Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi pametni su pobegli s foruma zbog vas. Sto mislite da ce vas sad zvati na chat? :d

Mislim da od sutra mozemo lagano gore ka 9K opet, vikend je gotov. Do utorka uvece mislim da ce probiti i da ce se u toku nedeljd stabilizovati tu.

Tapatalk

Slažem se da je trend postao pozitivan (konačno) zadnjih dana, ali ipak bih savetovao oprez ponedeljkom..

Kakav, bre, pozitivni trend? La.Prestige vam lepo govori da je ovo još uvek opadajući trend. Čitam neke analize na netu, neki čak očekuju da bi mogao još jednom do 6000, neki kažu da neće toliko nisko, ali svi ozbiljni alalitičari se slažu do kraja februra je opadajući trend, iliti bear market.
Prelako se ljudi napale i očekuju raketu. A u tome im pomažu i neki iskusni članovi, neki su čak obećali da će se samobanovati, ako padne ispod 8000, ali evo ih još uvek ovde. :D

A jel La.Prestige jedini sme da ima misljenje ili i mi ostali smemo naglas da razmisljamo? Gde je tu tvoje misljenje? To mene zanima.

Tapatalk

Ja nemam mišljenje, jer nemam pojma, iskreno da kažem, ali čitam dosta. A kad bih pisao svoje mišljenje, to tek ne bi valjalo, jer kao rođeni pesimista, plaši me pad, jer se uspaničim da će se sve raspasti. a plaši me i previše brz rast, jer se plašim da će da pukne balon i da će se opet sve raspasti.
Ali bilo je već par ovih lažnih uspona od nove godine, po pet šest dana, onda je išao novi dugoročni minimum, nema ovde još stabilnog uptrenda.

Kakav crni stabilan uptrend kad smo od pocetka godine u minusu. O tome i ne pricamo. Govorim o stabilizaciji cene posle pada, da se pad zaustavio i da ce verovatno da krene gore lagano, u sitnim koracima. Do utorka uvece ocekujem da opet dodjemo na 9K i ako uspe da se tu odrzi verovatno i malo jaci support.

Tapatalk

Kakav, bre, pozitivni trend? La.Prestige vam lepo govori da je ovo još uvek opadajući trend. Čitam neke analize na netu, neki čak očekuju da bi mogao još jednom do 6000, neki kažu da neće toliko nisko, ali svi ozbiljni alalitičari se slažu do kraja februra je opadajući trend, iliti bear market.
Prelako se ljudi napale i očekuju raketu. A u tome im pomažu i neki iskusni članovi, neki su čak obećali da će se samobanovati, ako padne ispod 8000, ali evo ih još uvek ovde. :D
Ne bih se slozio, trend je ušao u pozitivan. Vidljivo je da bull periodu jačaju, veći je volume za kupovinu, bear periodi traju kraće.. Ali mislim da do utorka popodne treba biti oprezan, jer cena može da padne niže nego što je u subotu. Onda naravno rast.

Poslednja izmena:
Ajmo malo bez prozivki ako je moguce, to bas nikome ne koristi ;)
Ja sam uvek pre za varijantu da se pomazemo nego da se prozivamo. Nisam ni ja mislio da ce ljudi tako naivni da istovaraju novcice ispod 8K pa se ipak desilo. Izgubio bih opkladu jer potcenjujem ljudsku glupost. Jel i ja da se kaznim? :D Ja doduse nemam pravo bana ali zamislite da sam se odrekao necega sto jako volim [emoji14]

Tapatalk

Saj, covek je zalutao na ovaj podforum.
Pre 20 dana sam okacio moje vidjenje situacije sa tetherom, uradio analizu, napavio slike da bude svima jasno, u roku od dva sata zatrpano je sve pricom o malinjacima i isplativosti uzgoja borovnice.
Sutradan okacim sliku klasicnog bull trapa (11k-6k u 4 dana) i kazem da ne zelim vise pisati u takvom okruzenju i isti taj mod kaze dosadni ste vi sto se bunite idi ako ti se ne svidja.
Obrisem sliku naravno.

Prekljuce goldi okaci post nad postovima, nesto sto svako ko ulazi u kripto treba procitati da shvati kako funkcionise pumpanje shitova.
Covek je usao, video da ima 5 strana i krenuo da brise redom.
To je blaza varijata jer ako je nesto onako procitao pa obrisao onda je to vec malo tezi slucaj.

Ok, neko je coveku dao vlast i pravo da to radi, nije problem ali ja sam ovde dosao pre njega.
Zasto neko da bude uskracen za informaciju zbog pojedinca koji ne radi dobro svoj posao.
Imaju li clanovi pravo da iskazu svoje nezadovoljstvo nacinom uredjenja foruma ili svako kome se ne svidja neka ode kao sto i odlazi?

Ajmo onda lepo temu "sve ostalo" ili "random" pa nek tu pise sve bez da se sankcionise ili da se lupaju offtopic etikete.

Razume se sve sto se tice kriptovaluta.

Ja bih zaista voleo da cujem svacije misljenje bez obzira da li je pozitivno, negativno ili slicno mom.

Sent from my F3211 using Tapatalk

Ps:

Napravio sam Telegram grupu upravo na kojoj mozemo da diskutujemo (ako se skupi dovoljan broj ljudi) da ne pravimo offtopic ovde.

Evo linka: https://t.me/joinchat/AAAAAFM9q2vNkq_1txoDsQ

Poslednja izmena:
Ok, ne zelim da pravim offtopic ali moram da napisem nesto.
Nemam nameru da drzim iciju stranu, razumem sta mi pricas ali razumem i moderaciju. Nije lako biti mod, pogotovu nije lako uredjivati kriptovalute. Usao je jedan lik, Vane, pokrenuo lavinu. Offtopic na sve strane. Tako je u svakoj temi. Znam da se vecini svidelo ono sto je Goldi napisao, realan je lik ali hajde da budemo realni. 3 strane raspravljanja kako Vane nije upravu a svi to znamo, treba da se pobrise. ***, svako od nas je napisao post i eto haosa kome smo svi doprineli. Forum, administracija foruma a ni mi sami ne mozemo da podnesemo najezdu novih ljudi. Zato mnogi stariji beze, zato je mnogo nezadovoljnih.
Ja prvi priznajem da ne mogu vise da citam o glupim problemima koje smo prezvakali 100x, ne mogu da citam kako ljudi koji nemaju svoje misljenje prenose tudja misljenja, kako se ljudi prozivaju bez ikakvog razloga.
Razumite, ne moze se svima udovoljiti. Pored sebe, zamislite malo kako je i drugima. Najlakse je uleteti u raspravu i prepucavati se s nekim, najteze je precutati. Dali znas koliko puta sam napisao nesto da me zelja mine i obrisao to jer znam da nije dobro za forum, temu? Bezbroj puta. Sutra sve izgleda drugacije ;)

Neeego, pala mi je ideja na pamet... Posto je clanovima bez member statusa onemoguceno da pisu po temama, dali je moguce da se otvori neka "kripto svastara" za njih? Po meni je to dobar nacin da se ljudi motivisu da se medjusobno ispomazu. Na neki nacin da to bude skola za ostatak podforuma.

Tapatalk

Ajmo onda lepo temu "sve ostalo" ili "random" pa nek tu pise sve bez da se sankcionise ili da se lupaju offtopic etikete.

Razume se sve sto se tice kriptovaluta.

Ja bih zaista voleo da cujem svacije misljenje bez obzira da li je pozitivno, negativno ili slicno mom.

Ps:

Napravio sam Telegram grupu upravo na kojoj mozemo da diskutujemo (ako se skupi dovoljan broj ljudi) da ne pravimo offtopic ovde.

Evo linka: https://t.me/joinchat/AAAAAFM9q2vNkq_1txoDsQ
Onda si trebao da kreiras grupu. Na kanalu ne moze da se pise.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Onda si trebao da kreiras grupu. Na kanalu ne moze da se pise.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
Hahaah kakav sam ja imbecil, upravo to pokusavam da promenim.

@SAJ @sasadjak
Vidio sam da je post obrisan, zaista se cudim, post je bio najvecim djelom u skladu sa temom "diskusija o cenama" dosta se ljudi cudi kad vidi 300% rast nekog coina cude se kako? upravo je onaj post bio sustina (naravno cude se ljudi pocetnici) onako pokusao sam da docaram kako funkcionise P/D neki coina i ko sve stoji iza toga i to sve preneseno iz mog ugla gledanja, moga iskustva, a ne citanje po netu.
Pokusao sam da skrenem paznju ljudima sta sve moze uticati rastu ili padu cijene nekog ALT coina, mozda zadnji mjesec-dva nisam napisao mozda 10 postova i zaista mi je bilo cudo brisanje tog posta, razmisljao sam da napisem jos neki post da se osvrnem na jos neke stvari koje bi mozda nekome znacile, ali nema poente kako je obrisan onaj tako ce biti obrisani i ostali cemu to nema svrhe.

Vise puta sam uputio kritiku na rad moderatora nikad to nije imalo nekog uticaja, za moderatore ovog djela podforuma treba postaviti ljude koji se realno razumiju o cemu se ovde pise, a ne onako uleti/naleti brisi sve po redu. Kvalitet ovog djela podforuma zavisi dosta od rada administracije, nisu samo novi clanovi doprinjeli "slabosti" ovog podforuma tu podjednako uticaj imaju i moderatori.

Mora se razabrat sta je trol, sta spam, sta provokacija od koga ona potice,(primjer samo jedan @Zeljko njega su provocirali svi doslovno hajku su vodili protiv njega zbog misljenja koje je on imao o ICO, nije covjek mogao da se strpi i da popusti tim provokacijama najvise od strane pocetnika umisljeni likova, a isti taj zeljko je doprinio ovome forumu koliko ce svi ti provokatori doprinjet naredni 10g, naravno peon po peon na kraju je on izvukao deblji kraj, nisam se ni ja slagao sa njegovim misljenjem, ali je imao pravo na to kao i svi, da ne ispadne da ga branim ali mora se razaznat ko su ovde provokatori a ko su clanovi foruma koji su realni, iskreni koji doprinose radu i kvalitetu foruma. Ja sam za to da se takvi provokatori po prvom provokatorskom postu udalje od ovog podforuma, njihovi postovi brisu da ne dovedu do daljenje diskusije, rasprave koja na kraju obicno zavrsi nekom svadjom i prepiranjem) i na kraju sta je kvalitetan post - ne moze se nalaetiti i sve pobrisat i stavit u kosaricu.

Niko ne briše normalan post sa analizom.
Jesi procitao sta je goldi napisao kada tako pises?
Naravno ne, ne zanima te, broj poseta, dolaze ljudi to je bitno?
Pa ne dolaze ljudi da citaju prepirke nego ozbiljne stvari.
Kao admin verovatno znas to bolje od mene i znas da postoji ona linija gde kvalitet zameni kvantitet sto se na kraju odrazi tako da poseta opadne.
Morate ocuvati kvalitet, zastiti one koji pisu analize nije bitno tacne ili ne, posvetite se malo vise jer vreme kripta tek dolazi.
Ja ovo pisem kao stari clan koji voli ovo mesto.

Tako je....samo mišljenja i analize a dal će neko od nas da uvazi ili ne to je na nama..... dal smo izgubili ili dobili sami smo doneli odluku,a to sto se neko buni kad izgubi,ne treba ni da čita postove i ako misli da može sam nek tera po svome(posto realno nečiji post može da ti promeni mišljenje za 180 stepeni)...ja lično držim malo ETH malo btg malo dcr malo xrp i zcash....vidim da je u btcu zarada (pogotovo kad LA iznese podatke) ali nikako nisam do sad prešao većim delom u BTC iz razloga sto je uvek nekako za ove alt novcice cena niska kad bi možda preso pa mi se ne prodaje ....itd itd da ne duzim

Sent from my iPhone 5s

Primecujem da ETC pored ostalih novcica lagano ide prema 30$...pitanje glasi...Da li se ocekuje lagani pad da kazem do 20-22$ ili ce samo ici gore obzirom na pominjani fork?Nemam iskustva a vi to pratite mnogo duze pa me zanima iz ranijeg nekog iskustva sa nekim dugim novcicima..trebao sam i hteo juce da uletim ali propade sve,spavalo mi se a mrzelo me da menjam $ u ZEC pa ZEC u BTC pa da prebacujem na Bitrex i ***a...a ne bi sad da ulecem k'o ****** u kredit ako ima sanse da mu jos padne cena.Mada za 7 dana 50% :(

Inače nije fork ljudi, već je skroz novi blockchain. Samo će se napraviti snapshot na određenom bloku, i biće airdrop.

Ja kontam da ću ući sad, pa ako bude crveno da ću smanjivati ulaz malo, i to je to.

Poslednja izmena:
Upravo se sda desava ono o cemu pricam.
Oni leveli od neki dan su jos uvek aktuelni. Trenutno smo na $8250.
Otpori dole su: $7700 - $7100 - $6800 - $6500 - $6000(mega).
Otpori gore su: $8500 - $8700 - $9000 - $9400(mega).
Ovi otpori nisu okrugle cifre nego vise vatrene zone (primer, od 8700 do 8800 ce biti bombardovanje kroz sell ordere i samo jaci napad moze kroz to proci. Posle toga ga ceka okrugao broj i opet zona istresanja). Ovo pisem jer mnogi misle da kad cena ode na $8720 da je ta zona probijena i da je ocisceno do $9000.
Post analiza i onda uz ovo moje trtljanje oko moda ide...

Tako je....samo mišljenja i analize a dal će neko od nas da uvazi ili ne to je na nama..... dal smo izgubili ili dobili sami smo doneli odluku,a to sto se neko buni kad izgubi,ne treba ni da čita postove i ako misli da može sam nek tera po svome(posto realno nečiji post može da ti promeni mišljenje za 180 stepeni)...ja lično držim malo ETH malo btg malo dcr malo xrp i zcash....vidim da je u btcu zarada (pogotovo kad LA iznese podatke) ali nikako nisam do sad prešao većim delom u BTC iz razloga sto je uvek nekako za ove alt novcice cena niska kad bi možda preso pa mi se ne prodaje ....itd itd da ne duzim
Vredi li ulaziti u ETC sad po ovoj ceni uopšte?

Ja očekujem još jednu fazu crvenila pa tek onda upadam.

Ne morate pisati misli ovde, pustite da se vidi ono bitno, doci ce la ili neko drugi treci i napisati nesto bitno ali se nece videti od ovakvih poruke.

@SAJ @sasadjak
Vidio sam da je post obrisan, zaista se cudim, post je bio najvecim djelom u skladu sa temom "diskusija o cenama" dosta se ljudi cudi kad vidi 300% rast nekog coina cude se kako? upravo je onaj post bio sustina (naravno cude se ljudi pocetnici) onako pokusao sam da docaram kako funkcionise P/D neki coina i ko sve stoji iza toga i to sve preneseno iz mog ugla gledanja, moga iskustva, a ne citanje po netu.
Pokusao sam da skrenem paznju ljudima sta sve moze uticati rastu ili padu cijene nekog ALT coina, mozda zadnji mjesec-dva nisam napisao mozda 10 postova i zaista mi je bilo cudo brisanje tog posta, razmisljao sam da napisem jos neki post da se osvrnem na jos neke stvari koje bi mozda nekome znacile, ali nema poente kako je obrisan onaj tako ce biti obrisani i ostali cemu to nema svrhe.

Vise puta sam uputio kritiku na rad moderatora nikad to nije imalo nekog uticaja, za moderatore ovog djela podforuma treba postaviti ljude koji se realno razumiju o cemu se ovde pise, a ne onako uleti/naleti brisi sve po redu. Kvalitet ovog djela podforuma zavisi dosta od rada administracije, nisu samo novi clanovi doprinjeli "slabosti" ovog podforuma tu podjednako uticaj imaju i moderatori.

Mora se razabrat sta je trol, sta spam, sta provokacija od koga ona potice,(primjer samo jedan @Zeljko njega su provocirali svi doslovno hajku su vodili protiv njega zbog misljenja koje je on imao o ICO, nije covjek mogao da se strpi i da popusti tim provokacijama najvise od strane pocetnika umisljeni likova, a isti taj zeljko je doprinio ovome forumu koliko ce svi ti provokatori doprinjet naredni 10g, naravno peon po peon na kraju je on izvukao deblji kraj, nisam se ni ja slagao sa njegovim misljenjem, ali je imao pravo na to kao i svi, da ne ispadne da ga branim ali mora se razaznat ko su ovde provokatori a ko su clanovi foruma koji su realni, iskreni koji doprinose radu i kvalitetu foruma. Ja sam za to da se takvi provokatori po prvom provokatorskom postu udalje od ovog podforuma, njihovi postovi brisu da ne dovedu do daljenje diskusije, rasprave koja na kraju obicno zavrsi nekom svadjom i prepiranjem) i na kraju sta je kvalitetan post - ne moze se nalaetiti i sve pobrisat i stavit u kosaricu.

Da li bi ti bilo tesko da napises ponovo taj post, znacilo bi mi . Ako mozes hvala puno

Vratićemo ga nazad, može biti obrisan greškom, to sam hteo da naglasim.

Jesi procitao sta je goldi napisao kada tako pises?
Naravno ne, ne zanima te, broj poseta, dolaze ljudi to je bitno?
Pa ne dolaze ljudi da citaju prepirke nego ozbiljne stvari.
Kao admin verovatno znas to bolje od mene i znas da postoji ona linija gde kvalitet zameni kvantitet sto se na kraju odrazi tako da poseta opadne.
Morate ocuvati kvalitet, zastiti one koji pisu analize nije bitno tacne ili ne, posvetite se malo vise jer vreme kripta tek dolazi.
Ja ovo pisem kao stari clan koji voli ovo mesto.

Na isto mislim, pa dajte malo razuma, 21. vek je, ne klešemo slova u kamen, ima i undelete opcija, ne mora odmah neka drama :)

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?305726-Diskusija-o-cenama&p=5400882#post5400882

Šta mislite za budučnost dmarket tokena. Iza njega stoje njveći game youtuber i tvorac dash-a ?

Na prvi pogled bih rekao da je nesto kao WAX s' tim da su WAX napravili osnivaci opskins-a koji je prilicno veliki u tom polju rekao bih?
A inace mislim da je to dobra ideja i hteo sam da ulozim nesto u WAX, svidja mi se ideja generalno.

Ja taj rast vidim ovako nekako sa malim odstupanjima

Pogledajte prilog 243230

Moram priznati da je ovaj deep bio nesto dublji nego sto sam ocekivao(vidi sliku). Mislio sam da ce negde oko 8.000 biti dno ali izgleda da je ipak na 6.000. Zasto mislim da je ovde dno?
6000 dno.png

Osim toga evo kakvo je stanje kod kitova(kako ih zovu), onih koji imaju najvise BTC 100.000-200.000 komata!!. Jesu li oni izasli pa mislimo da je kraj uzlaznog trenda? Cena pada,jeli panika kod njih???

wales 1.png
wales 2.png
wales 3.png

Poslednja izmena:
Ako sam ja dobro razumeo i taj grafik pokazuje količinu BTC-a na jednom novčaniku, količina BTC-a u jednom "novčaniku" nije dokaz da je to sve što neka osoba poseduje. Može da deli količine. Pa da manipuliše dostupnim podacima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno