen.

kitovi se nece nikada istresti jer njih ne zanima cena dugorocno vec na dnevnim trgovinama mlate ozbiljne pare. cim malo skoci oni zatarabe, cena padne, kupe nazad i tako vrte krugove. nisu oni rudari-torbari pa da sanjaju o $100 za DRK/LTC. a dokle god je takva situacija nema nista od skoka a ne vidim sta bi moglo da se promeni, barem na novcicima sa velikim market cap-om poput LTC-a a bogami i DRK-a. isto vazi za sve ozbiljnije valute (BC i mozda jos ponesto). shitcoini ce uvek imati pumpove i dampove ali to je cista kocka. sve u svemu, izgleda da je zurka gotova. torbari moraju biti spremni na cinjenicu da ce verovatno jako dugo cekati pump ako ga uopste i bude.
daj boze da gresim ali mi situacija za sada ne mirise na dobro. nisam pesimista zbog katastrofalne trenutne isplativosti nego ne vidim sta bi moglo da se promeni. nema nikakvih vesti, inovacija, sve je vec smisljeno i to je to. mozda za 20god i udje neka valuta u mainstream trgovinu i skoci joj vrednost ali ja bih pre prodao danas LTC za 20e nego sto bih ga ostavio unuku pa i da vredi milion.

dobro je kad covek procita ovakve najave i seti se ovih mudrih izjava i prosto mu lepo sto ih nije poslusao i nije prodao LTC za 20e i sto ce sakcekati 1000$ i vise, ali nije ovo lose , jer trebaju ljudi da vide da postoje i druga misljenja, skeptici , pesimisti , ali ako i oni ce jednog dana shvatiti da nisu bili u pravu :)

A još kada tvoj unuk iz levitirajućeg lamboa mahne njegovom al' će da se smore :)

ahahahah

cekamo ltc na 5000 kakavih 1000, 2481.godine ce biti zao onome ko proda sada

nije ovde rec samo o LTC-u veci o BTC-u i nece se cekati dugo , ko ne veruje zivi bili pa videli :)

Odmaraj onda do 2020 g. :D

Važi, nije problem, prodajem samo koliko je potrebno za struju, a doći će i taj momenat, da se čekanje unovči.

Svi koji se bave kripto trgovanjem ili trgovanjem akcijama ili forex-om moraju jednu stvar da shvate .Sabloni koji se ponavljaju uvek se menjaju i svako ko zeli uspesno da se bavi trgovinom mora da se prilagodjava , To sto je kod bitkoina pre nekoliko godina bilo kupi i cekaj da poraste u 2018 ne vazi . Ove godine na sceni je Swing Trading . To jest valute idu gore dole i nema onog sto vi zelite , a to je nenormalni rast . Nema nikakve sanse da bitkoin ponovi ludilo i da poraste 100 X . To jedino moze da se desi ako bi ceo svet prihvatio bitkoin , To se ocigledno nece desiti iz prostog razloga , zasto bi sistemasi kako ih vi zovete , banke i finasijske instituciej prihvatile da im neko tamo kreira neku valutu .

Nista konkretno se en radi na upotrebi i placanju bitkoinom i nikog za to nije briga . Cak ni one koji poseduju milijarde u kriptovalutama . Posledica toga ce naravno biti da osim nekih spekulativnih radnji nema ozbiljnije upotrebe bitkoina .

Naravno da ce trejderi koji su usli da trguju bitkoinom i drugim novcicima izvlaciti profit . Oni sad sa svojim iskustvom otimaju novcice od neiskusnih vlasnika i to pretvaraju u kes .
Na zalost za 5 do 10 godina nece verovatno biti ni jednog od ovih novcica jer ce se lagano izduvati balon i zaboraviti ova prica

Mozda ce biti neki drugi kriptonovcici , poput USD ili EURO elektronskog novca ali ce izdavaoci biti drzavne banke ili recimo VISA ili Velika finasijska institucija ...

E baš tako.

I sve se svodi na jedno pitanje, hoće li kripto u daljoj budućnosti preživeti ili umreti.

Moje mišljenje je da ima lepu budućnost kao i električni automobili, kao i uslužne kase u marketima. To će postati mejnstrim, a kasiri će izumreti.

Evo malo za raspoloženje jedan motivacioni video :) . Ovaj ima ipresivnu berzansku biografiju, nije neki nebitan. Hajde sada cene predvidjanja i to, ali jedna od poenti koja mi se sviđa, je da se baloni tj piramidalne šeme uvek izduvavaju na nulu, a kripto traje već 10 godina i još je tu.

Ovo je za opštu diskusiju ne za temu o cenama.

A što se tiče poređenja sa balonima i piramidom, vreme nije faktor. Jedini faktor je postojanje sledećeg grater fool-a. A pošto je ovo globalni fenomen, i dostupno milionima ako ne i milijardana ljudi, grater fool-a ima u neiscrpnom broju.

Poslednja izmena:
jednom recju idemoo dalje u novi krug , samo strpljenja i ako niste "vicni" berzi onda samo cuvajte , jer 2 god prodje jakoo brzo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno