Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se oporavak tek tamo sredinom godine,a do tada bice jos zescih padova kao i uvek sto ih je bilo na prolece....Za 6k siguran da ce ga spustiti dotle a krajnje dno je verovatno 3-4k ispod toga nema sanse da ode.....

Jednostavno previse ljudi zna za bitkoin,premalo je bitkoin-a na trzistu za sve tako da cene od 1k i 2k su smesne....

A ovo sad moguce da ce da se vrati do 9-10k pa kad se stabilizuje tu verovatno ce dugo vremena tako da se vrti sa manjim padovima i onda idemo sa 9-10k na 6k....Ne vidim drugaciji scenario jer je potrebno da dobro opadne cena da se otresu svi ``pilicari``...

Da naglasim da je ovo samo moje misljenje.

Ali ovo jeste raj za tradere

Do sada se BTC odbijao na 10 000 tri puta ( u zadnjih par nedelja ) i odbijao se na sledece vrednosti 13 000, 11 000, i 12 000 sto znaci da je potencijalna zarada bila 30%+10%+20% ( 71% ) pola od toga bi bilo oko 30% ( sto je realno da se uzme ) .

Sad je pitanje gde ce se odbiti ali ako se odbije jednom verovatno ce jos jednom pre nego sto probije ressistance ( ressistance je verovatno na 8 000 ili 8 500 ) ..

Korekcija je gotova ( bila je lepa sansa za kupiti na 8000 - 8500 i prodati za 8500 - 9000 sad ide ponovo dole za danas nema smisla predvidjati do veceras ili sutra ujutru ..

Poslednja izmena:
Al majke mi ne znam ko je gori, ovi lozaci sto tvrde da ce da padne na nulu ili ovi sto se loze da je krenula raketa kad poraste za 100$

A ne, defitinitivno iritantniji moonovci - hodleri - raketasi - lambovci.

Ali polako, dovoljno dug bearish i popuste zivci velikoj vecini kad vide koliko puta su mogli shortovati pa na kraju prodaju na bottom-u ;-)

Al majke mi ne znam ko je gori, ovi lozaci sto tvrde da ce da padne na nulu ili ovi sto se loze da je krenula raketa kad poraste za 100$

100$ nije ni blizu 1000$.. tako da verovatno i tvoj post neke iritira.
;)

Najgori su cinični posmatrači sa strane, kao i za sve u životu ;)

Ne znam ko je pominjao raketu (not me), ali ja sam jutros kupio IOTA po 1.53$, a sada je na 1.87$.

zagreva se :D

Nestalo ti goriva? Nisi platio dovoljno na pumpi...

Ja verujem da kraj theter balona blizu, a BTC ce to zestoko osetiti.
Sve je ocigledije da je Q4, a mozda i koji kvartal ranije odradjen pump na BTC sa USDT od strane Bitfinexa. Ako se i pokaze, a svi pokazatelji to govore BTC dramaticno pada, scenario posle Willya i MtGoxa. Sta ce biti za koji godinu nemoguce je prognozirati ali kratkorocno pored svih zelja ne vidim scenario da ce se BTC ubrzo oporaviti, tesko je ocekivati i da se zadrzi na 5-6-7k.
Da imam poverenja u bilo koji exchange istovario bi se u FIAT i cekao bolja vremena... kako toga nema nema drugog nego cekati bolja vremena...

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: MPM
Crta se identicno M kao i juce, uskoro ce opet tetherovci da izadju, ali ovaj put mnogo dublje.

Fantastican tekst!

Why would anyone sell?

• Bitcoin now costs the same as it did the day after Thanksgiving.
  • Ethereum costs the same as it did on Jan 2.
  • Neo is currently twice as much as it was Dec 21.
  • Monero is at 233 and it never broke 200 until this past December.
  • Cardano is now right where it was in mid December.

It's too bad people are glued to their hourly account balance and missing out on the big picture. Emotionally distraught people are selling. Financially wise people are buying. This summer, there is going to be alot of bitter folks that wish they never logged into their accounts on Feb 1 2018. Countries around the world are not banning crypto. They are simply cleaning things up and gearing up for full blown legal crypto. Sure, there will be new rules but crypto is here to stay. If tomorrow marked the final day of cryptocurrency history, I could understand the panic and the selling. However, do you think the Canadian gov't would be using Ethereum for record keeping if crypto was in trouble? Would IBM be partnering with Stellar if crypto was doomed? Would Microsoft be sponsoring NEO dev competitions if crypto was ending? Would Samsung be pouring big money into building and selling cryptocurrency mining chips if Crypto was truly in trouble? Politicians are pumping the breaks until they figure out how to cash in. They did they same thing with daily fantasy sports, online poker, gambling, and cannabis. In 2015, Daily Fantasy Sports was legal in 45 states. In 2016, it was legal in only 10 states because politicians wanted to shut it down until they figured out how to make money off it for themselves. Today, DFS is legal in 41 states. That's right, from an unregulated 45 (2015), cracked down to 10 (2016), and now that politicians can make money off the regulated industry, it's legal in 41. Folks, crypto is going through the growing pains of becoming a full blown accepted industry. Check out online poker...

• 1995: The first online poker websites appear. Everyone made money except governments.
  • 1999: Republican from Virginia, Robert Goodlatte, tried to shut it down with a new law. People panicked and cashed out. His law never passed. It was defeated.
  • 2003: Thanks to pressure from the Justice Department, most banks blocked customers from sending money to poker sites
  • 2005: The world's largest online poker site (PartyGaming) went live on the London Stock exchange the same year that a Republican from Iowa tried to ban credit card payments on gambling sites. His bill never reached the Senate floor.
  • 2006: Goodlatte is back again. Tries to ban online poker/gambling. He is defeated again.
  • 2006: President Bush signs the Unlawful Internet Gambling Enforcement Act, banning the transfer of money to gambling sites. Everyone cashes out.
  • Today: New Jersey, Nevada, and Delaware have legalized it. People in every state freely use offshore sites. Banks are no longer blocking payments.

Whether it's online poker, cannabis, daily fantasy sports, or cryptocurrency, the people vote with their wallets. Sure, governments always get involved so they can make a buck too (if it was about our safety, health, and well being then guns would be outlawed). Hold your coins if you haven't sold. Buy coins this weekend at a massive discount. Embrace the future. Expect dips along the way. We are riding a climate change graph that continually trends up. So what if there is a record cold winter here or there. The zig-zagging line is trending up from year to year. Hold and/or buy. You will have major profits should you choose to sell this summer, fall, or in 2019. Keep your eye on the prize, stay off reddit, stay away from "news", and trust your instincts when you realized months or years ago that this was an unstoppable revolution: the future.
Treba jesti leba i kavijara u medjuvremenu..

Sto napadaju kripto valute ovih dana. Najvece banke u Americi blokirale kupovinu. Posle Capitol One, blokada je dosla i na Bank of America. Cemu sve to vodi vidjet cemo. Nadamo se i dalje raketi :D

...samo da dodje taj 16-i :)

Sto napadaju kripto valute ovih dana. Najvece banke u Americi blokirale kupovinu. Posle Capitol One, blokada je dosla i na Bank of America. Cemu sve to vodi vidjet cemo. Nadamo se i dalje raketi :D

Samo sa kreditnih kartica. Kao sto kreditnom karticom ne mozes da kupis neku drugu valutu tako ne bi trebalo da mozes ni kriptovalute. Radi se o tome da sve cc daju neke rewards koje se krecu od 1-5%. Ljudi su masovno zloupotrebljavali to tako sto kupe kriptovalute kreditnom karticom. Prodaju odmah i uzmu tih 1-5% nagrade koje daju kreditne. Mislim da je to bila ok odluka.

Pa to samo u americi imaš, ovde kod nas moraš da se cimaš da uplaćuješ keš pa tek onda kupiš kriptovalutu.
Nema direktno karticom da kupiš.

Samo u Americi ? To sto ne moze kod nas ne znaci da je samo u Americi. Spisak drzava je mnogo veci.

Zar ne može našim revolving kreditnim karticama da se plaća u inostranstvu, a samim tim i preko interneta? Nemam, pa ne znam je li moguće..

Moze da se placa ali ne da se kupuje kripto direktno.

Samo sa kreditnih kartica. Kao sto kreditnom karticom ne mozes da kupis neku drugu valutu tako ne bi trebalo da mozes ni kriptovalute. Radi se o tome da sve cc daju neke rewards koje se krecu od 1-5%. Ljudi su masovno zloupotrebljavali to tako sto kupe kriptovalute kreditnom karticom. Prodaju odmah i uzmu tih 1-5% nagrade koje daju kreditne. Mislim da je to bila ok odluka.

Kreditne kartice su od davno blokirane. A reward koliko sam upucen je uvijek bio blokiran. Prije nego sto izvadis kreditnu karticu u ugovor pise da ne mozes da kupujes online nesto sto ima fees itd...
Mislim da je fora u tome sto ljudi imaju jak kreditni limit pa uloze sve u btc i tako izvuku novac i zapale :)

Kreditne kartice su od davno blokirane. A reward koliko sam upucen je uvijek bio blokiran. Prije nego sto izvadis kreditnu karticu u ugovor pise da ne mozes da kupujes online nesto sto ima fees itd...
Mislim da je fora u tome sto ljudi imaju jak kreditni limit pa uloze sve u btc i tako izvuku novac i zapale :)

Ja sam kupovao na CoinBase-u uvek kreditnim karticama jer je bilo odmah dostupno. Poslednju kupovinu kreditnom sam uradio pre mesec i nesto dana.
Provizije koje je CoinBase naplacivao ako kupujes kreditnom karticom su inace bas visoke. Prednost je jer dobijes bitcoin odmah raspoloziv.
Doduse ako kupis odredjenom kreditnom karticom dobijes ili poene ili milje koje posle mozes da iskoristis. Tako da imas taj neki 'reward'.

Ono sto su sada uradili jeste da su banke pocele kupovinu kriptovaluta da smatraju kao "cash advance" (znaci nisu u potpunosti blokirali) nego samo hoce da naplacuju i banke fee sa svoje strane. Cash advance je zapravo 18-24% APR fee koji ti odmah naplate sto je nenormalno.

Zato sam ja svoju poslednju kupovinu bitcoina uradio sa debitnom karticom. Fee je manji ali se ceka 8 dana :(

Nadam se da je sada jasnije :D

Ovako, sa psihološke strane, imam osećaj da će danas da krene polako..ipak je ovo kocka:-devil-:

Može da se kupuje PayPalom, a mislim da u tom slučaju banku ne zanima kome PP prosleđuje novac.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno