Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Previše je scam coina, scam ICO-ova, raznih kopija jedno te istog, forkova glupavih... nakotilo se mnogo gamadi. Pa samo koliko ZK-Starks coina ima? I svaki obećava nešto novo, nešto bolje, nešto drugačije, svaki kaže da je baš on decentralizovan i pravi... Pa ovo je gore nego predizborna kampanja u Srbiji. :D
Verujem da je potrebno ozbiljno čišćenje i vraćanje kripta u svet ljudi koji makar malo znaju šta rade. Samo baba moja nije ušla u kopanje, svi drugi su ili ušli ili znaju o čemu se radi. Upale NiceHash i pričaju mi kako kopaju ETH tamo koji njima NH menja u BTC, ili mi kažu da kopaju BTC. I to što je neko rekao gore već - svi misle da će posle 2 meseca kad otplate mašine biti milioneri.

Dakle napred ovaj pad cene, neka ide i do 2000, makar će vratiti kriptio gde mu je mesto.

E da, umalo zaboravih ali moram ovo da dodam. Na sajtu jedne domaće prodavnice računara su pre nekog vremena prodavani kompletni rigovi i ne sećam da li je u naslovu ili opisu stajalo "mašina za pravljanje para". Zato smo i tu gde jesmo.

Poslednja izmena:
*** na 9000 se bar malo koprcao, na 8000 je samo propao. Ovde više nema kočnica.

Uvek može gore. Recimo, da dobiješ tuberkulozu :D Ćuti i uživaj, sve ide po planu.

Dajte onaj grafik kako izgleda bubble da vidimo gde se nalazimo. Sada cu da probam da nadjem, neko je kacio pre nedelju dana.

Cena kriptovaluta (trgovanje, predviđanja, analize, grafikoni...)

Tebi je drago da neko ko ti nikad ništa loše nije uradio izgubi pare samo zato što ti misliš da bi mogućnost zarađivanja trebalo da ima neki minimum godina i IT znanja? Tužno.
Za astronomske cene kartica nisu krivi oni koji ih kupuju, nego oni koji namerno neće da naprave više, iako mogu.

Inače, uložiti pare u rig je isto što i uložiti pare u bilo koju kriptovalutu. Po tvojoj logici, kupovinu novčića trebalo bi dozvoliti samo onima koji imaju znanje i iskustvo da naprave sopstveni novčić? A u Maksiju pored firižidera treba da stoji živa krava, pa pre kupovine mleka ili jogurta da dokažeš da umeš da je pomuzeš? A kod ulja da stoji džak suncokreta, pa sine prvo iscedi i tek onda kupuj? Kad smo kod toga, da li si sam napravio procesor, ploču, memoriju, disk, monitor i napajanje za kompjuter koji koristiš? Kapa dole, iskreno. Ali i tako, prizivanje nesreće za ljude koji ti ništa nisu učinili i samo kao i ti pokušavaju nešto da zarade... nije za pohvalu. Uostalom, može se reći da nesnalaženje u ovoj situaciji znači samo da ni ti nemaš dovoljno znanja, kao i oni koje prozivaš.

Ma jesi ti normalan, molim te posoci gde sam ja pozelio nesrecom nekome?
I zasto mislis da to sto mi je milo da cene padaju da ja pozeljujem nesrecu?
Aj zamisli netko ko prodao na 13k btc i sada kupuje na 7k-6k-4k jel to isto njemu nesreca ja pozelim, ili pozelim nesreca 50/50?
Ili pa kad ako mi je drgo da cene ode gore taj sto proda na 6k a cene ripnu na 20k jel to isto i njemu pozeljujem nesrecu.
Treses zelene.

Evo jos jedan put, to sto coek koj do juce nije znao kako ukluciti pc i kako napraviti desan klik refresh, misle da 3800 eur za rig sa 6 karta je super i da za par meseca vrati investiciju i ondak proda njegov rig za 6000 eur u kupi kuca na Dedinje, to je za mene apsolutni *****.
Ja sam pisao par meseca nazad kako je electroneum bio najisplatljivi kopati, ali puno to nisu svatili zasto njima whattomine im kaze da je eth prava stvar.
I trenutno najisplatljivi je garlic, ali eto tko da cita i provjerava.
Kako to narod misle evo sad klikam jedno dugmice i pravim miljonja, ma nemoj.

I da bas za cena grafike su krivi kupcu, osobeno novi kupci koi kako sto pisem smartphone nisy videli u njihov zivota ali ce sad da klokaju graficke podesiti skriptu i idemo na kopanje.
I odma su vrvni trejderi itd itd.

Jel znas ti da kod nas u MKd jedan clan foruma sad prodaje njeogva r9 280 po ceni od 12.000 denar, to je oko 24000 dinara, i drug daje 7950 po ceni od 10000 denara ili 20000dinara.
Tret oglasi njegova 1050 zato sto je cuo da graficke vrede a ne ni pogledao da 1050 ima svuda na stanju po ceni od 8000 denari ili 16000 dinara, a on daje njegova 26000 dinara.

Coece ziva ludost.
Zato treba vako da istresu ljdu koi su ushli pre mesec dana, i misle da ce postati milioneri.

La je bio jedini, i stvarno coek je znao kako i sta treba za berzi, ali coek sledi jedal golem del od njegov zivot ovaj svet.

I sad imas *****i koi evo culi su za kripto i odma postaje milioneri.
Deff tamo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zavisi gdje gledas na stampu je bio ~7600$

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ispunjava se kletva gejmera "Da Bog da sve popucalo, barem da se posteno naigramo". :)

Kako sam se zajbo prije neki dan, ostalo mi nesto eura na bitstam da cekam dip etereuma i kupim ltc za te pare....a evo eth dovatio ispod 600e dok ja kampujem u ltc

Sent from my Z5

Genijalno! :D

"Me trying to explain this dip to my family after getting them invested"

Dajte onaj grafik kako izgleda bubble da vidimo gde se nalazimo. Sada cu da probam da nadjem, neko je kacio pre nedelju dana.

ajde, udri

U5drRfW7RWEoRxQn2ique9CGB6gTFV4_1680x8400

Vezano za trgovinu i ostvarivanje zarade bez kopanja:
Dok su sa kripto valutama trgovali "rudari" nije bilo vecih problema, niti ovakvih "ludila". Od kada su se (crno)"berzijanci" upleli u celu pricu, doslo je do naglih skokova i padova onoga cime trguju. To su ozbiljni, iskusni igraci koji su usli jer su videli da mogu uvezbanim manipulacijama da naprave extra zarade i isisaju kapital za kratko vreme. Neko ce tu ostati kratkih rukava, a neko dobro profitirati. Plasim se da ce, kao i uvek do sada, "raja" osiromasiti, a da ce oni bogati uvecati svoj kapital. Konstantantu cenu ovih valuta dok su oni u prici necete imati, jer oni tada ne mogu da ostvarivarujui te extra zarde u kratkom vremenskom roku i ako se nasluti cvrst kurs oni ce izaci iz ove branse da potraziti drugu prevrtljivu situaciju gde mogu da mesetare i tada ce doci do velikog pada valute, pa mozda i do urusavanja celog sistema (zbog slabih garancija). Ostavice pustos za sobom i ispraznjene dzepove mase ljudi, ostace i goli i bosi. Istorija se ponavlja po ko zna koji put. Ovo nije skepticizam, vec nesto vec vidjeno i ta manipulatorska strana je ista ona koja je vec mnogo slicnih zavila u crno, ali u drugim vidovima trgovine.
Jedino pravilo koje sam uocio prilikom slicnih stvari gde covek moze da "berzanski" zaradi u slicnim situacijama je sledece: isprati sve segmente posla, dobro i studiozno izanalizraj sve do najsitnijih detalja, donesi cvrste zakljucke koji su potkovani svim tim silnim analizama i na kraju uradi SUPROTNO od onoga sto si zakljucio i sto ti nalaze zdrav razum. Ovo nije sala vec zaista jedini zakljucak koji se pokazao kao tacan, jer izgleda da se i oni veliki vode slicnim principima u tim manipulacijama za isisavanje kapitala iz neke trgovine. Cinjenica: 82% bogatstva je kod 1% bogataša ili druga cinjenica: najbogatija 42 ČOVEKA imaju novca kao polovina čitavog ČOVEČANSTVA. Nije to slucajno tako i nije slucajno da se zadnjih decenija napravio taj jaz i drasticno napreduje i dalje.

@MPM
Pisao sam ja ovde:
https://forum.benchmark.rs/showthre...-grafikoni-)&p=5375463&viewfull=1#post5375463
Edit sada vidim da je i Vojkan okacio isto samo iz drugog izvora

Poslednja izmena:
Fantastican tekst!

Why would anyone sell?

• Bitcoin now costs the same as it did the day after Thanksgiving.
  • Ethereum costs the same as it did on Jan 2.
  • Neo is currently twice as much as it was Dec 21.
  • Monero is at 233 and it never broke 200 until this past December.
  • Cardano is now right where it was in mid December.

It's too bad people are glued to their hourly account balance and missing out on the big picture. Emotionally distraught people are selling. Financially wise people are buying. This summer, there is going to be alot of bitter folks that wish they never logged into their accounts on Feb 1 2018. Countries around the world are not banning crypto. They are simply cleaning things up and gearing up for full blown legal crypto. Sure, there will be new rules but crypto is here to stay. If tomorrow marked the final day of cryptocurrency history, I could understand the panic and the selling. However, do you think the Canadian gov't would be using Ethereum for record keeping if crypto was in trouble? Would IBM be partnering with Stellar if crypto was doomed? Would Microsoft be sponsoring NEO dev competitions if crypto was ending? Would Samsung be pouring big money into building and selling cryptocurrency mining chips if Crypto was truly in trouble? Politicians are pumping the breaks until they figure out how to cash in. They did they same thing with daily fantasy sports, online poker, gambling, and cannabis. In 2015, Daily Fantasy Sports was legal in 45 states. In 2016, it was legal in only 10 states because politicians wanted to shut it down until they figured out how to make money off it for themselves. Today, DFS is legal in 41 states. That's right, from an unregulated 45 (2015), cracked down to 10 (2016), and now that politicians can make money off the regulated industry, it's legal in 41. Folks, crypto is going through the growing pains of becoming a full blown accepted industry. Check out online poker...

• 1995: The first online poker websites appear. Everyone made money except governments.
  • 1999: Republican from Virginia, Robert Goodlatte, tried to shut it down with a new law. People panicked and cashed out. His law never passed. It was defeated.
  • 2003: Thanks to pressure from the Justice Department, most banks blocked customers from sending money to poker sites
  • 2005: The world's largest online poker site (PartyGaming) went live on the London Stock exchange the same year that a Republican from Iowa tried to ban credit card payments on gambling sites. His bill never reached the Senate floor.
  • 2006: Goodlatte is back again. Tries to ban online poker/gambling. He is defeated again.
  • 2006: President Bush signs the Unlawful Internet Gambling Enforcement Act, banning the transfer of money to gambling sites. Everyone cashes out.
  • Today: New Jersey, Nevada, and Delaware have legalized it. People in every state freely use offshore sites. Banks are no longer blocking payments.

Whether it's online poker, cannabis, daily fantasy sports, or cryptocurrency, the people vote with their wallets. Sure, governments always get involved so they can make a buck too (if it was about our safety, health, and well being then guns would be outlawed). Hold your coins if you haven't sold. Buy coins this weekend at a massive discount. Embrace the future. Expect dips along the way. We are riding a climate change graph that continually trends up. So what if there is a record cold winter here or there. The zig-zagging line is trending up from year to year. Hold and/or buy. You will have major profits should you choose to sell this summer, fall, or in 2019. Keep your eye on the prize, stay off reddit, stay away from "news", and trust your instincts when you realized months or years ago that this was an unstoppable revolution: the future.

Hvala, tu smo negde u denial delu koji se mozda upravo sada okinuo? Koliko sam ispratio atmosferu po forumima i medijima, postoji nervoza, ali nista posebno, nema jos straha. Bice zanimljivo da se isprati.

NIje problem bunar vec ogromne promene cene..niko zivi nece da koristi bitcoin niti bilo koji drugi coin sa ovim nenormalnim promenama cena ni za sta drugo sem za trejding ..ko bi u ludilu prihvatio bitcoin ili bilo koji drugi coin kao sredstvo placanja..tako da sve te "inovacije" mogu da okace macku o rep sa ovakvim talasanjima gde dobije ili izgubis duplo za nedelju dana

Cena bitcoina osciluje zasto se bori za primenu a zbog mnogo drugih stvari se jos uvek ne korisit kada se odluci da se pocne da se koristi verujem da ce lako oni da nadju resenje oko stabilizaicije cene itd itd oscilovanje cene i fluktacije na berzama koliko je mogu da segledam u opste nisu problem ima pre toga mnogo drugih problema koji prouzrokoju te oscilacije.

Jos da se ljudi sete da je one stare racunice. 0.8 dolara po karti dnevno ko placa struju id 0.5 dolara po karti ko ne placa je sasvim ok a sto smo mi odavno preko toga pa sad kad malo popusti ljudi kukaju. Zelim srecnu kupovinu svima koji slave ovaj kupuju :d

Poslednja izmena:
Znate šta bi bilo genijalno? Kada bi se svi koji hoće da kupuju još odlučili da ne kupuju nekih mesec dana. Ovi što panično prodaju bi za to vreme spustili cenu na cente.

Ovako se cena stalno igra na klackalici, ali je gravitacija neminovno i polako vuče na dole i usporava.

• Like
Reagovanja: MPM
Cena bitcoina osciluje zasto se bori za primenu a zbog mnogo drugih stvari se jos uvek ne korisit kada se odluci da se pocne da se koristi verujem da ce lako oni da nadju resenje oko stabilizaicije cene itd itd oscilovanje cene i fluktacije na berzama koliko je mogu da segledam u opste nisu problem ima pre toga mnogo drugih problema koji prouzrokoju te oscilacije.

Jos da se ljudi sete da je one stare racunice. 0.8 dolara po karti dnevno ko placa struju id 0.5 dolara po karti ko ne placa je sasvim ok a sto smo mi odavno preko toga pa sad kad malo popusti ljudi kukaju. Zelim srecnu kupovinu svima koji slave ovaj kupuju :d

Bitcoin se ne bori za primenu. BTC nije firma, nema tu sa kim da se potpise ugovor o upotrebi i koriscenju. To mogu da se bore centralizovani novci poput Ripplea, DASH-a, XLM-a i 99% drugih. BTC je decentralizovana stvar i nema tu ko da se bori za primenu sem ljudi koji mogu da ga naprave takvim da bude primenljiv. Dakle nema tu borbe, sve je samo spekulacija i ocekivanje. Mi svi ocekujemo da se naprave i implementiraju tehnologije pomocu kojih moze biti primenljiv i da mu ta primenljivost donese vecu vrednost.

Kad samo pomislim na lika koji se bukvalno teleportovao pre 3 nedelje u BG da kupi BTC za 25000€ da bi ga držao na hold. Šta li mu prolazi sad kroz glavu...

Kad samo pomislim na lika koji se bukvalno teleportovao pre 3 nedelje u BG da kupi BTC za 25000€ da bi ga držao na hold. Šta li mu prolazi sad kroz glavu...

Pa nista. Ako je uzeo za hold, nece ni gledati cene par godina...

Za ovo su potrebni celicni zivci i kontrola pohlepe, ko to ne shvati izgubice makar to sve nekad vredelo milione.

To sve ide polako dole,ovo je samo mali otkucaj,pa ce se smiriti na nekoj ceni,rakete nece biti

Poslednja izmena:
Iskreno, i milo me je da cene padaju, premnogo ljudi su usli u ovo, ja imam poznanika koji do jice su me pitale kako da naprave refresh na pc, a sad su uzeli rig da zaradjuje.
Cene na gpu su ludost, i to je samo zato sto ljudi koji su culi za bitcoin pre 5 dana kupuju rigove sa 6 gpu za 3800 eur i misle da ce povrate lare za 2 meseca i posle toga ce biti milioneri.
I zatoa mi je drago sto cene padaju da istresu ljude grafika na pazaru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Apsolutno se ne slažem, nije rudarenje nikakva nauka i najveći deo tih ljudi što nisu znali refresh da urade su angažovali nekoga ko zna da im to održava, vodi računa, prodaje itd i to naravno za određeni procenat, gde su opet dobro prošli oni koji su dugo u priči sa rudarenjem.

Kao što se vrednost bilo čega određuje količinom novca koju je neko spreman da plati takva je situacija i sa rigovima trenutno a i sa cenom kriptovaluta.

Sad druga je stvar što su ranije ljudi koji su dugo u priči mogli da kupe rig za ispod 2k a sad je kartica 500-600E i sam rig 4.000E besni zbog omasovljavanja ali da nije bilo tog omasovljanja ne bi imali ni ove cene danas kriptovaluta.

Stare vukove neće pogoditi ni veliki padovi ni veliki skokovi, ulaziće u short-ove i long-ove i umnožavati svoje zarade.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno