Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako prodje osmicu, krenuće oporavak. A posle samo da ne bude loših vesti neko vreme, jer je ovo tržište osetljivo na abrove kao kula od karata.

pa senator izjavio 20triliona trziste u 2020 i ode sve sad [emoji409][emoji573]

Sent from my iPhone using Tapatalk

https://techcrunch.com/2018/02/05/v...er-to-buy-bitcoin-and-other-cryptocurrencies/

Strašan udarac :-(

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока
Nikakav udarac. To je nesto sto je trebalo odavno da se desi. Kreditne kartice nemaju sta tu da traze, samo debitne. Ko ima pare moze da kupi. Ko nema pare ne moze. Zamisli da kupi maksimalno koliko moze kreditnom i da nema da placa. Sta ce da mu rade ako proglasi bankrot? Sve mogu da mu zaplene ali novcice moze da sakrije kako hoce. To je lep vest na duze staze.

Tapatalk

Nikakav udarac. To je nesto sto je trebalo odavno da se desi. Kreditne kartice nemaju sta tu da traze, samo debitne. Ko ima pare moze da kupi. Ko nema pare ne moze. Zamisli da kupi maksimalno koliko moze kreditnom i da nema da placa. Sta ce da mu rade ako proglasi bankrot? Sve mogu da mu zaplene ali novcice moze da sakrije kako hoce. To je lep vest na duze staze.

Tapatalk
Da li si dobro pročitao? Raste fee. To odbija kupce. Ja kupujem i kreditnom i debitnim karticama i fee je 5,5% na Bitstampu. Ako fee ode preko 10%, kome će biti dobro? Pa prvi neću više da kupujem karticama.
Ovo je opasan udarac i mislim da će značajno uticati na povećanje market cap. Ako se ovo primeni rast će usporiti.

Da li si dobro pročitao? Raste fee. To odbija kupce. Ja kupujem i kreditnom i debitnim karticama i fee je 5,5% na Bitstampu. Ako fee ode preko 10%, kome će biti dobro? Pa prvi neću više da kupujem karticama.
Ovo je opasan udarac i mislim da će značajno uticati na povećanje market cap. Ako se ovo primeni rast će usporiti.

Procitao sam: Fees will vary by institution, but what this means is that using a credit card will result in an additional 5 percent fee tacked on by your credit card merchant, in addition to the 4 percent credit card transaction fee already passed on by Coinbase.
Sta je problem? Lepo pise da se odnosi na kreditne kartice. Ja odmah kazem da bi ja njih i zabranio potpuno. Na ovaj nacin samo zele da odbiju ljude da koriste kreditne ili da ako su dovoljno glupi da ih osisaju. Sto se tice debitnih ne vidim da se ista menja. Uostalom, ko kupi za X para i plati proviziju 10% mozemo biti sigurni da nece prodati ispod 110% X cene :d

Procitao sam: Fees will vary by institution, but what this means is that using a credit card will result in an additional 5 percent fee tacked on by your credit card merchant, in addition to the 4 percent credit card transaction fee already passed on by Coinbase.
Sta je problem? Lepo pise da se odnosi na kreditne kartice. Ja odmah kazem da bi ja njih i zabranio potpuno. Na ovaj nacin samo zele da odbiju ljude da koriste kreditne ili da ako su dovoljno glupi da ih osisaju. Sto se tice debitnih ne vidim da se ista menja. Uostalom, ko kupi za X para i plati proviziju 10% mozemo biti sigurni da nece prodati ispod 110% X cene :d
Meni nije dobro a ne vidim da je dobro i drugim ulagacima sa kreditnim karticama.
To je toliko očigledno da je polemika možda bzv.

Neka ga polako..ne verujem da će raketa, ali ako postepeno raste sa manjim padovima sve će to doprineti poverenju i ulaganjima na duže staze. Siguran sam da je pucanje balona i konačnu propast zaustavio ne tamo neki rezistanc, nego poverenje i nada srednjih i manjih hodlera i neka vrsta inata prema bankarskoj mafiji. Ipak je ova rabota prodaja magle, zapravo samo poverenje miliona it konzumenata u vrednost BTC, je 'zlatna podloga' kriptoa i garancija budućnosti. Makar do omasovljenja upotrebe kriptoa u kupoprodaji dobara.

Article financed by ADA development team. [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nikoga to neće sprečiti da kupi BTC ko stvarno želi samo će dozvoljena sredstva sa kreditne kartice prebaciti na debitnu i onda kupiti.
Malo ta priča nema veze za moj pojam pošto ima gomila mehanizama kojima se može zaobići pravilo koje hoće da uvedu sa istim krajnjim rezultatom korisnika.

^^ usli Bugari u Sofiju. :d

Ne znam da li moze ali znam da nije zdravo da za 24h poraste sa 6k na 8k,drugo svi altovi su u +30 posto fazi tako da definitivno sledi korekcija ove nedelje.

Ništa definitivno nije u kripto svetu, to smo valjda naučili do sad.

Ok samo ja nikad nisam video altove da se svi zajedno zelene na +40 ili +50 posto ako toga bude to ce biti prvi put ikada....

Logicnije da bude korekcija uskoro kad bitkoin dodje negde izmedju 8k i 9k.

Ne znam da li moze ali znam da nije zdravo da za 24h poraste sa 6k na 8k,drugo svi altovi su u +30 posto fazi tako da definitivno sledi korekcija ove nedelje.

Nije zdravo ni da padne sa 8K na 6K u istom periodu. A za kritpo i pogotovo altove, svi znamo da se kupuje kad je crveno, sto crvenije to bolje, i pogotovo ako su altovi crveni zbog BTC crvenila. E sad, to nije lako, jer razum kaze: "Bezi, crveni se!"

Duvaju novi balon dok nepukne opet pa -70%:smoke:

• Like
Reagovanja: MPM
Pa da kupuje se kad je crveno...I sam sam kupio na 6800 i poslusao La.Prestige izasao na 7750 jer nisam bio siguran da li ce preci 8k.

Naravno da nije zdravo ni sa 8k na 6k ali stvarno mislim da nece doci do 10k i da je ovo sada jako los trenutak za ulazak....Ta korekcija sto sledi ne mora da bude sa 8k na 6k moze da bude i neka manja korekcija ali siguran sam da ce je biti do kraja nedelje.

Anyway,

6600-6700 je izdrzalo, $7500 je stanica. Posle toga se vracamo na $8200. Poenta je da se odredi tempo i brzina rasta. Ako ide prebrzo - to ne valja i govori da je vreme za sell jer ce biti jos jedan retest dole. Ideala bi bila da dodjemo do 9000 ali tek za 2-3 dana kao minimum.

Samo pratite levele i nema greske.

Ja sada prodajem na $8400-8500 i cekam $7800-$7900 kao ulaz.

Ovakav ritam je blago ubrzan, zato se i retestuje - $500 dole.

Trenutni otpori su: $7800 - $8400 - $8800 i $9400. $10,000 jos uvek ne bih spominjao jer ocekujem jos jedan talas na dole, cisto dok smo u Februaru mesecu.

Bulltrap bi mogao tu do $10,500 da se desi ali po meni, sanse su dosta vece da se to dogodi posle ponovnog retesta na dole. Sada istres ako dobaci do $8800-9000 i cuvajte te dolare bez kockanja. Osisace vas i uzeti vam vunu.

I molim vas, ne zbunjujte ljude sa ovim nerealnim ciframa tipa $3000 za bitcoin kroz par dana i slicno. Nemate predstavu i uvid ko i kako kontrolise market. A u ovom momentu cena od $3000 dolara je nerealna jer bi bilo previse kupovine na toj kvoti od same prodaje. Ja bi prvi isao all in. Previse je ljudi nasih ostalo u coinima i nema potrebe da dozivljavaju stres citajuci nerealne stvari i stvari gore nego sto je trenutna sitacija na berzi.

Ne kazem da je nece biti, videcemo mi $3000 i te kako, ma to ce i nize ici, verujem u panici da cemo u navratimo roniti i ispod $3000. Ali smo od toga daleko minimum 6 meseci pa to jos uvek ne treba ni pominjati.

Imam puno pitanja na PM i uglavnom se svode na sta da radim sa coinima koje jos cuvam?

Ajde odgovoricu svima a moderatorima se izvinjavam ako nije u skladu sa temom i slobodno neka odbrisu deo koji je njima visak.

Bullrun je prosao. Odnosno rast bitcoina, rast celog crypta koji je bio prisutan cele godine. Kada kazem bitcoina, to se odnosi i na vase novcice odnosno investicije, jer su oni nista drugo nego pratioci bitcoina po ceni. Bitcoin bude prenaduvan a oni budu pre pre prenaduvani. To je dobro u bull-u jer procentualno vise donose zarade, ali mnogo lose u bearu jer ce se i izduvavati duplo brze od samog bitcoina. Ja ovu fazu zovem vracanje dela zarade tj. placanje debele kamate na proslu godinu.

Obicno svi novi koji su usli i nisu doziveli ovo, izgube dobar deo zarade u ovom periodu. Neki se vrate na nulu a neki udju i u minus.

Stariji i iskusniji ovo predvide pa prodaju na vreme i ovaj deo sacekaju u dolarima pa ulazu kada dodje period akumulacije. A oni koji razmisljaju, koji sep osvete i prihvate stanje kako jeste, zaradjuju i u bull-u i u bear-u jednako. Tako da njima ne predstavlja problem u kom smeru ide market, zato i ne panice.

Eto dobili ste odgovor. Jel mislim da ce vasa investicija kroz mid-term (par meseci) period gubiti? Mislim da hoce.

Poslednja izmena:
Hvala za detaljnu analizu. Samo me jedna stvar plaši, s obzirom da smo imali Mt. Gox, BTC-e, i još par manjih menjačnica koje su preko noći nestale i pokupile lepe količine kriptovaluta, koja je uopšte pouzdana menjačnica za trade, ako tako nešto postoji? Zar ljudima generalno nije frka da tamo drže veće količine novca koje mogu preko noći da ispare?
Za sad mi wallet.dat izgleda kao najbezbedniji način čuvanja valuta. :)

@Storm

Menjacnice su najslabija karika celog crypto ekosistema. Dok se to ne resi, nece uci novca onoliko koliko mi ocekujemo. Lako je kad kupis coine - 80% wallet, 20% berza i trgujes. Ali je mnogo lose kad dodjes u situaciju da lezis u dolarima dok cekas ulazak i prinudjen si mesecima drzati sredstva na berzi koja moze preko noci da ode. Bitstamp mi se cini najpouzdanijom, ali eto i BTC-E je vazio za senior menjacnicu i veoma pouzdanu pa je nastradao. Prisiljen si na rizik.

@MPM,

Oni se odredjuju uopsteno preko TA, moras pratiti pre svega kretanja 10-ak dana u nazad. Moras pratiti EMA linije, over/bought&sell parametre. Na sve to, margina za pracenje jacih je krucijalna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno