Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije jos stigao, ja sam inace na odmoru a usput pratim berzu i malo pisem na discordu.

Nece to tako brzo ici. U normalnim uslovima bi posle $6800-$7000 imali jak bounce i onda 10 dana oporavak i kretanje na 9-10k kvoti. Medjutim jedina stvar koja je mnogo losa po ceo crypto ekosistem je bitfinex banda koja kontrolise tether. Oni ako nastradaju, pad mtgoxa ce biti dosta blazi jer tether u dosta vecoj meri kontrolise trziste nego ondasnji gox. A ja ne vidim kako mogu preziveti i nastaviti ovakve ociglednje prevare i manupulacije sa tetherom.

Dosta je izvuceno novca prethodnih nedelja. Sasadjak je opisao u temi kojim koracima ide izvlacenje para i to smo pratili neko vreme. Pravih dolara ima jako malo, a tether je uglavnom sluzio za odlaganje pada bitcoina tokom decembra, kao i izvlacenje vec ponenutih dolara iz crypto-a.

Od marta mozda krene zelenis, tu ce uleteti i par altova da se dopumpa. A pratite ETC, jer cenovno moze proci kao ZCL. 5. Marta imaju fork, chainsplit i dobijanje free coina. On mi je nekako prvi kandidat za pump.

dajte discord, da se ukljucim u pracenje :D hvala

Deluje mi da je mnoge prethodni lazni bull naucio pameti tako da je za sada probijeno dno od 6600 i to debelo otislo ispod na 6200. Sad treba razmisliti dal na prvom sledecem laznom bullu shortovati ili postoji neka nada da se malo iskoriguje. Gledam malo forume i komentare, globalne panike jos nema, ljudi su vise onako u neveri, ali granica je blizu ako se ovako nastavi.

Poslednja izmena:
shutterstock_68981734.jpg
Ne bih voleo previše brzo da dođemo do novog ATH. Opasan je to rolerkoster. Zamišljam samo one što su kupili na 20k i istresaju sada panično stiskajući link dva puta levi klik na sell. Neki tamo nepoznati :p.

Ocistili su sve do 6k sad je bitno kad uzeti ako ne bude oporavka ovim tempom idemo prema 5k. Prosjecni ulazak na 5.500$bio bi dobar.

Ovde samo što nekima nije pisano na čelu gde ovo sve ide, a sve je to nailazilo na podsmeh i sprdnju. U jednom postu sam napisao da ovo po mojoj proceni ide na 8-9k, (a u polu šali dodao) što će značiti da u praksi ide i na 5-6k jer uvek loše prognoziram. Ispostavila se ta crna slutnja tačnom. Takođe sam napisao da neki krupni igrači izvlače veliki keš, ali nisam hteo da pišem odakle mi ta informacija, da ne bih izazivao još veći podsmeh kod nekih. Na ovakvim primerima možete videti koliko je ova cela priča oko kripto "jaka" i koliko na cenu utiču neke ******štine tipa neki novčić je prihvaćen od strane nekog sajta. Ovde sve muljaju veliki igrači, oni su bog i batina i ovo ide u pravcu u kojem samo oni žele. Na običnom smrtniku je da proba da prepozna u kom smeru sve ide i da proba da se ukrca na voz i nešto zaradi. U suprotnom on služi za šišanje.

Poslednja izmena:
Već tri sata traje rovovska borba na $6000.00, praćenje ovoga zanimljivije od super bowl-a :)

• Like
Reagovanja: M J
Hajp je cudo svi se bacili u crypto kad kazes 2014-ta svi ti se ismevaju a sad ocekuju 25000 odmah misle da je lak oporavak.

izgleda da ide ispod 6k.

Veslaju kitovi dobro.

Poslednja izmena:
Ti koji očekuju ATH ili 20K mogu slobodno da prespavaju 2018 i 2019.
Čim su mediji dali prognozu da je 2018 godina za kripto znalo se da slijedi šišanje ovaca.
Meni je žao ljudi koji su u sve ovo ušli u decembru ili januaru jer su u debelom minusu i svakim danom u džepu imaju manje.
Sve to što vidite na graficima, otpor na 5K, podrška, odbijanje, korekcija,.. U kripto svijetu se promjeni za 2 minuta.
Opet, do kraja nedelje 4K, do kraja februara i trocifreno.

Mnogo više ljudi je u priči nego 2014. i zato je i veća frkica.
Najbolji primer koji objašnjava veličinu frkice je sledeći dijalog sa fejsa :
- Tebra, kako stojiš? ‘Si u BTC-u ili si zaglavljen u nekom altu?
- Ja sam brate u depresiji.

:)

Pa vidis da je omasio :d
Jos je 27og imao najnizu tacku na 7.500 a tad bilo 11k. Pa tako mogu i ja da gadjam +/- 35% :p

Hocu da kazem da moze biti hiljade slicnih grafikona. Jer recimo sad da se odbije BTC na 9000 opet bi rekli da je on u pravu iako se ni cifre ni timeline ne poklapa ali eto oblik grafikona je dobar bar.

Dinara?

Koliko razlicitih misljenja ovde ima da nema smisla citati ni pisati. Ali mislim da niko niko nije 100% u pravu sa prognozama.
Rekao bih samo da nece biti katastroficno kao sto neki misle i da nece biti dobro kao sto neki misle u narednih par meseci.
Al realno ne ocekivati nove ath do Maja/Juna sigurno. Mislim da cemo dosta ici postrance naredno vreme

Ovo je čisto da nam malo prošašolji dži spot, pa sunovrat ispod 5k.

Bio je i sinoć trzaj pa sa nastavio brzi pad.

Ovde čim se desi promena od 5% u bilo kom pravcu odmah je trend. :)

• Like
Reagovanja: S22
Evo malo brojke.
6x580 troši oko 1 KW. 24 KW dnevno, mesečno 720 KW. To je 6500 din struja.
Jedna grafička dnevno zaradi oko 1 evro, 6 kom = oko 6 evra. Mesečno bude oko 180 evra.
Čista zarada oko 130 evra.
Takav rig da se sklopi u najgorem slučaju košta 3000 evra.
ROI je 2 godine.

Još plus jednom podesiš i zaboraviš, i radiš drugi posao.

Ako to nije isplativo, onda ne znam sta da vam kažem.

Kupite gajbu za 50.000 evra pa je izdajte za 150 evra, jurite podstanare za kiriju i račune, i posle sređujte gajbu kada vam je razmontiraju, to je valjda bolje nego rig od 3000 evra, koji donosi mesečno 150 evra, a treba samo da sediš i blejiš u isti (ako nemaš šta pametnije da radiš).
Eventualno stavite tih 3000 evra u banku pa ćete dobiti 30 evra godišnje.

Ili ste se možda nadali da kupite jedan rig, i da od njegove zarade po ceo dan žvaćete espresso plastičnu kašičicu uz zlatni Sobranje u strahinjića bana, dok vas ispred čeka q7?
Zao mi je, ali Diznilend podforum još uvek nije otvoren.

Poslednja izmena:
Moderatori napravite jednu temu o miningu/isplativosti sad dolazi period "prpa" zatrpavace se sve teme sa istim razlozima a to je mining i isplativost istog, neko ima struju dzabe neko u crvenoj neko ima nove kartice neko stare, svako ce praviti racunicu sebi i piskarat o tome po forumu, jednim ce biti isplativo drugim nece, zatrpace se sve teme bez potrebe...jednu temu o tome pa nek se pise na dugo i siroko.

Ovde da diskutujemo o cijenama BTC-a i Vodeci ALT-ova.

Get ready for another bull run after this bloodbath. Big players want to enter into this market now. And this is just the begining.

Sent from my iPhone using Tapatalk

U pravu si, pobrisan offtopic i šum
Pokušajte da ne radite live stream dešavanja na berzi ovde u temi, svako od nas ima internet i može da vidi da li je krenulo na dole ili gore

Moderatori napravite jednu temu o miningu/isplativosti sad dolazi period "prpa" zatrpavace se sve teme sa istim razlozima a to je mining i isplativost istog, neko ima struju dzabe neko u crvenoj neko ima nove kartice neko stare, svako ce praviti racunicu sebi i piskarat o tome po forumu, jednim ce biti isplativo drugim nece, zatrpace se sve teme bez potrebe...jednu temu o tome pa nek se pise na dugo i siroko.

Ovde da diskutujemo o cijenama BTC-a i Vodeci ALT-ova.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?340854-DISKUSIJA-Šta-je-trenutno-najisplativije-za-kopanje

https://forum.benchmark.rs/showthre...struje-kolicina-racunara-hladjenje-prostorije

Koliko razlicitih misljenja ovde ima da nema smisla citati ni pisati. Ali mislim da niko niko nije 100% u pravu sa prognozama.

Onaj ko se uzda u tuđe mišljenje, pogotovo nekog anonimnig lika sa formuma i treba da propadne.

Ko nije napravio strategiju u svojoj glavi kada je pomislio da uđe u ovu priču propao je. Dakle, ako ti je cilj da dupliraš uloženo, onda ga dupliraj i izvlači taj novac. Onda opet uloži deo ili napravi ako si rudar.

Nego, najlakše je ući u ovu priču sa stavom: "Nemam pojma o ovome ali ima znalaca na rarnoraznim forumima, sajtovima, čet sobama, ..., koji će mi pomoći da se obogatim".

Šta reći na izjavu tipa: "Ovaj tip se kune da je sve pokriveno dolarima..." ?

Ili: "Gledam malo forume i komentare, globalne panike jos nema, ljudi su vise onako u neveri, ali granica je blizu ako se ovako nastavi."

Dakle, niko nema pojma zašto, ali svi znaju da to tako treba. Neverovatno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno