Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koreja je svejedno blokirala isplate obzirom koliko je bila visoka cena. Bilo ko ko je mogao da povuce novcice iz Koreje je mogao da proda svoje novcice.

BTW, hoce li vise pasti taj BTC ispod 8000$ili nize? :d

Nije problem milijarda vec preko milijarda :)

Koreja je svejedno blokirala isplate obzirom koliko je bila visoka cena. Bilo ko ko je mogao da povuce novcice iz Koreje je mogao da proda svoje novcice.

BTW, hoce li vise pasti taj BTC ispod 8000$ili nize? :d

Za to ćemo morati da sačekamo februarske fjučerse da isteknu :d

Sta ce se desiti kada zabrane tether? Svi koji su bili u tom laznom fiatu na polu, binance, bittrexu i sl ostace bez para. A sta ce se desiti sa cexom, bitstampom? Preuzimaju vodece uloge i nastavlja se zurka? S obzirom da kripto toliko varira, danas je 10, sutra 8 pa u krug, nije pogodan za kupovinu robe, pa ako nemamo izlaz u fiat onda cela ta prica ima da se izduva nazad odakle je i pocela.

Sta ce se desiti kada zabrane tether? Svi koji su bili u tom laznom fiatu na polu, binance, bittrexu i sl ostace bez para. A sta ce se desiti sa cexom, bitstampom? Preuzimaju vodece uloge i nastavlja se zurka? S obzirom da kripto toliko varira, danas je 10, sutra 8 pa u krug, nije pogodan za kupovinu robe, pa ako nemamo izlaz u fiat onda cela ta prica ima da se izduva nazad odakle je i pocela.
ecd

Krece li ovo ltc? Trenutno je na 155€\194$
Svrbe me prsti vremena sve manje...

Sent from my Z5

Nervozni prstići..? :D

Kupio pa nek ide zivot, dako do 200e dobaci

Sent from my Z5

Paralaeno sa zavrsnom fazom vrsi se pritisak da tether nema pokrice.
A desava se nesto jako cudno i mislim da je to ovo.

fK6W1xT.jpg

Dolazimo do ove prve adrese za distribuciju na koju se vracaju tetheri
http://omniexplorer.info/lookupadd.aspx?address=1KYiKJEfdJtap9QX2v9BXJMpz2SfU4pgZw
Trenutno ima 162 miliona i ako se nastavi vracanje oni ce vratiti te tethere u nerasporedjene, pare sa ostalih berzi koje su izvukli sa tim tetherom ce u medjuvremenu stici i pokriti minuse na racunima tethera.

Tu ima jedan veliki problem, sa marketa ce biti izvuceno preko milijarda dolara za mesec dana.

I kako se tu onda uklapa da moze biti raketa menije nikako nije jasno ali svako treba za sebe da odluci.

Znaci ova prica oko tethera se namerno gura sada da ga obore i lakse pokriju dug kada se vrati na 1. Znaci vecina youtubera i sajtova koji to guraju su prodane duse u lancu ove prevare?

Znaci ova prica oko tethera se namerno gura sada da ga obore i lakse pokriju dug kada se vrati na 1. Znaci vecina youtubera i sajtova koji to guraju su prodane duse u lancu ove prevare?
Mozda iza svega stoji sam bitfineks.

WQgrR7S.jpg

Na slici se vidi ulazak tethera i odnos BTC prema ETH. Svaki ulaz tethera na market je jacao BTC u odnosu na ETH sto znaci da se najvise kupovao BTC sa njim.
Kao da je namerno napravljen dump, sa tetherom ili zetonima za monopol su kupili BTC u dipu, tovarili long na margini, u petak otvorili short na sredini i sada lagano likvidiraju long koji vuce market na dole.
Samo ako se desi najgore ovaj put nece biti tethera da se podmetne na 9k.
Daleko smo jos od toga ali neka losa vest u vezi tethera moze to promeniti za 10 minuta.

EDIT:
goranja slika je stara par dana a ovo se desilo u medjuvremenu
Hl2fYDO.jpg

Poslednja izmena:
Pitanje je samo koliko im je hitno da izadju u kes. Mozda ce tako da talasaju po malo dok ne izadju koliko im odgovara i jos zarade na tim varijacijama. Ako im visi sekirica za vratom tipa potpuna zabrana od strane Amera onda bice najvece ludilo ikada, vece nego kada je prso mtgox.

Свака част Саши што је намирисао како извлаче новац. Само питање је да ли извлаче паре јер знају да долази слом (или барем већи пад)?

15-20 januar (6 dana), 600 miliona nastampano, pad ETH u odnosu na BTC sa 1 na nekih 0.85. Znaci 15%.

Market cap BTCa varira 2-3 milijarde svakih 15 minuta, zasto mislis da bi 600 miliona u 6 dana globalno poremetilo trend? Da li kapiras kako funkcionise izvlacenje para? Na Binancu nemas npr USDT parove, imas ih par, od cega mozes da izvlacis pare preko ETH i BTC. Kada sve krene da pada, altovi se prodaju za BTC/ETH (a 15% vise za BTC :D) pa BTC/ETH u tether (sa zakasnelom reakcijom). Isto se i vraca sa obrnuto zakasnelom reakcijom.

Sta ce im tether za mahinacije kada BTC market cap pada sa 240 na 160 za dva dana? A ceo mc za 300 milijardi. Kako drugi profitiraju bez tethera? Mislis da "oni" sebi steluju BTC cenu a da se svi drugi slepaju na njih pa koliko uspeju da longuju/shortuju to im je?

Ne tvrdim da se ne kockaju tetherom. Napravili su crypto dolar, a dolar tome i sluzi, ali globalni trend i eventualni krah povezati sa 2 milijarde? Neko pomenuo veru u kripto, pa tether je blize dolaru nego kriptu, sto im se ne izgubi vera u dolar?

Poslednja izmena:
Nece Tether nikad da pukne jer u sta bi ljudi onda bezali kad vrednost svih coin-a pada?

A i recimo nekim cudom da pukne stvorice se samo novi Tether verzija 2 i nikom nista.

Pa zar nisu Tether i Fiat isto?Ili nesto propustam?

Sad te razumem mislis da pretvoris coine direktno u papirni novac pa i tu isto postoji problem....

Recimo treba 100 miliona ljudi u isto vreme da izvade sve u papirni novac mislim iskreno da bi onda pukle sve menjacnice i Bitkoin onda ne bi vredeo nista jer bi svi zeleli da ga prodaju u isto vreme.

Poslednja izmena:
Razumeo sam ga sad :) samo kao sto rekoh to ne bi uopste bilo dobro za bitkoin i za menjacnice....Kad bi svi odjedanput krenuli da vade novac.

A sta bi bilo da svi odjednom krenu da vade bilo koju valutu iz bilo koje menjacnice? A da, nemaju na stanju, wallet maintenance, ili dobijes cap za slanje :)

U pravu si to stoji...Samo sam rekao da u slucaju da pada btc bezanija u tether a kada ne bi bilo tether-a to uopste ne bi valjalo jer ne bi imalo u sta da se pobegne jer bi btc sve ostale koine povukao dole....

Ne odgovara nikome da Tether sutra nestane i to pod parolom zato sto se stampa bez osnova pa dolar nema pokrice u zlatu jos od sedamdesetih godina pa nije propao znaci jos malo pa 50 godina i on se isto stampa bez ikakvog pokrica.

Iza dolara stoji vojna masinerija koja zari i pali po celom svetu i to vec traje odavno. A tether je nasto skoro i iza njega stoji grupica ljudi koji su u dogovoru sa ovima iz vecih menjacnica.
Na samom pocetku mi nije bilo jasno sta se desava. Zasto neke menjacnice rade sa fiatom, a ove druge dosta popularnije sa necim sto je kao dolar, a nije dolar. Smisljena stvar da se manipulise i izvuce lova. Briga njih i za menjacnice i dal nekom znaci ili ne. Zasto onda nemamo jos nesto tako nego su napravili monopol. Znaci imaju dogovor sa menjacnicama da izvlace kintu pa dok traje, traje.

A kako da imamo jos nesto koja je svrha na primer Tether 1,Tether 2 i Tether 3 u isto vreme?Ako svi imaju istu vrednost od 1 dolara?Zato i postoji samo jedan Tether kao sto postoji samo jedan dolar.

Jedino moze da se napravi coin pod nazivom TetherEur koji ce se vladati prema Euru ili Tetherchf koji ce se vladati prema franku ali tesko da ce to da se desi jer Evropa-Evropska unija nije odusevljena idejom Kriptovaluta da bi uvodila tako nesto.A i dolar je dolar prihvata se u bilo kojem delu sveta sto ne moze da se kaze za Euro i Franak.Euro i franak nikad nece biti prihvaceni u celom svetu kao sto je to dolar.

A da li je njih briga za menjacnice i same korisnike menjacnica to ne znam ali i dalje stojim iza toga da bi nestanak Tethera preko noci zajedno sa padom svih novcica doneo katastrofu.

I to izvlacenje kinte je tek na pocetku po meni tek ce da izvlace kintu nece Tether nestati preko noci.

Binance uzme izmedju 5 i 15 miliona dnevno na proviziji samo od BTC/USDT (da ne bi bilo "eto vidis", isto uzmu i na BTC/ETH), a ukupno ima 247 coina, parove sa BTC/ETH/BNB (do duse ne sve).

Sta oni tacno dobijaju prilivom dodatnih 381 milion od scamma? Nije kao da vec nemaju enorman volume (provizije) i da se ne kockaju sa delom sredstava u coinima (koji su nasi). Sta tacno mogu da dobiju osim maksimalne u USA, i smrtne u Aziji?

Jedino moze da se napravi coin pod nazivom TetherEur koji ce se vladati prema Euru ili Tetherchf koji ce se vladati prema franku ali tesko da ce to da se desi jer Evropa-Evropska unija nije odusevljena idejom Kriptovaluta da bi uvodila tako nesto.A i dolar je dolar prihvata se u bilo kojem delu sveta sto ne moze da se kaze za Euro i Franak.Euro i franak nikad nece biti prihvaceni u celom svetu kao sto je to dolar.

Postoji vec Eur Tether, a pise uskoro i Yen Tether... EUR₮ imas na finexu

What real-world currencies does Tether support?
Tether initially supports US Dollars (USD), Euros (EUR), and soon Japanese Yen (JPY). Represented by ₮, tether platform currencies are denoted as USD₮, EUR₮, and JPY₮.

Lepo kazem da nece Tether da nestane tek tako sto bi se ljudi odricali tolike provizije.

To sto ga ima na finex-u je nista kad to bude uvedeno na sve postojece menjacnice ili makar na vecinu onda je to vec nesto....

Situacija ti je slicna kao sa Evropom euro je sredstvo placanja ali ako odes u neku zemlju treceg sveta moze da ti se desi da taj isti Euro ne primaju jednostavno....Tako ti je i sa menjacnicama recimo posmatraj finex kao Evropu koja je izbacila Euros i tu se koristi,ali ako odes na Poloniex ili Bittrex Euros-a nema ne postoji niko ga ne prima niti trguje sa njim.

Poslednja izmena:
Fallout bre ti svakih par nedelja uđeš u zonu i pišeš neke čudne postove... Nije to strašno, mlad si, al mora da povučeš ručnu i razmisliš nekad :)
Ne priča niko o oću neću ukinem tether i ne znam šta. Osnovna ideja tethera je da predstavlja dolar u 1:1 odnosu. I to ne nekim dečijim dogovorom već se tether firmi deponuju dolari a oni kreiraju istu količinu usdt tokena koji se ponašaju kao kripto i može da se šalje s berze na berzu. Sve to je urađeno da bi mogao da imaš ekvivalent dolarskoj trgovini na berzama koje nisu licencirane za to. Glavni problem je što je trenutno u sistemu 2.25 milijardi tokena, što znači da tether treba da ima toliko pravih dolara na računu, a za sad se to svodi na majkemi imamo... Poslednji audit je bio u septembru na brojki od 450 miliona i tada je navodno sve bilo ok... Ako bi se ispostavilo da su tethere štampali bez pokrića i njime dizali cenu razmisli šta bi se desilo [emoji58]

S’tim da Tether nema nikakvu osnovu osim tog “majke mi” na tim berzama i menjacnicama koje ga koriste, a BtC opet ima neku bazu u BlockChainu cije ti kljuceve ako ne das nikom,niko ti ih ne moze uzeti. Dok je Tetherom malo klimavija situacija ako dodje do pucanja nekih menjacnica i berzi na kojim stoje ili ako to “majke mi” bude laz... isprav’te me ako gresim...ali ja ga tako dozivljavam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno